Προς το περιεχόμενο

AVG ή Avast?

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αφού έβγαλες το Panda, έχει καλώς... Δεν φημίζεται κιόλας...

Anyway, καλύτερο για μένα για τον μέσο χρήστη internet είναι το AVG το οποίο και χρησιμοποιούσα προ ολίγου... Τώρα έβαλα το NOD32 ( σπασμένο φυσικά... ) και μου βρήκε κάτι πράγματα... Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με fully-licenced AVG, καθότι εγώ ήμουν με το free...

Δημοσ.
μεταξύ των 2 θα σου πρότεινα το Avast πάντως

πιο εύχρηστο κατά τη γνώμη μου

Προσωπικά δεν κοιτάζω ΜΟΝΟ το θέμα της ευχρηστίας, αλλά ΚΑΙ της προστασίας :-D και από τα πιο εξελιγμένα είναι το AVG και το NOD32 ( Licenced κατά τη γνώμη μου για το πρώτο... ) :twisted:

Δημοσ.
Ε αφου σου βρηκε κατι πραγματακια το νεο antivirus, γιατι να προτιμησεις το avg?

Λόγω άδειας

x_vagos_x, αν είχα παρατηρήσει κάποια διαφορά σε θέμα ασφαλείας, σαφώς και θα το ανέφερα καθώς είναι το πρώτο κριτήριο για AV. Εφόσον δεν το ανέφερα λοιπόν σημαίνει οτι τα θεωρώ εξίσου αξιόπιστα και όχι οτι δεν με ενδιαφέρει αυτός ο τομέας. Το λέω απλά για διευκρίνιση αυτό.

Επίσης πάντως, μπορείς να δοκιμάσεις και το clamwin που είναι και OpenSource

Δημοσ.

Σε θέματα ασφάλειας το AVG το έχω τεστάρει και άλλες φορές αντικαθιστώντας το με άλλα antivirus... :) Αυτή ήταν η μοναδική φορά που βρέθηκε κάτι στο πισί μου απ΄το NOD32 και όχι από το AVG... :cry:

Ωστόσο το licenced AVG το συστήνω ανεπιφύλακτα... :twisted:

Παρεπιπτώντως, σε θέμα ευχρηστίας υπερτερεί το Avast, αλλά πιστεύω ότι το AVG licenced, έχει ένα μικρό προβάδισμα σε θέματα ασφάλειας... :|

Σχετικά με το Avast Pro, έχω ακούσει απλά ότι είνια πολύ βαρύ... :evil: Αν θελεις κάτι σε free, πάρε το AVG, για μένα η καλύτερη λύση... :oops:

ps. το ClamWin, δεν είναι αυτό το portable ; Αν ναι, τότε καλύτερα να μην προτιμίσεις τέτοιου είδους software για την ασφάλεια του PC. Σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ χρήσιμες εφαρμογες...

Και έχοντας αρκετές από αυτές σημαίνει λιγότερη κατανάλωση από τον δίσκο και την RAM του PC σου... Που σημαίνει ότι μπορείς να έχεις ένα ''δυνατό'' antivirus... Σε περίπτωση που ο υπολογιστής δεν είναι εξίσου δυνατός με τα requirements...

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν βρίσκει κάθε αντιβιωτικό τους ίδιους ιούς. Όποιο και να έχεις είναι παντα πιθανό να μη βρει κάτι που άλλο αντιβιωτικό βρίσκει. Πάντως και εγώ είχα το avg και δεν μου άρεσε και πήγα στο avast που το βρήκα και πιο καλό (πιο συχνά μου βγάζει μήνυμα προστασίας) και πιο εύχρηστο. Επίσης το avg μου καθυστερούσε πολύ την εκκίνηση ενώ γέμιζε και διάφορα processes στο task manager.

Δημοσ.

Thanocaster αλοίμονο σε όποιον πει οτι υπάρχει το απόλυτο AV. Λέγοντας οτι το Α ή Β AV είναι καλύτερο από κάποιο αναφερόμαστε στη μεταξύ τους σύγκριση. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε την υποκειμενικότητα του καθενός μας. Γιατί δεν πιστεύω όλοι μας να κάνουμε συγκριτικά συνέχεια. Απλά π.χ. έτυχε να έχει κάποιος ένα AV που δεν του έβρισκε έναν ιο που κάποιο άλλο AV το βρήκε. Η σύγκριση αν θες σε θέμα ανασφάλειας θα έπρεπε να αναφέρεται στα συχνά updates και στις υπηρεσίες του κάθε AV.

Δημοσ.
Και βέβαια ας μην ξεχνάμε την υποκειμενικότητα του καθενός μας

Εγώ είμαι υποκειμενικός :P

Απλά το έγραψα αυτό επειδή ο Βάγγος είπε παραπάνω ότι έβγαλε το AVG και το NOD του βρήκε κάτι πραγματάκια, αλλά ήταν η πρώτη φορά. Πράγμα που εμένα δεν μου λέει τίποτα απολύτως...

Δημοσ.

Θα έπρεπε, γιατί δοκίμασα να κατεβάσω από άλλον υπολογιστή το ίδιο αρχειάκι και με NOD32 δεν βρήκε τίποτα... Βάζω το AVG Free !! και μου βρίσκει το ίδιο αρχειάκι που μου βρήκε το NOD32 στο δικό μου...

ps. Όλα τα antivirus programs που αναφέρθηκαν είχαν τα ίδια updates...

Δημοσ.

Αν σκοπός σου είναι να καταλήξεις σε κάποιο free antivirus, όπως αντιλαμβάνομαι από τους υποψήφιους, και με δεδομένο πως το κατεξοχήν κριτήριο σε ένα antivirus είναι η ικανότητά του να ανιχνεύει τους ιούς (η ευχρηστία, απαιτήσεις σε πόρους κοκ ας κριθούν με γνώμονα τις προτιμήσεις του καθενός), παράτα και τα 2 και στρέψε την προσοχή σου στο Antivir που και σε αυτό το νέο συγκριτικό test του AV-Comparatives υπερέχει.

Δημοσ.

Ego psaxtika ligo simera dioti sto grafeio

ton gonion mou eixan Norton kai tous to evgala me to pou to eida!

Opote tora exo valei sto pc ena Free Firewall (to free ZA)

2 free ad-awares & Anty spywares (Ad-aware Personal & ewido anti-spyware 4)

ka8os kai 2 free AV (AVG & Avast)

Opote pisteuo oti gia to grafeio einai mia xara!!!

Kai einai kai free oste na min vroume kai ton mpela mas me kanan elegxo!

Re paidia na rotiso kati pou vlepete ta poatelesmata apo reviews sto AV-Comparatives?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...