blu-ray Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Κακα τα ψέματα παιδιά αλλα αμα κάτι είναι ακριβό πολύ απλα δεν το αγοράζεις...
adi32 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Και αντε το ψωμι δεν το τρως,εστω οτι η ΕΥΔΑΠ κοστολογει το νερο 1000 ευρω το λιτρο,τοτε θα αρχισουμε να σκαβουμε πηγαδια? το νερο ειναι βασικο ειδος πρωτης αναγκης για να ζησει ενας ανθρωπος τα cd ειναι για την πλακα μας και παλι τι θα ηταν νομιμο να κανουμε ? να παμε να να κλεβουμε νερο απο αλλη χωρα? εστω και να μη θελει να σε κυνηγησει καποιος αν κλεβεις εσυ πρεπει να το κανεις ή οχι ή παυει να ειναι κλοπη? για να μην περεξηγηθω εδω λεμε το τι ειναι νομιμο και σωστο και οχι το τι κανουμε στην πραγματικοτητα αυτο που με ενοχλει ειναι οτι μερικοι δεν εχουν το θαρρος να πουνε ναι ρε το κλεβω και μαγκια μου γιατι δε θελω να πληρωσω το να βρισκουμε 1000 δικαιολογιες για να κοροιδευουμε τον εαυτο μας οτι καλα κανουμε ειναι ανωφελο
KaizerSoze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 ΔΕΝ ειναι μαγκια να κλεβεις και να το λες,η ειλικρινεια εχει υπερεκτιμηθει ΕΙΝΑΙ μαγκια αν δεν λες μουφα δικαιολογιες,πχ αν πεσουν τα CD στα 8 ευρω και παλι τα κατεβαζεις εισαι κλεφτης απο επαγγελμα,αν ομως το κοψεις μαχαιρι και περνεις γνησια,τοτε μαλλον δεν εισαι κωλοτουμπας
Arioch79 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 αυτο που με ενοχλει ειναι οτι μερικοι δεν εχουν το θαρρος να πουνεναι ρε το κλεβω και μαγκια μου γιατι δε θελω να πληρωσω το να βρισκουμε 1000 δικαιολογιες για να κοροιδευουμε τον εαυτο μας οτι καλα κανουμε ειναι ανωφελο Πέστο ρε παιχταρά! Ρε μάγκες, αν κάθε φορά που κατεβάζαμε ένα τραγούδι σκάγανε οι τσέοι με τα γκάνια όπως σε ένα επεισόδιο του Southpark, πολύ απλά δε θα το κάναμε, με την ίδια λογική που δε μπαίνουμε με μία κοντόκανη στο πλαίσιο για να σηκώσουμε τη τελευταία κάρτα γραφικών. Και να ξέρετε ότι η πειρατεία δε βλάπτει ποτέ τους μεγαλοκαρχαρίες που έχουν τις δισκογραφικές/κινηματογραφικές εταιρείες ή τα μεγάλα software houses. Πάντα οι μικροί την πληρώνουν. Αν πέσουν έξω τα καράβια τους απολύουν καμμιά 200αριά προγραμματιστές/ηχολήπτες/καμεραμάνους ή whatever και τελείωσε η υπόθεσις. Περαστικά τους. Αυτοί δε χάνουν ούτε μισό χαρτί απ' το μηνιάτικο. Απλά αν κλέψεις κατευθείαν από τον μικρό (π.χ. κατεβάζεις Anathema αντί για Pussycat Dolls) τον βλάπτεις πιο άμμεσα γιατί αυτός περιμένει από τις πωλήσεις δίσκων για να αγοράσει μια τυρόπιτα παραπάνω, ενώ οι άλλες στο νινί τους, κάνουν μια διαφήμιση/φωτογράφιση/βίζιτα παραπάνω, παντρεύονται κι έναν πετρελαιοπαραγωγό/γερομπαμπαλή και κομπλέ. Αυτά...
-nick- Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Κάνε το 3 euro, και πάλι δεν θα τα αγόραζε κανένας. μην εισαι τοσο σιγουρος...
blueviper Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Επικίνδυνο πράγμα να κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια, αλλά δεν μπορώ να επικαλεστώ και τίποτα περισσότερο από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Τζαμπατζήδες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Πρόκειται περί ενός φαινομένου που δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ, και καμία αυστηροποίηση της ποινολόγησης δεν πρόκειται να τους αγγίξει...στη χειρότερη και δε θα αγοράζουν και δε θα κατεβάζουν. 0 εις το πηλίκο με άλλα λόγια. Το θέμα είναι τι γίνεται με εκείνους -και δεν πιστεύω πως είναι λίγοι- που θεωρούν κοροϊδία να σκάνε τα μαλλιοκέφαλά τους για ένα cd. Τους Red Sparowes τους εκτιμώ ιδιαίτερα ως συγκρότημα...αρνήθηκα όμως επανειλημμένα να τους αγοράσω όσο η τιμή ήταν στα 21.90€ κι απλώς την έβγαλα -προσωρινά- με τα mp3, μέχρι να πέσει η τιμή. Το αγόρασα μετά από μήνες, όταν το έφεραν στα 12.90€, χωρίς δεύτερη σκέψη και πριν 2 εβδομάδες το ξαναπήρα στα 6.90€ για να το χαρίσω σε φίλο. Ξεπούλησαν το stock όσο όσο ή μήπως δεν έβγαλαν κέρδος και με τα 6.90€ ακόμα, αποδεικνύοντας και το μέγεθος της αισχροκέρδειας που υφιστάμεθα με κάποιες απαράδεκτες τιμολογήσεις; Όσο η τιμή ήταν στα 21.90€ έχαναν έναν πελάτη (ο τζαμπατζής δεν ήταν ποτέ τέτοιος), που τον κέρδισαν όταν έριξαν τις τιμές, όταν έδειξαν να με σέβονται ως καταναλωτή και να αναπροσαρμόζουν την πολιτική τους με βάση την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε στην Ελλάδα. Είναι παρανοϊκό ο Έλληνας μουσικόφιλος να πληρώνει το 1/35 του μισθού του για ένα μέσο cd, όταν ο Γερμανός δίνει το 1/70 τουλάχιστον. Είναι γελοίο το εισιτήριο των Rolling Stones να στοιχίζει, όσο και στην ανάλογη συναυλία τους στο Βερολίνο. Με τέτοια ανορθολογικές τακτικές, συν την έλλειψη της παιδείας στον καταναλωτή, είναι αναπόφευκτο πως ο τομέας της πειρατείας θα ακμάζει. Η λογική της αγοράς δεν βελτιστοποιεί πάντα τις οικονομικές δυνάμεις, αλλά δημιουργεί διάφορα επακόλουθα και παράπλευρες ανωμαλίες. Μάλλον λοιπόν αντιμετωπίζουμε μερικώς το πρόβλημα, όταν εστιάζουμε αποκλειστικά στην περίπτωση του τζαμπατζή.
KaizerSoze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Eρωτηση Εχετε γνωστο στις θυρες του ΟΑΚΑ/Καραισκακη που μπορει να σας βαλει τσαμπα.Θα πατε να δειτε την ομαδα σας ναι ή ου?
blueviper Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Ου! Είμεθα καναπεδάτοι, επιστήμονες, πουθενάδες, πατατάκηδες Ολυμπιακοί!
Forensick Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Επικίνδυνο πράγμα να κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια, αλλά δεν μπορώ να επικαλεστώ και τίποτα περισσότερο από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Τζαμπατζήδες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Πρόκειται περί ενός φαινομένου που δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ, και καμία αυστηροποίηση της ποινολόγησης δεν πρόκειται να τους αγγίξει...στη χειρότερη και δε θα αγοράζουν και δε θα κατεβάζουν. 0 εις το πηλίκο με άλλα λόγια. Το θέμα είναι τι γίνεται με εκείνους -και δεν πιστεύω πως είναι λίγοι- που θεωρούν κοροϊδία να σκάνε τα μαλλιοκέφαλά τους για ένα cd. Τους Red Sparowes τους εκτιμώ ιδιαίτερα ως συγκρότημα...αρνήθηκα όμως επανειλημμένα να τους αγοράσω όσο η τιμή ήταν στα 21.90? κι απλώς την έβγαλα -προσωρινά- με τα mp3, μέχρι να πέσει η τιμή. Το αγόρασα μετά από μήνες, όταν το έφεραν στα 12.90?, χωρίς δεύτερη σκέψη και πριν 2 εβδομάδες το ξαναπήρα στα 6.90? για να το χαρίσω σε φίλο. Ξεπούλησαν το stock όσο όσο ή μήπως δεν έβγαλαν κέρδος και με τα 6.90? ακόμα, αποδεικνύοντας και το μέγεθος της αισχροκέρδειας που υφιστάμεθα με κάποιες απαράδεκτες τιμολογήσεις; Όσο η τιμή ήταν στα 21.90? έχαναν έναν πελάτη (ο τζαμπατζής δεν ήταν ποτέ τέτοιος), που τον κέρδισαν όταν έριξαν τις τιμές, όταν έδειξαν να με σέβονται ως καταναλωτή και να αναπροσαρμόζουν την πολιτική τους με βάση την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε στην Ελλάδα. Είναι παρανοϊκό ο Έλληνας μουσικόφιλος να πληρώνει το 1/35 του μισθού του για ένα μέσο cd, όταν ο Γερμανός δίνει το 1/70 τουλάχιστον. Είναι γελοίο το εισιτήριο των Rolling Stones να στοιχίζει, όσο και στην ανάλογη συναυλία τους στο Βερολίνο. Με τέτοια ανορθολογικές τακτικές, συν την έλλειψη της παιδείας στον καταναλωτή, είναι αναπόφευκτο πως ο τομέας της πειρατείας θα ακμάζει. Η λογική της αγοράς δεν βελτιστοποιεί πάντα τις οικονομικές δυνάμεις, αλλά δημιουργεί διάφορα επακόλουθα και παράπλευρες ανωμαλίες. Μάλλον λοιπόν αντιμετωπίζουμε μερικώς το πρόβλημα, όταν εστιάζουμε αποκλειστικά στην περίπτωση του τζαμπατζή. να θυμισω επισης οτι οι Sabbath στην Βουλγαρια ειχαν 18 εουρα, ενω εδω 60. οποιος συνεχιζει να πιστευει οτι ΔΕΝ φταινε οι τιμες για τις μικρες πωλησεις τα προηγουμενα χρονια, μαλλον ζει αλλου. δεν ειναι τυχαιο, Bandito οτι οι πωλησεις πολλαπλασιαστικαν οταν πηγε το cd 6.90 και οχι 3 που λες εσυ και παρολαυτα πιστευεις οτι κανεις δεν θα αγορασει. αυτος που αγοραζε αλλα ειχε βαλει ενα μικρο φρενο λογω τιμων, ξαναπηρε μπρος, αυτος που ειχε απο τοτε cdr kai mp3 ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ. και επιτελους σταματηστε να λετε τι ειναι "αντικειμενικα σωστο". ολοι ξερουμε ποιο ειναι. αναρωτιεμαι αν ολοι αυτοι που το υποστηριζουν με τοσο σθενος, δεν εχουν ουτε ΙΧΝΟΣ απο mp3 Που δεν εχουν σε cd η software peiratiko. γιατι παιδες, ολοι στην θεωρια ειμαστε καλοι, αλλα στην πραξη το χανουμε.
DarkKnight Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ ρε μάγκες θέλω να ρωτήσω το άλλο πως γίνεται να υπάρχουν Promo σε γνωστά κ μη εξαιρετέα site (τουλάχιστον από το είδος μουσικής που ακούω, Metal) 1 μήνα πριν κυκλοφορήσουν στα δισκοπωλεία? Ή promoτάρουν τον δίσκο οι εταιρίες Ή προσπαθούν να πιάσουν μέσω Internet ''παράνομους'' Το 2ο το κόβω λίγο χλωμό να γίνεται, το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι η πολιτική των εκάστοτε εταιριών είναι να διοχετεύουν στο διαδίκτυο το νέο album έτσι ώστε όταν βγει στην αγορά 1 μεγάλο ποσοστό να το αγοράσει διότι αυτό γίνεται, ακούω το album μαρέσει το παίρνω, ισα-ισα κερδίζουν πωλήσεις δεν χάνουν γιατί ούτως ή άλλως οι ''τζαμπατζήδες'' δεν θα το πάρουνε. Όσον αναφορά την πειρατεία τώρα συμφωνώ μετο να αγοράζεις κάτι αυθεντικό παρά να το κατεβάζεις αλλά δυστυχώς με τέτοιες τιμές πουναπας ξεβράκωτος στα αγγούρια...
blu-ray Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Ο νέος (μαθητής-φοιτητής) δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει το Photoshop π.χ για να πειραματιστεί έτσι παίρνει μια κόπια (πολύ λογικά) οταν ο επαγγελματίας αγοράζει πειρατικά προγράμματα ναι τότε +φωνώ είναι κανονική κλεψιά. Το ίδιο ισχύει και για την μουσική. Πολύ λογοι είναι αυτοί που δεν αγοράζουν μουσική. Οι εταιρείες ποτέ δεν χάνουν μόνο κερδίζουν...
blueviper Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ ρε μάγκες θέλω να ρωτήσω το άλλο πως γίνεται να υπάρχουν Promo σε γνωστά κ μη εξαιρετέα site (τουλάχιστον από το είδος μουσικής που ακούω, Metal) 1 μήνα πριν κυκλοφορήσουν στα δισκοπωλεία? Αν θυμάμαι καλά, ο δίσκος των Orbital είχε "κυκλοφορήσει" unmastered κανένα 6μηνο πριν την επίσημη εμφάνισή του στα ράφια. Σε γενικές γραμμές οι διαρροές μπορεί να είναι και διά μέσου των διαφόρων ραδιοφωνικών παραγωγών (κι όχι μόνο), που έχουν στην κατοχή τους το album αρκετά πιο σύντομα, προκειμένου να το διαφημίσουν.
Forensick Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 τα προμα ερχονται πιο νωρις στα περιοδικα ετσι ωστε να υπαρχει κριτικη πριν κυκλοφορησει το αλμπουμ. ετσι κι αλλιως δεν θα ειχε νοημα να βγει πρωτα ενας δισκος και μετα να δεις κριτικη. αυτα που κυκλοφορουν unmastered κλπ πολυ πριν την κανονικη κυκλοφορια, ειναι συνηθως "διαρροες" μεσα απο την ιδια την εταιρια.
runner1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 paredwse: -Τα rest in my case και αυτά εμένα δεν μου λένε τίποτα! -ΑΠΟ ΟΛΟ το post σου βγαίνει το νόημα ότι οι περισσότεροι εδώ σκέφτονται με αυτή την κακομοιριά που λες ΕΣΥ!Εγώ όμως επιμένω ότι οι περισσότεροι ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ έτσι αλλά πολύ μικρότερο ποσοστό!Αν παράδειγμα υπάρχουν 1000 χρήστες εσύ θέλεις να μου πεις ότι πάνω από 500 σκέφτονται και δίνουν έτσι αβέρτα λεφτά!Σε αυτό διαφωνούμε!ΕΓΩ λέω ότι είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ λιγότεροι! Όλοι οι υπόλοιποι που υποστηρίζετε κατά κάποιο τρόπο με αρνητικό τρόπο την πειρατεία απλώς να σας πω κάτι και κυρίως για την μουσική:ΕΙΔΑ ταινία DVD να την πουλάνε 20€ με εξτρας κ.α. και σχεδόν με τα ίδια λεφτά μας πουλάνε cd που έχουν μικρότερο κόστος,από ποιότητα "Εσωτερική" και εξωτερική(εξώφυλλα κ.α.),είναι άστα να πάνε!Συνεχίστε λοιπόν κάποιοι εδώ να μιλάτε για κακομοιριά κ.α. και να μας λέτε ότι εμείς σαν λαός φταίμε! Αυτό μου θυμίζει πλύση εγκεφάλου που κάνει η Αμερικάνικη κυβέρνηση τόσα χρόνια στους Αμερικανους....τους κάνουν να πιστέψουν αυτά που θέλουν αυτοί!
gtsamour Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2006 Η πειρατεία είναι καλό πράγμα, προωθεί την αύξηση των ταχυτήτων στο internet. Αν δεν ήταν η πειρατεία θα ειμασταν ακόμα με 33kbps modem. Πλάκα κάνω, χε χε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.