p3tran Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Οταν η Sony ανακοινωνε οτι το Playstation 3 θα εχει "Entitlements", οι περισσοτεροι νομιζαμε οτι προκειται για μια φτηνη (ή ακριβη) αντιγραφη των "Achievements" απο το xbox 360. Για οσους δεν γνωριζουν, τα achievements στο 360 ειναι ενα συστημα που σου δινει points αναλογα με το ποσο προχωρας καθε παιχνιδι. Ειναι ενα ευχαριστο προσθετο χωρις καμια αρνητικη συνεπεια ή κοστος. παραδειγμα στο Call of Duty 2: "60 points" Veteran of Hill 400 - Finished Hill 400 mission on Veteran difficulty." δηλ. εβγαλες την πιστα Hill 400 στο δυσκολοτερο επιπεδο δυσκολιας, παρε 60 ποντακια. το αθροισμα των ποντων απο ολα τα games που εχει παικει ο καθενας, αποτελει το gamerscore του καθε παιχτη, και ειναι αυτο το νουμερο που βλεπετε στις υπογραφες μερικων χρηστων του φορουμ που εχουν xbox 360. Τελικα ομως η Sony πρωτοτυπει!! και οταν η Sony πρωτοτυπει τον τελευταιο καιρο, ο λαος βριζει!!!! τα Entitlements καμια σχεση δεν εχουν με τα Achievements. μαλιστα αν προσπαθησει κανεις να βρει με τι ταιριαζουνε απο το 360, θα ελεγε οτι μοιαζουν με ...microsoft points. μονο που ειναι 100 φορες; χειροτερα(!!!) διαβαστε το αρθρο NeoGaf: It's All About the Entitlements πραγματικα αξιζει το τεταρτο που θα διαθεσετε απο το χρονο σας. εγω θα σας πω πολυ περιληπτικα τι λεει, ισα-ισα για να σας ανοιξω την ορεξη... καθε δισκακι θα εχει ενα μοναδικο i.d, θα το λεμε 'κλειδι' για ευκολια. επισης μοναδικο 'κλειδι' θα εχει ο καθε χρηστης, αλλα και μοναδικο 'κλειδι' θα εχει η καθε κονσολα. οποτε εχουμε 3 διαφορετικα ειδη μοναδικων κλειδιων. καλα? οταν το δισκακι αγοραστει και μπει στην κονσολα απο το χρηστη για να παιξει πρωτη φορα, τοτε τα τρια αυτα μοναδικα κλειδια καταγραφονται. ετσι λοιπον εχουμε ενα μοναδικο συνδιασμο που αποτελειται απο τα τρια μοναδικα κλειδια που ειπαμε πιο πανω. ας το πουμε αυτο "κεντρικο κλειδι" αυτο το νεο 'κλειδι' καταγραφεται, και το δισκακι παιζει μονο στην κονσολα που ικανοποιει το κεντρικο κλειδι. τα κλειδια # User ID: this is a unique ID and your PlayStation Network “gamer-tag” is linked to it. # Game Disc ID: each game-disc has a unique ID that identifies it individually. # Console ID: also known as set ID, each PLAYSTATION 3 console has such a unique ID which can be used to distinguish users in place of the User ID. και οι βασεις δεδομενων (βασικες, γιατι υπαρχουν κι αλλες, πχ απο διαφημιστικες εταιρειες οι οποιες εχουν προσβαση στα στοιχεια) # User ID Database # Game Discs Database # Publishers Databases ο μοναδικος τροπος για να παιξει αλλου, ειναι να χρησιμοποιησεις τη φορμα των "entitlements" με την οποια παραδιδεις την κυριοτητα του δισκου στον ...επομενο ιδιοκτητη. αυτη η κινηση καταγραφεται στα κεντρικα, και ετσι τα κεντρικα επιτρεπουν να γινει η αλλαγη του κεντρικου κλειδιου, και ετσι το δισκακι πλεον παιζει στην επομενη κονσολα απο τον επομενο χρηστη. ΒΕΒΑΙΑ, αυτη η διαδικασια -εκτος απο complete big brother shit- εχει φυσικα και τα transfer charges της. δηλ. εγω που δινω το δισκακι μου (παραχωροντας για παντα κυριοτητα και δικαιωμα να παιζει στη δικια μου κονσολα) στον ΗΑL9000, πιστωνομαι καποια credits, και ο HAL χρεωνεται καποια αλλα. δεν ειναι ομως αντιστοιχα τα δυο ποσα, καθως ο πωλητης θα παρει λιγοτερα απο αυτα που θα δωσει ο αγοραστης. γιατι ναι, βγαζει και η Sony απο αυτη την δοσοληψια, και προκειμενου να συμφωνησουν και οι εταιρειες που φτιαχνουν games, βγαζουν και αυτες επισης. κατα τα αλλα, το "free online gaming" μας μαρανε..... πιστευω να σας εβαλα στο κλιμα, αξιζει να διαβασετε το αρθρο προσεχτικα. και για οσους προκειται να γραψουν βλακειες τυπου "δεν ισχυει" , "τα εχεις βαλει με το ps3" κλπ, να ξερετε οτι ο αρχικος συντακτης του αρθρου ειναι πολυ σεβαστος και εγω απλα αναδημοσιευω τα νεα. οι δε πατεντες ειναι καταχωρημενες και μπορειτε να τις βρειτε και στο αντιστοιχο site. εδω ειναι και το διαγραμμα του τι θα παθετε διαβαζοντας: αυτος το επαθε, εγω το επαθα, ολοι οι gamers θα το παθετε! ελπιζω μονο να μην διανοηθει η Sony να το υλοποιησει! καλο διαβασμα.
Daredevil Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 telika ola ta rumours pou ebazan oi kakoi xbox fans ypo thn prostasia twn kakwn mods siga siga epali8eyonte.... krima
gherudos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 καλά δεν πάτε καλά εσείς,αυτά είναι απλά φήμες.Δεν υπάρχει περίπτωση ένα παιχνίδι να μην παίζει σε άλλη κονσόλα γιατί εκτός του ότι θα γίνει πανικός από το κακό μάρκετινγκ,πολλοί δεν έχουν ακόμα ευρυζωνική σύνδεση ώστε τα δεδομένα να αποστέλλονται στους servers της $ony.
asmilon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Aυτα ειναι τα σταδια του αποδοχης του θανατου, του PS3 μαλλον? :roll: Αν ειναι να βγαλει η Sony με αυτο το συστημα το Playstation 3, παει για την πιο παταγωδη αποτυχια της, κατι που θα διδασκεται μετα απο χρονια οπως γινεται σημερα με το Sony Betamax...
runner1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατί δηλαδή είσαι τόσο σίγουρος;;;Συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!!!Δεν λέω ότι είναι στάνταρ αυτά που λένε(για αυτό τα λέμε απλώς "φήμες"!!!) αλλά ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ γίνει τότε τι θα λέτε εσείς που είσασταν από την αρχή αντίθετοι σε αυτές τις φήμες; Αν όντως γίνει αυτό το PS3 θα πιάσει τρελό πάτο στις πωλήσεις μετά από τα ΤΟΟΟΟΟΣΑ αρνητικά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό!!!Η πλάκα είναι ότι μας έλεγαν τα τελευταία χρόνια για επανάσταση και αηδίες και ακόμα ΤΙΠΟΤΑ!!!Όλο ηλίθιες κινήσεις κάνει η πλευρά της SONY!!! Υπόψιν.....για να προλάβω καταστάσεις......δεν κατέχω καμιά κονσόλα,απλώς παίζω από φίλους μου και γενικώς προτιμώ τα PC!Αλλά επειδή ασχολούμαι με το gaming και στις κονόλες πολλά χρόνια (και δεν είμαι FAN καμιάς...να το τονίσω αυτό) αυτά που κάνει η SONY είναι απαράδεκτα και πρωτάκουστα!
p3tran Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 καλά δεν πάτε καλά εσείς,αυτά είναι απλά φήμες.Δεν υπάρχει περίπτωση ένα παιχνίδι να μην παίζει σε άλλη κονσόλα γιατί εκτός του ότι θα γίνει πανικός από το κακό μάρκετινγκ,πολλοί δεν έχουν ακόμα ευρυζωνική σύνδεση ώστε τα δεδομένα να αποστέλλονται στους servers της $ony. καλα gherudos... εμεις δεν παμε καλα ή μηπως η sony δεν παει καλα? και ποιος σου ειπε οτι χρειαζεται dsl? αν θυμασαι η Sony εχει ανακοινωσει οτι και dial-up κανει. και να μην εχεις την κονσολα σου online οταν παιζεις, εχεις το σκληρο δισκο που θα χαρει να κρατησει ενα πολυ ωραιο log που θα αποστειλει στα κεντρικα στην πρωτη ευκαιρια. αλλωστε αναφερεται και στο αρθρο αυτο. μηπως δεν το διαβασες? ακομα παρακατω, εστω οτι δεν εχεις ουτε ιντερνετ, νομιζεις οτι ειναι δυσκολο να αγοραζεις το software απο καποιο μαγαζι και να κανει την αρχικη καταγραφη αυτο αντι για εσενα? λεω εγω τωρα... αφου θα βγαζει και το μαγαζι καποιο κερδος σε ολη τη ζωη του δισκακίου.. και αυτο ειναι απλα μια σκεψη. οταν προκειται για λεφτα και δη πολλα, συνηθως τα μυαλα των ανθρωπων δουλευουν υπερωριες. χωρια οτι τα τελευταια χρονια σε καθε παιχνιδι αμα κοιταξεις την eula (end user licence agreement) γραφει τα εξης: "You may not loan, sell, rent, lease, give, sub license, or otherwise transfer the software (or any copy)." δηλ. ο περιορισμος υπαρχει στα χαρτα εδω και χρονια. απλως η Sony φαινεται οτι εχει βαλει στοχο να το υλοποιησει. (και ξαναλεω ειναι πατεντα που **εχει καταχωρηθει** και οχι τυχαιες σκεψεις.) και να εισαι σιγουρος οτι ολες οι εταιρειες που φτιαχνουνε games, ταινιες, μουσικη, ειναι παραπανω απο 1000% ευτυχισμενοι αν υλοποιηθει κατι τετοιο. πολλοι μαλιστα πιστευω οτι θα γινουν και exclusive ps3. εσυ αμα ησουνα εταιρεια τι θα σε ενοιαζε? πως θα βγαλεις πολλα λεφτα ή πως θα προστατεψεις τα ανθρωπινα δικαιωματα του πελατη σου? αυτη η πατεντα ειναι τοσο τραγικη που ειναι εξοργιστικη. φαντασου για το αμαξι που αγορασες πριν χρονια και θες να το πουλησεις, να επρεπε να δωσεις μερος των χρηματων σου κατα την πωληση στην κατασκευαστρια εταιρια αλλα και στην αντιπροσωπεια.... ή για να το δωσεις στον αδερφο σου να το χρησιμοποιησει δανεικο να πρεπει να πας να βγαλεις ειδικο κλειδι στην αντιπροσωπεια.. simply tragic.
gherudos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 αυτά που λέτε είναι απλά σενάρια,επειδή το διάβασα το άρθρο γι αυτό το λέω. Δεν συμφέρει τη $ony να κάνει κάτι τέτοιο γιατί οι άλλες εταιρίες θα πατήσουν πάνω της και θα την καταστρέψουν(πχ Micro$oft).Μια τέτοια κίνηση(κακό μάρκετιγκ θα έλεγα) θα έκανε τους καταναλλωτές να αναθεωρήσουν τις σκέψεις τους για την αγορά μιας κονσόλας που έχει τόσους πολλούς περιορισμούς. Η σκέψη και μόνο αλλά και υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου είναι απλά τρελή και "απάνθρωπη"(για τις τσέπες μας). Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο,τουλάχιστον όχι σύντομα και αν γίνει κάτι τέτοιο εγώ θα είμαι ο πρώτος απ όλους που θα πεί το μεγάλο ΟΧΙ. Η 17 Μαρτίου θα γίνει η νέα επέτειος του ΟΧΙ!!!
ultralisk Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 etsi kai ginei kati tetoio tha exei autoktonisei kiriolektika moni tis i SONY
Daredevil Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 an den exei skopo na to kanei giati exei katoxeirwsei thn patenta?
papadakn Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν προβληματίζει κανέναν ότι η "πατέντα" αυτή καταργείται αν ο χρήστης δεν είναι online? Αν δηλαδή έχω εγώ ένα ps3 και δεν το συνδέσω στο internet παίζω ότι δισκάκι θέλω, ένας φίλος μου όμως που το έχει συνδεδεμένο δεν μπορεί να παίξει ξένα δισκάκια? Εκτός απο χαζό και τραγικά απλοικό πιστεύω πως αν πραγματικά θέλανε να μπλοκάρουν την ανταλλαγή παιχνιδιών θα βρίσκανε κάτι πιο έξυπνο. Και όταν η Sony σε όποια κονσόλα έχει βγάλει ώς τώρα (ps1, ps2, psp) έχει ουσιαστικά βασιστεί στην εύκολη αντιγραφή των παιχνιδιών μου φαίνεται αστείο να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Όπως και να έχει σε ένα 2μηνο θα ξέρουμε στα σίγουρα. Εγώ ώς τότε θα περιμένω να διαπιστώσω αν όλα αυτά που διαβάζω τον τελευταίο καιρό είναι αλήθεια ή ψέματα και εσείς θα χαίρεστε (?) τα 360 σας.
ultralisk Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 nai,isos pali einai fimes opos itan fimes i anavoli tou PS3 2 fores sto parelthon....alloste einai toso sinepis stis iposxeseis tis i SONY pou sigoura kati tetoies plifories mporeis na tis theorei anaksiopistes kaneis
paparoupas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Η πατεντα αυτη δε χρειαζεται καθολου συνεδεση με το ιντερνετ για να δουλεψει... Αλλα ειμαι βεβαιος οτι ολο και καποια modifa θα βγει που θα αντριμετωπιζει αυτο το προβλημα.
Daredevil Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν προβληματίζει κανέναν ότι η "πατέντα" αυτή καταργείται αν ο χρήστης δεν είναι online? Αν δηλαδή έχω εγώ ένα ps3 και δεν το συνδέσω στο internet παίζω ότι δισκάκι θέλω, ένας φίλος μου όμως που το έχει συνδεδεμένο δεν μπορεί να παίξει ξένα δισκάκια? Εκτός απο χαζό και τραγικά απλοικό πιστεύω πως αν πραγματικά θέλανε να μπλοκάρουν την ανταλλαγή παιχνιδιών θα βρίσκανε κάτι πιο έξυπνο. Και όταν η Sony σε όποια κονσόλα έχει βγάλει ώς τώρα (ps1, ps2, psp) έχει ουσιαστικά βασιστεί στην εύκολη αντιγραφή των παιχνιδιών μου φαίνεται αστείο να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.katarxhn posoi pleon den exoun syndesh sto internet? eidika se xwres opws thn agglia kai germania pou ta mtx pwlounte apo megales alysides opws to games kai to gamestation. Kai estw oti den exoun to online kommati twn paixnidiwn(pou pleon einai apo ta kyriotera) pws 8a to ekmetaleytoun an den baloun.
kallair Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Η πατεντα αυτη δε χρειαζεται καθολου συνεδεση με το ιντερνετ για να δουλεψει...Αλλα ειμαι βεβαιος οτι ολο και καποια modifa θα βγει που θα αντριμετωπιζει αυτο το προβλημα. auti i patenta xreiazetai sindesi me to internet gia na doulepsei. to oti tha vgei kapoio modification gia na doulepsei, einai sxedon sigouro. opws exei bgei k gia ta paixnidia tou ps2 alloste. ego den tha sxoliaso gia an to ilopoiisei i oxi i sony. 2 mines emeinan k tha doume. pantws tha itan "fatality" kinisi apo tin sony auto kata tis.
p3tran Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 kallair ετσι που το λες ακουγεται σαν να σου φαινεται μακρια το online gameplay. υποτιθεται μαλιστα οτι ειναι ενα απο τα key selling points της κονσολας. και εμενα με τσαντιζουν οσο και εσενα αυτα τα νεα. περα απο playstation, xbox και pc, πιστευω πως πανω απ'όλα θιγουν τα δικαιωματα του καταναλωτη. και αυτο ειναι πιο σημαντικο απ'ολα. παντως οσο και να εψαξα δεν βρηκα καποια διαψευση. ψαξε κι εσυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.