Προς το περιεχόμενο

ενσωμάτωση υποτίτλων σε divx αρχείο

anty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σας

έχω το xmen 3 σε divx και τους υπότιτλους σε .srt

ποίος !!? ο ενδεδειγμένος τρόπος ενσωμάτωσης υποτίτλων σε divx αρχείο?

με το avisub που δοκίμασα δέν γίνεται, πέρνω μύνημα seems that divxmux cannot handle this avi...sorry

Καμία ιδέα ?

κάποιος άλλος τρόπος ?

μετά την ενσωμάτωση θα χρειαστούν επιπλέον ρυθμίσεις ? (πχ συγχρονισμός κλπ)

ευχαριστώ μαστόρια

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Για σας Εχω δοκιμάσει παρα πολλά προγράμματα για την ενσωμάτωση υπότυτλων σε αρχεία ΑVI οπως το AVIAddXSub_ V7.1και V7.4που ενσωματώνει τιτλους σε 3 λεπτά. To AVI ReComp θελει 2 ώρες δεν λέει ,WinAVI Video Converter 7.7,και το 8.0 τα γράμματα των υπότυτλων βγαίνουν κινέζικα και κάνει πολυ ώρα μπορει να βοηθείσει κάποιος

Δημοσ.

Το AviRecomp κάνει πολύ ώρα γιατί ενσωματώνει τους υπότιτλους και ξανακωδικοποιεί το avi. Έτσι οι υπότιτλοι είναι hardsubbed στο βίντεο και δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Tα divx του AviAddXSub, στην ουσία είναι ένα container όπως το mkv ή το ogm που περιέχει το βίντεο, τον ήχο και τους υπότιτλους και μπορεί να διαχωριστεί.

Το WinAvi, όπως και το ConvertXtoDVD, μετατρέπουν το avi σε μορφή dvd για αναπαραγωγή σε όλα τα dvd players. Τα κινέζικα είναι πρόβλημα ρυθμίσεων στο VobSub. Αν κάνεις αναπαραγωγή σε ένα avi οι υπότιτλοι παίζουν σωστά;

Ποιους codecs χρησιμοποιείς; Αν περιλαμβάνουν το vobsub δες στις ρυθμίσεις του DirectVobSub Configure->Text Settings και όρισε ως Γραφή: Ελληνική

Δημοσ.

Το WinAvi, όπως και το ConvertXtoDVD, μετατρέπουν το avi σε μορφή dvd για αναπαραγωγή σε όλα τα dvd players. Τα κινέζικα είναι πρόβλημα ρυθμίσεων στο VobSub. Αν κάνεις αναπαραγωγή σε ένα avi οι υπότιτλοι παίζουν σωστά;

Ποιους codecs χρησιμοποιείς; Αν περιλαμβάνουν το vobsub δες στις ρυθμίσεις του DirectVobSub Configure->Text Settings και όρισε ως Γραφή: Ελληνική

Θέμα 1ο

Χρησιμοποίησα το WinAvi Video Converter αλλά δεν ξέρω πως να εισάγω αρχείο υπότιτλων .srt μαζί με αρχείο .avi. Η διαδικασία που κάνω είναι η εξης..

α. Εισάγω το αρχείο .avi

β. Εισάγω το αρχείο .srt (αν και δεν είναι τύπος αρχείου που αναγνωρίζει το

πρόγραμμα)

γ. Επιλέγω 'merge 2 files'

Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν έχει υπότιτλους...:mad:

Θέμα 2ο

Τι επιλογές έχεις με το vobsub? Είδα ότι μπορείς να ενώσεις subs μαζί ή να xωρίσεις.

Το VobSub πρέπει να είναι εγκατεστημένο σε δικό του directory ή να βρίσκεται ως plugin σε κάποιον player?

Δημοσ.

Θέμα 1ο: Φίλε μου με έστειλες με την εφευρετικότητά σου!!!

Η εισαγωγή των υποτίτλων γίνεται αυτόματα. Αρκεί να είναι με το ίδιο base name όπως και το αρχείο βίντεο, π.χ. My Movie 2008.avi η ταινία, My Movie 2008.srt οι υπότιτλοι και πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο και τα 2. Θα τα βρει μόνο του το winavi.

Το merge είναι σε περίπτωση που η ταινία είναι χωρισμένη σε 2 αρχεία.

Θέμα 2ο: Το DirectVobSb μπαίνει ή σαν αυτόνομο πρόγραμμα υποστήριξης ή μαζί με κάποιο codec pack όπως το k-lite στα ΧΡ ή το Vista Codec Package για vista.

Θα το καταλάβεις αν την ώρα που γίνεται αναπαραγωγή μιας ταινίας με εξωτερικούς υπότιτλους εμφανιστεί ένα πράσινο βελάκι στο tray vobsub.bmp.

Κάνε δεξί κλικ πάνω του και επέλεξε DirectVobSub (auto-loading version).

Δημοσ.

Κοιτα φιλε εγω χρησιμοποιω το ConvertXtoDVD.το μονο που εχεις να κανεις οπωσ ειπε και το παιδι παραπανω ειναι να ονομασεις το .srt ακριβως το ιδιο ονομα με το .avi.το καλο επισης με αυτο το προγραμμα ειναι οτι μολισ τελειωσει με την μετατροπη σου πεταει ενα παραθυρο και σε ρωταει αν 8εσ να το γραψεις κατευθειαν σε DVD και σου δημιουργει και ενα μενου(υποτυπωδες βεβαια) οπωσ στισ αυθεντικεσ ταινιες

Δημοσ.
Θέμα 1ο: Φίλε μου με έστειλες με την εφευρετικότητά σου!!!

Η εισαγωγή των υποτίτλων γίνεται αυτόματα. Αρκεί να είναι με το ίδιο base name όπως και το αρχείο βίντεο, π.χ. My Movie 2008.avi η ταινία, My Movie 2008.srt οι υπότιτλοι και πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο και τα 2. Θα τα βρει μόνο του το winavi.

Το merge είναι σε περίπτωση που η ταινία είναι χωρισμένη σε 2 αρχεία.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου...φυσικά όταν δεν ξέρεις προσπαθείς

να κάνεις κάτι..! αλλιώς θα τα ξέραμε όλα από πριν και δεν θα είχε

ενδιαφέρον...

Ακριβώς αυτό έκανα. Έβαλα και την ταινία .avi και τους υπότιτλους .srt

σε έναν φάκελο αλλά δεν ξέρω πως να εισάγω τον φάκελο αυτόν..ζητείται να εισάγω το αρχείο .avi και όχι τον φάκελο.

Είδα όμως ότι για σωστή χρήση WinAvi video connverter, πρέπει να

έχεις ήδη εγκαταστήσει φιλτρο Vobsub 2.23 το οποίο δεν είχα από πριν.

Διάβασα για τα βήματα της διαδικασία από άλλο forum ...

http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=2702&garpg=2

Θέμα 2ο: Το DirectVobSb μπαίνει ή σαν αυτόνομο πρόγραμμα υποστήριξης ή μαζί με κάποιο codec pack όπως το k-lite στα ΧΡ ή το Vista Codec Package για vista.

Θα το καταλάβεις αν την ώρα που γίνεται αναπαραγωγή μιας ταινίας με εξωτερικούς υπότιτλους εμφανιστεί ένα πράσινο βελάκι στο tray [ATTACH]13357[/ATTACH].

Κάνε δεξί κλικ πάνω του και επέλεξε DirectVobSub (auto-loading version).

Πράγματι στην αναπαραγωγή της ταινίας βλέπω το πράσινο βελάκι

που επιβεβαιώνει την εισαγωγή υπότιτλων..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...