Προς το περιεχόμενο

Κουτι με απλο σκληρο ή ετοιμο?

crach13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω επειγοντως να παρω εναν εξωτερικο σκληρο καπου στα 80 GB για να ριξω μεσα ολα μου τα αρχεια.Δινω το πολυ 70?.Να παρω αυτο που εχει το πλαισιο στα 65?Ειναι καλη πατεντα?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=826&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=296830&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Θα εχω προβληματα?Ειναι καλυτερα να παρεις εναν ετοιμο οπως αυτον παραδειγμα?Τι διαφορες εχουνε?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=826&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=322796&Merchant_Id=1&sts_cid=3

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να μην πας σε λύση σκληρός και κουτί για τον κυριότερο λόγο της αντοχής. Με έναν εξωτερικό σκληρό και να φάει χτύπημα δεν τρέχει τίποτα. Ο EIDE αμφιβάλλω αν θα ξαναδουλέψει...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το λέω αυτό έχοντας μόνο εξωτερικό σκληρό. Σκληρό με frame δεν είχα ποτέ. Απλά είναι κάτι που ψυχανεμιστικά λέω. Κάποιος σχετικός μπορεί να με επιβεβαιώσει ή να με διαψευσει. Πάντως με εναν fujitsu εξωτερικό 100gb μια χαρά κάνω την δουλειά μου.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον thanocaster.Και εγώ έναν WD 80GB με κουτί έχω,αλλά μου κάνει αρκετά προβλήματα,οπότε μάλον θα πάρω και εγώ έναν εξωτερικό δίσκο σύντομα....Βέβαια κοστίζει περισσότερο και τα λεφτά δεν είναι για πέταμα,αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει.... :-|

Δημοσ.

Εγώ έχω έναν 160αρι σκληρό σε κουτί,μια χαρά ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα.Τώρα κλωτσιές και τέτοια δε τρώει,τον προσέχω πάντως είναι μια χαρά!Αν έπαιρνα σκληρό εξωτερικό θα έπαιρνα με τροφοδοσία απο usb,για ευνόητους λόγους!

Δημοσ.
Εγώ έχω έναν 160αρι σκληρό σε κουτί,μια χαρά ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα.Τώρα κλωτσιές και τέτοια δε τρώει,τον προσέχω πάντως είναι μια χαρά!Αν έπαιρνα σκληρό εξωτερικό θα έπαιρνα με τροφοδοσία απο usb,για ευνόητους λόγους!

Εμένα αυτός που έχω πάντως ενώ αντιγράφω data ξαφνικά κλείνει και ξανανάβει...Δεν το κάνει συχνά,αλλά αν δουλέψει πολύ ώρα το κάνει......

Έτσι μου έρχεται να τον αρχίσω εγώ στις κλωτσιές.....:mrgreen: :mrgreen:

Πάντως αν πάρω εξωτερικό εννοείται ότι θα πάρω με τροφοδοσία από USB όπως λες κι εσύ.Είναι σπαστικό να χρειάζεται τροφοδοσία από πρίζα και ιδίως όταν πηγαίνεις σε κάποιο internet cafe.....:twisted: :twisted:

Δημοσ.

Απο οσο γνωριζω για να εχει τροφοδοσια απο usb πρεπει να ειναι 2,5''.Οi 3.5'' θελουν απαραιτητα ξεχωριστη τροφοδοσια.

Δημοσ.

Εγώ φίλε έχω φτιάξει δυο σκληρούς εξωτερικούς με frame. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τώρα αν κάποιος θέλει να ρίχνει κλοτσοπουνίδια στους δίσκους αυτό είναι άλλο θέμα.

Οσο για το κόστος ένας ide hdd 80 πάει στα 45Ε και ένα frame πάει στο περίπου 30Ε, οπότε είσαι μέσα στο μπάτζετ σου.

Δημοσ.

Κι εγω ψηφιζω υπερ των δισκων με frame.

Ειναι πολυ πιο πρακτικοι, με την εννοια οτι το frame μπορει να σου χρησιμεψει και για αλλο σκληρο, γενικα ειναι μια φτηνη λυση και ευκολα μπορεις να βαλεις εναν μεγαλυτερο, η ακομα και ενα dvdr. Τωρα για το θεμα της αντοχης, ο σκληρος που χρησιμοποιω με το frame μου εχει πεσει κατω (ενω τον ειχα βγαλει απο αυτο), το frame δεν εχει κανενα απολυτως συστημα ψυξης, αλλα ειναι ενα πλαστικο των 15 ευρω, το οποιο εχω 4 χρονια και δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα.

Και παλι τονιζω οτι ειναι μια πολυ πρακτικη λυση, αφου στο frame μου κατα καιρους εχω βαλει πολλους (παρα πολλους...) διαφορετικους σκληρους, ακομα και εναν 1.1GB, τον οποιο ο υπολογιστης μου δεν εβλεπε σαν εσωτερικο.

Δημοσ.
Εγώ φίλε έχω φτιάξει δυο σκληρούς εξωτερικούς με frame. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τώρα αν κάποιος θέλει να ρίχνει κλοτσοπουνίδια στους δίσκους αυτό είναι άλλο θέμα.

Οσο για το κόστος ένας ide hdd 80 πάει στα 45Ε και ένα frame πάει στο περίπου 30Ε, οπότε είσαι μέσα στο μπάτζετ σου.

Εγώ πάντως κλωτσιά δεν του έχω ριξει ποτέ του δικού μου,αλλά αν συνεχίσει να κολλάει έτσι ενώ λειτουργεί θα την φάει....:mrgreen: :mrgreen:

Και μένα ο δίσκος μαζί με το frame 90 ευρώ μου κόστισε τότε που το πήρα,αλλά όταν μπορείς με λίγα ευρώ παραπάνω να πάρεις έναν εξωτερικό δίσκο το σκέφτεσαι.....Πάντως εμένα αν δε με φτάσει στο αμήν δεν θα πάρω καινούργιο......

Δημοσ.

Εγώ προχτες αγόρασα για τον ξαδελφό μου ένα εξωτερικό κουτί EQUIP 136335 EXTERNAL USB 2.0 ALUMINIUM CASE 3,5'' SILVER 34.85 € http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802027

και τον δισκο MAXTOR MAXLINE III 7L250RO - 16MB 94.18 €

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.302706

(θα έπαιρνα SEAGATE BARRACUDA στα 320GB με επίσης 5 χρόνια εγγύηση στα 104 ευρά, αλλά δεν είχε εκείνη τη στιγμή).

Με 130 € παίρνεις αρκετά GB...

Δημοσ.

αχ δεν ξερω τι να κανω.Η θα τσιγκουνευτω και θα παρω το κουτι με το δισκο ή θα ξηλωθω και θα ξεφριαγκιαστω για κανονικο external.Διλλημα μεγαλο!!

Δημοσ.
... Με έναν εξωτερικό σκληρό και να φάει χτύπημα δεν τρέχει τίποτα. Ο EIDE αμφιβάλλω αν θα ξαναδουλέψει...

...

Φιλε Thanocaster οι εξωτερικοι δισκοι την ιδια τεχνολογια με τους εσωτερικους εχουν, απλα εχουν κλειστο περιβλημα που ισως ειναι πιο προσεγμενο. Δεν αλλαζει κατι...

Θα προτεινα και εγω την λυση frame + δισκος, ειναι πιο πρακτικη και αναβαθμισιμη λυση...

Δημοσ.

Εγώ έχω τον παλιό 80GB που είχα αρχικά εσωτερικά και πήρα ένα κουτάκι από το Πλαίσιο και είμαι OK... Μια φορά μου έπεσε και δεν έπαθε τίποτα ( απόσταση από το έδαφος περίπου 75 εκ. )

Δημοσ.
Εγώ έχω τον παλιό 80GB που είχα αρχικά εσωτερικά και πήρα ένα κουτάκι από το Πλαίσιο και είμαι OK... Μια φορά μου έπεσε και δεν έπαθε τίποτα ( απόσταση από το έδαφος περίπου 75 εκ. )

Ποιό κουτάκι είχες πάρει;της ViPower;Εγώ αυτό έχω πάντως και μου είχε πέσει μια φορά αλλά δεν έπαθε τίποτα.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...