Προς το περιεχόμενο

Kλείδωμα php mysql??

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιάξω μια βάση δεδομένων σε php που θα φορτώνει σε mysql και να την κλειδώσω?

Θα φτιάξω μια βάση για ένα site και θέλω να αποτρέψω το re-usability της designer..

Mπορεί να "κλειδωθεί" με κάποιο τρόπο η php βάση?

Κρυπτογραφία? Password? Τι παίζει ρε παιδιά?

O πελάτης θα μπορεί μέσω php queries να κάνει update την βάση με Content Management System..

Δημοσ.

Η ερώτησή σου δεν είναι καθόλου σαφής... ειδικά το "php βάση".

Αν την "κλειδώσεις", δηλαδή την κάνεις read-only, πώς θα την κάνεις και update;

Μάλλον εννοείς να μη φαίνεται το schema της ΒΔ σου, στο οποίο δεν ξέρω να σου απαντήσω αν και μάλλον δε γίνεται...

Δημοσ.

Εννοούσα ότι στη βάση mysql θα γίνονται τα queries με php εντολές μέσα από την ιστοσελίδα. Tι το παράξενο βρίσκεις δικέ μου?

Δημοσ.

Kalhmera,

to para3evw opos eipe o filtatos Dikemou eivai to "Mπορεί να "κλειδωθεί" με κάποιο τρόπο η php βάση?" :-)

Ev pasei peripptosei apo oso katalabevw 8es sthv ousia va kleidwseis to sxhma ths bashs (schema / database design).

Dev givete auto pou zhtas etsi akribos 'h etsi efkola. Prwtov ola ta DB se mia mysql prostatebovtai apo username/password. Alla to username/passwords auto 8a to exeis embeded ston php-code. Opote sthv ousia o pelaths sou 8a mporei va to brei. (kai me auto to username password 8a mporei va tre3ei queries pou a.Blepei stov kodika sou b.Blepei to db.schema).

Dev 3erw se ti peribalov server briskese... profanos eise se shared peribalov (dev exeis shell access va favtastw kai evoeite oxi rooot account). Opote den mporeis va kaveis kai polla polla. O movos tropos eivai va perioriseis thv prosbash stov server. Dhladh o pelaths va mhv exei kav FTP prosbash. Bebea apopsh mou eivai oti ayto dev eivai h8ika swsto!

Pes kai alla eav dev se exw katalabei kala....

Δημοσ.

Βασικά για να κάνει queries θα πρέπει να συνδεθεί πρώτα με τη βάση (η εντολή είναι αν δε κάνω λάθος db_connect("basi","username","password"); ή κάτι τέτοιο).οπότε παραμετρικά του ζητάς το username kai to password και συνδέεται.

Δημοσ.

Δεν είναι ο πελάτης το πρόβλημα.... το πρόβλημα είναι η γυναίκα/designer. Από κάποιον τρίτο θέλω να "προστατέψω" το re-use.

Το CMS μάλλον θα είναι του hosting provider...αλλά σκέφτομαι πολύ να φτιάξω ένα δικό μου σε php γιατί βλέπω πολλές τρύπες στα περισσότερα.

Δεν ξέρω.. θα δείξει...

Δημοσ.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι η λύση είναι πιο απλή? Η βάση δεν νομίζω να κλειδώνει με την έννοια να μην την σχεδιάσει κανείς άλλος. Μπορείς όμως να βρεις προγράμματα που κλειδώνουν τα php files ώστε να βλέπει κινέζικα όποιος τα ανοίξει και βέβαια έμμεσα, δεν βλέπουν τον κωδικό για την βάση οπότε κάπως καλύπτεις και αυτό το θέμα. Εντελώς τυχαία αναφέρω ένα... http://www.ioncube.com/sa_encoder.php?gclid=CJKpireYrYcCFUZoMAodVQEWjQ καλό είναι φυσικά να αγοράσεις κανονικά μια τέτοια εφαρμογή αφού μακροχρόνια σου επιστρέφει τα λεφτά της. Υπάρχουν και αρκετές φθηνές, το θέμα είναι πόσο καλή δουλειά κάνουν.

Δημοσ.

Giorgaras το βρήκα το πρόγραμμα αυτό προχθές. Δεν το κατέβασα. Να σου πώ θα του ρίξω μια ματιά, φαίνεται σχετικά αξιόπιστο. ;-)

Δημοσ.

Ψάξε και για άλλα από google με λέξεις όπως php lock και τέτοια και προσοχή να τρέχει ο κώδικας χωρίς την ανάγκη οποιουδήποτε plug-in αφού υποθετικά δεν έχεις πρόσβαση στον server για εγκατάσταση προγραμμάτων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...