arvacon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Καλημερα σε ολους.Ο λογος που διαλεξα τον συγκεκριμενο τιτλο,ειναι γιατι θελω να εφαρμοσω ακριβως αυτο που αναφερω πιο πανω... Εχω 2 pc ανεξαρτητα μεταξυ τους και συνδεoμαι στο internet μεσω pstn,ποτε με το ενα και ποτε με το αλλο.Το θεμα ειναι πως το 1o pc το εχω εξοπλισει σαν αστακο σε θεματα ασφαλειας(ετσι τουλαχιστον θελω να πιστευω..),γιατι κανω μονο τραπεζικες συναλλαγες με αυτο και το 2ο το εχω στησει για σερφαρισμα,με την HDDguard pci card (βλεπε http://www.hddguarder.com/new/),ετσι ωστε να μπαινω σε οποιοδηποτε site μου κατεβει,για downloads κ.α. και σε περιπτωση που κολλησω οτιδηποτε,κανω μια επανεκκινηση και ολα επανερχονται οπως πριν. Το προβλημα μου ειναι οτι θελω και τα 2 pc να μοιραζονται τo internet ταυτοχρονα,αλλα να μην εχουν επικοινωνια μεταξυ τους,ωστε σε περιπτωση που κατεβασει,καποιο virus file ο 2ος,να μην κολλησει κατι ο 1ος. α)Ειναι εφικτο κατι τετοιο και αν οχι στην περιπτωση που χρειαστει τοπικο δικτυο πως θα προστατευομουν καλυτερα και πως να το διαμορφωσω? β)Πως γινεται οι IP τους να ειναι διαφορετικες,ετσι ωστε να μη φαινεται οτι το "καλο" pc μοιραζεται την ιδια συνδεση με το "κακο"? γ)Θα χρειαστω καποια extra περιφερειακα ή και εναν 3ο υπολογιστη? δ)Οταν θα βαλω ADSL,θα ακολουθησω διαφορετικη διαδικασια και αν ναι τι ακριβως θα κανω? P.S. 1)Και οι δυο εχουν εγκατεστημενες καρτες δικτυου καθως και pstn modems. P.S. 2)Παντως,στην περιπτωση που χρειαστει μπορω να φτιαξω και 3ο pc. Φιλικα Arvacon
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 an exeis antivirus otidiptoe erxetai apodiktio tha scanaretai.episis mporeis na kliseis oti ports den xriazesai me firewall.to mono pou mporo na skefto gia na min blepontai oi ipologistes metaxi tous ine me router opos cisco o opoios mporei ena pc na to exei se allo diktio oso xero kai na ine dmz.na miraseis tora tin pstn se 2 pc den exei noima.na miraseis tin adsl exei noima.pantos isos i pio eukoli lisi otan baleis adsl einai na pareis ena modem pou exei kai usb kai ethernet interface.sta pio pola apo auta px jetspeed 520 to ena pc den mporei na dei to allo .diladi to usb den blepei to ethernet.pantos ama exeis antivirus kai ola auta tha ise ok.episis ama oi diskoi den ine share o ios den mporei na dei ta arxeia tou allou pc.elpizo na se boithisa ligaki.opote kai router na pareis kai sto idio diktio na ine efoson den exeis share stous diskous toulaxiston oso xero den iparxei thema.an exo pei tipota lathos as me diorthosei kapoios
arvacon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Η pstn δε θα μοιραζεται δια 2 συνεχως,μονο αν κατεβαζεις λογικα.Εγω να σερφαρω θελω,ταυτοχρονα και χωρις επαφη μεταξυ των pc.Καποια λυση θα υπαρχει λογικα..
PlaStiK Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Μπορείς να τα συνδέσεις μεταξύ τους και να κάνεις κοινόχρηστη τη σύνδεση internet στο ένα απο τα δυο. Για να αποφύγεις να έχει το ένα επαφή με το άλλο μέσω του τοπικού δικτύου, μπορείς να πας στις ιδιότητες της σύνδεσης τοπικού δικτύου του κάθε υπολογιστή και να βγάλεις το "tick" απο το "Πρόγραμμα Πελάτης για Δίκτυα Microsoft" και το "Κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών". Βέβαια τα 2 μηχανήματα συνεχίζουν να μπορούν να δουν το ένα την ΙΡ του άλλου και να σκανάρουν για ανοιχτές θύρες κλπ κλπ, αφού όμως έχεις στήσει σωστά το "φρούριό" σου, δεν κινδυνεύεις παραπάνω απο όσο κινδυνεύεις τώρα όταν μπαίνεις στο ιντερνετ.
glougr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 kada diktio kai vale to ccproxy http://www.youngzsoft.net/ccproxy/ se auton pou exeis stisei ta adivirus ktl, kai dose resources sto 2 pc. ola 8a pernane apo to proto prin pane sto deutero ara kai to 2o asfales tha einai !
Silent Arrow Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 ....Αν κατεβασει ο ενας υπολογιστης καποιο virus ο αλλος υπολογιστης δεν θα κολλησει σε γενικες γραμμες. Στη θεωρια βεβαια ολα γινονται αλλα ποτε δεν εχω συναντησει στην πραξη αυτο το προβλημα. Παλια με ειχε απασχολησει εντονα αυτο το θεμα αλλα αν ολα τα συτηματα εχουν δικο τους firewall και antivirus σε γενικες γραμμες εισαι καλυμενος.... Στο δικτυο μου εδω στην Αθηνα μου μοιραζει τη DSL με ICS απο USB DSL Modem, το PC που παιρνει Internet απο το κεντρικο (ICS) PC με το modem δεχεται επιθεσεις απο εξω (scanaρισμα ports) χωρις ομως αλλες συνεπειες λογω firewall........
capthookb Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Για μεγαλύτερη ασφάλεια θα μπορούσες να σκεφτείς και τη λύση του να εγκαταστήσεις Linux στο ένα από τα δυο pc ώστε να μην ανησυχείς για ιούς και τα σχετικά. Με ένα καλό firewall θα είσαι αρκετά προφυλαγμένος και τοπικό δίκτυο να έχεις και ίντερνετ στους δυο υπολογιστές.
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2006 genikos me auto pou kaneis ennoite oti efoson tha iparxei koino internet olo kai kati tha einai koino metaxi ton pc .tora ama den mirazeis arxeia ama exeis firewall ktl ktl ekei mioneis tis pithanotites.gia na tis apoklisis o monos tropos ine me firewall se router px cisco to opoio tha kovei oli tin kinisi apo lan se lan.alla pisteuo oti anisixeis xoris idietero logo.alios ama den thes oute auto tote opos mpeneis tora me 2 modem an kai to theoro blakia na min pas se adsl gia auto to logo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.