Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία...Η γνώμη σας?

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
κ.αντμινιστρατορα, σωστα αυτα που λες, αλλα εκανες ενα μικρο λαθος σου στο quote που εκανες...ο Kandinsky μιλαει κυριως για μουσικη(αν δεν κανω λαθος) ενω εσυ μιλας για software. και ΟΠΩΣ και να το κανουμε ειχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα.

O τίτλος μιλάει για πειρατεία γενικώς.

Και δεύτερον, πιστεύω το ιδιο και για την μουσική.

Η πειρατεία κάνει κακό σε εμάς και όχι στις εταιρίες. Πώς θα αισθανθεί κάποιος να βρεθεί κατηγορούμενος για δίσκο του Φοίβου; Το οτι έχουν βάλει τον κόσμο να αντιγράφει παράνομα Ρουβά , δεν σου λέει τίποτα; Θα έπρεπε να παρακαλάνε η εταιρίες αντι να λένε "Επ, τι κάνεις εκεί;".

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
O τίτλος μιλάει για πειρατεία γενικώς.

Και δεύτερον, πιστεύω το ιδιο και για την μουσική.

Η πειρατεία κάνει κακό σε εμάς και όχι στις εταιρίες. Πώς θα αισθανθεί κάποιος να βρεθεί κατηγορούμενος για δίσκο του Φοίβου; Το οτι έχουν βάλει τον κόσμο να αντιγράφει παράνομα Ρουβά , δεν σου λέει τίποτα; Θα έπρεπε να παρακαλάνε η εταιρίες αντι να λένε "Επ, τι κάνεις εκεί;".

ο τιτλος μπορει να μιλαει ομως ο kandisky δεν μιλησε. επισης αν εξελαβες το υφος μου ως ειρωνεια, δεν ισχυει κατι τετοιο-προς αποφυγη παρεξηγησεων.

αν πιστευεις το ιδιο για την μουσικη, η εχεις τρελα λεφτα, η εισαι ΤΟΟΟΟΣΟ ηθικος που δεν εχεις ιχνος mp3 το οποιο να μην το εχεις ΚΑΙ σε cd. η θεωρια ειναι καλη, αλλα οταν παραμενει θεωρια και μεις κανουμε το αντιθετο, τοτε δεν εχει καποιο νοημα.

Δημοσ.
Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα άτομα που έλεγαν κάτι τέτοιο και (νόμιζαν ότι) το εννοούσαν κιόλας.

Επειδή τυγχάνω μουσικός που ασχολούμαι με τη σύνθεση και επειδή τυγχάνω κατα (σχεδόν) γενική ομολογία επαναστατικός στο γράψιμο μου (δηλαδή πρωτότυπος), μπορώ να σου πω ότι ξέρω τι λέω.

Ότι και αν έγραψα, όσο πρωτότυπο ή καινούργιο και να ήταν, ποτέ δεν ένιωσα ότι είναι κτήμα μου ή ότι γεννήθηκε μέσα στο κεφάλι μου ή ακόμα και ότι "αν δεν υπήρχα εγώ δε θα γραφόταν ποτέ". Το συναίσθημα που με κατακλύζει πάντα, είναι κάτι σαν "για κοιτάχτε αυτό το τεράστιο κτίσμα που λέγεται μουσική και από αυτή τη μεριά. Ωραίο δε φαίνεται και από εδώ;" Έχω έτσι απόλυτη συναίσθηση ότι το κτίσμα χτίστηκε λιθαράκι λιθαράκι μέσα από χιλιάδες χρόνια και το μόνο που μπορεί να κάνει ένας και μοναδικός άνθρωπος, είναι να το κοιτάξει από τις διάφορες πλευρές, έχοντας στο τέλος της ζωής του προσθέσει και αυτός ένα και μοναδικό λιθαράκι.

Κατα συνέπεια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ παρά να πιστεύω απόλυτα αυτό που λέω. Είναι κάτι που το νιώθω και το βιώνω κάθε μέρα.

Δημοσ.

Συμφωνώ ιδεολογικά με τα περι επανάστασης του kandinsky (δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι) αλλά με μία ένσταση.Ο πρότυπος μέσος leecher δε νομίζω οτι ταιριάζει με τα λεγόμενα του kandinsky αφου είναι απλως τζαμπατζής και βολεψάκιας που κοιτάει να τη βγάλει χωρίς να πληρώσει μία (προφανώς δεν έχει και λεφτά για να δώσει).Και στα τέτοια του τώρα αν θα καταφέρει πλήγμα στον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία που θα τον εκμεταλεύεται για την υπόλοιπη ζωή του. Οπότε δε ξέρω κατα πόσο μπορούμε να μιλάμε για επανάσταση κατα του καπιταλισμού.

Την επανάσταση πάλι που αναφέρει ο bandito δυστηχώς δε τη βλέπω να έρχεται , τουλάχιστον σύντομα.Μακάρι αλλα δύσκολο.

ΥΓ : Δε χρησιμοποιώ msoffice & photoshop , αλλά openoffice & gimp

Δημοσ.

Δεν κάνεις επανάσταση κατά του καπιταλισμού κατεβάζοντας τα brainwashing σκουπίδια που σου προσφέρει από το bittorrent αντί να τα αγοράζεις από το εκάστοτε κατάστημα. Επανάσταση κάνεις αγνοώντας αυτά τα σκουπίδια, αγνοώντας τη mainstream φιλοσοφία που θέλει τον άντρα metrosexual και τη γυναίκα ένα κομμάτι στολισμένο κρέας, καταπολεμώντας την ανεξήγητη ανάγκη που νιώθουν όλοι να δουλεύουν σα σκυλιά "για να έχει το σώβρακό τους την υπογραφή κάποιου τύπου" (Fight Club).

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με ορισμένους από τους προλαλήσαντες. Ας είμαστε τουλάχιστον τίμιοι κλέφτες, κι ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι δεν βλάπτουμε κανένα ή ότι κάνουμε επανάσταση.

Δε διαφωνώ με τα λεγόμενα του Kandinsky, αλλά δε θεωρώ ότι κάνω επανάσταση κατεβάζοντας τσαμπέ τον τελευταίο δίσκο του Ρουβά επειδή τον ήθελε η γκόμενά μου. Κάνω επανάσταση όταν αγνοώ τα reality τους, τα κατευθυνόμενα "δελτία ειδήσεών" τους και τις επιταγές της μόδας τους.

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα σε σχέση με την οπτική μου:

1) Κάθε αγορά (λογισμικό, μουσική, dvd κοκ) έχεις τις ιδιαιτερότητές της, για να μην ισχύουν απαραιτήτως τα ίδια μέτρα και σταθμά. Υπάρχουν ποικίλλοι λόγοι και παράγοντες που μας εξαναγκάζουν να τις αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό πρίσμα. Ένα λειτουργικό και συνάμα απλοϊκό παράδειγμα...στη συντριπτική πλειονότητα του λογισμικού, σου παρέχεται η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις, συχνά στην πλήρη του μορφή. Αντίθετα στη βιομηχανία της μουσικής, εναπόκεισαι στην τύχη της ραδιοφωνικής εμφάνισης, αν έχει φροντίσει το εκάστοτε κατάστημα να δίνει τη δυνατότητα της ακρόασης ή/και ο ίδιος ο καλλιτέχνης δείγματα (στην καλύτερη) μέσα από την ιστοσελίδα του. Σπανίως λοιπόν μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς πληρώνεις με τα 15-20€ σου.

Επειδή με ενδιαφέρει πρωτίστως η μουσική, επικεντρώνομαι σε αυτόν τον τομέα:

2) Δε θεωρώ στη συνείδησή μου επιλήψιμη πειρατεία την ανταλλαγή των μουσικών αρχείων, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομικό όφελος κι εξυπηρετούνται κυρίως οι αρχές της ενημέρωσης. Πίστευα και πιστεύω πως ο συνειδητοποιημένος ακροατής που θα εκτιμήσει το έργο εκείνο που θα το ακούσει πρώτα, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει και στην αγορά του (έστω κι αν χρειάζεται να περιμένει να πέσει μια τιμή, που η αλήθεια είναι πως δε δικαιολογείται από τα οικονομικά μεγέθη της χώρας μας). Κι αυτό δεν αποτελεί μια απόπειρα να εξωραΐσω τις επιλογές μου, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν άπαντες, έχοντες, κατέχοντες και μη.

3) [Βασιλάκης Καΐλας Mode On]Από το υστέρημά μου[Βασιλάκης Καΐλας Mode Off], έχω καταφέρει ως σήμερα να συγκεντρώσω περισσότερα από 2200 original cd, ξεψαχνίζοντας κάθε μικρό και μεγάλο σιντάδικο που έπεσε στην αντίληψή μου και γυρνώντας 10 βόλτες μέσα στην εβδομάδα, για να πετύχω ευκαιρίες. Ακόμα και σήμερα με τα χιλιάδες mp3 να με περιτριγυρίζουν, συνεχίζω να ανανεώνω τη συλλογή μου με γοργούς ρυθμούς. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η δυναμική της σχέσης μου ως καταναλωτής...πλέον ουδείς εκ των μελίρρυτων πωλητών μπορεί να με πιάσει κώτσο και να μου πουλήσει τον κούκο γι' αηδόνι. Τα cd που φέρνω στο σπίτι, δεν τα "κλαίω" πλέον, διότι βασίζομαι στη δική μου αποκλειστικά κρίση, που μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να την ακυρώνουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Με άλλα λόγια έγινα συνειδητοποιημένος ακροτής κι επιλεκτικός αγοραστής. Αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των πωλήσεων των δισκογραφικών, να με συμπαθάνε...κάποτε αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού. Γυρνάει ο τροχός, πηδάει κι ο "φτωχός".

4) Δεν παραγνωρίζω πως κι ο εκάστοτε καλλιτέχνης πρέπει να διασφαλίζεται για το μουσικό "προϊόν" που εγώ κι ο κάθε άλλος απολαμβάνουμε και φυσικά το φιλότιμο δεν επαρκεί (ούτε καν αυτό του Έλληνα :P ). Εκτός των άλλων δικαιολογίες του τύπου "κερδίζει από τα live", ακόμα κι αν ισχύουν εν μέρει, δε με καλύπτουν συνολικά. Τι γίνεται στις περιπτώσεις εκείνες που ο καλλιτέχνης, είτε κάνει λιγοστά live, είτε καθόλου (περίπτωση Ροδάμα φερ' ειπείν); Το δέον θα ήταν η άμεση αποστολή χρημάτων στον καλλιτέχνη, ίσως κι έπειτα από συνεννόηση, αν κι αυτό σκαλώνει στη μαζικότητα μιας περίπτωσης. Δεν έχω απαντήσεις για τα πάντα, αλλά δεν εμπιστεύομαι επ ουδενί και το παρόν σύστημα μουσικής πραγματικότητας.

5) Η προπαγάνδα των δισκογραφικών λειτουργεί παραπλανητικά σε πλείστες όσες περιπτώσεις. Τα συμπεράσματά της σχετικά με τα μεγέθη της πειρατείας, βασίζονται στην ανυπόστατη πεποίθηση πως κάθε cd που κατεβαίνει σε mp3 μορφή, είναι κι ένα cd που δεν αγοράζεται. Μόνο και μόνο επειδή κατεβάζεις κάτι για να τ' ακούσεις, δε σημαίνει πως σκόπευες να το αγοράσεις και ποτέ. Επίσης...είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να "τιμωρείται" ο νόμιμος πελάτης, που επιλέγει να τα "σκάσει" για να αποκτήσει το original cd, προσφέροντάς του ένα ψηφιακό δίσκο που βρίθει τεχνητών λαθών κι αποτρέπει την αντιγραφή του για προσωπική χρήση ή την μετατροπή του σε mp3 για το φορητό του mp3 player. Αντί να του παρέχεις κίνητρα αγοράς, του δίνεις ένα crippled προϊόν που το χρυσοπληρώνει μάλιστα. Σαΐνια!

6) Καταθέτω μια προσωπική αίσθηση και μόνο κι όχι τίποτα προχωρημένα συμπεράσματα μέσα από πολύχρονες στατιστικές αναλύσεις κι έρευνες. Θεωρώ πως τα mp3 επέφεραν και μια "καλλιτεχνική δικαιοσύνη". Δεν θεωρώ υχαίο πως από την "πειρατεία" πλήττονται κυρίως οι mainstream καλλιτέχνες, με cd του εξαμήνου. Μια μερίδα κόσμου αρνείται να δώσει ένα ποσό που θεωρεί πως δεν ανταποκρίνεται στη διαχρονική αξία του προϊόντος, γι' αυτό και καταλήγει είτε στο κλεψίτυπο των 5€ από τον πλανόδιο, είτε στο κάθε p2p πρόγραμμα. Έχω ξεχάσει πόσες φορές έχω ακούσει τη φράση "σιγά μη δώσω 15€ για το Λεμπέση"...ποτέ όμως την ανάλογη "σιγά μη δώσω 15€ για τον Χατζιδάκι".

Δημοσ.

Εννοείται ότι η αναφορά μου είχε σαν στόχο την μουσική, εκεί εστίασα. Βεβαίως όμως και μπορεί να συμπεριλάβει κάποιος και άλλους τομείς στους οποίους υφίσταται πειρατεία.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (που δεν τις αποφύγαμε τελικά) δεν εννόησα ότι το να κατεβάσω τα τραγούδια του Ρουβά το βλέπω εκείνη τη στιγμή ως επανάσταση και βεβαίως ο μέσος χρήστης απέχει πολύ απ' το να χαρακτηριστεί συνειδητοποιημένος μια και το ίδιο ισχύει για τον μέσο πολίτη και άνθρωπο. Ο κάθε σταρχιδιστής που θέλει τσάμπα τραγουδάκι δεν είναι Τσε Γκεβάρα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από μόνη της όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί ένα χαστούκι στις εταιρείες και τους καρχαρίες που νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω απ' τα πόδια τους μια και έχουν να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία μια κατάσταση που δεν μπορούν/δυσκολεύονται να ελέγξουν. Από μόνο του αυτό σαν σκέψη με ευχαριστεί αρκετά θα έλεγα.

Δημοσ.
Το θέμα εχει συζητηθεί άπειρες φορές, και το search δεν δουλεύει ακόμα.

Ας είναι καλά το g00gle.

Δεν παρακολουθούσα το forum 3-4 ημέρες και έχασα επεισόδια.

Ένα ανάλογο topic υπάρχει εδώ.

Για το αν υπάρχουν πρόστιμα για πειρατεία, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αν θέλετε μπορώ να ξαναπώ τα ίδια και περισσότερα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Παρεδωσε,

δεν φερνω καμμια αντιρρηση σ'αυτο που λες. Κι αυτο γιατι πιστευω οτι η θεση σου ειναι δυσκολη (χεχε)...

Πληροφοριακα μονο:

Ειναι urban legend αυτο που αναφερεις. Το πειραμα ξαναδοκιμαστηκε τη δεκαετια του '70 και ειχε πληρη αποτυχια...

Η Κοουκ (σικ) ειχε κανει κατι αλλο αρκετα παλιοτερα: Οι Αγιοβασιληδες ειχαν πολλα χρωματα. Σε μια απεργια τους, η Κοουκ (σικ) τους μαζεψε, τους πληρωσε αδρα, τους εντυσε κοκκινους και τους εβγαλε στους δρομους.

Δλδ, οι εταιρειες προσπαθουν να δημιουργησουν συνδεση αναμεσα σε καταστασεις-γεγονοτα και προιοντα... Γι'αυτο και βλεπεις πολλες φορες ομοια προιοντα να αποκαλουνται με 1 ονομα απο ενα προιον (πιασε ενα Μιλκο για ολα τα σοκολατουχα).

Δεν είναι θέμα "δύσκολης θέσης", σε διαβεβαιώ. Και εγώ έχω χρησιμοποιήσει αντιγραμμένο software στο παρελθόν (τώρα, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιώ opensource). Αλλά τουλάχιστον δεν προβάλω τη δικαιολογία "είμαι φτωχαδάκι". Στο κάτω-κάτω, έχω πάνω από 450 original DVD και πάνω από 200 original CD και συνεχίζω να αγοράζω όσο μπορώ. Δεν "νομιμοποιώ" τη θέση μου με το επιχείρημα "αφού δεν μπορώ να τα αγοράσω, θα τα αντιγράψω". Γιατί, αν το πάρουμε με αυτή τη λογική, θέλω να οδηγώ Porsche αντί του ταπεινού Peugeot 206 που οδηγώ. Αφού δεν μπορώ να την αγοράσω, θα κλέψω του γείτονα. Ή της αντιπροσωπείας. Από μένα θα χάσει η Porsche;

Όσο για το subliminal advertising, δεν έχω αντίρρηση ότι είναι urban legend, ομολογώ ότι δεν το έχω ψάξει - γι'αυτό άλλωστε γράφω "το οποίο λέγεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί"... :)

Πάντως το ότι τα ομοειδή προϊόντα χρησιμοποιούν ένα brand name που έχει καθιερωθεί είναι συχνό φαινόμενο στο marketing - generic trademark λέγεται. Λέμε σελοτέιπ και εννοούμε όλες τις πλαστικές ταινίες με κόλλα που χρησιμοποιούμε - όχι μόνο τα προϊόντα της εταιρείας Sellotape. Στην Αμερική λένε Scotch tape και εννοούν το ίδιο - όχι μόνο τα προϊόντα της 3Μ (που έχει το trademark Scotch tape). Λέμε τζιπ και δεν εννοούμε μόνο τα προϊόντα Jeep της Chrysler. Λέμε ασπιρίνη και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ομώνυμο προϊόν της Bayer - κλπ, κλπ, κλπ. Κλασσικό κόλπο. Δεν έχει να κάνει τόσο με τη διαφήμιση όσο με την εξάπλωση του προϊόντος και δεν είναι σίγουρο ότι οι εταιρείες το επιθυμούν - πρόσφατα θυμάμαι ότι η Apple προέβη σε κάποιες κινήσεις προκειμένου να μην χρησιμοποιείται το brand name iPod για οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής ήχου (όπως το walkman της Sony παλιότερα) γιατί πολύ απλά ο καταναλωτής δεν ξεχωρίζει το προϊόν της. ;)

Συγγνώμη αλλά διάβασα ένα Post από τον paredwse που ήταν (σχεδόν) εντελώς άκυρο κατά την γνώμη μου!

Είπες ότι εδώ είναι ένα τεχνολογικό forum και εμείς εδώ δίνουμε τόσο μεγάλο ποσοστό χρημάτων χωρίς να τα υπολογίζουμε!!!!

Δεν ξέρω φίλε μου τι κάνεις εσύ!Ούτε πόσα βγάζεις ούτε τίποτα!Αλλά εγώ και πολλοί άλλοι εδώ επειδή μόνο και μόνο είναι γραμμένοι σε αυτό το forum και καταθέτουν τις απόψεις τους,δεν σημαίνει ότι δίνουν τα 300€ έτσι για ψύλλου πήδημα!!!

Εγώ προσωπικά έχω έναν Athlon 64 3Ghz από τον ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2004!!!!Μου αρέσει να αξιοποιώ τα λεφτά που δίνω για τέτοια πράγματα και όχι να δοκιμάζω σαν πρόβατο την κάθε βλακεία της κάθε εταιρείας!Δεν είμαι bug tester!!!ΟΧΙ φίλε μου....δεν έχω λεφτά με την σέσουλα και προτιμάω ότι παίρνω να μου μένει!Θα το αλλάξω μόνο όταν δω ότι όντως ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ να το κάνω!

Αυτό το κάνω για τα πάντα όσον αφορά την κατανάλωση!Θα προτιμήσω να βγω με τους φίλους μου και να μην σκέφτομαι τι θα ξοδέψω για να διασκεδάσω παρά να πάρω με 100€ παραπάνω μια κάρτα γραφικών που θα κερδίσω 5-10fps!

Δεν καταλαβαίνω γιατί πήρες προσωπικά μία γενικότητα που περιέγραψα. Δεν αναφερόμουν σε εμένα ή σε εσένα ή σε οποιονδήποτε αλλά αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν πολλά μέλη εδώ που θα σκάσουν 300 και 400 ευρώ για καινούργια motherboard ή κάρτα γραφικών αλλά ποτέ δεν θα δώσουν 30 δολλάρια (ήτοι 25 ευρώ) για το WinRAR (που χρησιμοποιούν καθημερινά); Τράβα να δεις λίγο τις ενότητες "Κάρτες Γραφικών και Ήχου" να ανοίξει το μάτι σου.

Και όχι μόνο σε αυτό το forum φυσικά, τράβα στο myphone.gr να δεις τι γίνεται με τα κινητά, βγήκε το καινούργιο της SonyEricsson ή της Nokia που έχει μισό megapixel παραπάνω και τρέχω να το πάρω - κι ας κάνει 500 ευρώ και ουσιαστικά δεν το χρειάζομαι. Και φυσικά το αυτό ισχύει όταν βγαίνω το βράδυ έξω και, προκειμένου να κάνω το "κομμάτι" μου στην κοπέλα μου ή στους φίλους, πάω στο club/μπουζούκια/ξενυχτάδικο και σκάω 150 ευρώ για φιάλη ουίσκι (με τα παρελκόμενα βεβαίως-βεβαίως) και φοράω το Armani Jean των 200 ευρώ.

Αυτό ψέγω: την κακομοιριά του στυλ "είμαι φτωχαδάκι και δεν μπορώ να πληρώνω software" (ή μουσική ή οτιδήποτε) αλλά τα σκάω για να το παίξω "μάγκας" ή "γκόμενος"/"γκόμενα".

Τουλάχιστον ας είμαστε ειλικρινείς: 'χρησιμοποιώ αντιγραμμένα γιατί μπορώ'.

Δημοσ.

Όχι paredwse!Δεν μίλησες "απλώς" γενικά!Είπες ότι όσοι είναι σε αυτό το forum ανήκουν σε αυτή την κατηγορία!Στο τελευταίο αυτό post σου απάντησες πιο σωστά και όχι τόσο απόλυτα!

Και όντως....και στο myphone αγοράζουν σαν τρελοί και πετάνε τα λεφτά τους κάποιοι εκεί μέσα αλλά ΑΚΟΜΑ κι εκεί υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ που σκέφτονται που δίνουν τα λεφτά τους αλλά και ΠΟΣΑ δίνουν!!

Άρα μην μιλάς για γενικότητες τόσο απόλυτα γιατί έτσι είσαι λάθος!Και άντε πες ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων που λες (δίνονυν τα κέρατά τους για βλακείες αλλά ένα απλο και φθηνό software τίποτα.....) τα κάνει αυτά και ΟΝΤΩς είναι κακομοιριά!Όμως δεν λες τίποτα για αυτούς (οι οποίοι είναι μεγαλύτερο ποσοστό) οι οποίοι σκέφτονται και ψάχνουν κάτι πριν το αγοράσουν και το οποίο μάλιστα θα το αξιοποιήσουν πλήρως πριν το αλλάξουν!

Και να στο πω και αλλιώς.....όσο μας ρουφάνε το αίμα η πειρατεια θα υπάρχει....αυτοί φταίνε!Όλα έτσι ξεκίνησαν!Με ακριβά υπερτιμημένα προϊόντα!Να σου θυμίσω μήπως τι λέγανε πριν βγουν τα cd;Ότι μόλις κυκλοφορήσουν οι τιμές θα ήταν πιο φθηνές από τις κασέτες λόγω κόστους κατασκευής;;ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ!Οι βασικοί λόγοι που στην Ελλάδα είναι τόσο διαδεδομένη η πειρατεία είναι:

-Η σχέση μισθός-ανάγκες-τιμές,που στην Ελλάδα είναι τραγικός!

-Ο μη κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός!

Αυτά που λέτε κάποιοι ότι είμαστε οι πιο άπληστοι σαν λαός και αυτά.....καλύτερα ανοίξτε τα μάτια σας!Δείτε πρώτα που ζούμε και μετά μιλήστε για απληστία!Εδώ υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να συντηρηθούν και μας λένε συνεχώς για Ευρώπη και και και....κι εσείς λέτε ότι η απληστία μας σαν λαός φταίει!Αν είναι απληστία να αγοράζει κάποιος πειρατικά για να μπορέσει κάποιος να συντηρήσει την οικογένεια του ή τον εαυτό του και ταυτόχρονα να έχει κάποιο λόγο να διασκεδάζει αυτός και τα παιδιά του(μουσική,παιχνίδια) και φυσικά οι τιμές παραμένουν στα ύψη.......ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ και η πλάκα είναι ότι ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!Αυτό όμως δεν το καταλαβαίνουν οι εταιρείες!ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΤΕΣ φίλοι μου!Όλα από αυτούς ξεκίνησαν!

Δημοσ.

Μια ερωτηση.

Αν εκαναν ολα τα αλμπουμ 10 ευρω,θα αγοραζατε πιο πολλα αυθεντικα?

Προσωπικα,μονο για αγαπημενα συγκροτηματα θα αγοραζα αυθεντικα (που κανω ετσι κι αλλιως),και αρα δε θα αγοραζα σε καμμια περιπτωση πιο πολλα αυθεντικα.

Οποτε,ενταξει,ας παραδεχθουμε οτι το "τζαμπε" μας γλυκανε,και ας αφησουμε τα περι απληστιας των εταιρειων...Ας κανουμε τουμπεκι,γιατι παρανομουμε αστυστολα.

Και στην τελικη κανεις δε μας υποχρεωσε να αγοραζουμε υπερεκτιμημενα προιοντα,κι ουτε ενα cd συνιστα προιον αναγκης...

Δημοσ.

Και να στο πω και αλλιώς.....όσο μας ρουφάνε το αίμα η πειρατεια θα υπάρχει....αυτοί φταίνε!Όλα έτσι ξεκίνησαν!Με ακριβά υπερτιμημένα προϊόντα!Να σου θυμίσω μήπως τι λέγανε πριν βγουν τα cd;Ότι μόλις κυκλοφορήσουν οι τιμές θα ήταν πιο φθηνές από τις κασέτες λόγω κόστους κατασκευής;;ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ!Οι βασικοί λόγοι που στην Ελλάδα είναι τόσο διαδεδομένη η πειρατεία είναι:

-Η σχέση μισθός-ανάγκες-τιμές,που στην Ελλάδα είναι τραγικός!

-Ο μη κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός!

Μπα...

Το μόνο που φταίνει είναι οτι στην συνείδηση του κόσμου έχει καθιερωθεί οτι κανείς δεν πρέπει να πληρώνει για αυτά.

Πόσο λέτε να έιναι το κέρδος ενος cd? Ας υπερβαλλουμε λέγοντας οτι ενα cd κοστίζει 0.5 εuro και πουλιέται 20. Είναι 40 φορές πανω.

Πόσο λέτε να κοστίζει ενας frapuccino στα φλοκα? Χωρίς να υπερβάλλουμε ουτε 10 λεπτά. Και το πουλάνε 5 euro. 50 φορές πάνω. Και αντι να κλείνουν το ένα μετα το άλλο τα floca, μια χαρά ζουν και βασιλεύουν (να μην το παω παραπέρα για τα "Nike My Balls Are Moving" των 250 ευρω, που τα φτιάχνουν τα κινεζακια με 1 $ τον μήνα μισθό).

• Super Moderators
Δημοσ.
Όχι paredwse!Δεν μίλησες "απλώς" γενικά!Είπες ότι όσοι είναι σε αυτό το forum ανήκουν σε αυτή την κατηγορία!Στο τελευταίο αυτό post σου απάντησες πιο σωστά και όχι τόσο απόλυτα![...]

Για να δούμε τι είπα:

Γράφεις σε ένα forum τεχνολογίας, όπου αρκετά μέλη απασχολούνται από διλήμματα [...]

Οπότε το παράδειγμα για τον "κοσμάκη που πεινάει" μάλλον δεν ταιριάζει εδώ καθώς αρκετοί είναι έτοιμοι να δώσουν [...]

[...]

Επαναλαμβάνω: το ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν καμία αντίρρηση [...]

[...] αλλά αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν πολλά μέλη εδώ που θα σκάσουν [...]

I rest my case.

Δημοσ.
Μια ερωτηση.

Αν εκαναν ολα τα αλμπουμ 10 ευρω,θα αγοραζατε πιο πολλα αυθεντικα?

Κάνε το 3 euro, και πάλι δεν θα τα αγόραζε κανένας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...