Προς το περιεχόμενο

Desktop memory usage

kobi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά βρήκα το παρακάτω άρθρο κ είπα να το ποστάρω

http://ktown.kde.org/~seli/memory/

Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι, αλλά δείχνει οτι το KDE είναι πιο ελαφρή από το Gnome.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο αρθρογράφος είναι δάκτυλος της Μ$ για να σπείρει διχόνια ανάμεσα στους χρήστες kde, gnome κ xfce... :-)

παρ'ολαυτά, αξιόλογο... έχω xfce αυτή τη στιγμή κ δε θέλω να πειράξω το σύστημά μου, αλλά κάποιος που χει kde κ gnome εγκατεστημένο μπορεί να μας πει!

Εγώ όταν είχα gnome δεν είχα τσεκάρει ποτέ την μνήμη. Μετά το άλλαξα για να δοκιμάσω KDE κ επειδή μου αρέσει περισσότερο το κράτισα. Σε κανονική χρήση με ανοιχτά αρκετά προγράμματα καταλαμβάνονται 110-150 ΜΒ περίπου. Απο χρήση δεν τα καταλαβαίνω ποιά είναι πιο βαρια η πιο ελαφριά.

Ας μας πεί κάπιος που ξέρει καλύτερα.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που κρατάει ακόμη το gnome είναι γιατί είναι ελαφρύτερο. Έτσι υποστηρίζεται τουλάχιστον, προσωπικά δε γνωρίζω (kde fan :P).

Στο laptop που έχω τώρα (Pentium M 1.7, 768MB RAM) παρατήρησα τα εξής:

GNOME:

Μετά το boot το σύστημα κατανάλωνε 118-120 MB μνήμης

KDE:

130-135 MB

Openbox:

91 MB

Πρέπει να πώ ότι στο Openbox που ούτως η άλλως μου αρέσει περισσότερο και από τα 2 DEs έχω αλλάξει το mkinitrd με το mkinitcpio μιάς και το πρώτο θα καταργηθεί. Το mkinitcpio μου μείωσε την κατανάλωση μνήμης μετά το boot κατά 6 ΜΒ περίπου. Μετά την μετάβαση δεν έχω δοκιμάσει να δώ πόση μνήμη τρώνε ουτε το KDE ούτε το GNOME.

Και για να γίνω και λίγο fanboy, προτιμώ τα WMs από τα DEs. Μου δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στη διαχείρηση του desktop μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...