geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 αυτο σχετικα με το ISP=Internet Service Provider (Παροχέας Ίντερνετ) δεν το ηξερα καθολου.με βοηθησε πολυ αυτο.και εαν τα κανω ολα αυτα και μιας και δεν ειναι οι ιδιοι 2 provider τι θα γινει σχετικα με το internet?δικτυο θα υπαρχει αλλα οταν θα ανοιγει ο καθε ενας explorer απο που θα τραβαει data?θα ειναι σαν να εχουν ενωθει οι 2 provider μεταξυ τους.ας πουμε εαν εχει πολυ traffic το ενα pc θα περνει απο το αλλο???? και κατι αλλο.εγω τοσο καιρο στο DNS στο πρωτο πεδιο ειχα 192,168,1,1.την ιπ του outer μου.ασχετα με το εαν θα συνδεσουμε τα router πρεπει να βαλω τον ISP της οτενετ?????
Rabican Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 υπαρχει ενα προβληματακι ομως. αν και οι δυο εχουν τον ιδιο ISP δεν προκειται το traffic να διαχωριστει. γιατι αν ειχαν διαφορετικους ISP τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα. επισης τα ρουτερακια φανταζομαι θα εχουν μονο ενα ethetnet interface, το οποιο θα χρησιμοποιηθει για το ενα και μοναδικο LAN. οποτε ολο το inside traffic θα προερχεται απο το αυτο το LAN και πλεον ο διαχωρισμος θα πρεπει να γινεται βασει IP address και οχι βασει subnet!
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Όχι, ο καθένας θα παίρνει το δικό του ίντερνετ καμία σχέση η μια adsl με την άλλη. Αν κλείσεις εσύ το router σου δε θα έχεις ίντερνετ. Το ίδιο και με τον αδερφό σου. Σχετικά με το dns δουλεύει κι έτσι. Έχει το router σου δηλαδή dns server. Εσύ συνδέεσαι με το dns server του router και το router με τη σειρά του με αυτούς του Provider. Δεν υπάρχει πρόβλημα και το 192.168.1.1 να βάλεις. Πάντως πιο εύκολο και πιο οικονομικά θα σας ερχόταν να έχετε μια adsl την οποία να μοιράζεστε μεταξύ σας
geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 λοιπον οι provider ευτυχως δεν ειναι οι ιδιοι οποτε το πρωτο το ξεπερασαμε.για τα router τωρα εχουν και τα δυο ελευθερες θυρες οποτε...... αλλα δεν μου εχει ξεκαθαριστει ακομα τη θα γινετε με τα data.θα ειναι ενα κυκλωμα και τα 2 router και θα περνει ο καθε ενας απο οπου βρει?
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατί να υπήρχε πρόβλημα αν ο ISP ήταν ο ίδιος; Η κίνηση για ίντερνετ του κάθε υπολογιστή θα δρομολογείται από τον δικό του router. Η κίνηση του lan είναι άλλο πράγμα.
Rabican Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 ναι βρε δεν αντιλεγω, αλλα αν υποθεσουμε οτι ο καθε ρουτερ εχει ΜΟΝΟ ενα εθερνετ, που μαλλον ετσι θα ειναι, τοτε αναγκαστικα τα 2 pc, μαζι με τα 2 ethernet int των ρουτερ, για να υπαρχει connenctivity πρεπει να ειναι ολα στο ιδιο subnet, σωστα? πως αλλιως θα τα συνδεσεις? επομενως θα εχεις ενα UTP απο το pc στο ρουτερ τον πρωτο, ενα UTP απο τον πρωτο ρουτερ στο δευτερο και ενα UTP απο το δευτερο pc στο δευτερο ρουτερ. οταν απο το πρωτο pc θα φυγει ενα http πακετο για ιντερνετ, θα το παρουν και οι δυο ρουτερ... αλλα μ@λ@κιες λεω, ο διαχωρισμος θα γινεται βασει της gateway, τωρα το σκεφτηκα. ακυρο ολο!σορρυ..το καθε pc θα εχει διαφορετικη gateway οποτε θα ξεχωριζεται ετσι το traffic..
geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 εαν δεν μπει getaway τοτε συμαινει οτι θα μοιραζουν το δικτυο του νετ?
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Το να είχαν μια θύρα ethernet δεν αλλάζει κάτι. Απλά θα θέλαν είτε δεύτερη κάρτα δικτύου ανά υπολογιστή είτε ένα switch για να συνδεθούν εκεί όλοι.
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Να πως το φαντάζομαι εγώ. <<Βρίσκομαι σε έναν όροφο που έχει 2 ξεχωριστά διαμερίσματα. Τα σπίτια αυτά επικοινωνούν εξωτερικά με ένα μπαλκόνι. Δηλαδή από το ένα σπίτι μπορώ να πάω στο άλλο σπίτι μέσω του κοινού μπαλκονιού. Επίσης κάθε σπίτι έχει και μια πόρτα η οποία οδηγεί στο δρόμο. Εγώ έχω απαγορεύσει στο γείτονά μου να βγει από την πόρτα μου στο δρόμο, κι αυτός το ίδιο. Αφού έχουμε ο καθένας τη δική του πόρτα, είμαστε υπερήφανοι γι'αυτές και θέλουμε να βγαίνουμε ο καθένας από τη δική μας πόρτα).>> Το μπαλκόνι λοιπόν είναι το link ανάμεσα στους δυο υπολογιστές, το τοπικό δίκτυο. Μπορώ από το σπίτι μου να πάω στο άλλο να του ζητήσω να μου φέρει καφέ και να γυρίσω σπίτι μου και να περιμένω μέχρι να μου τον φέρει. Το ίδιο μπορεί να κάνει κι αυτός. Για να βγούμε στον δρόμο όμως θα πάμε ο καθένας από τη δική μας πόρτα (Gateway). Την πίτσα που ζητήσαμε (π.χ http request) θα μας τη φέρει το delivery στη δική μας πόρτα και όχι στου γείτονα Αν για κάποιο λόγο χαλάσει η πόρτα μας, δε θα έχουμε πρόσβαση στον έξω κόσμο, και ας έχει ο γείτονας. Στο γείτονα όμως θα μπορούμε να πάμε. Αν τώρα η πόρτα μας δε φτιάχνεται με τίποτα και παρακαλέσουμε το γείτονα να μας αφήσει να χρησιμοποιούμε τη δική του τότε θα από το μπαλκόνι θα έχουμε πρόσβαση και στο σπίτι του και στον έξω κόσμο. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα...
Rabican Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 οχι αλλου πιστευα οτι θα ειναι το προβλημα, αλλα ειχα ξεχασει οτι θα οριζαν gateway στο καθε pc το ρουτερ απο που θα ηθελαν να περασει το traffic..μ@λ@κι@ δικια μου σορρυ!
geioannou Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 καλα capthookb νομιζω οτι ζωγραφισες.το λεω γιατι και εγω καμια φορα στα παραδειγματα μου καπως ετσι εκφραζωμαι οποτε μου ηταν πολυ κατανοητο.τωρα βεβαια απο αυτην την ιστοριουλα στο πραγματικο σεταρισμα υπαρχει μια διφορα...αλλα νομιζω πως θα τα καταφερουμε.
geioannou Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 οποτε για να κανω εγω ο ενδιαφερομενος μια ανακεφαλαιωση. στο πεδιο use the following DNS server adresses θα βαλω τους DNS servers χρησιμοποιεί ο καθε provider. και στο πεδιο στο defalt Gateway ο καθε ενας θα βαλει την ιπ του router του.και ετσι επιτηνχανουμε το οτι αλλαζουμε καφεδες απο μπαλκονι αλλα ποτε δεν χρησημοποιουμε την εξωτερικη πορτα του γειτονα. εαν καλα μεχρι εδω ...να ρωτησω κατι αλλο.πως θα επιτρεψουμε στον γειτονα να εξελθει απο την δικη μας πορτα σε καποια περιπτωση που αυτος θελει να μας αφησει?θα παμε στην επιλογη advanced kai sto defalt Getaways θα βαλουμε πρωτα την ιπ την πρωσοπικη και δευτερη την ιπ του αλλου???
capthookb Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 θα επιτρεψουμε στον γειτονα να εξελθει απο την δικη μας πορτα σε καποια περιπτωση που αυτος θελει να μας αφησει?θα παμε στην επιλογη advanced kai sto defalt Getaways θα βαλουμε πρωτα την ιπ την πρωσοπικη και δευτερη την ιπ του αλλου??? Νομίζω ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.