Trapper Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Εχουν ξεμείνει στο σύστημά μου δύο εικονικά drives (από Alcohol και clone νομίζω). Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να τα καταργήσω για να περάσω στη συνέχεια το Deamon tools;
alkisg Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Εννοείται ότι έχεις απεγκαταστήσει τα προγράμματα (αλλιώς κάνε απεγκατάσταση) και λόγω κακής απεγκατάστασης σου ξέμειναν. Το πιο σωστό είναι να ξαναβάλεις τα προγράμματα και να τα απεγκαταστήσεις κανονικά, ώστε τα ίδια τα προγράμματα να τα αφαιρέσουν. Ο εναλλακτικός χειρωνακτικός τρόπος: Πας καταρχάς στον device manager: Έναρξη->εκτέλεση->devmgmt.msc Αν δεις να σου έχουν αφήσει κανέναν SCSI controller, απεγκατάστησέ τον. Μετά τσεκάρεις μήπως σου έχουν αφήσει services: Έναρξη->εκτέλεση->services.msc Αν με το μάτι δεις κανένα clone ή alcohol, πας για σβήσιμο του service από DOS: Έναρξη->εκτέλεση->cmd sc delete <όνομα του service>
Trapper Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα, από τον device manager το έκανα απεγκατάσταση (ένα εικονικό drive είχα τελικά. Το Alcohol είχε σβήσει το εικονικό μόνο του). Στα services τώρα, το μόνο που βρίσκω με CD-Rom είναι το Imapi CD-Burning COM service. Μήπως είναι αυτό ή να μην το πειράξω?
sloth Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτό είναι η υπηρεσία των Windows για να μπορείς να γράφεις cd χωρίς κάποιο εξτρά πρόγραμμα. Αν έχεις κάποιο δεν υπάρχει πρόβλημα και να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία.
Trapper Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Επαναφέρω το θέμα γιατί αντιμετωπίζω ξανά πρόβλημα. Παρατήρησα ότι επανεκινόντας το μηχάνημα ο SCSI controller μου ξαναεμφανίζεται στον Task Manager. Πως μπορώ να το σβήσω χωρίς να μου ξαναεμφανιστεί;
alkisg Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν έχει γίνει σωστό uninstall των προγραμμάτων. 1η μέθοδος: βάλε και ξαναβγάλε τα alcohol και clone 2η μέθοδος: έναρξη->εκτέλεση->services.msc και πες μας αν έχει μείνει κάποιο service από clone ή alcohol για να σου πούμε πως να το σβήσεις. Χμ... εννοείται ότι δεν είναι ο νέος SCSI controller που έβαλαν τα daemon tools, έτσι;
Trapper Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Οχι εντάξει, από daemon tools δεν είναι στανταρ Δεν το έχω περάσει ακόμα. Οταν γυρίσω σπίτι θα κοιτάξω άμα είναι στα services μήπως έχει μείνει κάτι, πάντως από ό,τι θυμάμαι δεν είχε μείνει τπτ. Ο λόγος τώρα που δεν έχω περάσει ξανά Alcohol και clone είναι πως ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί και από κάποιο άλλο prog που δεν θυμάμαι... Τεσπα, θα κοιτάξω ξανά και θα ενημερώσω.
Trapper Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν κοίταξα ξανά το services αλλά και πάλι δεν υπάρχει κάποιο από alcohol και clone... Υπάρχει άλλος τρόπος για να εντοπίσω σε ποιο πρόγραμμα μπορεί να οφείλεται?
alkisg Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Από command prompt, δώσε sc query type= all > c:\services.txt Και ανέβασε το services.txt εδώ, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη...
Trapper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Καταρχήν alkisg σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την υπομονή σου. edit: Να το αρχείο zipαρισμένο γιατί σαν απλό txt έλεγε ότι είναι πολύ μεγάλο για να ανέβει services.zip
alkisg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Κάτσε γιατί έχεις πολλά προγράμματα που μπορούν να το έχουν φτιάξει. Έχεις κάτι σχετικές συσκευές που ΜΠΟΡΕΙ να είναι από Norton, AnyDVD κτλ. Πήγαινε λίγο στη διαχείριση συσκευών, δεξί ιδιότητες στο SCSI controller, λεπτομέρειες και δες ποια .sys αρχεία χρησιμοποιεί (π.χ. c:\windows\system32\drivers\dtscsi.sys)
Trapper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Χρησιμοποιεί τα εξής sys: C:\WINDOWS\System 32\DRIVERS\cdrom.sys C:\WINDOWS\System 32\drivers\GEARAspiWDM.sys C:\WINDOWS\System 32\DRIVERS\imapi.sys C:\WINDOWS\System 32\DRIVERS\PxHelp20.sys C:\WINDOWS\System 32\DRIVERS\redbook.sys C:\WINDOWS\System 32\storprop.sys
alkisg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μάλλον έχεις βάλει κάτι από εδώ: http://www.gearsoftware.com/ Αν το είχες βάλει παλιότερα και το έβγαλες, ακολούθησε τον manual τρόπο: http://www.gearsoftware.com/cfknowledgebase/articledisplay.cfm?articleid=296 Αν δεν είναι το παραπάνω, τσέκαρε μήπως είναι κάτι από εδώ: http://www.neuber.com/taskmanager/process/gearaspiwdm.sys.html http://www.neuber.com/taskmanager/process/pxhelp20.sys.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.