agoraki_23 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Τελικά καλά κάνουμε και καταφεύγουμε στο διεθνές αυτό φαινόμενο ή θα το μετανιώσουμε? Τα έχουν ακριβά και εμείς τα παίρνουμε δωρεάν κατεβάζοντας το ενίοτε crack...
kattistt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Αν σκεφτεις οτι πισω απο το προγραμμα ή το τραγουδι.. υπαρχει ομαδα ανθρωπων που ζουνε απο αυτο, ειναι λιγο αδικο που τα κατεβαζουνε / κατβαζουμε τσαμπα.... Αλλα οταν οι τιμες δεν ειναι και τοσο προσιτες με τα μισθολογικα δεδομενα της Ελλαδας (π.χ.) πως να αγορασουμε προγραμμα ή cd, οταν π.χ. ενα cd μπορει καν να κανει 25 - 30 ευρω (αν θυμαμαι καλα)... λογω ακριβειας αναπτυχθηκε η πειρατεια.... δεν φταιμε εμεις....
Rising1980 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Η πειρατεία αναπτύχθηκε λόγω απληστίας και όχι λόγω ακρίβειας. Είμαστε άπληστοι. Τα θέλουμε όλα. Ταινίες, mp3, παιγνίδια κτλ κι αν καταφέρουμε να κοροιδέψουμε τις κακές καπιταλιστικές εταιρείες που απομυζούν την τσέπη μας, δίνουμε και ηθικό άλλοθι στην πρακτική της πειρατείας και την παρουσιάζουμε ως επαναστατική πράξη. Τρίχες.
MenamareL Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Αν σκεφτεις οτι πισω απο το προγραμμα ή το τραγουδι.. υπαρχει ομαδα ανθρωπων που ζουνε απο αυτο, ειναι λιγο αδικο που τα κατεβαζουνε / κατβαζουμε τσαμπα....Αλλα οταν οι τιμες δεν ειναι και τοσο προσιτες με τα μισθολογικα δεδομενα της Ελλαδας (π.χ.) πως να αγορασουμε προγραμμα ή cd, οταν π.χ. ενα cd μπορει καν να κανει 25 - 30 ευρω (αν θυμαμαι καλα)... λογω ακριβειας αναπτυχθηκε η πειρατεια.... δεν φταιμε εμεις.... Απλα συμφωνω!!
Forensick Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 γενικα ειναι ενα δυσκολο θεμα γιατι απο οποια μερια και να το δεις μπαζει. εχουμε και λεμε. εισαι δημιουργος. φτιαχνεις κατι με κοπο η μη, δεν εχει σημασια, εχεις δωσει κατι ρε παιδι μου. το προιον ομως που δημιουργησες υπερεκτιμειται, κατα συνεπεια ακριβες τιμες. ναι μεν ολοι εκτιμουνε την δουλεια σου("πω πω αυτος ο δισκος/προγραμμα κοβει κωλους"), αλλα ελαχιστοι εχουν πληρωσει τα αντιστοιχα. ποιο ειναι λοιπον το κακο? για ενα προγραμμα ισως μεγαλυτερο. αυτο γιατι ειναι αυτο που ειπωθηκε σε ενα αλλο θρεντ, οτι σηλαδη οι ωρες που χεις δουλεψει στο τελος και τα 1000 ευρω στην τιμη, τελικα να σου φαινονται ασημαντα. αλλα υπαρχει και η αλλη αποψη. ναι παλικαρι, εσυ μπορει τρελαθηκες στην δουλεια, αλλα εγω δεν θελω να το χρησιμοποιησω επαγγελματικα, αφου ετσι κι αλλιως για αυτο το προοριζεις. οποτε χανουν το νοημα του target audience. γιατι δεν ειανι δυνατον ενας μαθητης/φοιτητης να παιρνει ενα προγραμμα τα ιδια λεφτα με εναν επαγγελματια. δεν ειανι δυνατον. μονο και μονο απο κει εχουν χασει τρελα λεφτα. θα επρεπε να υπαρχει αντιστοιχη αντιμετωπιση αναλογα με το σε ποιο σημειο της ζωης σου βρισκεσαι. οσων αφορα τα παιχνιδια στον υπολογιστη, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.να μην πουλησουν ΠΟΤΕ. ακου κει 60-70 ευρω ενα παιχνιδι. τι το περασανε? στην μουσικη απο την αλλη ειναι λιιιγο διαφορετικα τα πραγματα. οι τιμες ειναι ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ και απο την αλλη απαιτουν να σκασεις λεφτα για κατι που δεν εχεις ιδεα τι ειναι. και μην μου πειτε οτι δεν εχει τυχει να παρετε πατατες αλμπουμ.πλεον με το ιντερνετ εχεις την ευκαιρια να ακουσεις πρωτα αυτο που ειναι να αγορασεις και αν σε ικανοποιει, τοτε το τσιμπας. ναι δεν λειτουργουν ολοι ετσι, αλλα ειναι μια αρκετα μεγαλη μαζα ανθρωπων που λειτουργει ετσι. ειναι τυχαιο που το μετροπολις απο την στιγμη που εβαλε τα 6.40 κλπ εχει τρελη κινηση?ετσι κι αλλιως υπαρχουν πολλοι οι οποιοι ασχετα αν το κατεβαζαν η οχι, ΔΕΝ θα το επαιρναν ετσι κι αλλιως. εκει λοιπον δεν χανεις κατι, αλλα κερδιζεις σε κοινο, το οποιο μπορει να ερθει σε μια συναυλια. και αυτο ειναι το κερδος της μπαντας. η ακομα ακομα, αυτος ο ακαρδος mp3ακιας να εδωσε το δισκο σε ενα φιλο του ο οποιος μετα να πηγε να το αγορασει. στην μουσικη μονο καλο μπορει να κανει-την εξαπλωνει. για τις πωλησεις δεν φταιει ΤΙΠΟΤΑ παρα αποκλειστικα ΜΟΝΟ οι εταιριες, με τις τιμες που βαζουν.με τις κασσετες δηλ πριν δεν γινοταν trading? τωρα ανακαληφθηκε με το cd και το mp3? μην τρελαθουμε κιολας...
agoraki_23 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Η πειρατεία αναπτύχθηκε λόγω απληστίας και όχι λόγω ακρίβειας.Είμαστε άπληστοι. Τα θέλουμε όλα. Ταινίες, mp3, παιγνίδια κτλ κι αν καταφέρουμε να κοροιδέψουμε τις κακές καπιταλιστικές εταιρείες που απομυζούν την τσέπη μας, δίνουμε και ηθικό άλλοθι στην πρακτική της πειρατείας και την παρουσιάζουμε ως επαναστατική πράξη. Τρίχες. Τότε είναι άπληστοι όλος ο κόσμος αφού το φαινόμενο είναι διεθνές... Αν εννοείς ότι οι Έλληνες είναι πιο άπληστοι δε θα έχεις και άδικο με δεδομένο ότι είμαστε η πρώτη χώρα σε ποσοστά πειρατείας. Πιστεύω πάντως ότι είναι πολύ ακριβά ακόμα και να το σκεφτόμουν να πάω να αγοράσω κάτι... Προτιμώ-όπως και οι περισσότεροι- να πάω να αγοράσω με τα λεφτά software και μου σικής που θα έδινα,ρούχα-παπούτσια και ότι άλλο γουστάρω... Έχω άδικο?
djapal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 είναι η νοοτροπία απλά. Ακόμα και 10 ευρώ να είχε ένα πρόγραμμα, δε θα το αγόραζαν, γιατί πολύ απλά σκέφτονται τι κάνουν οι άλλοι. Το σκεπτικό "πιο μάγκας είναι ο άλλος που δεν πλήρωσε μία? Εγώ είμαι ο μα@@@@ της υπόθεσης?" επικρατεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών και δύσκολα αλλάζει. Πολύ απλή η απάντηση...
Rising1980 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Τότε είναι άπληστοι όλος ο κόσμος αφού το φαινόμενο είναι διεθνές...Αν εννοείς ότι οι Έλληνες είναι πιο άπληστοι δε θα έχεις και άδικο με δεδομένο ότι είμαστε η πρώτη χώρα σε ποσοστά πειρατείας. Πιστεύω πάντως ότι είναι πολύ ακριβά ακόμα και να το σκεφτόμουν να πάω να αγοράσω κάτι... Προτιμώ-όπως και οι περισσότεροι- να πάω να αγοράσω με τα λεφτά software και μου σικής που θα έδινα,ρούχα-παπούτσια και ότι άλλο γουστάρω... Έχω άδικο? Συμφωνώ. Κι εγώ προτιμώ να κλέψω το αποτέλεσμα της εργασίας σου και να πάω να πάρω ό,τι γουστάρω. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε πειράξει καθόλου.
Forensick Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 αλλο η απληστια και αλλο αυτο που συμβαινει ομως. ειπαμε, 20 ευρω το cd? ε, να μην πουλησεις ποτε. και αμα νομιζει κανεις οτι αυτο γινεται λογω εσοδων η πνευματικων δικαιωματων η οτι αλλο απο τους καλλιτεχνες, ε κανει λαθος. παιρνει ελαχιστα ποσοστα απο τις πωλησεις, οι εταιριες τα παιρνουν. για περισσοτερα, κοιτα το ποστ μου πιο πανω.
hugelacky Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 στην μουσικη απο την αλλη ειναι λιιιγο διαφορετικα τα πραγματα. οι τιμες ειναι ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ και απο την αλλη απαιτουν να σκασεις λεφτα για κατι που δεν εχεις ιδεα τι ειναι. και μην μου πειτε οτι δεν εχει τυχει να παρετε πατατες αλμπουμ.πλεον με το ιντερνετ εχεις την ευκαιρια να ακουσεις πρωτα αυτο που ειναι να αγορασεις και αν σε ικανοποιει, τοτε το τσιμπας. ναι δεν λειτουργουν ολοι ετσι, αλλα ειναι μια αρκετα μεγαλη μαζα ανθρωπων που λειτουργει ετσι. ειναι τυχαιο που το μετροπολις απο την στιγμη που εβαλε τα 6.40 κλπ εχει τρελη κινηση?ετσι κι αλλιως υπαρχουν πολλοι οι οποιοι ασχετα αν το κατεβαζαν η οχι, ΔΕΝ θα το επαιρναν ετσι κι αλλιως. εκει λοιπον δεν χανεις κατι, αλλα κερδιζεις σε κοινο, το οποιο μπορει να ερθει σε μια συναυλια. και αυτο ειναι το κερδος της μπαντας. η ακομα ακομα, αυτος ο ακαρδος mp3ακιας να εδωσε το δισκο σε ενα φιλο του ο οποιος μετα να πηγε να το αγορασει. στην μουσικη μονο καλο μπορει να κανει-την εξαπλωνει. για τις πωλησεις δεν φταιει ΤΙΠΟΤΑ παρα αποκλειστικα ΜΟΝΟ οι εταιριες, με τις τιμες που βαζουν.με τις κασσετες δηλ πριν δεν γινοταν trading? τωρα ανακαληφθηκε με το cd και το mp3? μην τρελαθουμε κιολας...Όσον αφορά στο σκέλος της μουσικής... Μίλησες πολύ σωστά (αν και αυτό ισχύει περισσότερο για μικρά και underground ονόματα και όχι τις μεγάλες μπάντες. Αλλά οι μεγάλες μπάντες (αφού είναι μεγάλες) έχουν ήδη βγάλει ένα κάρο λεφτά οπότε οκ, δεν θα τις λυπηθώ κιόλας. Πάντως και παλιότερα με τις κασσέτες υπήρχε trading, αλλά δεν είχε καμία σχέση με το μέγεθος που έχει τώρα με τα mp3. Κάτι που δεν γνωρίζει επίσης πολύς κόσμος είναι ότι τα καθαρά έσοδα του καλλιτέχνη/συγκροτήματος είναι ένα 10-15% από την τιμή του cd, άλλο τόσο πάει στην δισκογραφική, και το υπόλοιπο είναι φόρος στο κράτος! Γι αυτό και τα συγροτήματα λυσάνε να κάνουν tour + live, από κει ουσιαστικά βγάζουν κανα φράγκο. Αυτό που είναι σημαντικό κατα την αποψή μου, είναι ότι μέσω των p2p και του file sharing γενικότερα (εφόσον έχεις και λίγο όρεξη για ψάξιμο) μαθαίνεις καινούρια πράγματα, ανακαλύπτεις νέες μπάντες που ούτε καν θα ήξερες την υπαρξή τους διαφορετικά. Οσο για τα cd τους ούτε λόγος να βρεθούν, είναι κυκλοφορίες από τις πιο-πιο-πιο underground εταιρίες, δεν διανέμονται από μεγαλύτερες (ούτε για πλάκα από κάποια πολυεθνική), και πολλές μπάντες όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα αλλά ενθαρύνουν κιόλας τον κόσμο να κατεβάσει τον δίσκο τους, να τον μοιραστεί με άλλους, και έτσι να γίνουν σιγά σιγά πιο γνωστοί! Ολα αυτά δεν τα λέω εκ του ασφαλούς. Δεν είμαι από αυτούς που έχουν μόνο mp3 στο pc τους, δεν έχω κανένα πρόβλημα όσους που λειτουργούν έτσι, απλά εμένα δεν με καλύπτει μόνο το mp3, αν μου αρέσει αρκετά ένας δίσκος θα πάω να τον αγοράσω. Αλλά καταλήγοντας (και για να το δέσω και με τα παραπάνω) από το '94 που ακούω μουσική, μέχρι Οκτ 2005 (οπότε και έβαλα dsl) είχα πάνω κάτω 1500 δίσκους (700-800 original cd's + cd-r's + mp3). Μέσα σε ένα χρόνο έχω κατεβάσει πάνω από 4000 δίσκους, από τους οποίους οι μισοί είναι από group που δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν!!!
Forensick Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 η μονη ενσταση ειναι για το ποσοστο των εταιριων στις πωλησεις. εχω την εντυπωση οτι ειναι παραπανω. απο κει και περα, για μενα ισχυει και για τα μεγαλα groups, οχι μονο απο την αποψη οτι τα χουν βγαλει ηδη-αλλα σιγουρα ισχυει περισσοτερο για underground.αν καποιος αγοραζει cd, το κανει, αν καποιος δεν αγοραζει, δεν θα το κανει ποτε. ετσι κι αλλιως αυτος Mp3 ειχε και πριν την adsl. και γω εχω κατεβασει πολλους δισκους, αλλα αυτοι που μου αρεσαν αγοραστηκαν(ναι απο μονοι τους!:-P) κατευθειαν.οι υπολοιποι, αν τους ειχα αγορασει, θα κλαιγα τα λεφτα μου. για το tape trading-ναι σιγουρα δεν ηταν τοσο διαδεδομενο οσο τωρα το cdr kai to mp3, αλλα παρολαυτα ηταν παρομοια κατασταση. οι δισκοι διαδιδονταν απο κασσετα σε κασσετα και μετα οοοοοταν επαιρνες cd player(η βυνιλιο για πιο παλια) και ΑΝ ειχες λεφτα θα το παιρνες. τα 20 ευρω=6800δρχ και γω θυμαμαι εποχες που εβλεπες το καινουργιο cd στις 3250δρχ...μικρη διαφορα ε?και αν υπολογισεις οτι τοτε δεν ηταν τοσο μεγαλη η καταναλωση σε cd ενω τωρα εχει πολλαπλασιαστει, μεγαλωνει κι αλλο η διαφορα...
agoraki_23 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Συμφωνώ. Κι εγώ προτιμώ να κλέψω το αποτέλεσμα της εργασίας σου και να πάω να πάρω ό,τι γουστάρω. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε πειράξει καθόλου. Ήδη έχω δώσει free σε ένα παιδί την πτυχιακή μου εργασία και μάλιστα του το πρότεινα εγώ να τη δώσω... Αλλά μιλάς επαγγελματικά φαντάζομαι... Δεν είπα να τα δίνουν δωρεάν (δουλεύουν καμία αντίρρηση) αλλά όχι κι έτσι...είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Καθαρά θέμα καπιταλιστικού συστήματος κατά τη γνώμη μου. Κάποιος δουλεύει 100 ώρες, φτιάχνει ένα προϊον και ζητάει να πληρωθεί για 1000 ώρες. Γιατί το κάνει αυτό; Επειδή είναι άπληστος; Όχι, αλλά γιατί αν δεν το κάνει θα βγει εκτός ανταγωνισμού και θα κλείσει η εταιρία του. Η ανάπτυξη του κράτους βασίζεται στο να μαζεύονται χρήματα σε ιδιώτες, οι οποίοι μετά θα τα επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες, κτίρια κτλ κτλ Λυπάμαι, αλλά η πειρατεία ή το ότι μπορεί να κλείνουν εταιρίες εξαιτίας της, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Από τη στιγμή που το κράτος έβγαλε την απόφαση "ο καθένας είναι μόνος του. Σφαχτείτε ανελέητα!", είναι δικό τους πρόβλημα το ότι δε λειτουργεί. Γιατί φυσικά εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώνω στον καθένα τα μαλλιοκέφαλα μου, επειδή δεν ξέρει να κάνει καλό σχεδιασμό ανάπτυξης το κράτος. Μπορεί βέβαια ο λόγος που οι εταιρίες πουλάνε ακριβά να είναι και η απληστεία, αλλά το ίδιο μου κάνει. Α! Προσωπική μου γνώμη; Τα πνευματικά αγαθά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι ελεύθερα έτσι κι αλλιώς. Οι καλλιτέχνες μπορούν να βγάζουν το ψωμί τους από τις συναυλίες. Βέβαια δε θα βγάζουν τα τρελά εκατομμύρια που βγαζουν τώρα, αλλά θα ζούνε αξιοπρεπέστατα, καλύτερα απ'οποιονδήποτε άλλο. Ακόμα και απ'αυτον που μαζεύει τα σκουπίδια, που κάνει και πιο δύσκολη δουλειά, εδώ που τα λέμε. Σκεφτείτε και το άλλο: και η μουσική και τα παιχνίδια ήταν καλύτερα όταν φτιαχνόντουσαν από ανθρώπους με μεράκι και πουλιόντουσαν σε χαμηλές τιμές ή και χαρίζονταν. Τα προγράμματα επειδή είναι αναπτυξιακό και όχι καλλιτεχνικό προϊόν, προφανώς αναπτύσσονται καλύτερα. Αλλά είπαμε: δεν είναι δική μας δουλειά ο σχεδιασμός της ανάπτυξης. Σιγά μην αισθανθώ και τύψεις.
MrSeanKon Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Η πειρατεία αναπτύχθηκε λόγω απληστίας και όχι λόγω ακρίβειας.Είμαστε άπληστοι. Τα θέλουμε όλα........ Απλα συμφωνω!! Kι επαυξάνω! Όντως έτσι είναι στην πληθώρα των περιπτώσεων! Ε το τζάμπα μας αρέσει γιατί κυκλοφορούν καβούρια με τεράστιες δαγκάνες στις τσέπες μας τέσπα όμως κι οι παραγωγοί πρέπει να βγάλουν τα έξοδά τους αλλά που να βάλεις όρια στις τιμές και τρέχα γύρευε..
agoraki_23 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Ε το τζάμπα μας αρέσει γιατί κυκλοφορούν καβούρια με τεράστιες δαγκάνες στις τσέπες μας Πάνε δες φίλε μου πόσος κόσμος έξω πεινάει και μετά μίλα για καβούρια στις τσέπες...Τα έχουμε όλα και παραπονιόμαστε για μ...κίες. Ε όχι δε δέχομαι αυτό με τα καβούρια όταν έξω βλέπω καθημερινά την ακρίβεια που υπάρχει και το κοσμάκη που δε μπορεί να τα βγάλει πέρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.