nikoskourtis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 @ narcotic Εγω ειδα pixeliasma σε DivX. Συγκεκριμενα σε ταινια 700MB διαρκειας 1:30' με πολλες φωτεινες σκηνες. Οταν ομως εβαλα μια καλυτερης ποιοτητας ταινια DIvX μεγεθους 1GB για διαρκεια 1:30 δεν ειδα pixeliasma. Επισης σε DVD δεν ειδα τιποτα. Τα εδειχνε πολυ καλα. Βεβαιως την ταινια στην οποια ειδα pixeliasma την ελεγξα και σε CRT 17". Εκει οντως πρεπει να προσεξεις πολυ παραπανω για να δεις το pixeliasma. Αυτο οφειλεται στην χαμηλη ευκρινεια των CRT και στη χαμηλοτερη αναλυση που ειχα (1024χ768). Για δοκιμασε κι εσυ με DVD ή με ενα καλο DivX. Βεβαιως μην ψαχνεις με μεγεθυντικο φακο να δεις αν υπαρχει Pixeliasma διοτι ακομα και σε DVD θα βρεις οχι μονο στη συγκεκριμενη οθονη αλλα ακομα και στην καλυτερη CRT. Οι ταινιες DVD-DivX-VCD ειναι ολες με απωλεστικους αλγοριθμους αρα υπαρχουν ψεγαδια τα οποια φαινονται πιο εντονα οσο μεγαλωνει η ευκρινεια της οθονης. Αν βλεπεις DivX τα οποια τα κατεβαζεις απ το internet (οπως κι εγω) τοτε ενεργοποιησε το Film effect (για χαμηλης ποιοτητας ταινιες βαλτο λιγο πανω απ το μεσον) και επισης παιξε με τα deringing, deblocking στα properties του DivX. Αλλιως στειλε το TV out σε μια μεγαλη τηλεοραση και δεν υπαρχει περιπτωση να δεις ουτε pixeliasma ουτε κανενα ψεγαδι με τις αναλυσεις που εχουν οι τηλεορασεις.
narcotic Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Ναι isws exeis dikio. Einai kai i analisi ontws poli aksimeni se sxesi me 1280 pou eixa stin crt. Eida kai se ena filo pou pire tin idia itan sta idia me mena epomenos einai fisiologiko apla den eixa sini8isei toso logo crt sthn arxi. Nice
filetos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Πάντως εγώ έχω πάρει την TFT 1970Η: 1)Εκπληκτικό μαύρο 2)Θόρυβο σε ταινίες DVD 3)Το εκνευρίστικο και ελεεινο color banding Απο παλιά απάντηση->(Aυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έχουν μερικές TFT οθόνες και περισσότερο μερικά μοντέλα της LG που έχουν ΤΝ Panel..... Λέγεται COLOR BANDING και είναι αρκετά άσχημο.... Δεν μπορούν να αναπαραστήσουν σωστά όλη την χρωματική διαβάθμιση (οι ΤΝ Οθόνες) αφού τους λείπουν μρικά χρώμματα 16.2 εκατομμυρίων έναντι των 16.7 εκατ. που έχουν άλλα Panels (MVP - IPS - PVA etc.) με αποτέλεσμα να βλέπεις αυτές τις χρωμματικές "ΜΠΑΡΕΣ"....) ________________ http://en.wikipedia.org/wiki/Color_banding
nikoskourtis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 ποιες χρωματικες ΜΠΑΡΕΣ εννοεις; Εγω παντως σε crt βαζοντας την καρτα γραφικων σε 16 bit χρωματα δεν εβλεπα κατι διαφορετικο απο τα 24bit και τα 32 bit. Δηλαδη το ματι μου δεν εβλεπε καποιο προβλημα στα 16 bit (65.536 χρωματα). Αν τα TN panels εχουν πραγματικα 18 bit χρωματος (4 πλαiσια απο τα 16 bit) τοτε ειναι που δεν υπαρχει περιπτωση να δω τη διαφορα απο τα 24 bit. Ποσο μαλλον αν προσομοιωνουν με διαφορες τεχνικες και τα υπολοιπα που λειπουν ως τα 24 bit.
Thakyr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω ρυθμίσει την 1970HQ στα1280*1024 και 60Hz (ανάλυση που είναι και η προτεινόμενη). Μερικές σελίδες στο Internet δεν χρησιμοποιούν ολόκληρη την επιφάνεια της οθόνης αλλά αφήνουν μια κενή άσπρη λωρίδα στο δεξί μέρος της εικόνας. Είναι θέμα των σελίδων αυτών ή μπορώ εγώ να κάνω κάτι για να καταλαμβάνουν όλο το δυνατό πλάτος της οθόνης;
narcotic Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Thema selidas einai analoga me to sxediasmo ths. Efoson o browser sou pianei olo thn o8oni apo ekei kai pera einai 8ema sxediasmou selidas. Simfwnw me to nikoskourti gia to COLOR BANDING pou anafer8ike pio prin. Sigoura exoun polles adinamies ta TN panel alla tautoxrona sta games apoteloun thn kaliteri lisi. Hdh paizw broken sword 4 kai exw entipwsiastei pou einai ena kateksoxin grafiko game pou 8elei apeikonish pollwn xrwmmatwn klp. To exw psilo sini8isei mporw na pw opote pleon den to paratirw kai pi8anos na eftege kai i megali analisi pou exw 1440 se sxesi me tis mikroteres pou eixa sini8isei palaiotera. Eimai euxaristimenos sto sinolo apo to apotelesma ths agoras k dedomeno oti kostise mono 250 euro!
nikoskourtis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Οπως ξαναειπα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την οθονη και συστηνω σε οποιον παρει οθονη να προτιμησει wide. Στο θεμα του μεγεθους η 19αρα μου ειναι υπεραρκετη και το μεγεθος των εικονιδιων και χαρακτηρων ειναι ακριβως αυτο που θελω. Δε μετανοιωνω που δεν πηρα 20αρα γιατι τοτε θα φαινοταν ολα πολυ μικροτερα και δεν ειναι σιγουρο κατα ποσο θα μπορουσα να τα μεγαλωσω. Στην αναλυση 1680χ1050 μια 20 αρα ειναι μικρη. Σε τετοια αναλυση χρειαζεται 22αρα. Γενικα ο κοκος της TFT πρεπει να ειναι 0,28 - 0,29 για να βλεπεις ανετα. Eιδικα οσοι δε θελουν να κουραζουν τα ματια τους καλο ειναι να αποφευγουν να ειναι ο κοκκος μικροτερος απο 0,28 mm και κυριως οσοι εχουν προβλημα (μυωπια ή κατι αλλο) σαν κι εμενα. edit: Το e-shop εβγαλε και την L194WT απο το site αφου πριν ειχε βγαλει την L204WT. Μαλλον επεσαν ολοι με τα μουτρα και τους τελειωσαν.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Μετά από την απάντηση του nikoskourtis και αφού με προβλημάτισε αρκετά και το θέμα της εγγύησης, με βλέπω και εμένα να αγοράζω την L194WT-BF τελικά! Αυτό τι ακριβώς είναι: F Engine Pb Free sRGB DDC/CI HDCP Inteligent Auto ; Αν εξαιρέσουμε την 1 ίντσα διαφορά που έχουν οι L204WT με την L194WT, είναι ίδιες έτσι;
nikoskourtis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Μπες στο site της LG και θα τα βρεις ολα. Οι LT 204 ειναι ιδια με την LT 194. Μαλιστα στο manual υπαρχουν αυτες οι 2 μαζι λογω των ιδιων χαρακτηριστικων και του ιδιου menu.
aggelospao Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 και ομως ναι...Αγορασα πριν απο πεντε μερες περιπου την L204WT,και ξαφνικα σημερα το απογευμα ειδα καμενο pixel.Δεν ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικο αλλα εινα το γαμωτο..Γκαντεμης,λαθος αγορα δεν ξερω...Εχει κανεις να προτεινει κατι;Υπαρχει περιπτωση να μου την αλλαξουν;
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτό τι ακριβώς είναι: F Engine Pb Free sRGB DDC/CI HDCP Inteligent Auto ;
nikoskourtis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατι δεν μπαινεις στην LG να δεις;
Thakyr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 aggelospao, to pithanotero einai pws mallon prepei na apodexteis tin symviwsi sou me to kammeno pixel. Ta katastimata einai ypoxrewmena tis prwtes 7 imeres apo tin agora tou proiontos na sto antikathistoun me kainourio otan exei provlima, omws tha epikalestoun tin eggysi sou i opoia thewrei pws ena kammeno pixel den kathista tin othoni sou provlimatiki. Ase pou prospathoun me opoiondipote tropo na apofygoun tin diadikasia auti, kai se stelnoun apeutheias stin antiproswpeia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.