-nick- Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 νταξει οχι ακριβως.. πανω απο ολα στον δημιουργο ανηκει. Αν γουσταρει δεν το κυκλοφορει καν και το δινει μονο στους φιλους του. Αν γουσταρει το δινει τσαμπα σε αλλους. Αν γουσταρει το πουλαει σε καποιους και σε αλλους το δινει τσαμπα. Αν γουσταρεις εσυ το αντιγραφεις απο καποιον που το αγορασε/ριπαρε στο ιντερνετ.
nmtray2 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Παρεδωσε, δεν φερνω καμμια αντιρρηση σ'αυτο που λες. Κι αυτο γιατι πιστευω οτι η θεση σου ειναι δυσκολη (χεχε)... Πληροφοριακα μονο: Ειναι urban legend αυτο που αναφερεις. Το πειραμα ξαναδοκιμαστηκε τη δεκαετια του '70 και ειχε πληρη αποτυχια... Η Κοουκ (σικ) ειχε κανει κατι αλλο αρκετα παλιοτερα: Οι Αγιοβασιληδες ειχαν πολλα χρωματα. Σε μια απεργια τους, η Κοουκ (σικ) τους μαζεψε, τους πληρωσε αδρα, τους εντυσε κοκκινους και τους εβγαλε στους δρομους. Δλδ, οι εταιρειες προσπαθουν να δημιουργησουν συνδεση αναμεσα σε καταστασεις-γεγονοτα και προιοντα... Γι'αυτο και βλεπεις πολλες φορες ομοια προιοντα να αποκαλουνται με 1 ονομα απο ενα προιον (πιασε ενα Μιλκο για ολα τα σοκολατουχα).
KaizerSoze Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Γι'αυτο και βλεπεις πολλες φορες ομοια προιοντα να αποκαλουνται με 1 ονομα απο ενα προιον (πιασε ενα Μιλκο για ολα τα σοκολατουχα). Δεν λες Jeep...
KWSN_Men Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Τα προϊόντα των εταιριών ανήκουν σε όλους. Όπως και η μουσική που γράφεται. Είναι συσσωρευμένη γνώση της ανθρωπότητας. Δεν οικειοποιείται. Αλλά είπαμε. Έτσι είναι το σύστημα. Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα άτομα που έλεγαν κάτι τέτοιο και (νόμιζαν ότι) το εννοούσαν κιόλας.
runner1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Συγγνώμη αλλά διάβασα ένα Post από τον paredwse που ήταν (σχεδόν) εντελώς άκυρο κατά την γνώμη μου! Είπες ότι εδώ είναι ένα τεχνολογικό forum και εμείς εδώ δίνουμε τόσο μεγάλο ποσοστό χρημάτων χωρίς να τα υπολογίζουμε!!!! Δεν ξέρω φίλε μου τι κάνεις εσύ!Ούτε πόσα βγάζεις ούτε τίποτα!Αλλά εγώ και πολλοί άλλοι εδώ επειδή μόνο και μόνο είναι γραμμένοι σε αυτό το forum και καταθέτουν τις απόψεις τους,δεν σημαίνει ότι δίνουν τα 300€ έτσι για ψύλλου πήδημα!!! Εγώ προσωπικά έχω έναν Athlon 64 3Ghz από τον ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2004!!!!Μου αρέσει να αξιοποιώ τα λεφτά που δίνω για τέτοια πράγματα και όχι να δοκιμάζω σαν πρόβατο την κάθε βλακεία της κάθε εταιρείας!Δεν είμαι bug tester!!!ΟΧΙ φίλε μου....δεν έχω λεφτά με την σέσουλα και προτιμάω ότι παίρνω να μου μένει!Θα το αλλάξω μόνο όταν δω ότι όντως ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ να το κάνω! Αυτό το κάνω για τα πάντα όσον αφορά την κατανάλωση!Θα προτιμήσω να βγω με τους φίλους μου και να μην σκέφτομαι τι θα ξοδέψω για να διασκεδάσω παρά να πάρω με 100€ παραπάνω μια κάρτα γραφικών που θα κερδίσω 5-10fps!
Arioch79 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Τα πράγματα είναι απλά. Άνθρωπος φτιάχνει πράγμα, άνθρωπος πουλάει πράγμα. Άνθρωπος που παίρνει πράγμα χωρίς πληρώσει = κλέφτης. Η ποιότητα του πράγματος είναι άσχετη με την πράξη της κλεψιάς. Κανείς δε βάζει το πιστόλι στον κρόταφο του αλλουνού για να τον αναγκάσει να αγοράσει το προϊόν του. Ο μόνος προβληματισμός στην όλη υπόθεση της πειρατίας είναι το κατά πόσο βλάπτει αυτή την αγορά και τον καταναλωτή. Το ότι τους βλάπτει εννοείται, αλλά πόσο τους βλάπτει. Μήπως είναι υπερβολικοί οι ισχυρισμοί των εταιρειών και δεν οφείλεται κατά τόσο μεγάλο ποσοστό στη πειρατεία η πτώση του τζίρου τους; Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα. Κι επειδή δεν είμαι οικονομολόγος ούτε διαθέτω στοιχεία για να απαντήσω, θα πω μια κουβέντα που σπάνια λέει Έλληνας: Δεν ξέρω. Επειδή όμως, όπως λένε οι Αμερικανοί, οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες (όλοι έχουν από μία), θα πω ότι ρίχνοντας μια ματιά σε όλα τα e-προϊόντα που μου χει στείλει ο θείος, μπορώ με ειλικρίνια να πω ότι (συνδιάζοντας τη ποιότητα και τη τιμή τους) δεν θα κατείχα ούτε το 95% αυτών, αν δε μου τα έστελνε τσάμπα ο θείος. Οπότε δε θα κέρδιζαν τίποτα από μένα οι δημιουργοί τους, ούτως ή άλλως. Η μόνη λύση για τη πάταξη της πειρατείας είναι η τιμωρία των ενόχων. Όσο η πειρατεία παραμένει ατιμώρητη, τόσο θα υφίσταται. Άλλο να ξέρεις ότι έχεις μία στις χίλιες ή και παραπάνω πιθανότητες να σε πιάσουν άμα κατεβάζεις παράνομα ένα πρόγραμμα/ταινία/δίσκο/παιχνίδι, και άλλο να ξέρεις ότι αυτή η πιθανότητα είναι μία στις δύο. Θα ήθελα να δω όμως πώς θα εξελισσόταν η αγορά αν όντως έπαυε να υφίσταται το φαινόμενο της πειρατείας. Πώς θα δικαιολογούσαν τότε οι εταιρείες τις τιμές τους;
Forensick Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 δηλαδη θεωρουσες κλεψιμο οταν καποιος σου εγραψε μια κασσετα με τραγουδια? θεωρουσες κλεψιμο οταν εγραφες μια ταινια απο την τηλεοραση? θεωρουσες κλεψιμο οταν εγραφες τραγουδια απο το ραδιοφωνο? το software για μενα ειναι αλλη υποθεση απο την μουσικη, μιλαω μονο για μουσικη και ταινιες παραπανω.
Kandinsky Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Όπως σωστά ειπώθηκε (ο Forensick νομιζω?) από τότε που έβαλε το Metropolis τα cd φθηνότερα γίνεται χαμός. Και -ώ του θαύματος!- αυτό έτυχε ειδικά από τότε που ανοιξε δίπλα του άλλο μαγαζί (για Ομόνοια μιλάω φυσικά) που έριξε τις τιμές! Πώς έγινε αυτό το θαύμα? Ωσάν το Χριστό που ευλόγησε τα ψωμιά και τα ψάρια, διπλασιάστηκε μόνο του το κέρδος του Metropolis και μπόρεσαν και εριξαν τις τιμές? Θυμαμαι συνέντευξη του Iggy Pop που εξεπλάγην οταν του ειπε κάποιος πόσο κοστιζει το cd του εδώ. Τα πράγματα είναι απλά κύριοι : Ο ένας εκμεταλλεύεται τον άλλο και ο καθένας μεταχειρίζεται ότι όπλο έχει. Επίσης, ο κόσμος δεν είναι μαλάκας και ξέρει να ξεχωρίζει τις αξίες. Δε μιλάμε για τον κάθε βλακάκο τραγουδιστή, πχ κι εγώ μπορεί να κατεβάσω 2-3 τραγούδια του Ρουβά να τ' ακούει η κόρη μου και να χορεύει και φυσικά αυτό θα κάνω, ηλίθιος είμαι να πάω να τα σκάσω αν δε βάλουν το cd του 3 ευρώ? Όσοι αξιζουν θα επιβιώσουν και πες το κλέψιμο, πές το απατεωνιά, πες το όπως και όσο αρνητικά θες, το νετ κατάφερε τη μεγαλύτερη επανάσταση κατά του καπιταλισμού ως τώρα, με τα ίδια του τα όπλα. Το πιό αναρχικό μεσον που υπήρξε ποτέ, βοήθησε τον καθένα να βάλει το χέρι του στην τσέπη του κάθε πωλητή δίσκων που εχει κατά καιρούς κατακρεουργήσει τη μουσική για να βγάλει γελοιότητες της μίας βδομάδας απλώς για να γεμίζει η τσεπούλα του. Αν μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και με την τσεπούλα των μεγαλοκαρχαριών που λυμαίνονται τη χώρα και τον κόσμο, όλα θα ήταν καλύτερα. Σημειωτέον, όλο και περισσότεροι μουσικοί συμφωνούν με αυτή την πρακτικη ή τουλάχιστον να διανέμεται η μουσική τους απ' τους ιδιους έναντι ελάχιστης αντικαταβολής πράγμα το οποίο δεν αρνειται κανείς. Άκου ρε, σε χώρα με 600 βασικό να θέλουν 20 για τον Βέρτη και την Ντέμαινα. Βρε ουστ ρε κοπρόσκυλα.
-nick- Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 και ακομα το νετ εδωσε σε πολλους μουσικους τη δυνατοτητα να διαδοσουν τσαμπα τις μουσικες τους...
Arioch79 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά της διακίνησης δίσκων/ταινιών που γίνεται στις μέρες μας στο διαδίκτυο με το φαινόμενο στο οποίο αναφέρεσαι. Άλλη χασούρα έχουν οι εταιρείες από τη διαδικτυακή πειρατεία και άλλη (πολύ μικρότερη) από τη μορφή πειρατείας στην οποία αναφέρεσαι εσύ. Ακόμα κι αν δεν μιλάμε για τις κασέτες που γράφαμε σε φίλους μας, αλλά για μαζικότερη μορφή τέτοιου είδους πειρατείας (βλέπε πώληση παράνομων αντιγράφων cds/dvds σε δημόσιους χώρους και σχολές), σίγουρα το φαινόμενο ωχριά μπροστά στη διαδικτυακή πειρατεία. Όσον αφορά την εγγραφή ταινίας από τη τηλεόραση, αντιλαμβάνεσαι ότι ουδεμία σχέση έχει με τη πειρατεία ταινιών που γίνεται στις μέρες μας στο διαδίκτυο. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να εμβαθύνω περισσότερο στο πόσο βλάπτει μια κινηματογραφική εταιρεία η εγγραφή ταινιών από τηλεόραση (καθόλου) και πόσο τα screeners. Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σου, ναι, γνώριζα ότι ήταν παράνομο αυτό που έκανα όταν αντέγραφα μια κασέτα σε έναν φίλο μου. Οι νόμοι είναι σαφείς και δε μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει, επειδή κατά τη κρίση του η παρανομία του δεν είναι επιβλαβής για το "θύμα". Για μένα όμως ο όρος πειρατεία αναφέρεται σε κατά πολύ μαζικότερη αναπαραγωγή των εκάστοτε προϊόντων. Αν οι εταιρείες βλάπτονταν τόσο από αυτό το φαινόμενο θα κυνηγούσαν τις εταιρείες παραγωγής άγραφων ή καλύτερα εγγράψιμων μαγνητικών μέσων, όπως κυνηγάνε τώρα τα torrent sites και τα p2p προγράμματα.
-nick- Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Αν οι εταιρείες βλάπτονταν τόσο από αυτό το φαινόμενο θα κυνηγούσαν τις εταιρείες παραγωγής άγραφων ή καλύτερα εγγράψιμων μαγνητικών μέσων αυτο δεν θα μπορουσαν να το κανουν, γιατι στο αδειο cd μπορεις να γραψεις κ νομιμα μη-copyrighted δεδομενα εννοειται..
Forensick Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 δεν διαφωνει κανεις με αυτο(ασχετο: οταν σου/μου γραφανε κασσετες-τοοοοτε δηλαδη-σιγουρα ΔΕΝ ξεραμε οτι ειναι παρανομο). το θεμα ειναι πως εχουν τοσο μεγαλη ελαστικοτητα στο θεμα πειρατεια, ωστε καταλαβαινεις οτι απλα, κλεβει ο ενας τον αλλον και ζησαμε και οι 2 καλυτερα. αν δεν τους συνεφερε, δεν θα υπηρχε. οπως επισης δεν ειναι τυχαιο οτι καθε φορα που βγαινει δικσογραφικη και κλαιγεται οτι χανει απο πειρατεια και mp3 τρωει ΤΟ κραξιμο απο ΟΛΟΥΣ. αν δεν κανω λαθος πριν κανα χρονο μαλιστα ειχα διαβασει στην εφημεριδα πως στην Αμερικη καταναλωτες ειχαν κινηθει νομικα εναντιων εταιριων(η και μαγαζιων) για τις υπορογκες τιμες στα cdια. το οτι μας κλεβουν το ξερουν, για αυτο αλλωστε δεν κανουν τιποτα με το θεμα. και ξαναλεω το θεμα μετροπολις. απο την στιγμη που εκανε τις μειωσεις υπαρχουν τοσα παραπονα οσο πριν? και επισης γιατι βλεπω τρλο κοσμο μεσα ΚΑΘΕ φορα που πηγαινω? edit: για να ξερεις και ποιον εχεις απεναντι σου, cdia αγοραζω τακτικα. κυριως τοτε θεωρω οτι εχω ενα δισκο και επισης εχει τυχει πολλες φορες να παρω ενα cd poy χα αντιγραμμενο η εμ-πι-θρι.:-P
bandito Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Όσοι αξιζουν θα επιβιώσουν και πες το κλέψιμο, πές το απατεωνιά, πες το όπως και όσο αρνητικά θες, το νετ κατάφερε τη μεγαλύτερη επανάσταση κατά του καπιταλισμού ως τώρα, με τα ίδια του τα όπλα. Το πιό αναρχικό μεσον που υπήρξε ποτέ, βοήθησε τον καθένα να βάλει το χέρι του στην τσέπη του κάθε πωλητή δίσκων που εχει κατά καιρούς κατακρεουργήσει τη μουσική για να βγάλει γελοιότητες της μίας βδομάδας απλώς για να γεμίζει η τσεπούλα του. Αν μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και με την τσεπούλα των μεγαλοκαρχαριών που λυμαίνονται τη χώρα και τον κόσμο, όλα θα ήταν καλύτερα. Το θέμα εχει συζητηθεί άπειρες φορές, και το search δεν δουλεύει ακόμα. Όπως είχα πει και στο αντιστοιχο flame (και επειδή πειρατεία δεν υπάρχει μόνο στην μουσική), Those who can do, those who can't leech. Το οτι το καρα-leechαριό βρίσκει δικαιολογίες για να βαυκαλίζεται (αν έκανα κάτι παράνομο, το τελευταίο που θα ήθελα να έχω είναι δικαιολογίες...χάνει όλη την γλύκα του), με επιβεβαιώνει. Οπότε την επόμενη φορά που θα ανοιξετε το excel για να γράψετε 3 x 3 = 9 και το word για να γράψετε ενα τηλέφωνο (και το photoshop για να κάνετε μια φωτογραφία μιση κτλ κτλ), να σκεφτείτε οτι τα λεφτά που γλιτώσατε θα τα πληρώσετε σε φόρους γιατι και η κουτσή Μαρία πηρε ECDL τώρα και το δημοσιο πληρώνει ενα σκασμο στην M$ (α και οχι μονο το δημοσιο, πριν λιγο καιρό δεν κλαψούριζαν κάποιοι για το ECDL? ε τσίμπα, πειρατικό δαρβινισμό). Και επειδή ξέρω ακριβώς τι θα ακολουθήσει απο τους leech-αρχους που θέλουν να εξιλεωθούν, η επανάσταση θα έρθει απο εδώ και όχι απο τις ορδές του καρα-leechαριου που έμαθαν το bittorent και σήκωσαν τα λάβαρα της επανάστασης. Free as in freedom != free as in beer.
Forensick Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 κ.αντμινιστρατορα, σωστα αυτα που λες, αλλα εκανες ενα μικρο λαθος σου στο quote που εκανες...ο Kandinsky μιλαει κυριως για μουσικη(αν δεν κανω λαθος) ενω εσυ μιλας για software. και ΟΠΩΣ και να το κανουμε ειχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα.
-nick- Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2006 θυμαμαι την συζητηση που ειχαμε - σωστoς εισαι και συμφωνω περι του απο που θα ερθει η επανασταση.. εγω αναφερθηκα μονο σε μουσικη στα παραπανω ποστ μου.. Για το software...εχεις δικιο..περι της open source σκηνης / linux.. Περι μουσικης.. εκ των πραγματων διαλεγω να μην περιοριζομαι στα 2-3 cd το μηνα που θα μπορουσα να αγορασω αλλα να ακουω 30-40cd το μηνα.. καποια παλια,δεν πωλουνται πλεον[οποτε 0 κερδος για τους καλλιτεχνες], αλλα τα βρισκεις δυσκολα, απο τα καινουρια ναι καλο ειναι οποια αξιζαν και σου αρεσουν πολυ και θα τα ακουσεις πολυ να τα αγοραζεις αν εχεις την δυνατοτητα.. η εστω να υποστηριξεις την σκηνη που γουσταρεις με καποιον τροπο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.