Προς το περιεχόμενο

CRT η LCD?

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαλασε η 14''αρα μου στο δωματιο και πηρα αποφαση να παρω τηλεοραση

Τι παιζει τωρα...πανω απο 500 σε ρευστο δεν μπορω να δωσω.Και πανω απο 1000 σε δοσεις.Εξαλλου και να τα εδινα να βαλω στο δωματιο μου 40αρα πλασμα δεν παιζει

Κοιταγα τις τιμες...με 500 ρευστα,για LCD παμε σε τιποτα Firstline απο Καρφουρ κι'ετσι και μαλιστα σε 21'' το πολυ.Οποτε να δωσω 500 για 21'' ακομα και αν αυτη ειναι LCD δεν παιζει.

Οποτε παμε σε 2 αλλες επιλογες.Με 500 ρευστα κοιταγα σε Ραδιοαθηναι,Πρακτικερ και τετοια και βρισκεις αρκετα μεγαλες CRT και καλες μαρκες,πχ Phillips. Η αληθεια ειναι οτι με 1000 ευρω πλεον και δοσεις βρισκεις γαμω τις CRT αλλα να δωσω τοσα,να βαλω δοσεις και να παρω ενα ογκολιθο για ενα δωματιο 6χ4 δεν πολυλεει

Η 2η επιλογη ειναι καποιες προσφορες που υπαρχουν αρκετες μαλιστα,για 26'' το πολυ LCD καλων εταιριων (Σονυ κτλ) που ειναι κοντα στα 800 και με τις δοσεις πανε στα 1000(40 μηνες δοσεις,ανετα προλαβαινω να πεθανω για να μην τις πληρωσω:-D )

Το ερωτημα λοιπον θα ηταν...να επερνα μια 30αρα CRT(μεχρι εκει παει χωροταξικα στο δωματιο μου) ή μια 26''αρα LCD δεδομενου πως η 2η θα μου στοιχισει και καμποσο περισσοτερο?

Επισης,τι γνωμη εχετε για καποιες λιγοτερο "σοβαρες" εταιριες?

Πχ βρηκα μια προσφορα για 32''αρα LCD ΜΕ 800 μετρητα ή 24χ40 δοσεις,απλα ειναι Funai(και σου δινουν λεει δωρο ενα dvd και μια βαση τοιχου).Funai ομως...?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από ότι καταλαβαίνω θες ένα οικονομικό μοντέλο με καλή ποιότητα.

Τότε η CRT είναι μονόδρομος. Προσέχεις να πάρεις με 100Hz οπωσδήποτε. Να μερικά επώνυμα μοντέλα που βρήκα:

Thomson 29DM400 επίπεδη CRT 4:3 100HZ 29" 369 euro

Samsung CW29Z408 Slimfit CRT 4:3 100HZ 29" 499 euro

Samsung WS32Z409 Slimfit CRT 16:9 100HZ 32" 629 euro

Αν θες να πας σε LCD θα πρέπει να ανέβεις λίγο στα χρήματα και να πέσεις σε ίντσες:

Samsung LE27S71B LCD HDTV Ready 27" 770 euro

Sony KDL-26U2000 Bravia LCD HDTV Ready 26" 780 euro

Δημοσ.

...με τα ακόλουθα ΤΡΙΑ επιχειρήματα:

1. Ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα εικόνας σε κάθε τομέα σύγκρισης.

2. Αισθητά καλύτερη τιμή για την ίδια παροχή έργου (μέγεθος εικόνας, απόδοση ήχου).

3. Παλαιά και άρα δουλεμένη τεχνολογία. Εδώ βαστάω μια πισινή για κάτι νέα "ψηφιακά" ηλεκτρονικά κυκλώματα αλλά σε κάθε περίπτωση τα λεφτά σου πιάνουν τόπο σε παλιά, κλασική, δοκιμασμένη και ευκολοεπισκεύαστη (από ερασιτέχνη) κατασκευή.

Κύρια αντ-επιχειρήματα ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ (επίσης):

1. Ο χώρος, το βάρος και άρα και το "εφέ" για τους φίλους που ήρθαν για τον αγώνα: "μα καλά σε ντουλάπα θα δούμε τα γκολ;".

2. Η ακτινοβολία αν και είναι σαφώς πολύ μικρότερη απ' ότι παλαιότερα δεν παύει να υπάρχει, αλλά και πάλι θυμίζω ότι γράφουμε για τηλεόραση και άρα θα την βλέπουμε σε απόσταση μεγαλύτερη του τριπλασίου της διαγωνίου της (για να λέμε ότι βλέπουμε και δεν αυτοκτονούμε).

3. Η ανάλυση στην εικόνα. Αλλά και εδώ δεν υπάρχουν κάστρα. Μιλάμε για τηλεόραση και μάλιστα ελληνική άρα καλά κρασιά στην υψηλή ανάλυση. Επίσης οι νέες crt είναι εφάμιλες πια σε ανάλυση με τις άλλες (τις πιάνω όλες) και έτοιμες για όλα. Το γράφω σαν αντεπιχείρημα ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ: οι έμποροι της γειτονιάς μας ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΙΑ τις crt. Μας τις μοστράρουν στα μαγαζιά και μας πουλάνε τις τηλεοράσεις της ΒΙΤΡΙΝΑΣ (χωρίς να το λένε φυσικά) γιατί τους "πιάνουν χώρο" και τα ενοίκια είναι ακριβά. Και επιμένω ότι αυτές είναι ΚΑΚΟΔΟΥΛΕΜΕΝΕΣ διότι: παίζουν ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ με κακές ρυθμίσεις, υψηλή αντίθεση χαμηλή φωτεινότητα λόγω φωτισμού και κυρίως ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΟ ΑΕΡΙΣΜΟ για τον χρόνο που λειτουργούν οπότε η οθόνη και άρα όλη η τηλεόραση, 'γερνάει' γρηγορότερα.

Δυστυχώς όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχουν στα ράφια ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως και οι άλλες και συμμετέχουν σε όλες τις δημοσιευόμενες δοκιμές -αν και τώρα τελευταία χωριστά από τις άλλες κάτι σαν τα βιολογικά προιόντα δηλαδή μόνο που είναι και καλύτερες και φθηνότερες.

Ψάχνοντας στο δίκτυο για crt ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΕΓΓΥΗΣΗ βρήκα -και προσθέτω στην λίστα- τις:

1. http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D4%C7%CB%C5%CF%D1%C1%D3%C7&category2=CRT

2. http://www.megamarket.gr/tvmonitorscrt-c-777_334.html

Ας ανταλάξουμε μεταξύ μας εμπειρίες από μοντέλα ή και συγκριτικές δοκιμές αποκλειστικά σε tv-crt διότι ...

...υπάρχουν ακόμα κάποιοι που επιμένουν.

Δημοσ.

Aν δεν έχεις καλό σήμα στην tv καλύτερα να προτιμήσεις CRT.

Νομίζω ότι δείχνει καλύτερα από ότι οι LCD.

Τώρα τελευταία πήρα μια FUNAI 21'' real flat με ελληνικό τέλετεχτ στερεοφωνική από το Καρφουρ 165 ευρώ με 3 χρόνια εγγύηση και μου αρέσει πάρα πολύ.

Οχι για σαλόνι, για γραφείο.

(Αν και από ότι κατάλαβα θέλεις μεγαλύτερη).

Δημοσ.

Εχω αγοράσει για το δωμάτιο μου (περίπου το ίδιο μέγεθος με το δικό σου, δλδ 27 τ.μ.) την SCHAUB LORENZ και συγκεκριμένα αυτήν εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168101&PHPSESSID=0vavuld7tplggjbqk0klh7v2s0

Την έχω κάτι περισσότερο από έναν χρόνο και μην την ματιάσω φτου - φτου - φτου είμαι υπερευχαριστημένος. Πολύ καλή ποιότητα, ο ήχος πολύ καλός, παίζω τα παιχνίδια του PS2 στα 60Hz και τρέχουν σφαίρα, ελληνικότατο Teletext περισσότερα scart και από όσα μου χρειάζονται και έχει και 3 χρόνια εγγύηση. Δίνω 20 ευρώ το μήνα δόσεις για 2 χρόνια και είμαι χαλαραααααά.

• 1 μήνα μετά...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!Είμαι στο ψάξιμο για αγορά τηλεόρασης crt στις 32" και μετά απο μια έρευνα αγοράς που έκανα καταλήγω στο παρακάτω μοντέλο το οποίο βρήκα στο πρακτικερ στα 379ευρώ.Καλά δεν είναι?πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας !Ή και οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη προταση.

http://tv.thomson-europe.com/en/Products/Thomson/32WM402

Δημοσ.
καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!Είμαι στο ψάξιμο για αγορά τηλεόρασης crt στις 32" και μετά απο μια έρευνα αγοράς που έκανα καταλήγω στο παρακάτω μοντέλο το οποίο βρήκα στο πρακτικερ στα 379ευρώ.Καλά δεν είναι?πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας !Ή και οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη προταση.

http://tv.thomson-europe.com/en/Products/Thomson/32WM402

Μια χαρά είναι και σε πολύ καλή τιμή. Go for it!

Δημοσ.

για τα λεφτα της μια χαρα ειναι! βεβαια ψαξτο λιγο μηπως βρεις καμια sony η καμια philips οπου εχουν βγαλει πολυ καλα κομματια! προσωπικα εχω αυτη...http://www.ciao.co.uk/Philips_32PW9536__5317676

και ειναι απλα τελεια!

Δημοσ.

Αμα πας σε LCD ξεχνα τις 21" και 26-27" , οι πιο συμφερουσες αυτη τη στιγμη ειναι οι 32" που βρισκεις καποιες "επωνυμες" στα 700 ευρω περιπου (πχ LG).

Γενικα και εγω προτεινω CRT, αφου θα εχεις απιστευτα καλυτερη ποιοτητα ειδικα στο ελληνικο τηλεοπτικο σημα, αλλα αμα σε ενδιαφερει να συνδεσεις καμια κονσολα νεας γενιας (xbox360/ps3) ή να την χρησιμοποιησεις και σαν monitor υπολογιστη, τοτε πηγαινε για την LCD 32".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...