punky Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Μια ερωτηση. Αν εκαναν ολα τα αλμπουμ 10 ευρω,θα αγοραζατε πιο πολλα αυθεντικα? Νομίζω πως ναι. Πολλοί προτιμούν να έχουν το αυθεντικό cd, με τη συσκευασία του, το εξώφυλλό του κλπ. Και εκεί νομίζω είναι ένας από τους λόγους που χωλαίνει η λύση τύπου iTunes, πέρα από το DRM. Βρίσκω ακριβό το 1 Ευρώ ανά τραγούδι. Και απαράδεκτο, μπορώ να πω, από τη στιγμή που το κόστος της διανομής έναντι του κλασσικού CD είναι αισθητά μικρότερο ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κανένα κόστος "συσκευασίας" του προϊόντος.
KaizerSoze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Αν εκαναν ολα τα αλμπουμ 10 ευρω,θα αγοραζατε πιο πολλα αυθεντικα? ... Ναι,το τεσταρα τον εαυτο μου στην Αγγλια.Εφυγα με 15 DVD και γυρισα με 60+ επειδη εβρισκα πολυ καλες προσφορες ακομα και σε ταινιες που δεν με τρελαναν.Πχ δεν τρελενομαι με Ματριξ αλλα το τσιμπησα γιατι το βρηκα 5 λιρες
hugelacky Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Μια ερωτηση. Αν εκαναν ολα τα αλμπουμ 10 ευρω,θα αγοραζατε πιο πολλα αυθεντικα? Προσωπικα,μονο για αγαπημενα συγκροτηματα θα αγοραζα αυθεντικα (που κανω ετσι κι αλλιως),και αρα δε θα αγοραζα σε καμμια περιπτωση πιο πολλα αυθεντικα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ αυτό! Προσωπικά πάντως το έχω κάνει πολλές φορές! Καταρχήν εδώ Πάτρα όλα τα καινούρια cd μέχρι το πάσχα έκαναν 18,50- 20 ευρώ! Παρόλα αυτά αγόραζα 6-8 cd τον μήνα, καινούριες κυκλοφορίες πάντα, όχι nice price. Το πάσχα λοιπόν πάω στο κλασσικό δισκάδικο που έχω χτίσει τόσα χρόνια (είχα να πάω κανα μήνα γιατι δεν παίζανε και πολλά λεφτά τότε) και βλέπω όλα τα καινούρια 13,50 ευρώ, οπότε και πήρα 11 cd σε μια μέρα, αντί να μείνω στα 7-8 που θα επαιρνα με τα ίδια χρήματα! Επίσης κάθε φορά που ανέβαινα Αθήνα (όταν εδώ ήταν πανάκριβα) περναγα στάνταρ από μετρόπολις. Και εννοείται ότι κάθε φορά δεν έφευγα με λιγότερα από 8-10 cd στα χέρια μου! Οπότε αυτό που λέτε χαλαρά δεν ισχύει, άλλωστε από τότε που καθιερώθηκε το νούμερο 6,40 στα smile price έχει πλημμυρίσει με κόσμο το εν λόγω δισκάδικο!
john1987 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Τεσπα,εγω στα μουσικα cd τουλαχιστον,εχω την εντυπωση (οχι πεποιθηση) οτι ανεξαρτητως τιμης,γενικα λιγο ως πολυ περιπου τα ιδια αγοραζει κανεις αυθεντικα...Ισως κρινω απο τον εαυτο μου βεβαια...
insomniaK Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Στην ίδια ερώτηση, απαντώ: Χαλαρά!!! Αγοράζω κάθε εβδομάδα 20ευρώ μουσική, 2-3cd. Τα οποία και πέρνω από προσφορές μεγάλων δισκάδικων και μεταχειρισμένα που είναι αψεγάδιαστα ή συγκεκριμένους χρήστες στο ebay.de. Ζω στο Αμβούργο όμως που είναι η ευρωπαϊκή έδρα πολλών πολυεθνικών δισκογραφικών εταιρείων. Γενικά για την πειρατεία, έχω νιώσει κάποιες φορές τύψεις, όταν διαπιστώνω ότι προγράμματα που χρησιμοποιώ για registration έχουν 9.99$ και γω προτιμώ να χω universal (sic) άδειες...
sotris99 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Πριν δύο εβδομάδες μου διέρρηξαν το αυτοκίνητο και μου έκλεψαν το κινητό μου τις πιστωτικές μου και 120 ευρώ. Αν έπαιρνα μισθό 10.000ευρώ το μήνα η κλοπή δεν θα ήταν κλοπή, επειδή βγάζω πολλά χρήματα? Γιατί για το λογισμικό να ισχύουν άλλα δηλαδή?
adi32 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 ξερει κανεις καποιο νομο που να λεει οτι μπορω να κλεβω ανετα τους πλουσιους, τους κλεφτες, του αλητες, αυτους που πουλανε ακριβα???????? θα ηθελε καποοις απο μας να ειχε φτιαξει ενα προγραμμα τραγουδι ταινια, αυτοκινητο, επιπλο για να το πουλησει και να βγαλει λεφτα, και να επερνε καποιος και να το εδινε σε 1000000000 κοσμο τζαμπα? Και αλλο το τι κανουμε και αλλο το τι ειναι σωστο και αλλο το να εχουμε και το θρασος να προσπαθουμε να υποστηριξουμε τα αυτονοητα παραλογα για λογικα
KaizerSoze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Μισο λεπτο...υποτιθεται οτι καπου πρεπει να υπαρχει ελεγχος στην αισχροκερδια Οκ,μαζι σας,αν εχει καποιος 1000 φεραρι δεν σημαινει οτι δικαιουμαι να του κλεψω την μια ΟΜΩΣ Αμα πας σε μια ταβερνα και σου χρεωσουν 50 ευρω μια μεριδα βλητα,φωναζεις ή δεν φωναζεις την αγορανομια??Δικαιουτε να πει ο καταστηματαρχης "Εμενα μου κοστισαν μονο ενα ευρω αλλα χρεωνω τον κοπο μου 49 ευρω και σε οποιον αρεσει"??Συμφωνα με την δικη σας λογικη μπορει Γιαυτο δεν υπαρχουν επιτροπες?Δηλαδη αμα λεγανε ολοι οι φουρναραιοι οτι "Απο σημερα το ψωμι κοστιζει 23,000 ευρω το κιλο" θα λεγαμε "Δικο τους ειναι ας το χρεωσουν οσο ειναι"?
blueviper Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 ξερει κανεις καποιο νομο που να λεει οτι μπορω να κλεβω ανετα τους πλουσιους, τους κλεφτες, του αλητες, αυτους που πουλανε ακριβα???????? Αμέ...το νόμο του Robin Hood. θα ηθελε καποοις απο μας να ειχε φτιαξει ενα προγραμμα τραγουδι ταινια, αυτοκινητο, επιπλο για να το πουλησει και να βγαλει λεφτα, και να επερνε καποιος και να το εδινε σε 1000000000 κοσμο τζαμπα? Προσωπικά θα το ήθελα με ένα τραγούδι μου, έτσι ώστε να το διασπείρω στα πέρατα του Γαλαξία και να κερδίσω από τη διασημότητα, κάνοντας διαφημίσεις για τη ΜΕΒΓΑΛ. Και αλλο το τι κανουμε και αλλο το τι ειναι σωστο και αλλο το να εχουμε και το θρασος να προσπαθουμε να υποστηριξουμε τα αυτονοητα παραλογα για λογικα Εντάξει μην υπερβάλλουμε...η καταπάτηση του νόμου είναι μία παράμετρος και σίγουρα διόλου αμελητέα. Οι παράγοντες που μπορούν να εξωθήσουν κάποιον στην παρανομία όμως, είναι επίσης ένα σημαντικό κεφάλαιο κι όσο συνεχίζουμε να τους παραγνωρίζουμε με ένα απλό "οφείλετε να είστε νομότυποι", τόσο χάνουμε την ουσία του ζητήματος. Την πειρατεία την αντιμετωπίζεις όχι κοροϊδεύοντας, εξαπατώντας και παραπλανώντας τον κόσμο με τεχνικές μάρκετινγκ, αλλά γινόμενος ανταγωνιστικός εκεί ακριβώς που η πειρατεία είναι λειψή και δεν μπορεί να ακολουθήσει. Μείωσε τις τιμές σε ανεκτά επίπεδα (αδιανόητο να έχουν 20? τα cd στην Αυστρία με 3πλασιο κατά κεφαλήν εισόδημα και τόσο να έχουν κι εδώ...ή μάλλον είχαν μέχρι πρότινος γιατί οι εταιρίες δεν έβγαιναν ), πρόσθεσε πληροφορίες, έξτρα cd με οπτικοακουστικό υλικό και διάφορα τέτοια καλούδια και θα σου πω μετά αν θα στραφώ στο λαμέ εξώφυλλο και την πιθανότητα κακής αντιγραφής από τον πλανόδιο για 3-4? παραπάνω.
bandito Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Αμα πας σε μια ταβερνα και σου χρεωσουν 50 ευρω μια μεριδα βλητα,φωναζεις ή δεν φωναζεις την αγορανομια??Δικαιουτε να πει ο καταστηματαρχης "Εμενα μου κοστισαν μονο ενα ευρω αλλα χρεωνω τον κοπο μου 49 ευρω και σε οποιον αρεσει"??Συμφωνα με την δικη σας λογικη μπορει Εντελώς άκυρο το παράδειγμα. Τα εστιατόρια έχουν υποχρέωση να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο. Επίσης, πριν παραγγείλεις βλέπεις τις τιμές. Τα καταστήματα αυτά , έχουν κατηγορίες. Ανάλογα με την κατηγορία πάει και η τιμή (υπάρχουν πλαφόν νομίζω). Παρ'ολα αυτά, αν πάς στο super-duper και γουστάρει να σου πουλήσει τον αστακο 3000 ευρω κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα. Αν υπάρχει κάποιος νομικός ας μας διαφωτίσει. Φαντάζομαι οτι υπάρχει κάποια ιεραρχία στα προϊόντα της αγοράς. Το CD , πέφτει στην ίδια κατηγορία με την Ντενίση, και η τελευταία ζητάει ότι θέλει. Γιαυτο δεν υπαρχουν επιτροπες?Δηλαδη αμα λεγανε ολοι οι φουρναραιοι οτι "Απο σημερα το ψωμι κοστιζει 23,000 ευρω το κιλο" θα λεγαμε "Δικο τους ειναι ας το χρεωσουν οσο ειναι"? Και αυτο ρεαλιστικό παράδειγμα. Η "αγορά" θα σου πουν οι ειδικοί , αυτά τα θέματα τα λύνει μόνη της. Αν το κανουν αυτο οι φουρναραίοι, θα τρώνε το ψωμί μόνοι τους μέχρι να το φέρουν στα επίπεδα που ο κόσμος θα μπορεί να το αγοράσει. Η αξία λοιπον ενός αντικειμένου ισούται με το ποσό που ειναι διατεθιμένος να δώσει κάποιος για να το αγοράσει. Η Τζούλια Ρομπερτς ζητάει 20Μ για κάθε ταινία, και ουτε καλή ηθοποιός είναι ουτε όμορφη. Αφου υπάρχουν άνθρωποι που τα δίνουν η αξία της είναι αυτή. Ομοίως αν ο Λεμπέσης κρίνει τον εαυτό του για 20Ε , εσυ μπορεις πολυ απλά να τον κλάσεις. Εγώ πιστευω οτι γενικά το τζαμπατζιλίκι, δεν έχει να κάνει με την τιμή του προϊόντος. Το μεγαλύτερο τοπικ στο insomnia είναι το "Rapidshare free accounts" όταν τα accounts δεν στοιχίζουν περισσότερο απο ενα καφε. Αν μπορώ να το πάρω τσάμπα, γιατί να δώσω φράγκα;
punky Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Γιαυτο δεν υπαρχουν επιτροπες?Δηλαδη αμα λεγανε ολοι οι φουρναραιοι οτι "Απο σημερα το ψωμι κοστιζει 23,000 ευρω το κιλο" θα λεγαμε "Δικο τους ειναι ας το χρεωσουν οσο ειναι"? Κοίτα, θεωρητικά (και για να κάνω απόσβεση το πτυχίο μου στα οικονομικά), αν το ψωμί είχε αύριο 23.000 ευρώ το κιλό, όλο το χαρτί θα το μάζευε ο φούρναρης που θα το πούλαγε 22.999 και θα ψώνιζε μόνο η οικογένεια Αγγελόπουλου. Μετά για να του τη σπάσει ο ανταγωνιστής, θα το κατέβαζε στα 22.998, και εκτός από τον Αγγελόπουλο θα αγόραζε και ο Κόκκαλης κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στο 1 ευρώ το κιλό, όπου θα τρώγαμε ψωμάκι κι εγώ κι εσύ. θέλω να πω, ότι στη θεωρία, ο ανταγωνισμός "εκλογικεύει" τις τιμές και διασφαλίζει την "ισορροπία". Και τέλος πάντως, άλλο τα βασικά είδη και άλλο το cd ή το κόστος του εισητηρίου στο θέατρο. Όσο αιρετικό κι αν ακούγεται, νομίζω ότι δεν νομιμοποιείται καμιά επιτροπή κράτους να επέμβει σε φαινόμενα "αισχροκέρδειας" στα cd ή στο software ή σε μια συναυλία. Δεν βγάζω την ουρά μου απέξω όσον αφορά την πειρατεία, αλλά δεν μπορώ να εξισώσω το ψωμί με το cd, και να με αναβαπτίσω σε συμπαθή Γιάννη Αγιάννη που δικαιούται να κλέψει το καρβέλι γιατί πεινάει.
Snolly Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά εμένα ο προγραμματισμός είναι η δουλειά μου και εργάζομαι σε μία εταιρεία που πουλάει και hardware και software (δικό της) στην Ελληνική αγορά. Ε λοιπόν ναι είναι θέμα νοοτροπίας του Έλληνα. Βλέπεις ο άλλος παραγγέλνει ΑΝΕΤΑ κάτι Clusters των 40.000 ευρώ αλλά σε κοιτάει με μισό μάτι όταν είναι να αγοράσει software. Δεν ξέρω τον χαλάει να πληρώσει 10.000 ευρώ για ένα CD. Δώσε του μηχάνημα και πάρε του την ψυχή... Επίσης κάτι ακόμα. Σκεφτείτε πόσο λιγότερος κόσμος θα έκανε πειρατεία αν όταν "αντέγραφες" ένα πρόγραμμα στερούσες από τον άλλο το δικό του αντίγραφο. Θέλω να πω πως δεν το αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως κλοπή εφόσον δεν στερείς κάτι άμεσα από κάποιον άλλο. Ενώ πχ αν κλέψεις μια κάρτα γραφικών πάει ο άλλος δεν την έχει. Η γνώμη μου είναι πως καλά κάνει ο κάθε ερασιτέχνης και αντιγράφει εφόσον το καλό software είναι ακριβό, αλλά ένας επαγγελματίας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ όταν κι αυτός κερδίζει από τον ιδρώτα του άλλου.
Sellers Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Βασικά αν το ''κλέψιμο'' που κάνουμε είχε σοβαρές επιπτώσεις σε αυτόν τον οποίο κλέβουμε πιστεύω ότι θα το σκεφτόμασταν μια παραπάνω. Δηλαδή αν ακούγαμε ότι ο τάδε που έβγαλε το προιον η επιχείρηση του έκλεισε απο πτώχευση τότε προσωπικά δεν θα συνέχιζα να αντιγράφω. ΑΛΛΑ ούτε κανέναν τραγουδιστή βλέπω να πεινάει, και ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο πουλάει λογισμικά (που παίζεται το πόσο αξιόπιστα είναι). Δεν λέω φυσικά ότι πρέπει να κλέβουμε ότι βρεθεί μπροστά μας, αλλά δεν θα τους αφήσουμε να μας κλέβουν και αυτοί. Υπάρχουν και καλλιτέχνες που βγάζουν τα cd τους 18 και 20 ευρώ (άπειρα παραδείγματα) αλλά υπάρχουν και άλλοι που τα βγάζουν με 12 και 14 (ένα πρόσφατο παράδειγμα η Αλεξίου που έβγαλε το cd της φθηνότερα). Η Αλεξίου δηλαδή δεν τα χρειάζεται τα χρήματα ενώ οι άλλοι τα χρειάζονται??? Ας τα είχαν όλοι 10 ευρώ όπως είπε και ο john1987 και κανένας δεν θα αντέγραφε. Όποιος θέλει τα πολλά, θα τον αντιγράφουμε...
KaizerSoze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Εντελώς άκυρο το παράδειγμα. Τα εστιατόρια έχουν υποχρέωση να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο. Επίσης, πριν παραγγείλεις βλέπεις τις τιμές. Τα καταστήματα αυτά , έχουν κατηγορίες. Ανάλογα με την κατηγορία πάει και η τιμή (υπάρχουν πλαφόν νομίζω). Παρ'ολα αυτά, αν πάς στο super-duper και γουστάρει να σου πουλήσει τον αστακο 3000 ευρω κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα. ΚΑΘΟΛΟΥ ακυρο το παραδειγμα μου... Οι αντιρρησεις σου ολες αναφερονται σε αναρτηση τιμων,κατηγοροιοποιηση κτλ ΧΩΡΙΣ ομως να διαφωνεις στην βαση "Ποιος εμποδιζει τον καθενα να αξιολογει τον κοπο του οσο νομιζει,και αν υπαρχει-που υπαρχει- γιατι εχει επιρροη μονο στον κοπο του σουβλατζη και οχι του Φοιβου" (ποιανου τον κοπο?αχαχαχαχα :mrgreen: ) Και αυτο ρεαλιστικό παράδειγμα. Η "αγορά" θα σου πουν οι ειδικοί , αυτά τα θέματα τα λύνει μόνη της. Αν το κανουν αυτο οι φουρναραίοι, θα τρώνε το ψωμί μόνοι τους μέχρι να το φέρουν στα επίπεδα που ο κόσμος θα μπορεί να το αγοράσει. Η αξία λοιπον ενός αντικειμένου ισούται με το ποσό που ειναι διατεθιμένος να δώσει κάποιος για να το αγοράσει. Η Τζούλια Ρομπερτς ζητάει 20Μ για κάθε ταινία, και ουτε καλή ηθοποιός είναι ουτε όμορφη. Αφου υπάρχουν άνθρωποι που τα δίνουν η αξία της είναι αυτή. Ομοίως αν ο Λεμπέσης κρίνει τον εαυτό του για 20Ε , εσυ μπορεις πολυ απλά να τον κλάσεις. Βασικα δηλαδη θα αναγκαστεις να ζεις χωρις ψωμι μεχρι να ριξουν τις τιμες?Η οργανωμενη κοινωνια δηλαδη υποτιθεται δεν εχει λογο σε αυτα?Η μονο θα προσφερουμε χωρις να απαιτουμε απο το κρατος? Και αντε το ψωμι δεν το τρως,εστω οτι η ΕΥΔΑΠ κοστολογει το νερο 1000 ευρω το λιτρο,τοτε θα αρχισουμε να σκαβουμε πηγαδια? Εγώ πιστευω οτι γενικά το τζαμπατζιλίκι, δεν έχει να κάνει με την τιμή του προϊόντος. Το μεγαλύτερο τοπικ στο insomnia είναι το "Rapidshare free accounts" όταν τα accounts δεν στοιχίζουν περισσότερο απο ενα καφε. Αν μπορώ να το πάρω τσάμπα, γιατί να δώσω φράγκα; Και εγω απαντησα για λογαριασμο μου,δεν μπορω να μιλαω για αλλους αν και νομιζω πολλοι συμφωνουν,οτι στην Αγγλια που βρηκα πολυ λογικοτερες τιμες αγορασα περιπου 4πλασιο αριθμο DVD ακομα και ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ μου ταινιων που θαταν πανευκολο απλα να κατεβασω. Περα απο αυτα,την αποψη μου την εξεθεσα...ΝΑΙ κατανοω οτι ο καθενας για τον κοπο του μπορει να ζηταει οσα νομιζει,ειναι σωστο ομως να περνεις και μερικες μαλακιες? Δηλαδη να εσκαγε ο Εντουαρντ Νορτον και να ελεγε "Οποιος θελει το DVD του AMerican History X θα περνει και περνει και 2 μαλακιες κωμωδιες που εχω βγαλει". Θα μου πεις ποιος οριζει τις μαλακιες...ΕΓΩ! Γιαυτο θεωρω οτι μια καλη λυση ειναι το "Κατεβασε απο τα 20 νεα τραγουδια του ΠΛουταρχου οσα σου αρεσουν με 1 ευρω το τραγουδι".Και μετα μαζι σου γ*** του την μανα ακομα και του τυπου που κατεβασε 2 mp3
agoraki_23 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Εντελώς άκυρο το παράδειγμα. Τα εστιατόρια έχουν υποχρέωση να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο. Επίσης, πριν παραγγείλεις βλέπεις τις τιμές. Τα καταστήματα αυτά , έχουν κατηγορίες. Ανάλογα με την κατηγορία πάει και η τιμή (υπάρχουν πλαφόν νομίζω). Παρ'ολα αυτά, αν πάς στο super-duper και γουστάρει να σου πουλήσει τον αστακο 3000 ευρω κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα. Aκόμα δε καταλαβαίνω γιατί λες άκυρο το παράδειγμα... Ε εντάξει έχουν υποχρέωση να αναρτούν τιμοκατάλογο... Τα καταστήματα πληροφορικής δεν είναι υποχρεωμένα να αναρτούν καταλόγους? Ποιο πλαφόν?Θέμα ανταγωνισμού είναι... Ως μάρκετινγκ που έχω σπουδάσει μου είναι απόλυτα κατανοητό γιατί υπάρχει πειρατεία σε θέματα software... Kαι θα εξακολουθήσει να υπάρχει εκτός και αν βάλουν επιτέλους κάποιο μηχανισμό hardware στο software για να ανοίγει κάθε φορά... Ένα δυο επαγγελματικά μηχανολογικά προγράματα έχουν τέτοιο μηχανισμό νομίζω... Η Microsoft είναι ηλίθια πιστεύετε που δε βάζει τέτοιο μηχανισμό στο software της?Η δεν έχει τα λεφτά? Ας σοβαρευτούμε...Τη συμφέρει να υπάρχει η πειρατεία,αυτή τη δημιούργησε και ΔΕ ΘΕΛΕΙ να τη τελειώσει... Αν το ήθελε δε θα έβγαζε windows genuine και μαλ...κίες αλλά θα έβγαζε μηχανισμούς hardware για να δουλέψει το εκάστοτε software. Όταν αυτός ο κολοσσός λογισμικού δεν καταπολεμάει τη πειρατία αυτόματα πάει να πει πως ΔΕ ΘΕΛΕΙ. Καλό σας απόγευμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.