Προς το περιεχόμενο

Πειρατεία...Η γνώμη σας?

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτό περί ακρίβειας θα ήθελα να τα ξαναπείτε την επόμενη φορά που κάποιος θα ρωτήσει αν γίνεται να βρεί καθαρό serial για να παίξει Starcraft στο Battlenet (SC+BW= 15 ευρώ πλέον)

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πάνε δες φίλε μου πόσος κόσμος έξω πεινάει και μετά μίλα για καβούρια στις τσέπες...Τα έχουμε όλα και παραπονιόμαστε για μ...κίες.

Ε όχι δε δέχομαι αυτό με τα καβούρια όταν έξω βλέπω καθημερινά την ακρίβεια που υπάρχει και το κοσμάκη που δε μπορεί να τα βγάλει πέρα...

Ναι αλλά δέχεσαι να κλέβεις τον άλλο, χρησιμοποιώντας τα σπασμένα προγράμματα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά αισθάνομαι πολύ ''Μεσαιωνικός'' με όλη αυτήν την ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ !!! :mrgreen:

Λοιπόν... Είμαι ένα ανήλικο άτομο που θέλει να τα έχει όλα... :) Θέλω να δοκιμάζω μερικά προγράμματα και να κρατάω αυτά που μου αρέσουν. Τα περισσότερα από τα προγράμματα που έχω σπασμένα τα έχω κάπου στο δίσκο φυλαγμένα και χρησιμοποιώ μονάχα 5-6 απ' αυτά... :oops: Και τα περισσότερα εκ των οποίων είναι για την προστασία του PC μου από κακόβουλα sites όπως τα λένε οι ''υψηλού επιπέδου PCστες'' :)

Και ερωτώ : Γιατί να μην πάρουμε κάτι που μας ''προσφέρεται'' δωρεάν και να το προτιμήσουμε επί πιστώσει ; :confused: Κάποια άτομα λένε ότι από αυτή την δουλειά μερικοί βγάζουν πολλά χρήματα... Ναι δεν διαφωνώ.. ΑΛΛΑ ! Ποτε δεν πρόκειτε να εκλείψουν οι πελάτες που θα ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ τα προγράμματά τους... :? Έτσι εμείς μπορούμε να παίρνουμε το υλικό αυτό χωρίς τύψεις... :twisted:

Και προς θεού, επιτέλους ! Δεν τίθεται Μονο θέμα Μαγκιάς, αλλά και θέμα ''ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ'' :-D ( μην με θάψετε γι' αυτό ;-) )...

υ/γ : Αν κάποιος διαφωνεί να μας το πει, αλλά όχι να μας το επιβάλλει... :cry: Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει καθόλου μα καθόλου δίκιο και άδικο... :)

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ''ΣΠΑΣΤΗΡΙΑ'' ( όλα κεφαλαία :) )

Δημοσ.

Εγώ το βλέπω λιγάκι διαφορετικά.

Η πειρατεία δεν είναι αυτή που οδήγησε στην παντοκρατορία της Μ$?

Η πειρατεία δεν είναι αυτή που έχει φέρει την πλειοψηφία των νέων μπροστά από ένα pc ή κονσόλα να ξημεροβραδιάζονται με games, κάνοντας αναβάθμιση του εξοπλισμού τους όσο πιό συχνά μπορούν?

Η πειρατεία και τα mp3 δεν έχουν οδηγήσει στην θεοποίηση νεαρών αοιδών, με αποτέλεσμα να καρφωνόμαστε μπροστά στην TV να τους θαυμάσουμε παρακολουθόντας όλο αυτό το διαφημιστικό πανηγύρι?

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά που είπα για τις χώρες του εξωτερικού, αλλά πιστεύω πως η πειρατεία στην Ελλάδα δημιουργησε ανάγκες που δεν υπήρχαν.Μήπως τελικά είναι πιό ελεγχόμενο το φαινόμενο απ'όσο νομίζουμε?

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Συγκεκριμένα, στον χώρο του πειρατικού λογισμικού, υπάρχει και ο άλλος παράγοντας: η Microsoft και η Adobe π.χ. γνωρίζουν ότι τα προγράμματά τους Windows, Office, Photoshop κυκλοφορούν ευρέως ως πειρατικά. Θα ήταν αρκετά εύκολο να ελέγξουν λίγο την κατάσταση, αλλά δεν θέλουν. Αφήνεις τις πειρατικές κόπιες ελεύθερες για τους πολλούς, και τα παίρνεις από τις εταιρίες που ελέγχονται. Έτσι, όλος ο κόσμος έχει μάθει να χρησιμοποιεί Windows, Office και Photoshop, γίνονται τα στάνταρ της αγοράς, με ποσοστά χρήσης άνω του 90% έναντι των ανταγωνιστικών, οπότε η κάθε επιχείρηση θα διαλέξει αυτά έναντι των άλλων λογισμικών (που μπορεί να είναι και δωρεάν) επειδή οι εργαζόμενοι θα έχουν ήδη εμπειρία χρήσης τους και δεν θα χρειαστεί να μάθουν κάτι καινούριο (π.χ. Linux, OpenOffice - το οποίο δεν είναι και τόσο διαφορετικό, by the way).

Το θέμα είναι πόσα από τα πειρατικά προγράμματα χρειαζόμαστε και δεν μπορούμε να βρούμε αντίστοιχα δωρεάν. Γιατί π.χ. να χρησιμοποιείς το Office της Microsoft, τη στιγμή που το OpenOffice είναι δωρεάν, το ίδιο εύχρηστο και πλέον σταθερότατο; Γιατί να χρησιμοποιείς Windows, ενώ υπάρχει το Linux; Αν όντως τα χρειάζεσαι (για κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή που δεν τρέχει σε Linux) ή το Linux σου φαίνεται βουνό, δώσε 67 ευρώ όταν πάρεις το σύστημα και βάλε Windows, δεν είναι δα και τόσα πολλά μπροστά στο συνολικό κόστος.

Βέβαια, εδώ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πειρατείας γιατί την τάση την δίνουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. Αν εξαιρέσεις Πλαίσιο, Multirama και άλλες αλυσίδες, αν πας σε κάποιον από τους υπόλοιπους είναι πολύ πρόθυμοι να σου εγκαταστήσουν όποιο πρόγραμμα ζητά η καρδιά σου. Και όταν υπάρχουν πολλά καταστήματα που κάνουν κόπιες και εννοείται ότι είναι γνωστά σε όλη την πόλη (μιλάω για Πάτρα), και είναι ανοιχτά πάρα πολλά χρόνια, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, το θέμα είναι βαθύ.

Όσο για τις ψηλές τιμές σε κάποια συγκεκριμένα, είναι σχετικό. Δεν είναι η τιμή που αποτρέπει μόνο. Π.χ. το NOD32 κάνει ?32.5 για τον 1ο χρόνο και ?23 για ανανέωση, και το Kerio 20 δολάρια. Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές (αν σκεφτείς ότι για το πρώτο μοιράζεται σε έναν χρόνο, και για το 2ο είναι μία και έξω), αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τα έχει πειρατικά, επειδή μπορεί. Άρα, είναι θέμα παιδείας. Π.χ. ο έλληνας θα δει με στραβό μάτι τον τύπο που θα προσπαθήσει να του πουλήσει τα κλεμμένα γυαλιά ηλίου αλλά θα αστειευτεί με τον μαύρο που θα του πουλήσει πειρατικά CD.

Δημοσ.
αυτό περί ακρίβειας θα ήθελα να τα ξαναπείτε την επόμενη φορά που κάποιος θα ρωτήσει αν γίνεται να βρεί καθαρό serial για να παίξει Starcraft στο Battlenet (SC+BW= 15 ευρώ πλέον)

χθες μόλις το ξέθαψα και πήγα Bnet! μιλάμε πώρωση ακόμα...

και φυσικά αυθεντικό μαζί με BW, Warcraft, Diablo 1

βέβαια για να πάει 15ευρά, πέρασαν χρόνια..

τα νέα games είναι λίγο.... λίγο...

• Super Moderators
Δημοσ.
Πάνε δες φίλε μου πόσος κόσμος έξω πεινάει και μετά μίλα για καβούρια στις τσέπες...Τα έχουμε όλα και παραπονιόμαστε για μ...κίες.

Ε όχι δε δέχομαι αυτό με τα καβούρια όταν έξω βλέπω καθημερινά την ακρίβεια που υπάρχει και το κοσμάκη που δε μπορεί να τα βγάλει πέρα...

Γράφεις σε ένα forum τεχνολογίας, όπου αρκετά μέλη απασχολούνται από διλήμματα του τύπου "να σκάσω 300 ευρώ για την Χ κάρτα γραφικών ή να περιμένω σε ένα μήνα που θα'χει βγει η Ψ κάρτα και θα κοστίζει 400 ευρώ;".

Οπότε το παράδειγμα για τον "κοσμάκη που πεινάει" μάλλον δεν ταιριάζει εδώ καθώς αρκετοί είναι έτοιμοι να δώσουν τα 350 ευρώ τους (ή του μπαμπά τους, αδιάφορο μου είναι) για μια κάρτα γραφικών προκειμένου να κερδίσουν δέκα FPS παραπάνω ή και από 200 έως 400 ευρώ για το καινούργιο κινητό αλλά όχι 20-30 ευρώ για ένα shareware που το δουλεύουν καθημερινά και τους έχει βολέψει.

Δημοσ.
Γράφεις σε ένα forum τεχνολογίας, όπου αρκετά μέλη απασχολούνται από διλήμματα του τύπου "να σκάσω 300 ευρώ για την Χ κάρτα γραφικών ή να περιμένω σε ένα μήνα που θα'χει βγει η Ψ κάρτα και θα κοστίζει 400 ευρώ;".

Οπότε το παράδειγμα για τον "κοσμάκη που πεινάει" μάλλον δεν ταιριάζει εδώ καθώς αρκετοί είναι έτοιμοι να δώσουν τα 350 ευρώ τους (ή του μπαμπά τους, αδιάφορο μου είναι) για μια κάρτα γραφικών προκειμένου να κερδίσουν δέκα FPS παραπάνω ή και από 200 έως 400 ευρώ για το καινούργιο κινητό αλλά όχι 20-30 ευρώ για ένα shareware που το δουλεύουν καθημερινά και τους έχει βολέψει.

Βασικά αν μπορούσαν να ..."κατεβάσουν" το κινητό, θα το είχαν ήδη κάνει! Απλά δε μπορούν, οπότε τα σκάνε! ;)

Δημοσ.

[για μουσικη]μονο μικρες δισκογραφικες/underground/DIY φασεις αξιζει να πληρωνεις...

Ουτως η αλλως αρκετοι εχουν δηλωσει οτι δεν τους νοιαζουν τα mp3, ειναι κατι αντιστοιχο του DΑΤ trade η των κασσετων αλλα σε πολυ πιο διευρυμενο επιπεδο.. ετσι γινονται κ πιο γνωστοι..και εχουν και περισσοτερες δυνατοτητες για καποιο live act η dj set.. οποτε ΝΑΙ σε μουσικες που γουσταρουμε να αγοραζουμε και κανενα cd οταν μπορουμε...

Τωρα σε δισκογραφικες μεγαθηριο που βγαζουν εμπορικες μαλακιες - να πανε στο διαολο, ετσι ισως ανεβει κ η ποιοτητα της μουσικης :D

Δημοσ.

Έχεις δίκιο για το forum τεχνολογίας αλλά δε κάνει κακό να κοιτάμε την ακρίβεια που επικρατεί έξω και πόσο πεινάει ο κόσμος...

Πιστεύω κύριε moderator ότι δε ξημεροβραδιάζεσε εδώ μέσα(μη το παίρνεις προσωπικά,γενικά θέλω να δωσω βάση) και δε βλέπεις τι επικρατεί όπου η ανεργία,τα παιδιά που κλαίνε για ένα κομμάτι ψωμί και εμείς εδώ ασχολούμαστε με παπ...ριές.Καλή η τεχνολογία αλλά ο έξω κόσμος είναι αυτός που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και όχι το πισι μας.

Αν μπορούμε να τα συνδυάζουμε και τα δύο τότε τέλεια.

Συγνώμη αν με πείτε offtopic όπωσθέλετε πείτε με ,αν θέλετε βρίστε με κιόλας δε με ενοχλεί...

Αλλά ειλικρινά ματώνει η καρδιά μου όταν βλέπω τι φτώχεια επικρατεί έξω και πόσο κολλημένοι(πρώτος εγώ)είμαστε εδώ μέσα...

Καλό σας απόγευμα.

Δημοσ.

Λοιπον παιδες εγω το βλεπω καπως ετσι :

Εαν κατσω και υπολογισω ολα τα προγραμματα(shareware) που χρησιμοποιω και μου ειναι απαραιτητα πλεον,εαν θελω να διατηρηθει το pc μου σε καλη κατασταση θα μου βγουν μερικες εκατονταδες euro τον χρονο ετσι δεν ειναι?

Αν προσθεσουμε και την συνδεση στο internet και τα οποια λεφτα χαλαω σε hardware φτανουμε σε ενα αρκετα αξιοσεβαστο ποσο(τον χρονο) αρκετα πανω(2-3 φορες,ισως και 4 σε καποιες περιπτωσεις ) απο τον βασικο μισθο στην ελλαδα(ασχετα εαν καποιος βγαζει περισσοτερα).

Απο την στιγμη που οι εταιρειες(software/hardware) με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ περιθωριο κερδους ΔΕΝ προσαρμοζουν τις τιμες τους στην ελληνικη αγορα αναλογα με την αγοραστικη δυναμη που διαθετει ο ελληνας καταναλωτης και μας πουλανε προιοντα στις ιδιες και συνηθως μεγαλυτερες τιμες με τις ποιο "αναπτυγμενες" ευρωπαικες χωρες καθως και τις ΗΠΑ εγω πιστευω οτι καλα κανω και χρησιμοποιω τα "σπασμενα" "πειρατικα" κλπ προγραμματα.

Καλως η κακως το pc το εχω,και απο την στιγμη που δεν λογικευοντε αυτοι(μεριδιο ευθηνης εχουν και οι εισαγωγεις/αντιπροσωποι) δεν θα "λογικευτω" και εγω.

Τωρα για την μουσικη και τα "παρανομα" mp3,εγω το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι δημιουργουν τελικα κερδη και "φτιαχνουν" καλιτεχνες.

Ειδικα τωρα οσον αφορα το gaming οι εταιρειες θελουν και τα παθαινουν γιατι πλεον δεν διαφημηζουν απλα αλλα παραπλανουν με καθε τροπο τον υποψηφιο αγοραστη με αποτελεσμα να τα δοκιμαζει πειρατικα πρωτα ισως αργοτερα καταληξει στην αγορα του "αγαπημενου" του.

Δημοσ.

Για να αναφερθώ στη μουσική, έχοντας περίπου 1500 άλμπουμ σε βυνίλιο και CD, πρέπει να πω ότι το θέμα εντοπίζεται από τη μεριά μου στην ευκολία και το κόστος. Έχει τύχει πολλές φορές να καταβάσω τραγούδια που έχω σε CD και (κυρίως) βυνίλιο γιατί βαριέμαι το ριπάρισμα. Από την άλλη, όταν υπάρχουν (κυρίως εμπορικά) CD που αξίζουν 1-2 τραγούδια και για τα υπόλοιπα είτε απλά ελπίζω είτε το ξέρω ότι είναι μάπα και πρέπει να τα ανεκτώ, ε συγγνώμη, αλλά τα 20 ευρά είναι πολλά

Και όχι, τα κέρδη των δισκογραφικών δεν είναι στο 10-15%. Αν δει κάποιος πόσα λεφτά δωρίζουν σε Αμερικανούς γερουσιαστές για να κυνηγήσουν την πειρατεία, το καταλαβαίνεις...

Δημοσ.

Οσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα και την ακρίβεια , πιστεύω οτι μεγάλο ρόλο παίζουν και οι ενδιάμεσοι που μεσολαβούν μεταξύ εταιρίας που εκδίδει ένα software και του καταναλωτή.Έρχεται σα να λέμε ο άπληστος ενδιάμεσος έμπορας μπαρμπα-νικόλας και σπρώχνει το λογισμικό 200% πάνω στα μαγαζιά λιανικής , οπου κι αυτά με την απληστία που τα διακατέχει το βάζουν άλλα 200% πάνω για να βγάλουν ακόμα πιο πολλά λεφτά.Φυσικά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο και δε συμβαίνει μόνο στο χώρο του software αλλά το παίρνει κι αυτό η μπάλα. Δε ξέρω αν στο εξωτερικό επικρατεί η ίδια κατάσταση.Τώρα αν πιστεύει κάποιος οτι είναι διαφορετικά ας με διαψεύσει :)

Αν προσθέσουμε και την απληστία του καταναλωτή που δε σέβεται τα πνευματικά δικαιώματα του προγραμματιστή - τραγουδοποιού και τον κλέβει αβέρτα αφου είναι τόσο εύκολο και το θεωρεί και "μαγκιά" έρχεται και δένει το πράγμα.Φυσικά ευθύνη φέρουν και οι δημιουργοί με τρόπους που αναφέρονται και παραπάνω δημοσιεύματα.

(Όχι οτι κι εγώ είμαι κανα αγγελούδι , αλλα τουλάχιστον άπληστος θέλω να πιστεύω οτι δεν είμαι :ρ)

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχεις δίκιο για το forum τεχνολογίας αλλά δε κάνει κακό να κοιτάμε την ακρίβεια που επικρατεί έξω και πόσο πεινάει ο κόσμος...

Πιστεύω κύριε moderator ότι δε ξημεροβραδιάζεσε εδώ μέσα(μη το παίρνεις προσωπικά,γενικά θέλω να δωσω βάση) και δε βλέπεις τι επικρατεί όπου η ανεργία,τα παιδιά που κλαίνε για ένα κομμάτι ψωμί και εμείς εδώ ασχολούμαστε με παπ...ριές.Καλή η τεχνολογία αλλά ο έξω κόσμος είναι αυτός που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και όχι το πισι μας.

Αν μπορούμε να τα συνδυάζουμε και τα δύο τότε τέλεια.

Συγνώμη αν με πείτε offtopic όπωσθέλετε πείτε με ,αν θέλετε βρίστε με κιόλας δε με ενοχλεί...

Αλλά ειλικρινά ματώνει η καρδιά μου όταν βλέπω τι φτώχεια επικρατεί έξω και πόσο κολλημένοι(πρώτος εγώ)είμαστε εδώ μέσα...

Καλό σας απόγευμα.

Συγγνώμη, κήρυγμα για την φτώχεια κάνεις ή συζητάμε για το φαινόμενο της πειρατείας; :?

Επαναλαμβάνω: το ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν καμία αντίρρηση να πάρουν την Χ κάρτα γραφικών (αξίας 300 ευρώ και πάνω), το Ψ κουτί (αξίας τουλάχιστον 100 ευρώ) ή το Ω κινητό που μόλις βγήκε με 520.000 χρώματα (αξίας άνω των 300 ευρώ) ενώ από την άλλη δεν δίνουν 20 και 30 ευρώ για κάτι που θεωρούν απαραίτητο (όπως το WinZip ή το Finereader) το βρίσκω υποκριτικό.

Όπως υποκριτικό είναι να λες "εγώ τα λεφτά που θα έδινα για software θα τα δώσω σε ρούχα ή σε διασκέδαση γιατί μπορώ να βρω τσάμπα κάτι". Γιατί πρόκειται για καθαρή κλοπή. Με την ίδια λογική, αν μπορούσες να κλέψεις ρούχα ή παπούτσια, θα το έκανες - για να κρατούσες τα λεφτά σου για κανά μπαράκι, για την έξοδό σου, για τη βενζίνη του αυτοκινήτου σου.

Και ας αφήσουμε προς το παρόν τις μεγάλες εταιρείες λογισμικού κι ας πιάσουμε τα μικρά shareware που χρησιμοποιούμε καθημερινά: υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί που σου δίνουν ένα trial software και, αν σου κάνει, καλείσαι να το πληρώσεις. Συνήθως όχι παραπάνω από 15-20 ευρώ. Αυτοί δηλαδή τι κάνουν όταν δεν πληρώνονται από εμένα κι από εσένα; Δεν καταντούν φτωχότεροι; Δεν χρησιμοποιείς την εργασία τους προς όφελός σου και εις βάρος τους;

Ειλικρινά, αυτό το επιχείρημά σου "ο κοσμάκης πεινάει" δεν το αντιλαμβάνομαι. Δηλαδή θα σκεφτείς τον κοσμάκη που πεινάει όταν είναι να τα σκάσεις για τo Microsoft Windows (που χρησιμοποιείς καθημερινά) αλλά δεν θα τον σκεφτείς όταν πας να δώσεις 150 ευρώ για τα Nike Air Paparas; Ή για το φουτεράκι Timberland;

Δημοσ.
Συγγνώμη, κήρυγμα για την φτώχεια κάνεις ή συζητάμε για το φαινόμενο της πειρατείας; :?

Επαναλαμβάνω: το ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν καμία αντίρρηση να πάρουν την Χ κάρτα γραφικών (αξίας 300 ευρώ και πάνω), το Ψ κουτί (αξίας τουλάχιστον 100 ευρώ) ή το Ω κινητό που μόλις βγήκε με 520.000 χρώματα (αξίας άνω των 300 ευρώ) ενώ από την άλλη δεν δίνουν 20 και 30 ευρώ για κάτι που θεωρούν απαραίτητο (όπως το WinZip ή το Finereader) το βρίσκω υποκριτικό.

Όπως υποκριτικό είναι να λες "εγώ τα λεφτά που θα έδινα για software θα τα δώσω σε ρούχα ή σε διασκέδαση γιατί μπορώ να βρω τσάμπα κάτι". Γιατί πρόκειται για καθαρή κλοπή. Με την ίδια λογική, αν μπορούσες να κλέψεις ρούχα ή παπούτσια, θα το έκανες - για να κρατούσες τα λεφτά σου για κανά μπαράκι, για την έξοδό σου, για τη βενζίνη του αυτοκινήτου σου.

Και ας αφήσουμε προς το παρόν τις μεγάλες εταιρείες λογισμικού κι ας πιάσουμε τα μικρά shareware που χρησιμοποιούμε καθημερινά: υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί που σου δίνουν ένα trial software και, αν σου κάνει, καλείσαι να το πληρώσεις. Συνήθως όχι παραπάνω από 15-20 ευρώ. Αυτοί δηλαδή τι κάνουν όταν δεν πληρώνονται από εμένα κι από εσένα; Δεν καταντούν φτωχότεροι; Δεν χρησιμοποιείς την εργασία τους προς όφελός σου και εις βάρος τους;

Ειλικρινά, αυτό το επιχείρημά σου "ο κοσμάκης πεινάει" δεν το αντιλαμβάνομαι. Δηλαδή θα σκεφτείς τον κοσμάκη που πεινάει όταν είναι να τα σκάσεις για τo Microsoft Windows (που χρησιμοποιείς καθημερινά) αλλά δεν θα τον σκεφτείς όταν πας να δώσεις 150 ευρώ για τα Nike Air Paparas; Ή για το φουτεράκι Timberland;

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ πανάκριβα ρούχα ή παπούτσια..

Μπορείς να βρεις καλά παπούτσια και ρούχα με πολύ λιγότερα ευρώ...

Αυτό που είπα περί ''εγώ τα λεφτά που θα έδινα για software θα τα δώσω σε ρούχα ή σε διασκέδαση γιατί μπορώ να βρω τσάμπα κάτι'' το είπα για να δείξω ότι επικρατεί αυτή η λογική...

Να σε ρωτήσω κάτι δε χρησιμοποιείς καμία σπασμένη έκδοση προγράματος?

Τα έχεις όλα αυθεντικά?

Ε τότε μάλλον είσαι ο...μόνος!

Το 99,9% χρησιμοποιεί πειρατικά σπίτι του και αυτό είναι ένα γεγονός που είτε μας αρέσει είτε όχι συμβαίνει ΠΑΝΤΟΥ.

Μόνο οι εταιρείες τα έχουν αυθεντικά...ελάχιστοι ιδιώτες...

Συγνώμη για τα περί φτώχειας αν είμαι off topic αλλά για μένα απο εκεί ξεκινούν όλα...Αυτή είναι η πραγματική αρχή όλων των κακών του κόσμου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...