Προς το περιεχόμενο

Γιατί τα .VOB βγαίνουν χάλια;

o_kalyteros!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, παιδιά, το πρόβλημα μου ξεκινησε από το οτι η κάμερα μου SONY HC40E, δεν βλεπει το Firewire. Εψαξα αλλά δε βρήκα το γιατί. Αρα έκανα capture USB. Τέλος πάντων, μου έριξε την ποιότητα, αλλα υποφερτή. Μετά εκανα video editing με το ΕditStudio v. 2 που το βρήκα σε περιοδικό free. Τελικά έβγαλα ένα συμπιεσμενο avi χρησιμοποιώντας το indeo v.5.10 (παλιό κι αργό αλλά δουλεψε). Πάω μετά στο Nero 6 και φτιάχνω ένα DVD. Στην αρχή τα VOB είναι καλά. Τα τελευταία όμως είναι φρικτά! Η ταινία παιζει σχεδόν καρέ-καρέ, σαν εκείνες του παλιού σινεμά. Κοιτάζω το rate και είναι κάτω από 3, ενω στα πρώτα φτάνει και τα 6. Αλλάζω τακτική και πάω να φτιάξω VOB με το WinAVIVideoConverter. Τα ίδια και χειρότερα. Η πλάκα είναι οτι το μέγεθος του avi είναι ίδιο με το συνολικό των VOB. Δεν μπορώ να αλλάξω των bitrate σε 6, ας πούμε; Με τι εργαλείο; Τουλάχιστον να διατηρήσω την ποιότητα του avi. H συνολική ταινία είναι διάρκειας 1.41. Χωράει σε ένα δισκάκι 4.7, απ' ότι φαίνεται 3.87GB) με αναλυση 720χ576. Μου 'χει σπάσει τα νεύρα, αν όχι τιποτ' άλλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...