Προς το περιεχόμενο

Χτίζοντας έναν Η/Υ

__D3mIaN__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να χρειάστηκαν κάπου στα 2000 ευρώ για την αγορά του Η/Υ μου πριν 2 χρόνια, αλλά όσο παράξενο κ αν αυτό ακούγεται θεωρείται ξεπερασμένος πια...

Όπως και να 'χει είμαι σε σκέψεις για την δημιουργία νέου μηχανήματος. Σκοπεύω ουσιαστικά να αλλάξω τα κύρια μέρη του υπολογιστή μου με τη λογική να μου βγει φθηνότερα μιας και σκληρούς, κάρτα ήχου, κλπ κλπ τα έχω.

Το να βρω λοιπόν αυτά που σκοπεύω να αγοράσω είναι κάτι το όχι και τόσο δύσκολο. Ο λόγος όμως που γράφω εδώ είναι ότι θα ήθελα να συμβουλευτώ απόψεις από ανθρώπους πιο έμπειρους από εμένα για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως.

Έχουμε κ λέμε:

1)Μητρική: Asus P5B (s775, i965, DDR2) 165 ευρώ

2)Επεξεργαστής:Intel core 2 duo 6400 (2,133 Ghz) 249 ευρώ

3)Κάρτα Γραφικών:Albatron 7900 GT 512 Mb 349 ευρώ

4)Τροφοδοτικό: Chieftec 500 WATT, 24 pin 99 ευρώ

Συνολικά δλδ 862 ευρώ. Δεν έχω καταλήξει βέβαια παρόλο που έριξα μια ματιά και στα αντίστοιχα thread για κάρτες, μητρικές και επεξεργαστές.

Φοβάμαι μήπως αντιμετωπίσω για ακόμα μία φορά το πρόβλημα της αυμβατότητας κάρτας γραφ. με μητρική. Περιμένω τις προτάσεις σας.

Δημοσ.

Ti exeis tora? Mou kanei entyposi poso xeperasmeno mporei na einai. Ta teleutaia 2 xronia eixame valtosei apo taxytites kai tora me tous core duo xanarxizei to paixnidi. Kai eixes dosei kai polla tote.

Ego prin 2.5 xronia peripou allaxa ton epexergasti mou me Athlon XP 3000+(2.16 Ghz) kai akoma den exo vrei epexergasti pou na einai toso kalyteros pou na axizei anavathmisi. Den tha allaza systima gia na kerdiso 15-20% mono. Entaxei tora teleutaia vgikan oi core duo alla kato apo 6600 den tha skeftomoun kan, ase pou einai akrivos.

Δημοσ.

eixa parei thn karta grafikwn msi 5950 ultra ge force fx 256mb , mhtrikh gigabyte 8knxp, ram 1024, epe3ergasth intel pentium sta 3 ghz.

otan anefera to poso twn 2000 eurw anferomoun se oloklhro to mhxanhma. h ousia einai oti h karta grafikwn logw asymbatothtas me thn mobo eliwse kuriolektika 2 fores... de 3erw ti eftege alla katelh3a me mia 128ara ths chaintech polu metria.

phga prox8es na rwthsw ti paizei apo kartes graf kai se ola ta katasthmata mou eipan agp telos! mono pci xpress pia, ara kai nea mobo, ara kai neos epe3ergasths.

me to mhxanhma pou exw twra polla games de trexoun, toulaxiston oxi sto ba8mo pou 8a h8ela. h alh8eia einai oti xrhsimopoiw arketa to pc mou gia games kai me to pc pou exw twra dyskola thn paleuw...

bebaia 8a mou peis mporw na brw kai mia 256ara fthnh agp pou 8a xei perisepsei se kana eshop alla a3izei?

Δημοσ.

Γνωμη μου να βολευτεις για λιγο καιρο με καμια καρτουλα που σιγουρα θα βρεις ειτε καινουργια ειτε μεταχειρισμενη και σε κανα 2-3 μηνακια να χτυπησεις μηχανημα αφου την συγκεκριμενη περιοδο η αγορα εχει παρει φωτια..με Kentsfield προ των πυλων...με καινουργιες mobo να ερχονται για τους conroe σιγουρα αφου ακομα η αγορα ειναι φτωχη , με πιθανη μειωση στην τιμη του Ε6600 που αξιζει πραγματικα αφου εχει τα ΥΠΕΡΟΧΑ 4Mb cache κτλπ.Εκτος αν εισαι πια τοσο απογοητευμενος ωστε να μη μπορεις να αντεξεις ουτε μερα οποτε κανεις μια αναζητηση στα 5-6 τοπικ που εχουν ανοιξει για καινουργιο pc και διαβαζεις αυτα που επαναλαμβανονται συνεχως και απ ολους. :D

Δημοσ.

kata tin tapini mou apopsi gia na kanei kapoios anavathmisei ana dio xronia prepei i douleia tou na einai poli apaititiki...poli periergo einai pou enw eixes dwsei tosa lefta twra to thewreis "palio"...ego proswpika asxoloume me pc 7 xronia. den lew kathe xrono kanw kai mia allagi etsi gia to kalo...mia peira skliro tin alli pira mnimi...alla mesa se 7 xronia ousiastika eixa treis diaforetikous ipologistes. twra gia na fantasteis exw athlon 64 sta 3000 me mia karta grafikwn gf fx5200 128 mb kai mexri kai simera paizw batlefield2. paixnidi gia trela sistimata...ti na sou pw!

(sorry an to minima exei ligo epithetiko ifos, den kanw epitides. thelw na pisteyw oti den tha to pareis strava)

Δημοσ.
...alla katelh3a me mia 128ara ths chaintech polu metria.

mporw na brw kai mia 256ara fthnh agp...

Και μια σημείωση: επειδή σε βλέπω και κάνεις ιδιαίτερη αναφορά στην μνήμη των καρτών, ξέχνα τα ΜΒ της κάρτας. Αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο, και κάνει την διαφορά, είναι το τσιπάκι που ενσωματώνει η κάρτα γραφικών (π.χ. 7900GT, 1900ΧΤ).

Αυτά βέβαια, για την περίπτωση που δεν τα ξέρεις ήδη και νομίζεις ότι απλά μια 256άρα είναι καλύτερη από μια 128άρα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...