Προς το περιεχόμενο

Kante ta XP na petane!!!

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα XP ειναι πολυ βαρυ λειτουργικο και θελει μεγαλες ποσοτητες ram για να δουλευουν αξιοπρεπως και αν εχεις και internet security ή antivirus και καποια προγραμματα που "φορτωνουν" στην εκκινηση των xp τοτε αστα να πανε .

Αλλα ευτυχως υπαρχουν τροποι να κανουμε τα λιγοτερο προνομιουχα pc με λιγοτερες δυνατοτητες οχι μονο να τρεχουν αλλα να "πετανε".

1. Με το msconfig (εναρξη--->εκκινηση και γραφουμε Msconfig και στην καρτελλα "εκκινηση" απο-τσεκαρουμε οτι δεν ειναι απαριατητο να ξεκιναει με τα XP

2. στον πινακα ελεγχου ---> συστημα---->για προχωρημενους στην καρτελλα "επιδοσεις" ---> ρυθμισεις---->οπτικα εφφε παταμε "βελτιστη αποδοση" και επιλεγουμε μονο τα 6 τελευταια για να εχουν εκτος την ταχυτητα και καλα οπτικα εφφε στα win

κ' στον πινακα ελεγχου ---> συστημα---->για προχωρημενους --->στην καρτελλα "επιδοσεις" ---> ρυθμισεις---> για προχωρημενους αλλαζουμε την εικονικη μνημη σε προσαρμοσμενο μεγεθος 500-500 και παταμε set και apply

3.στον πινακα ελεγχου ---> συστημα ---->επαναφορα συστυματος μειωνουμε απο 12% στα 6% (η και παταμε "απενεργοποιηση" επαναφορας αν ειμαστε σιγουροι οτι δεν θατην χρειαστουμε.

4.με δεξι κλικ στην επιφ. εργασιας --->εμφανιση--->εφε και απο-τσεκαρουμε την πρωτη επιλογη.

5. στο regedit (εναρξη εκτελεση regedit ) --->hkey local machine --> system--->controlset001-->control-->session manager-->memory manager-->prefetch paramets και αλλαζουμε:AppLaunchMaxNumPages (decimal) σε 3000 ,AppLaunchMaxNumSections (decimal) σε 140 ,MaxNumActiveTraces σε 5 ,MaxNumSavedTraces σε 5 ,VideoInitTime (decimal) σε 20.

6. παμε πινακα ελεγχου, εργαλεια δισχειρησης, υπηρεσιες και απενεργοποιουμε το Indexing Service και security center

7.καθαριζουμε οτι εχουν μεσα οι φακελοι: C;\windows\temp , c:\windows\prefetch , c:\documents and settings\(ο χρηστης μας)\local settings\temp

Τα XP ειναι πολυ-πολυ γρηγοροτερα τωρα:-D

Δημοσ.
Kali i prospathia soy file moy alla ayta einai klasika pragmata poy ta exoyn grapsei kai alloi edo .
Δηλαδη τωρα πρεπει να σου πει και συγνωμη?Ενα καλο πηγε να κανει το παιδι,ελεος...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα ...ειναι το πρωτο μου post.

Έχω ένα πρόβλημα.Έκανα αυτά που είπε το παίδι παραπάνω..αλλά από τότε δημιουργούνται όλο προβλήματα.(Δεν θέλω να ρίκσω ευθήνες...αυτό είναι σιγουρο)Π.Χ Όταν πάω να κάνω install ένα πρόγραμμα,για να πα΄ρει μπρώς θέλει τουλαχιστον 10 με 30 λεπτά(ανάλογα με τα ΜΒ)Έτσι αυτό που θέλω από εσάς ειναι αν πορει κάποιος να γραπσει τα default νουμερα τησ registry.(to 1st post eixe κάποιες τιμες)Θέλω να γράπσετε αυτες που ήταν πριν.

Αυτά είχα να πω..ελπίζω στην βοήθια σας και congats στην μεγάλη προσπάθεια σας :-D

Δημοσ.
Δηλαδη τωρα πρεπει να σου πει και συγνωμη?Ενα καλο πηγε να κανει το παιδι,ελεος...

Εσυ τωρα τι πετάχτηκες σαν την .... αντε να μην το πω. Ειδες να πρόσβαλα το παιδί με αυτα που του εγραψα; αντε ολοι εδω μέσα τα παρεξηγείται ολα με την μια.

Δημοσ.

Να διορθώσω λίγο το αρχικό post

1) Αν έχει κάποιος αρκετή μνήμη, απενεργοποιεί τελείως το swap file. Το απενεργοποιούσα και με 1GB μνήμη, και μόνο το photoshop και μερικά βαριά παιχνίδια δεν έπαιζαν.

2) Το system restore το έχω απενεργοποιήσει τελείως, και οι εγκαταστάσεις και τα update γίνονται turbo.

3) Τοποθέτηση του Temp και Temporary internet files σε άλλο partition, κατά προτίμηση σε άλλο δίσκο αν είναι διαθέσιμος. (system properties->advanced->enviromental variables. Πρέπει να αλλαχτεί σε 4 σημεία ο κατάλογος temp. Για τα internet files, internet explorer->options-> ...->move folder)

4)Έχω κλειστό το antivirus, και το τρέχω χειροκίνητα να ανιχνεύσει μόνο τα πρόσφατα αρχεία στους γνωστούς καταλόγους (incoming, ktl).

Δημοσ.

Στάυρο thx το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα.

------------------------

5. στο regedit (εναρξη εκτελεση regedit ) --->hkey local machine --> system--->controlset001-->control-->session manager-->memory manager-->prefetch paramets και αλλαζουμε:AppLaunchMaxNumPages (decimal) σε 3000 ,AppLaunchMaxNumSections (decimal) σε 140 ,MaxNumActiveTraces σε 5 ,MaxNumSavedTraces σε 5 ,VideoInitTime (decimal) σε 20.

----------------

Έχω αλλάξει την registry συμφωνα με αυτό...Θέλω κάποιος να μου πει τις τιμές τισ αρχικες..plz help me..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...