Προς το περιεχόμενο

CRT η LCD?

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!Είμαι στο ψάξιμο για αγορά τηλεόρασης crt στις 32" και μετά απο μια έρευνα αγοράς που έκανα καταλήγω στο παρακάτω μοντέλο το οποίο βρήκα στο πρακτικερ στα 379ευρώ.Καλά δεν είναι?πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας !Ή και οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη προταση.

http://tv.thomson-europe.com/en/Products/Thomson/32WM402

Φίλε η τιμή που λες είναι εξαιρετική!

Εμένα μου την έφεραν από Ευρώπη (Γαλλία) με 350 ευρώ!

Έχει φοβερή εικόνα, 100Hz -> πεντακάθαρη, ξεκούραστη οθόνη ακόμη και αν κάθεσαι στο 1 μέτρο.

Σκέψου ότι πριν ένα χρόνο στο εξωτερικό είχε 700 ευρώ και ακόμη και τώρα στην Ευρώπη παίζει από 400-600 ευρώ!

Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και στα κανάλια της TV και στο DVD.Τέλεια εικόνα, ζωντανά χρώματα, στερεοφωνικός ήχος!

Αυτή που βρήκες στο πράκτικερ είναι σίγουρα 100Hz? Γιατί κυκλοφορεί και το ίδιο μοντέλο στα 50Ηz.

Δημοσ.

Επειδή έτυχε να δω αρκετές τηλεοράσεις CRT/LCD σε διάφορα καταστήματα τελευταία, μου δημιουργήθηκε μια απορία. Οι CRT δεν μπορούν να απεικονίσουν το λευκο σωστά ή είναι ιδέα μου; Η διαφορά μεταξύ των τηλεοράσεων των δύο ειδών ήταν εμφανέστατη όσες φορές τις σύγκρινα δίπλα-δίπλα. Στις CRT το λευκό πάντα (μου φαινόταν ότι) είχε μια ελαφρώς γαλάζια απόχρωση ή σε άλλες περιπτώσεις ότι γκριζάριζε λίγο. Δοκίμασα να πειράξω τις ρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερα κάτι καλύτερο. Μήπως απλώς ήταν χαμηλής ποιότητας όσα CRT μοντέλα είδα;

Σχετικά με το CRT vs LCD (ή μάλλον καλύτερα 16:9 vs 4:3), έχω να προσθέσω το γεγονός πως εκτός από το ΣΚΑΪ όλα τα υπόλοιπα ελληνικά κανάλια θα εμφανίζουν παραμορφωμένη εικόνα :/. Ίσως κάποια 16:9 μοντέλα να δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίζονται δυο μαύρες μπάρες στα άκρα της οθόνης ώστε να μην υπάρχει παραμόρφωση αλλά τότε χάνεις σε διαγώνιο.

Δημοσ.

ψάχνω για οθόνη crt κατι μαυρες philips που εχουν στα explorer μιλάμε τις ερωτευτικα μηπως ξέρει κανεις το μοντέλο ?

Δημοσ.
Επειδή έτυχε να δω αρκετές τηλεοράσεις CRT/LCD σε διάφορα καταστήματα τελευταία, μου δημιουργήθηκε μια απορία. Οι CRT δεν μπορούν να απεικονίσουν το λευκο σωστά ή είναι ιδέα μου; Η διαφορά μεταξύ των τηλεοράσεων των δύο ειδών ήταν εμφανέστατη όσες φορές τις σύγκρινα δίπλα-δίπλα. Στις CRT το λευκό πάντα (μου φαινόταν ότι) είχε μια ελαφρώς γαλάζια απόχρωση ή σε άλλες περιπτώσεις ότι γκριζάριζε λίγο. Δοκίμασα να πειράξω τις ρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερα κάτι καλύτερο. Μήπως απλώς ήταν χαμηλής ποιότητας όσα CRT μοντέλα είδα;

Σχετικά με το CRT vs LCD (ή μάλλον καλύτερα 16:9 vs 4:3), έχω να προσθέσω το γεγονός πως εκτός από το ΣΚΑΪ όλα τα υπόλοιπα ελληνικά κανάλια θα εμφανίζουν παραμορφωμένη εικόνα :/. Ίσως κάποια 16:9 μοντέλα να δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίζονται δυο μαύρες μπάρες στα άκρα της οθόνης ώστε να μην υπάρχει παραμόρφωση αλλά τότε χάνεις σε διαγώνιο.

Αυτό που λες για το λευκό δεν το έχω ακούσει ξανά. Μήπως ήταν τίποτε μάπα τηλεοράσεις στα 50Hz? Αν διαβάσεις άρθρα στο εξωτερικό, η εικόνα των τελευταίων μοντέλων crt θεωρείται κορυφαία. http://www.practical-home-theater-guide.com/CRT-Tv.html

Σχετικά με το 4:3 και το 16:9 που λες, υπάρχουν CRT και με τα 2 είδη.

Όπως πάει το πράγμα, σε 2-3 χρόνια όλα τα κανάλια θα δείχνουν με 16:9 όπως ο ΣΚΑΙ και οι παλιές 4:3 crt θα έχουν τεράστιες μαύρες μπάρες πάνω κάτω, οπότε θα πρέπει να αλλάξεις δέκτη.

Μεγάλο πρόβλημα στις 4:3 είναι ότι αν πάρεις καινούργια ταινία DVD είναι γραμμένη σε 2.35:1 οπότε καταλαβαίνεις ότι η μισή σου οθόνη θα είναι μαύρη με γραμμές πάνω κάτω.

Εγώ έχω 16:9 32'' widescreen και πάλι στις αμερικάνικες ταινίες 2.35:1 widescreen, μου αφήνει λεπτές μαύρες μπάρες πάνω κάτω...

Πάντως οι 16:9 έχουν άλλη χάρη και τις προτείνω σε όποιον ψάχνει τώρα για τηλεόραση crt. Άλλωστε αν δεις ολες οι LCD είναι σε 16:9...

Η τεχνολογία πηγαίνει σε αυτο το format αναγκαστικά...

Δημοσ.

@gasin:

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σχετικά με τις CRT/LCD και την ποιότητα απεικόνισης κι εγώ λόγια υπέρ των πρώτων έχω ακούσει (σχεδόν κάτι ανάλογο με τις οθόνες υπολογιστών). Δυστυχώς δε θυμάμαι κάποια συγκεκριμένα από τα μοντέλα που είδα να έχουν το πρόβλημα με το λευκό.

Η μετάβαση στο 16:9 αν είναι να γίνει σε καμιά διετία έχει καλώς. Αν όμως πρόκειται να γίνει σε καμιά 5+ετία με προβληματίζει λίγο. DVD δεν βλέπω (στην tv μου).

Τις ίδιες αμφιβολίες έχω και για το HDTV. Δε βλέπω να έρχεται (ή έστω να αποτελέι το standard) μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, δεδομένου ότι ακόμα και στο εξωτερικό είναι ή εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Επίσης παιχνιδομηχανή δεν έχω ούτε σκοπεύω να αποκτήσω και ψηφιακά/συνδρομητικά κανάλια το ίδιο.

Έχω ακούσει πως στις νέες τηλεοράσεις (LCD; αυτές που υποστηρίζουν HDTV; ) η ποιότητα απεικόνισης του (ελληνικού) τηλεοπτικού σήματος είναι υποδεέστερη από ότι σε μια κλασική CRT, λόγω του ότι οι πρώτες έχοντας μεγαλύτερες αναλύσεις αναδεικνύουν την χαμηλή ευκρίνεια του σήματος. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.
@gasin:

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σχετικά με τις CRT/LCD και την ποιότητα απεικόνισης κι εγώ λόγια υπέρ των πρώτων έχω ακούσει (σχεδόν κάτι ανάλογο με τις οθόνες υπολογιστών). Δυστυχώς δε θυμάμαι κάποια συγκεκριμένα από τα μοντέλα που είδα να έχουν το πρόβλημα με το λευκό.

Η μετάβαση στο 16:9 αν είναι να γίνει σε καμιά διετία έχει καλώς. Αν όμως πρόκειται να γίνει σε καμιά 5+ετία με προβληματίζει λίγο. DVD δεν βλέπω (στην tv μου).

Τις ίδιες αμφιβολίες έχω και για το HDTV. Δε βλέπω να έρχεται (ή έστω να αποτελέι το standard) μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, δεδομένου ότι ακόμα και στο εξωτερικό είναι ή εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Επίσης παιχνιδομηχανή δεν έχω ούτε σκοπεύω να αποκτήσω και ψηφιακά/συνδρομητικά κανάλια το ίδιο.

Έχω ακούσει πως στις νέες τηλεοράσεις (LCD; αυτές που υποστηρίζουν HDTV; ) η ποιότητα απεικόνισης του (ελληνικού) τηλεοπτικού σήματος είναι υποδεέστερη από ότι σε μια κλασική CRT, λόγω του ότι οι πρώτες έχοντας μεγαλύτερες αναλύσεις αναδεικνύουν την χαμηλή ευκρίνεια του σήματος. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Στην LCD φαίνεται και η παραμικρή ατέλεια του τηλεοπτικού σήματος... Οπότε καταλαβαίνεις... εικόνα όχι καλή.... Ενας φίλος πήρε LCD SAMSUNG 1200 euro πριν ένα μήνα και αν δεις τηλεοπτική εικόνα χάλια...

Η καλή CRT είναι στον τομέα αυτό αξεπέραστη... ειδικά οι τελευταίες των 100Hz.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...