Προς το περιεχόμενο

iTV - προαναγγελία του media box της Apple


paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Η είδηση του χθεσινού keynote είναι φυσικά... το iTV!

 

Αντιγράφω από την είδηση της πρώτης σελίδας:

 

Και κάτι ακόμα...

 

itv1dd3.th.jpg itv2ny1.th.jpg itv3el6.th.jpg

 

"Σε μία πρωτοφανή, για τα δεδομένα της, κίνηση, η πρωτοποριακή εταιρεία προανήγγειλε την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος, που προς το παρόν φέρει την ονομασία iTV.

Η συσκευή, που θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2007, είναι ένα ψηφιακό κουτί που συνδέεται με την τηλεόρασή σας και λαμβάνει ασύρματα ό,τι θέλετε να προβάλετε από τον υπολογιστή σας. Έχει το σχήμα ενός κομμένου στη μέση Mac mini, με ενσωματωμένο τροφοδοτικό και θα διαθέτει θύρες USB 2.0, Ethernet, 802.11 "wireless component video", optical audio και HDMI - ενώ θα υπάρχουν και οι κλασσικές RCA για στερεοφωνικό ήχο. Θα ελέγχεται από το κλασσικό Apple Remote και θα έχει γραφικό περιβάλλον παρόμοιο με την εφαρμογή Front Row. Θα μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί με το λογισμικό iTunes τόσο σε υπολογιστές με Windows όσο και σε Macintosh και θα κοστίζει $299.

Μερικοί αρθρογράφοι παρατήρησαν ότι ο Steve Jobs μίλησε για ασύρματη δικτύωση 802.11 - χωρίς να αναφέρει το πρωτόκολλο 802.11g όπως συνήθιζε μέχρι τώρα - και υποστηρίζουν ότι η Apple είναι έτοιμη να υποστηρίξει το νέο πρωτόκολλο 802.11n που προσφέρει δεκαπλασιασμό στις ταχύτητες ασύρματης δικτύωσης (540 Mbit/s) σε σχέση με το 802.11g (54 Mbit/s). Ίδομεν..."

 

Και η παρουσίαση από μερικά άλλα Apple-related (και όχι μόνο) sites:

 

http://www.appleinsider.com/article.php?id=2041

http://www.engadget.com/2006/09/12/hands-on-with-the-apple-itv-prototype/

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/5339470.stm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

ποια τηλεοραση? αναλογικη ή lcd?

 

ειναι ''λιγο'' η ερωτηση απλα να δουμε για ποια τηλεοραση κανει για τι δεν πιστευω να εχουν πολλοι lcd,

εγω παντος δεν εχω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
ποια τηλεοραση? αναλογικη ή lcd?

 

ειναι ''λιγο'' η ερωτηση απλα να δουμε για ποια τηλεοραση κανει για τι δεν πιστευω να εχουν πολλοι lcd,

εγω παντος δεν εχω

Υποθέτω οποιαδήποτε τηλεόραση έχει HDMI.

Μην ξεχνάμε ότι, προς το παρόν, μιλάμε για προεπισκόπηση. Είναι πιθανό να αλλάξουν κάποια πράγματα.

 

Edit: Δεν έχω δει ακόμα το keynote όπου παρουσιάστηκε το iTV από τον Steve Jobs αλλά σε κάποια site ήδη αναφέρουν εξόδους component - οπότε συνδέεται και σε οποιαδήποτε αναλογική τηλεόραση με εισόδους component. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OFF & On Topic

Βασικα η ειδηση της ημερας ηταν οτι το nano αποκτα το περιβλημα του mini=no more scratches.... το ειχα σιχαθει το nano μου ετσι οπως κατεντησε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Ναι έχει για τα πάντα, όχι μόνο για τις καινούριες lcd... καλή ιδέα, θα μου ήταν χρήσιμο ένα τέτοιο αλλά 300 δολ είναι πολλά νομίζω...

 

Να σου πω πώς το βλέπω εγώ το όλο ζήτημα (γράφω με επιφυλάξεις και πολλά "υποθέτω" γιατί το μηχάνημα δεν έχει λανσαριστεί ακόμα να ξέρουμε τις πραγματικές του δυνατότητες):

 

Έχω στον υπολογιστή μου (εννοείται ότι έχει WiFi) κάποια αρχεία video/audio/jpeg. Συνδέω το iTV στην τηλεόραση ή στον βιντεοπροβολέα (που βρίσκεται στο σαλόνι). Υποθέτω ότι το iTV είναι απλώς ένα wireless digital hub - χωρίς περιορισμό στο τι θα παίξει - αρκεί να υποστηρίζεται από τον υπολογιστή μου ή από το firmware του iTV (και ξέρουμε πόσο εύκολα αλλάζουν τα firmware).

 

Κατ'αυτόν τον τρόπο, χωρίς καλώδια και χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορώ να αναπαράγω στο σαλόνι ό,τι κατεβασμένο video έχω κατεβάσει.

Ό,τι mp3 θέλω να ακούσω, το ακούω από το home cinema στο σαλόνι.

Βλέπω τις φωτογραφίες μου στην τηλεόραση και τις δείχνω στους φίλους χωρίς να τους αναγκάσω να στριμωχτούν πάνω από τον υπολογιστή.

Βλέπω μια ταινία στον προβολέα μου (καθώς μπορώ να συνδέσω και προβολέα με την HDMI ή την component έξοδο) χωρίς να μετακινηθώ από το σαλόνι μου.

 

Πάει η ανάγκη να μεταφέρω όλα τα κατεβασμένα XViD αρχεία μου σε CD ή DVD για να τα δω στο DiVX-compatible player μου. Δεν χρειάζεται να γεμίσω καλώδια το σπίτι.

 

Δεν ξέρω γιατί υφίσταται η θύρα USB αλλά υποθέτω ότι μπορώ να συνδέσω και έναν-δύο-τρεις-δέκα σκληρούς δίσκους και να αναπαράγω από εκεί ψηφιακά αρχεία. Το αυτό συμβαίνει και με τη θύρα Ethernet - συνδέω δικτυακούς δίσκους ή εκμεταλλεύομαι το δίκτυο που έχω στο σπίτι για να παίζω ό,τι media υπάρχει σε δίσκους του δικτύου.

 

Εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται καλή φάση. :)

Τα αξίζει τα 300 δολλάρια αν είναι έτσι όπως τα περιγράφω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι πρέπει να είναι, και φυσικά το iTunes και το FrontRow θα κάνουν παπάδες μαζί με το iTV.. Βασικά η Apple έχει πάρει πολύ στα υπόψιν της το θέμα του Home Entertainment.. Είμαι περίεργος να δω που θα "καταλήξει"..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπως έτσι όπως τα λέει ο paredwse θα είναι.

 

Στο προηγούμενο media event της Apple είχε γίνει ένα demo με το Frontrow στο mac mini όπου "έβλεπε" τα mp3 και tv shows από ένα άλλο mac (iMac αν δε κάνω λάθος) και τα έκανε stream μέσω WiFi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με αυτό το iTV θα μπορώ να εγγράφω σε σκληρό πρόγραμμα τηλεόρασης, ή απο άλλες πηγές με εξόδους RGB, component ή ακομά και με αντάπτορα απο αναλογικές εξόδους;

 

Γιατί αν η μοναδική δουλειά που θα κάνει είναι να μεταφέρει δεδομένα σε άλλες συσκευές απο οποιαδήποτε άλλη, τότε -επιτρέψτε μου την δήλωση- είναι μια συσκευή πολυτέλειας και όχι τόσο ευχρηστίας (ναι το παραδέχομαι και αυτό, σίγουρα είναι πιο κυριλέ η ζωή στο σπίτι να είναι όπως την περιέγραωε ο παρεδώσε, αλλά... και που θα στριμωχθούν 5-10 άτομα πάνω απο μια 17ʼʼ οθόνη να δούνε μια φωτο ή ένα βιντεάκι 5 λεπτών, ε δεν έγινε και τίποτα!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

300 δολλάρια (236 ευρώ) δεν είναι πολλά για τον μέσο αμερικανό gadgetακια...τα 350 ευρώ που ίσως κάνει στην Ελλάδα είναι αρκετούτσικα όμως για εμάς...δεν συζητώ την πιθανότητα να είναι εκλεκτικό στα διάφορα xvid με qpel gmc υπότιτλους idx/rar κλπ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Παιδιά, ό,τι έγραψα το έγραψα ως υπόθεση εργασίας - δεν ξέρω κάτι περισσότερο για το iTV απ' ότι εσείς. Ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα και φυσικά μένει να δούμε τι ακριβώς θα υποστηρίζει το media box.

 

Είναι προφανές ότι η επιτυχία του (τουλάχιστον στους 'κανονικούς', πιο ψαγμένους χρήστες) θα εξαρτηθεί από το αν υποστηρίζει τις διάφορες παραλλαγές video encoding που χρησιμοποιούνται αλλά και υπότιτλους idx/sub και srt, όπως πολύ σωστά λέει ο grigas. Ακόμα και τα αρχεία .ogg θα μπορούσαν να υποστηρίζονται...

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υποστηρίζονται όλα τα media files - αρκεί να τα υποστηρίζει ο υπολογιστής που στέλνει ασύρματα το σήμα στο media box. Βέβαια τεχνικός δεν είμαι αλλά απλώς αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να υποστηρίζονται εγγενώς από το iTV κι όχι μόνο από τον υπολογιστή.

 

@ Lomar: Από τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, δεν βλέπω να υποστηρίζεται είσοδος σήματος από την τηλεόραση προκειμένου να μιλάμε για εγγραφή τηλεοπτικού σήματος μέσω iTV. Όπως το αντιλαμβάνομαι (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω δίκιο), το media box θα χρησιμοποιείται μόνο για έξοδο σήματος προς την τηλεόραση/τον προβολέα. Όχι για είσοδο σήματος από την τηλεόραση.

 

Με προβληματίζει πάντως η ύπαρξη USB και Ethernet - κυρίως του USB. Τι διάολο τα θέλει αυτά; Μήπως μπορείς να συνδέσεις και το iPod Dock στο iTV; Σκληρούς δίσκους θα μπορείς να συνδέσεις;

Με προβληματίζει επίσης η απουσία FireWire - μια κατ'εξοχήν digital media θύρα.

 

Πάντως η Apple ήταν εξαιρετικά φειδωλή στις λεπτομέρειες του προϊόντος. Προφανώς θέλει να πιάσει τον σφυγμό της αγοράς - εξ' ου και η (πρωτοφανής για την Apple) προ-ανακοίνωση του προϊόντος.

Άλλωστε μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά, πολλά αλλάζουν - δείτε το PS3. Ή το Vista... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρέπει τα βίντεο φορμάτ να υποστηρίζονται απο το iTV, γιατί αλλιώς θα πρέπει ή να στέλνει ο υπολογιστής μέσω του wireless ασυμπίεστο βίντεο (ΤΡΕΛΟ bandwidth, εδικά αν θές να παίξεις υψηλής ευκρίνειας βίντεο), ή να κάνει real time μετατροπή σε φορμάτ που καταλαβαίνει το iTV, οπου εκεί θέλεις πολύ βαρβάτο επεξεργαστή για να τα βγάλει πέρα, ειδικά στις μεγάλες αναλυσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...