geioannou Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 2 pc με 1 ADSL με καθε ενα,συνδεδεμενα μεσω των router για δικτυο.Ως αναφορα το internet ο ενας θα τραβαει απο τον αλλον?? η τι αλλο μπορεις να συμβαινει σε αυτη την κατασταση?και σε πλεονεκτηματα αλλα και σε μειονεκτηματα.οποιος μπορει να πει για αυτες τις καταστασεις???
Rabican Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 θα υπαρχουν δηλαδη 2 gateways για το internet? δεν καταλαβα ακριβως την τοπολογια φιλε μου..
binary_dreamer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 πας στις συνδέσεις δικτύου και δίνεις IP, netmask, gateway, DNS1 kai DNS2. η διευθυνση gateway είναι η ΙΡ του royter. netmask ειναι 255,255,255,0 και τα DNS τα παιρνεις από ISP που έχεις. στο ένα μηχάνημα δίνεις μια ΙΡ πχ 192,168,1,61 και στο άλλο 192,168,1,62. πες μας τι router έχεις για να σου πω ρυθμίσεις ακριβώς.
geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 αυτη τη στιγμη εχω εγω ADSL και δεινω και στον αδελφο μου στο κατω οροφο.τωρα ο αδελφος μου θα βαλει δικη του ADSL.ρωταω λοιπον εαν το UTP μεταξυ το αδελφου μου και εμενα το βαλουμε στα 2 router τι γινετε?φανταζωμε θα υπερχει μεταξυ μας δικτυο μεσω των router.θα υπαρχει?επισης σχετικα με το internet,εγω για παραδειγμα οταν θα ανοιγω explorer απο που θα τραβαω data?απο την ADSL την δικη μου η την ADSL του αδελφου μου???ελπιζω να εγινα πιο σαφης.το router mou einai usr 9108
Str Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 για να μην ανοιγο νεο thread πλιζ αν μπορει κανποιος να με βοηθησει: εχω ρουτερ USR 9105 με αλλαγμενο filmware γιατι εχω ISDN... απο τοτε που το εβαλα, εχω κανει φορματ και εχω μαθει τι ρυθμισεις χρειαζονται (καρφωμενες IP, gateway DNS κτλ...) πριν λιγες μερες εφερε η κοπελα μου το λαπτοπ της σπιτι μου, ειπαμε να το βαλουμε και αυτο στο ιντερνετ... ιδιες ρυθμισεις (αλλαγη της καρφωμενης IP του LAN προφανως) αλλα δεν βλεπει το ρουτερ με τπτ συγκεκριμενα, ακομα και με το δικό μου καλωδιο, το πινγκ φτανει μεχρι την καρτα δυκτιου της, μπορει να κανει σε αυτη, αλλα δεν μπορει να κανει πινγκ στο ρουτερ. σημειωση: εχει WINxp SP2 και απενεργοποιω το windows firewall αλλα και παλι τπτ... απο λαπτοπ: πινγ στην καρτα δυκτιου? κανει πινγ στο ρουτερ? ΔΕΝ κανει δικο μου καλωδιο? ιδια χωρις firewall? τπτ μονο το λαπτοπ στο ροθτερ χωρις το PC μου? παλι τπτ κανεις αν με βοηθησει?????
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 αυτη τη στιγμη εχω εγω ADSL και δεινω και στον αδελφο μου στο κατω οροφο.τωρα ο αδελφος μου θα βαλει δικη του ADSL.ρωταω λοιπον εαν το UTP μεταξυ το αδελφου μου και εμενα το βαλουμε στα 2 router τι γινετε?φανταζωμε θα υπερχει μεταξυ μας δικτυο μεσω των router.θα υπαρχει?επισης σχετικα με το internet,εγω για παραδειγμα οταν θα ανοιγω explorer απο που θα τραβαω data?απο την ADSL την δικη μου η την ADSL του αδελφου μου???ελπιζω να εγινα πιο σαφης.το router mou einai usr 9108 Νομίζω πως ο ένας από τους δυο πρέπει να αλλάξει διεύθυνση στο router του, έτσι ώστε να συνυπάρχουν στο ίδιο τοπικό δίκτυο και τα δυο router. Παράδειγμα: Router δικό σου : 192.168.1.1 PC δικό σου: 192.168.1.2 Router αδελφού σου: 192.168.1.10 PC αδελφού σου: 192.168.1.3 Μετά θα συνδεθείτε κανονικά αλλά ως Gateway στους υπολογιστές θα βάλετε ο καθένας τη διεύθυνση του router του καθενός σας. Έτσι θα έχετε ίντερνετ τη δική σας adsl ο καθένας ξεχωριστά και τοπικό δίκτυο μεταξύ σας.
Rabican Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 αυτη τη στιγμη εχω εγω ADSL και δεινω και στον αδελφο μου στο κατω οροφο.τωρα ο αδελφος μου θα βαλει δικη του ADSL.ρωταω λοιπον εαν το UTP μεταξυ το αδελφου μου και εμενα το βαλουμε στα 2 router τι γινετε?φανταζωμε θα υπερχει μεταξυ μας δικτυο μεσω των router.θα υπαρχει?επισης σχετικα με το internet,εγω για παραδειγμα οταν θα ανοιγω explorer απο που θα τραβαω data?απο την ADSL την δικη μου η την ADSL του αδελφου μου???ελπιζω να εγινα πιο σαφης.το router mou einai usr 9108 μπερδεμενο το σκηνικο γιατι θα υπαρχουν 2 gateways. θα πρεπει στον καθε ρουτερ να ορισεις ποια IP traffic θα στελνει που. δηλαδη στο δικο σου ρουτερ, θα πρεπει να ορισεις οτι στο outside interface θα επιτρεπει να περναει μονο η IP traffic απο το δικο σου subnet, και κατι αντιστοιχο να κανει ο αδερφος σου. αυτο μπορει να γινει με ACL σιγουρα, ισως και με συνδυασμο static route εντολων. ομως δεν ξερω πως γινεται στο δικο σου router-ακι, γιατι τα USR δεν τα ξερω καθολου.
geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 με μπερδεψατε τελειως...........επειδη δεν εχω πολυ μεγαλη ιδεα απο αυτα,τωρα εχω μπερδευτει τελειως.μπορειτε να μου πειτε τι ειναι το DNS γατι το αφησαμε πριν στη μεση....
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 DNS είναι κάποιοι servers που αναλαμβάνουν να μετατρέπουν τα ονόματα των sites σε ip και το αντιστροφο Π.χ όταν γράφεις στον browser http://www.insomnia.gr λόγω του DNS είναι σαν να γράφεις http://67.19.56.125/ Κάθε ISP έχει δικούς του DNS και μπορείς να τους βρεις εύκολα (νομίζω είχε υπήρχε ένα sticky topic στο forum) Ναι, το βρήκα και είναι αυτό: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1076996
geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 και στα properties του δικτυο τι θελει να πει κατω κατω με τα DNS preferrer...
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Αν η κάρτα δικτύου ενός υπολογιστή λειτουργεί με αυτόματη απόδοση διευθύνσεων IP μέσω του DHCP server του router, τότε τα DNS τα συμπληρώνει αυτόματα. Απλά υπάρχει και η επιλογή να τα βάλεις χειροκίνητα ή και να προσθέσεις κι άλλον πέρα από αυτούς που δίνει ο ISP (π.χ 127.0.0.1 αν έχεις στήσει dns τοπικά στον υπολογιστή σου.)
geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 ουσιαστικα αυτο ρωτισα.τι σημαινει να εχω βαλει εγω DNS.με βαση αυτα που ειπαμε πριν τι ειναι αυτο που απο html μετατρεπετε..και σε τι??και αυτο σε τι εχει σχεση με το 2 router που θα εχει ο αλλος υπολογιστης???????
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Είναι απλά τα πράγματα. Αυτά που χρειάζεται να ξέρεις για να συνδεθεί ένας υπολογιστής στο internet είναι 4 πράγματα: IP διεύθυνση (π.χ 192.168.1.2) NETMASK (μάσκα υποδικτύου π.χ 255.255.255.0) DNS servers(τις IP διευθύνσεις των ISP - συνήθως 2) GATEWAY (η διεύθυνση του router. Ο router από τον οποίο θα "τραβάει" ίντερνετ ο υπολογιστής) Υπάρχουν 2 τρόποι να συνδεσεις τον υπολογιστή με το router. Είτε με DHCP (αυτόματα). Απλά βάζεις το καλώδιο δικτύου και ο υπολογιστής επικοινωνεί με το router και παίρνει τις παραπάνω διευθύνσεις. Είτε χειροκίνητα ("καρφωτές IP"). Πρέπει να έχεις αποφασίσει τις τιμές των διευθύνσεων που γράφω παραπάνω και τις βάζεις στην καρτέλα αυτή: Στην καρτέλα αυτή λοιπόν και στον δικό σου υπολογιστή θα βάλεις: Επιλέγεις: Use the following IP address IP: 192.168.1.1 Subnet: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.1 Επιλέγεις Use the following DNS servers addresses: Βάζεις 2 DNS ανάλογα με τον ISP που έχεις Ο αδερφός σου θα βάλει: Επιλογή: Use the following IP address IP: 192.168.1.2 Subnet: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.10 (!!Η νέα IP του router που θα την αλλάξει παρακάτω) Επιλογή Use the following DNS servers addresses: Βάζει 2 DNS ανάλογα με τον ISP που έχει ο αδερφός σου Επιπλέον ο αδερφός σου πρέπει να αλλάξει και την IP του router του (θα γράφει μέσα στο manual του router πως γίνεται αυτό) Εγώ νομίζω πως έτσι γίνεται. Αν κάποιος άλλος έχει καμιά άλλη ιδέα ας την πει.
geioannou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 εχεις κανει super δουλεια και ετσι τα ειχα καταλαβει και εγω.το μονο πραγμα που δεν κατεχω και δεν καταλαβαινω ειναι ...οταν λες "Επιλέγεις Use the following DNS servers addresses: Βάζεις 2 DNS ανάλογα με τον ISP που έχεις τι εννοεις??ποιος ειναι ο ISP μου και τι 2 προκυπτουν απο αυτον. και το δευτερο που δεν καταλαβα ειναι οτι...οταν λες οτι ο αδελφος πρει να αλαχει ιπ του router του.εννοεις στην περιπτωση που το router του εχει defalt ιδια με την δικη μου????
capthookb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 εχεις κανει super δουλεια και ετσι τα ειχα καταλαβει και εγω.το μονο πραγμα που δεν κατεχω και δεν καταλαβαινω ειναι ...οταν λες"Επιλέγεις Use the following DNS servers addresses: Βάζεις 2 DNS ανάλογα με τον ISP που έχεις τι εννοεις??ποιος ειναι ο ISP μου και τι 2 προκυπτουν απο αυτον. ISP=Internet Service Provider (Παροχέας Ίντερνετ) Έχεις otenet? Βάζεις αυτά: 195.170.0.1 195.170.2.2 Έχεις forthnet? Αυτά: 193.92.150.3 194.219.227.2 και το δευτερο που δεν καταλαβα ειναι οτι...οταν λες οτι ο αδελφος πρει να αλαχει ιπ του router του.εννοεις στην περιπτωση που το router του εχει defalt ιδια με την δικη μου???? Ακριβώς. Γιατί αν έχουν και τα δυο την ίδια δε θα δουλέψει το δίκτυο ή το link ανάμεσά σας. Όπως δε μπορούν να έχουν δυο υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο την ίδια IP έτσι δε μπορούν και τα router (που ουσιαστικά ειναι υπολογιστές) να έχουν την ίδια IP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.