savagiotis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Πρόβλημα! Έχω κάποια αρχεία που τα έχω κάνει encrypt σε έναν δευτερεύοντα δίσκο. Τα αρχεία δούλευαν κανονικά μέχρι το format.Mετά τίποτα.Κατάλαβα τι είχα κάνει! Υπάρχει τρόπος να τα σώσω ?
asmilon Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Mε ποιο τροπο τα ειχες κανει encrypt τα αρχεια σου? Με καποιο προγραμμα?
savagiotis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Όχι, δεν έχω χρισιμοποιήσει πρόγραμμα. Τα εχω κάνει encrypt με τα windows(δεξί κλικ, advanced κ.τ.λ).Γίνεται τίποτα?
agpr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Πρόβλημα! Έχω κάποια αρχεία που τα έχω κάνει encrypt σε έναν δευτερεύοντα δίσκο.Τα αρχεία δούλευαν κανονικά μέχρι το format.Mετά τίποτα.Κατάλαβα τι είχα κάνει! Υπάρχει τρόπος να τα σώσω ? Δύσκολα τα πράγματα, απ'όσο γνωρίζω. Αν έχεις κάνει μόνο format και δεν έχει γράψει από πάνω νέα εγκατάσταση, τότε δοκίμασε να επαναφέρεις την παλιά. Στην αντίθετη περίπτωση δεν έχω ιδέα τι μπορείς να κάνεις. Επειδή, όμως, το θέμα με ενδιαφέρει πάρα πολύ, ενημέρωνε μας. Αν πάλι βρεις λύση, τότε σε παρακαλώ πολύ στείλε μου ένα pm. Φυσικά και όποιος άλλος γνωρίζει, ας μην ντραπεί
asmilon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Νομιζω agpr οτι δε καταλαβες σωστα... Ο savagiotis τα ειχε encrypted σε ενα αλλο δισκο και εκανε φορματ στον δισκο που ειχε τα Windows και τωρα δε μπορει να τα διαβασει. Αυτο δε εγινε savagiotis? Δοκιμασε αυτο: Απενεργοποιησε την χρηση απλη κοινης χρησης αρχειων απο τον Πινακα Ελεγχου->Επιλογες φακελων->Προβολη. Μετα κανε δεξι κλικ στους φακελους με αρχεια που εχεις προβλημα και επελεξε Ιδιοτητες και απο εκει Ασφαλεια και βαλε τον χρηστη σου να εχει πληρη προσβαση... Λογικα θα σου στρωσει μετα...
agpr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Νομιζω agpr οτι δε καταλαβες σωστα... Ο savagiotis τα ειχε encrypted σε ενα αλλο δισκο και εκανε φορματ στον δισκο που ειχε τα Windows και τωρα δε μπορει να τα διαβασει. Αυτο δε εγινε savagiotis? Δοκιμασε αυτο: Απενεργοποιησε την χρηση απλη κοινης χρησης αρχειων απο τον Πινακα Ελεγχου->Επιλογες φακελων->Προβολη. Μετα κανε δεξι κλικ στους φακελους με αρχεια που εχεις προβλημα και επελεξε Ιδιοτητες και απο εκει Ασφαλεια και βαλε τον χρηστη σου να εχει πληρη προσβαση... Λογικα θα σου στρωσει μετα... asmilon, αυτό κατάλαβα. Στην περίπτωση που έχουν γίνει encrypted από τα windows δημιουργούνται κρυπτογραφικά κλειδιά. Όσο έχεις πρόσβαση στην εγκατάσταση, έχεις πρόσβαση και στα κλειδιά, άρα μπορείς να τα αποκρυπτογραφήσεις, να τους αλλάξεις δικαιώματα χρήσης κλπ. Αν, όμως, καταστραφεί η εγκατάσταση και δεν έχεις προνοήσει να κάνεις εξαγωγή την ταυτότητα χρήστη, τότε τα αρχεία, ακόμα και αν αλλάξεις τα δικαιώματα χρήστη, τα αρχεία μένουν κρυπτογραφημένα. Δυστυχώς.... Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν διαπίστωνα πως κάνω λάθος. Και ένα φιλαράκι μου ακόμα περισσότερο. Εχώ δίπλα μου ένα 40αρι δίσκο γεμάτο φωτογραφίες πενταετίας και ένα δίσκο 80αρη χτυπημένο (γμτ) που περιείχε την εγκατάσταση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόλαβε και έκανε νέα εγκατάσταση πάνω από την παλιά. Έχω φάει τα λυσσακά μου και δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα. Efs recovery, afds (ή κάπως έτσι) και δεν έγινε τίποτα, γιατί ψάχνουν τα κλειδιά χρήστη. Εδώ βρήκε να κάνει τόσο καλή δουλειά η microsoft;;; Όπως και να 'χει, κρατώ τους δίσκους (1 1/2 χρόνο τώρα) περιμένοντας να βγει κάποιο πρόγραμμα "βίαιης" αποκρυπτογράφησης.
savagiotis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν, όπως τα είπε ο asmilon έγιναν, αυτό που μου είπες να κάνω δν μου το επιτρέπει ο υπολογιστής. Μάλλον πάντως δν γινεται τίποτα! Τέλως πάντων, ευχαριστώ για την βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.