Προς το περιεχόμενο

Lg L204wt

nk_surfer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πρόσφατα αγόρασα την εν λόγω οθόνη και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. όταν την βάζω να δουλέψει σε οποιαδήποτε ανάλυση εκτός της τελευταίας (1650χ1000κατι) όλα τα γράμματα κ οι γραμμές φαίνονται θολές σε τέτοιο επίπεδο όπου μετά από λίγο αρχίζει πονοκέφαλος. Δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα από την κάρτα γραφικών γιατί είναι σχετικά καινούρια (gf 7600). δοκίμασα να ρυθμίσω την θολούρα από μια ρύθμιση ευκρίνειας που έχει αλλά τίποτα. Το παράξενο είναι ότι δουλεύει άψογα στην μεγάλη ανάλυση αλλά τα γραμματα είναι πολύ μικρά και δυσκολεύομαι. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας την ρίξει...

Δοκίμασε να το διορθώσεις από το μενού κάτω δεξιά στην οθόνη

Πήγαινε position και αυξομείωσε λίγο το vertical ή το horizontal

Εγώ πάλι προσπαθώ να την ρυθμίσω ώστε να βλέπω ποστ με λευκά γράμματα ..... φαίνονται ελάχιστα και αν δεν ξέρεις ότι ενδεχομένως το ποστ είναι γραμμένο με λευκά (spoiler πχ) δεν πρόκειται να το δεις

Έχει επιτύχει κανείς την κατάλληλη ρύθμιση ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους...

Κάλλιο αργά παρα ποτέ, παρήγγειλα κ εγώ σήμερα την οθόνη αυτή πάνω στη βιασύνη μου (κάηκε ηπροηγούμενη κ κα΄γεται ο (_Ι_) μου) και βασισμένος αποκλειστικά στα σχόλια σας και στα σχόλια σε ανάλογες σελίδες..

Απο όσο έχω καταλάβει το dvi καλώδιο είναι ήδη μέσα στη συσκευασία... η ιδανική ανάλυση είναι η 1650 και οι καλύτερες ρυθμίσεις είναι οι default?

Είδα παραπάνω πως κάποιος έχει την 6600gt(like me).

Ποιές αποδείχθηκαν ιδανικές ρυθμίσεις;

Διάβασα προσεκτικά σχόλια και προτάσεις αλλα θεωρώ pως αρκετούς μήνες μετά απο τα παραπάνω πόστ ίσως η εμπειρία έχει δειξει κάτι αλλο...

Thnx

Δημοσ.

Kalispera se olous.exo to monitor afto arketo kairo. an kai stin arxi diskoleftika ligo me to mavro tis othonis (eixa crt 19" prin ) pistevo pos einai i kaliteri gia ta lefta poy zitaei.

oso gia tis ritmiseis einai:

fotinotita : 95

antithesi : 75

diorthosi gamma : -50

Xromata : 6500k

efkrinia : 8

se aftes tis rithmiseis exo zontana xromata kai logiko mavro.

Na simioso episis pos eixa karta grafikon tin Nvidia 6800gt kai prin merikes meres tin alakse me tin ATI X1950 pro kai eixa arketes alages stin veltiosi tis ikonas (pio zontana xromata kai kalitero mavro)

Δημοσ.

μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες της με κείμενο η κάποια ιστοσελίδα γιατί με ενδιαφέρει να μην είναι κουραστική στο να διαβάζεις (θολά γράμματα) και ειδικά για πολύ ώρα χρήσης! είμαι μεταξύ sumsung 205BW και lg L204WT και θα αγοράσω κάτι άμεσα..

Δημοσ.

Ε δεν νομίζω πως απο μια φωτό μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για την ευκρίνια μιας οθόνης.

Πάντως ως κάτοχος της LG, η οθόνη είναι ξεκούραστη και σίγουρα τα γράμματα είναι ξεκάθαρα.

Δημοσ.
γιατί με ενδιαφέρει να μην είναι κουραστική στο να διαβάζεις (θολά γράμματα) και ειδικά για πολύ ώρα χρήσης!

An thelis na min exi thola gramata...

Tote na min ksexasis na rithmisis to "SHARPNESS"... apo to Menu tis othonis...

Idika ama paris LG ~ :-P

Δημοσ.

Ποστ με λευκά γράμματα στο φόρουμ δεν φαίνονται καθόλου

κάποια ρύθμιση των χρωμάτων για να μπορούμε να τα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν ? (γιατί τώρα είναι αόρατα)

Δημοσ.

Eνεργοποίησε το Clear type(αν κάνει τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση)

Μην είσαι σίγουρος όμως ότι θα έχεις τα ίδια ευανάγνωστα fonts που ίσως έχεις συνηθίσει σε μια crt.

Ετσι παιδεύτηκα και γω με την απαράδεκτη ViewSonic, μέχρι που επέστρεψα στην Trinitron.

Δημοσ.

Η ευκρίνεια στις TFT είναι κατά πολύ καλύτερη από τις CRT οθόνες. Και τα γράμματα είναι πιο ευανάγνωστα και πιο ευδιάκριτα. Οι CRT είναι γνωστές για τα χρώματά τους, αλλά και εκεί οι TFT έχουν κάνει σημαντικά βήματα.

Υ.Γ. Το cleartype όντως συνίσταται σε αυτά τα μόνιτορ, και κάνει δουλειά.

Δημοσ.

Μάλλον το ανάποδο ισχύει.

Εχω δύο tft και δύο crt, και στο κείμενο οι τελευταίες είναι σαν χαρτί συγκρινόμενες με τις πρώτες.

Και οι crt είναι 7+ ετών μηχανήματα.

Δημοσ.

Παιδιά πήρα και εγώ την οθόνη.

Θέλω να σας ρωτήσω το εξής, στα γράμματα και κυρίως στα σύμβολα "!!!!!, ||||||, 11111, ηηηηη" αλλα και στα υπόλοιπα κάπως λιγότερο, όταν τα βλέπω από κοντά βλέπω σα να έχουν ένα χρωματιστό περίγραμμα, σα να ξεχωρίχουν τα sub pixels ένα πράγμα, και φαίνονται τα "! & |" ψιλο ροζ-μωβ και τα "1 & η" κάπως τιρκουάζ. Πιό έντονα φαίνεται αυτό το πράγμα στη γραμμή τίτλου πάνω πάνω στον opera που έχω άσπρα γράμματα (και κάπως παχιά/έντονα) σε μαύρο φόντο.

Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος στην οθόνη του? Είναι φυσιολογικό ή έχει όντως πρόβλημα η δικιά μου? Έχει κάποιο όνομα αυτό το φαινόμενο?

(Να πω ότι πριν είχα CRT και δεν ξέρω τι παίζει με τις TFT)

EDIT: Παρατηρώ ότι δε φαίνεται τόσο στο post μου, γιατί από πίσω το background δεν είναι άσπρο... Δοκιμάστε το με άσπρο χρώμα από πίσω.

Δημοσ.

Δεν ξέρει κανένας? Πείτε μου ένα ναι, το βλεπω και εγώ σε κάποιο βαθμό / όχι εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο στη δικιά μου...

Δημοσ.

Το cleartype πραγματικά δεν ξέρω αν όντως είναι ενεργοποιημένο. Μου φαίνεται πως είναι (κρίνοντας από τα ονόματα στα εικονίδια του desktop). Τρέχω Vista.

Απ' ότι βλέπω φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία από το review του nk_surfer:

11.jpg

Μιλάω για το τιρκουάζ στα "ss", το κόκκινο στη λέξη "and" μεταξύ των "a" και

"n", το κόκκινο στη λέξη "Catalog", μεταξύ των "a" και "l"... κτλ.

Εγώ αυτά στη δικιά μου τα βλέπω κάπως έντονα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...