Προς το περιεχόμενο

Lg L204wt

nk_surfer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελευταίο διάστημα, και μετά από αγορά νέου υπολογιστή, αποφάσισα να αλλάξω την 5ετίας πλέον 17" Sony CRT με μία 20" wide TFT. Αφού αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ Philips (200W6CS, 200WP7ES), Viewsonic (VX2025) και LG (L203, L204) κατέληξα στην LG L204WT κυρίως λόγω του πολύ καλού λόγου τιμής/απόδοσης. 'Η για να το θέσω αλλιώς δεν ήθελα να δώσω πολλά χρήματα γιατί ούτως ή άλλως σε κανα χρόνο μάλλον θα γλυκοκοιτάζω τίποτα 23άρες!!

Αγορά λοιπόν πριν 5 μέρες της L204 από Πλαίσιο στην τιμή των 339 €. Όταν την πρωτοείδα στο ράφι ακριβώς πάνω από το προηγούμενο μοντέλο (L203) μου φάνηκε μικρότερη μέχρι να διαπιστώσουμε με τον υπάλληλο ότι όντως είναι η 20άρα (και όχι η 19άρα) αφού κοιτάξαμε το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος. Οφθαλμάτη λόγω του διαφορετικού μεγέθους και χρώματος πλαστικού πλαισίου γύρω από το κρύσταλλο.

Το κουτί αρκετό μικρό σε διαστάσεις και παρόλου που γράφει εμφανώς ότι έχεις αγοράσει 20.1" ίντσες, κρατάς τις επιφυλάξεις σου.

01.jpg

Η οθόνη καλά προστατευμένη μέσα στο κουτί, έφτασε σώα σπίτι παρόλο που μεταφέρθηκε με δίκυκλο.

02.jpg

Αφού αφαιρέσουμε (βιαστικά βιαστικά) το πάνω φελιζόλ, αντικρύζουμε το απόκτημα μέσα στην προστατευτική ζελατίνα.

03.jpg

Κάτω από την οθόνη περιμένουν υπομονετικά τα λοιπά εξαρτήματα: βάση οθόνης, καλώδιο VGA και DVI και καλώδιο ρεύματος (επίσης manuals και cd με drivers). Στα συν η ύπαρξη καλωδίου DVΙ, το οποίο απουσιάζει από άλλες ακριβότερες οθόνες.

04.jpg

Μπροστά και πίσω όψεις της οθόνης λίγο πριν ξεκινήσει η περιπετειώδης ζωής της. Ευτύχημα το ότι την βρήκα σε μαύρο χρώμα, διότι μου αρέσει πολύ περισσότερο από το ασημί (ΟΚ υποκειμενικό αυτό).

05.jpg

Διακρίνονται οι υποδοχές D-SUB, DVI, ρεύματος και τα κουμπιά ελέγχου. Το μπλε είναι το power on/off.

06.jpg

Συναρμολόγηση της βάσης (η οποία αποτελείται από 2 κομμάτια: το κάθετο μπράτσο και τη κυλινδρική βάση. Δεν είναι και η καλύτερη και πιο ποιοτική βάση που έχετε συναντήσει, αλλά φαίνεται να κάνει τη δουλειά της.

07.jpg

Αφού γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις (μέσω DVI), πέρασμα οδηγών του μόνιτορ, και ρύθμιση ανάλυσης στο 1680x1050, είμαστε έτοιμοι να γευτούμε και το κυρίως πιάτο!!

Φορτώνω MotoGP 3 και Toca Race Driver 3 (είμαι ραλλάκιας τι να κάνουμε?!!) και ιδού:

12.jpg

13.jpg

08.jpg

Πρώτες εντυπώσεις: χρώματα πολύ ζωντανά (ίσως και λίγο περισσότερο κορεσμένα από το φυσιολογικό), τα πάντα είναι πεντακάθαρα και razor sharp. Χωρίς να έχω εμπειρία σε TFT οθόνες (του φορητού μου δεν μετράει) και συγκρίνοντας με αυτό που έβλεπα στην CRT, εντυπωσιάστηκα με τη ζωντάνια των χρωμάτων και την οξύτητα των γραφικών, γραμμάτων, κλπ. Το μαύρο δεν είναι κακό και σχετικά με backlight bleeding τα πράγματα είναι ανεκτά (που σημαίνει ότι ναι υπάρχει αλλά όχι τόσο για να το κάνει ενοχλητικό). Είναι και ομοιόμορφο και όχι σε μορφή Χ όπως συνήθως οι Viewsonic.

Σχετικά με ghosting δεν παρατήρησα το παραμικρό (στα MotoGP3, Toca3, GTR2, Prince of Persia). Βέβαια δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος, αλλά τα 5ms (gtg) δεν πρέπει να δημιουργήσουν προβλήματα σε κάθε περίπτωση. Σχετικά με screen door effect δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί αφενός ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς μπορεί να το εντοπίσει κάποιος, και αφετέρου είναι το πρώτο μου TFT monitor. Παραθέτω μία κοντινή φοτό που ενώ ίσως μαρτυρά screen door effect, στην πραγματικότητα οφείλεται λόγω του κοντινού της φωτογραφίας. Στην πραγματικότητα τα τετραγωνάκια που διακρίνονται δεν τα βλέπεις με γυμνό μάτι.

11.jpg

Άλλες δύο φωτογραφίες που προσπαθούν να δείξουν τις δυνατότητες της L204WT. Έχετε υπόψη σας ότι οι φωτογραφίες αδικούν την οθόνη γιατί δεν μπορούν να αποδώσουν με ακρίβεια τα χρώματα, και σε κάθε περίπτωση η απεικόνιση είναι εμφανώς καλύτερη από κοντά.

14.jpg

15.jpg

Tέλος συνέδεσα το ΧΒΟΧ 360 με το VGA HD cable της Microsoft. Μέχρι σήμερα το ΧΒΟΧ έδειχνε (ή προσπαθούσε να δείξει τελοσπάντων) σε μία 32" Sony Wega CRT. Φυσικά η διαφορά είναι τρομερά μεγάλη και δείχνει εμφανώς πιο ποιοτικά γραφικά και καλύτερα χρώματα στην LG.

17.jpg

16.jpg

Τελειώνοντας συγκεντρώνω τα θετικά και αρνητικά που έχω δει αυτές τις 5 μέρες που ζω με την LG L204WT.

Πλεονεκτήματα:

---------------

- Καλή ποιότητα και οξύτητα απεικόνισης γραφικών (σαφώς βελτιωμένα τα τελευταία ΤΝ panel)

- Πολύ καλός χρόνος απόκρισης 5ms(gtg)

- Υποδοχή DVI και παροχή αντίστοιχου καλωδίου στη συσκευασία

- Ασύγκριτος λόγος τιμής/απόδοσης (με τα σημερινά δεδομένα)

Μειονεκτήματα:

---------------

- Όχι τόσο στιβαρή βάση στήριξης

- Γωνίες θέασης που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην πραγματική χρήση, αλλά υποδεέστερες από IPS panels.

- Δεν παρέχεται εγγύηση Zero pixel από την LG στις οθόνες άνω των 19".

- Κατά πάσα πιθανότητα και αν δεν διαθέτετε highend κάρτα γραφικών, θα βάλετε στο πρόγραμμα την αναβάθμιση της παρούσας που έχετε. Η δικιά μου ταπεινή 6600GT καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες στα 1680x1050 αλλά δείχνει τα όριά της.

*** Edit ***

Σχετικά με backlighting είναι πολύ δύσκολο να τραβηχτεί φωτογραφία που να δείχνει ακριβώς πώς φαίνεται στην πραγματικότητα. Υπάρχει backlight, ομοιόμορφο όπως έχω προαναφέρει. Τώρα για το πόσο άσχημο ή όχι είναι δεδομένου ότι δεν έχω δει άλλο TFT monitor για να συγκρίνω δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Πάντως θα προτιμούσα να ήταν λιγότερο.

Εδώ μία προσπάθεια για φοτό. Στην πραγματικότητα είναι λιγότερο από ότι φαίνεται εδώ:

18.jpg

Σχετικά με γωνίες θέασης παραθέτω τις εξής φοτό:

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

Και κάποιες άλλες:

19.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγχαρητήρια για το πολύ ωραίο review και την επίσης πολύ ωραία οθόνη!! Η βάση επιτρέπει tilt? Τα περί αναβάθμισης υποθέτω τα εννοείς για gaming ε?

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε grigas... Η βάση επιτρέπει tilt, αλλά όχι ρύθμιση ύψους ή pivot.

Η αναβάθμιση μάλλον είναι απαραίτητη για gaming αν θέλει κάποιος να παίζει με full details, anisotropic filtering, antialiasing, κλπ. Και πώς να αντισταθείς είναι η αλήθεια??!!!

Ξέχασα επίσης να πω ότι δεν επιτρέπεται scaling από το μενού της οθόνης, αλλά γίνεται αυτόματο stretching. Γνωρίζω ότι σίγουρα μπορεί κάποιος να κάνει software scaling από το control panel της Nvidia. Για ΑΤΙ δεν γνωρίζω, αλλά μάλλον και εκεί θα γίνεται....

Δημοσ.

Diladi stin agapimeni mou analisi 1024x768(mias kai den skopevo na allakso karta grafikon,exo mia 6800le-foul kseklidoti-plisiazei mia 6800gt se epidoseis)

pos tha deixnei?Den tha deixnei katholou?tha exei mpares pano-kato aristera kai deksia?tha einai xalia?tha einai paramorfomeni?Eyxaristo..

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με όλες τις παρατηρήσεις σου...

Την πήρα και εγώ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Κάτι που ίσως θα ήθελα παραπάνω είναι να είχε λίγο μεγαλύτερη ανάλυση γιατί ακόμη και στα 1680*1050 τα γράμματα είναι αρκετά μεγάλα..

Όσο για τα παιχνίδια εγώ με την Geforce 3 τα ξεχνάω...

Ας είναι καλά το XBOX 360...

Δημοσ.

Αν επιλέξεις 1024χ768 θα κάνει stretching και θα παραμορφώσει την εικόνα. Μπορείς όμως μέσω των εργαλείων της nvidia, να εμφανίσεις όποια ανάλυση θες χωρίς να γίνει stretching, απλά θα έχεις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω και αριστερά-δεξιά.

Δημοσ.

Super Review. Οι πολλές και καλές φωτογραφίες πάντα βοηθούν :mrgreen:

Και όσο θυμάμαι ότι πριν 1.5 χρόνο είχα πάρει παρόμοια οθόνη από την LG με 16ms response time, όχι wide, καμία σχέση στα χρώματα με αυτή και στα 1000 ευρώ ......

Δημοσ.
Και όσο θυμάμαι ότι πριν 1.5 χρόνο είχα πάρει παρόμοια οθόνη από την LG με 16ms response time, όχι wide, καμία σχέση στα χρώματα με αυτή και στα 1000 ευρώ ......

Ήταν τέτοια η εντύπωση που μου είχαν κάνει τότε οι 20" TFT ίντσες σε PC, που θυμάμαι ακόμα το review σου και ειδικά εκείνο το τεράστιο (!!) realestate (που λένε οι Άγγλοι) ή ελληνιστί επιφάνεια εργασίας...

Δημοσ.

Kapoia stigmi meta apo 4 mines eftase 639 eyro kai elega na tin xtipiso..

Alla to metaniosa kai tora mporo na paro aytin edo(L204wt) me 350 eyro...

Alla kati mou leei oti se kana xrono tha mporo na xtipiso 23ara wide me 300 eyro!!!!!!!!!

Δημοσ.

Sugxarhthtria gia to polu kalo review. Xwris na 8elw na fanw aplhstos, mhpws an de sou kanei kopo 8a mporouses na baleis kai photos gia tis gwnies 8eashs(ka8eta kai orizontia) kai kuriws gia to backlight bleeding (photo me teleiws mauro background afou h o8onh exei zesta8ei). Episis otan eisai kentrarismenos sthn o8onh sta plagia arxizoun na aloionontai ta xrwmata (logo gwnias 8eashs me ta plagia)?

Euxaristw.

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να βγάλω και φοτό για γωνίες θέασης μόλις ευκαιρήσω. Όταν είσαι κεντραρισμένος στην οθόνη δεν αλλοιώνονται τα χρώματα (αυτό έλειπε κιόλας). Αν γινόταν αυτό θα είχε τελείως πενιχρές γωνίες θέασης (σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά έχει 160-160).

Πάντως από το πλάι πρέπει να δεις την οθόνη από αρκετά πλάγια για να δεις αλλαγή όχι στα χρώματα αλλά στην φωτεινότητα.

Δημοσ.

Καλά αυτό το 160 αναφέρεται σε contrast 10:1 ή το πολύ σε 15:1. Δηλαδή αυτό που σου εγγυάται η εταιρία είναι ότι σε γωνία 160 θα έχεις contrast τουλάχιστον 10:1. Απλά αυτό δεν αναφέρεται συνήθως στα συνοπτικά specs.

Είχα μια LG 1932P-SN ή οποία είχε 170/170 και στον κάθετο άξονα έβλεπες ήδη αλλοίωση των χρωμάτων στις άκρες. Και το backlight bleeding σε σχήμα Χ. Άθλια. Την έδωσα πίσω.

Δημοσ.

Μειονεκτήματα:

---------------

- Δεν παρέχεται εγγύηση Zero pixel από την LG στις οθόνες άνω των 19".

Εισαι σιγουρος για το Zero pixel γιατι ενας φιλος μου ειπε οτι εχει Zero pixel η 20αρα που εχει (οχι wide Κανονικη).

Οχι τιποτα αλλο σκεφτομουν να παρω αυτη την οθονη και μολις διαβασα το review προβληματιστηκα.Γιατι TFT χωρις 0 Pixel εγγυηση δεν λεει σημερα δυστηχως :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...