Προς το περιεχόμενο

zonelarm trusted

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω ένα μικρό δίκτυο μέσω και του router μου ο οποίος μοιράζει την adsl σύνδεση σε 2 pcs. Αυτό που δεν ξέρω είναι τί ιδιότητας θα πρέπει να είναι το Trusted pc που θα ορίσω στο Firewall του Ζonelarm. Υπάρχουν οι εξής ρυθμίσεις: 1. Host Site, 2. IpAdress, 3. IPRange, 4. Subnet

Έχω ορίσει τα 2 pcs ώς 192.168.1.2 και 3

Δημοσ.

Κανε φιλε μου Add-> IP Range και βαλε:

Zone:Trusted

IP Address: 192.168.1.1

IP Address: 192.168.1.255

Description: My Network

Πατας ΟΚ και μετα Αpply και εισαι ετοιμος ;-)

Δημοσ.

Μπορεις να βαλεις Ip address την Ip του αλλου μηχανηματος και την Ip του Adsl router. Πχ για το pc με ip 192.168.1.2 βαζεις στο ip address του zonealarm την 192.168.1.3 (του αλλου pc) και την 192.168.1.x (router). αντιστηχα και στο αλλο pc τα ιδια. (192.168.1.3 kai 192.168.1.router).

Ακομα πιο απλα θα μπορουσες να βαλεις Iprange και στους δυο υπολογιστες

zone: trusted

ipaddress: 192.168.1.1

ipaddress: 192.168.1.254

description: Lan

Δημοσ.

Αντιστοιχει στην 127.0.0.1 η οποια χρειαζεται για να μπορουν να κανουν loopback οι εφαρμογες οταν χρειαζεται να μιλανε με τον εαυτο τους, για δοκιμαστικους λογους...

Αφου εφαρμοσεις αυτα που σου ειπαμε πανω πατας Apply και θα σου δουλευει χωρις καποιο restart...

Δημοσ.

Παιδιά και τα 2 έκανα και iprange και απλό ip και δεν γίνεται τίποτα παραμόνο όταν βγάλω εκτός λειτουργίας το zonelarm!

Tί άλλο μπορώ να δώ?

Δημοσ.

Aχ ξέρετε τί έφταιγε τελικά? Στο firewall στο main έπρεπε το trusted zone security να το έχω στο medium. Αλλά βρε παιδιά είναι σωστό να είναι στο medium, και τώρα που είναι στο medium τί φόβος υπάρχει?

Δημοσ.

Κανενας φοβος φιλε μου, ετσι ειναι το σωστο για την Trusted Zone. Δεν ειναι το ιντερνετ ειναι καποια ζωνη που την εχεις ορισει εσυ και ειναι ασφαλης για εσενα, οποτε δε χρειαζονται ολες οι προφυλαξεις που χρειαζονται για το ιντερνετ γενικα...

Δημοσ.

Ναι αλλά τώρα που όλα είναι σε ένα, και internet και LAN? Γιατί όλα τώρα περνούν μέσα από το ίδιο firewall και ταυτόχρονα! Ή δεν καταλαβαίνω κάτι (το πιθανότερο δηλαδή)

Δημοσ.

To ΖοneAlarm, οπως τα περισσοτερα firewall δουλευει με ζωνες ασφαλειας και εσυ καθοριζεις τι δουλευει σε καθε ζωνη και τι οχι...

Εβαλες το range 192.168.1.1-192.168.1.255 στην Trusted Zone, η οποια ειναι καταλληλη για τοπικο δικτυο.

Το ΖοneAlarm εχει ακομα την Internet Zone, στην οποια κινειται οτι θεωρεις καλο για τον υπολογιστη σου αλλα δε το εμπιστευεσαι τοσο ωστε να το εχεις στην Trusted Zone και επισης εχει την Blocked Zone στην οποια οτι καθορισεις να ανηκει εκει δε εχει προσβαση ουτε στο ιντερνετ ουτε στο τοπικο οσυ δικτυο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...