x_vagos_x Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Παρακαλώ προκαταβολικά , και καλωσήρθες στυο club... :twisted: Από την στιγμή που έχεις Home Cinema δεν χρειάζεται να πάρεις wide και μάλιστα 19''... :-| Πάλι και καίγεσαι για οθονίτσα... Καλύτερα 20'' που πραγματικά αξίζει... Η τιμή είναι τσουχτερή αλλά στο ξαναλέω θα το αξίζει... :twisted: Αυτά τα ταπεινά λόγια και απο μένα...
narcotic Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Ardov min to skeutesa ka8olou GO FOR IT. Glitwneis reuma, aktinobolia kai exeis kai to proterima tou wide pou kata geniki omologia parolo pou xaneis ena pososto 8% peripou epifanias kerdizeis se poiotita akoma kai sto surfing. Emena toulaxiston i apopsi mou einai oti 2 pragmata prepei opws kai dipote na exei ena pc kai allazoun oloklirwtika ti sxesi sou mazi tou i) raptores opws kai dipote kai ii) tft wide. H 19ara wide ths lg gia sena apo osa eipes einai idaniki agora kai erxete paketaki me 3 xronia opws pro eipa zero pixel.
narcotic Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 TN Panel εχει...Αλλωστε lg και tn panel πανε σχεδον παντα μαζι.. Δες εδω: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=5935&katid=22 Nai eixa thn ipopsia oti itan tn oxi oti auto allazei tipota dioti to tn panel exei beltiw8ei ais8ita! Oson afora ta panel h LG-PHILIPS kataskeuazoun ta S-IPS panel pou 8ewrountai ta kalitera kai einai idi ipo anaptiksi to enchanced S-IPS.. Exei dia8esei arketa montela me S-IPS i LG alla teleutaia deixnei na epanaferei beltiwmena TN panels me epidoseis S-IPS.
mandipl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 kai go leo na xtipiso tin 20ra . perimeno na tin ferei sto plaisio . apoti diavazo ta post ton perisoteron mallon leei perisotero apo tin 19ra wide tis lg ee? axizei i diafora ton xrimaton ? kapou 70 eyro nomizo
narcotic Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 STo e-shop exei sxedon 14 euro diafora (pros ta katw) se sxesi me thn antistixi timi ths idias o8onis sto plaisio . http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168517 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=892&Product_Id=348510 Oriste kai i antistixi 20ara lg http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Product_Id=346137 H 20ara exei 339 euro(plaisio) enw i 19ara(265.50) ... diafora timis 73.5 euro (to 1/3 diladi ths timis thn 19aras!!) kai me tin 20ara exeis 5 elaxista kamena i kollimena pixel eggihsh. Den aksizei kata ti gnwmi mou eidika sto pedio twn tft pou osoi exoun doulepsei tft kseroun pws akoma kai stis kaliteres o8ones kollane ta pixel. Exw dokimasei 24ares dell ka8ws kai 23ara philips(3 o8ones allakse gnwstos mou kai oles eixan kamena pixel) kai exw kataliksei oti to prwto pragma pou koitas einai i eggihsh efoson panta sinodeuete kai apo ena aksioprepestato panel.
Ardov Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ λέω να πουλήσω τη 19 TFT PROVIEW που έχω και να βάλω άλλα 130-140 ΕΥΡΩ και να πάρω την LG L204WT. Αλλά επειδή με καίει σοβαρά το θέμα με τα καμμένα pixel, -έχω πολύ άσχημη εμπειρία προ 3 ετών με μια οθόνη AG NEOVO 15" -, λέω να πάρω την πρώτη οθόνη που θα δώ αναμμένη και χωρίς καμμένα pixel. Γνωρίζω ότι πλέον η τεχνολογία κατασκευής πάνελς και ειδικά των TN, έχει βελτιωθεί δραματικά και πλέον δεν έχουμε σοβαρά φαινόμενα καμμένων pixels. Απλά, έχω το κόλλημα με τα 340 που θα δώσω να πάρω άψογο πάνελ χωρις το παραμικρό πρόβλημα. Άντε, και χαβιάρι Μοζαμβίκης. Ζητάω πολλά?
narcotic Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Gia 19 wide me zero pixel den to skeutesai kan? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168517 Egw parigila 2 teteies 19ares wide maures kai tha tis exw aurio edw.
mandipl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 re narcotic mas vazeis pali se skepseis . gia 1 intza tha pesei poli meleti mou fenete . kai aytoi oi xristianoi den kanan kai tis 20ra me 0 pixel na telionei to thema kai na poulisoun kai me 80 eyro diafora .... pantos i 19ra sto plaisio pou tin eida mou fanike mikroula . den exo dei tin 20ra
narcotic Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 re narcotic mas vazeis pali se skepseis . gia 1 intza tha pesei poli meleti mou fenete . kai aytoi oi xristianoi den kanan kai tis 20ra me 0 pixel na telionei to thema kai na poulisoun kai me 80 eyro diafora .... pantos i 19ra sto plaisio pou tin eida mou fanike mikroula . den exo dei tin 20ra An eixan zero pixel stin 20ara opws px exei i viewsonic kai arketes philips klp monodromos pisteuw tha itan i agora ths 20aras, aploustata epeidi den 8elw na ksenerwsw argotera kai na min mporw na kanw kati protimw to sigouro dromo ths 19aras wide. Edeiksa prin mia eikona pou blepeis thn diafora 19 me 20, den einai toso megali diladi i 19ara wide einai sta epipeda ths kanonikis 17aras se ipsos kai ths 20aras se platos. Eggihsh panw apo ola wste kai leuta glitwneis arketa (75 euro) kai exeis to kefali sou isixo breksei xionisei! Eksalou mipws eimaste kai iperbolika pleonektes? Kaloma8ame me 20+ to teleutaio kairo kai ksexasame tis epoxes pou eixame oloi ta mpaoula tis 15ares kai xairomastan. Me ta xrimata pou periseuoun pernoume kai enan 250ari disko i ependioume me alla tosa se ena raptora kai eimaste tzitzi !!
nikoskourtis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Εχεις δικιο ως προς την πλεονεξια. Μια 19 αρα ειναι υπεραρκετη για τα 3 χρονια για εναν κανονικο χρηστη. Και τα 75 ευρω ειναι μεγαλο ποσο. Να ρωτησω κατι ομως: Η 19αρα εχει 16.2 εκατομμυρια χρωματα ενω η 20αρα και οι κανονικες 19αρες εχουν 16.7 εκατομμυρια. Θα μου πει καποιος σιγα τη διαφορα. Ομως διαβασα καπου οτι οταν λενε 16.2 εκατομμυρια εννοουν 262.000 και με την τεχνικη του dithering φαινονται σαν 16.2 εκατομμυρια. Δηλαδη αυτες με τα 16.7 εχουν πραγματικα 16.7 και αυτες με τα 16.2 εχουν πραγματικα 262.000; Αν ξερει καποιος να με διαφωτισει!
MadSurfer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2006 Μπορεί κάποιος που έχει πάρει την L194WT να μετρήσει λίγο τις διαστάσεις τις οθόνης ύψος & πλάτος (χωρίς το πλαστικο, παρα μόνο εκεί όπου φαίνεται η εικόνα); Thx!
Ardov Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δυστυχώς έχω συνηθίσει τις διαστάσεις της 19άρας μου, οπότε θα μου φανεί πολύ η διαφορά της 19" wide. Άλλωστε μιλάμε για περίπου 4 πόντους λιγότερο ύψος. Στην 20.1" wide είναι σαφώς μικρότερη η διαφορά. Πολλοί ίσως πούν ότι τι 19" τί 20.1". Και όμως, η 19 wide μου φάνηκε κάπως μικρή. Η 20.1 όμως έχει διαφορετικό παρουσιαστικό, η ανάλυση πρώτα από όλα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πέσω σε ανάλυση ούτε κατακόρυφα ούτε οριζόντια. Εαν πάω σε 20.1" η διαφορά είναι τεράστια: 1280->1680, 400 pixels πάνω, 30 % παραπάνω, και 1024 -> 1050, 2 % περίπου παραπάνω. Είναι μεγάλη ζημιά απο τις 1024 γραμμές να πέσω στις 900 που έχει μια 19" wide. Πιστεύω οτι αξίζει την επένδυση μια τέτοια αναβάθμιση. Άλλωστε η ανθρώπινη όραση είναι πανοραμική, που σημαίνει οτι μια wide οθόνη γεμίζει περισσότερο το οπτικό μας πεδίο, δίνοντας την ψευδαίσθηση του περισσότερου εμβαδου μιας wide σε σύγκριση με μια 4:3 ή 5:4, ενώ όμως ισχύει το αντίθετο. Άλλωστε 2 πράγματα θεωρούνται μέχρι στιγμής πραγματικές καινοτομίες στον κινηματογράφο, ο πολυκάναλος ήχος και το κυριότερο η μεταφορά από το κλασσικό 4:3 στο εντυπωσιακό 16:9. Επίσης, η LG δεν δίνει εγγύηση 0 pixel για την 20.1 wide διότι το panel της κατασκευάζεται με άλλες τεχνικές, αφού ο κόκκος είναι σαφώς μικρότερος από τον αντίστοιχο της 19 wide. Έτσι, μεγαλύτερη ανάλυση, περισσότερα pixels, περισσότερα τρανσιστορς, μεγαλύτερη πιθανότητα προβληματικού τρανσιστορ ανα πάνελ και με απλά ελληνικά, μεγαλύτερη πιθανότητα καμμένου ή ανενεργού pixel. Ακόμη το σκέφτομαι. Από τη μια, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την οθόνη μου, αλλά απο την άλλη πρέπει οπωσδήποτε να μεταβώ σε παραπάνω ανάλυση. Για 20, 21 ιντσών σε 4:3 δεν το συζητάω, πολλά χρήματα για το τίποτα, αφού έχουμε την L204WT σε εξαιρετική τιμή. Αυτό που με κρατάει ακόμα, είναι ότι μπορεί να μπώ σε διαδικασίες χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Άντε να τη δώ απο κοντά,άντε να βρώ διαθεσιμότητα, άντε να σταυροκοπιέμαι μην έχει καμμένο pixel, κλπ κλπ... Πολλοί θα πούν, "κάτσε ρε φίλε, μας λές μας λές, σιγά, οικόπεδο αγοράζεις..."? Δυστυχώς στην Ελλάδα χρειαζόμαστε εξονυχιστική έρευνα αγοράς προτού αγοράσουμε κάτι, διότι όλα είναι με το μέρος των εμπόρων. Από την τιμή μέχρι και το service... Και επειδή δεν νομίζω να διαθέτουμε όλοι μας εδώ μέσα 350 ΕΥΡΩ για πλάκα, γι'αυτό συζητιέται το θέμα αυτό στο Insomnia. Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο θέμα αυτό, έχουν ακόμη ενδοιασμούς. Τέλος, όσοι αντέξανε μέχρι αυτή τη γραμμή του μακροσκελούς post μου, και είναι κάτοχοι της L204WT ας μας ενημερώσουν για το θέμα με τα καμμένα pixels, εαν και πόσα έχει η οθόνη τους. Αυτό το "αντικατάσταση στα 5 pixels" μου φέρνει μια μικρή ανακατωσούρα. Αρχικά να δούμε σε τι ποσοστό οθονών εμφανίζεται το πρόβλημα και μήπως και καταφέρουμε να πειστούμε ότι τελικά ίσως τσάμπα ανησυχούμε.
nk_surfer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Σε εμένα κανένα καμμένο/ανενεργό pixel. Όλα μια χαρά. Όταν είχα πάει να την αγοράσω και είχα ενδοιασμούς για το ότι δεν έχει 0 pixel εγγύηση, ο πωλητής μου πρότεινε να ελέγξω αυτή στο ράφι και αν δεν είχε να έπαιρνα εκείνη. Εντάξει εγώ επέλεξα του κουτιού, αλλά για κάποιον που τον απασχολεί ιδιαιτέρως το θέμα με τα pixels μπορεί να αγοράσει από το ράφι. Ούτως ή άλλως το monitor είναι καινούργιο και δεν θα χει κάτσει πολύ στο ράφι.
Ardov Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Χαίρομαι που το ακούω αυτό φίλε μου, σημαίνει ότι τα πάνελ είναι προσεγμένα. Περιμένουμε και άλλες αναφορές. Άντε να δούμε, έχω ήδη αρχίσει να ετοιμάζω το πορτοφόλι μου.
Ardov Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2006 Προς nikoskourtis Με την τεχνική του dithering καταφέρνουν ορισμένες οθόνες 6-bit (262.000) να απεικονίσουν παραπάνω χρώματα. Ουσιαστικά δημιουργούν την ψευδαίσθηση των 16.2 εκατ. χρωμάτων. Συνήθως είναι πιο φθηνές γιατί ο ενσωματωμένος LCD controller είναι χαμηλής ποιότητας και το πανελ ικανό να απεικονίσει μόνο 262.000 χρώματα. Η τεχνική λοιπόν που ακολουθούν είναι το σύστημα FRC circuitry. (frame rate control circuitry) Αυτό το σύστημα προκειμένου να δώσει την ψευδαίσθηση των εκατομμυρίων χρωμάτων, κάνει ταχύτατες εναλλαγές χρωμάτων σε συγκεκριμένα pixel με σκοπό ο εγκέφαλος να μπερδεύει τις δύο καταστάσεις του pixel, και να μας εντυπώνεται μια απόχρωση απο τις 16.2 εκατ πιθανές. Οι οθόνες 16.7 εκατ. χρωμάτων έχουν σαφώς προηγμένα πάνελς με προηγμένους controllers, αλλά και πάλι χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές σε μικρότερη κλίμακα όμως και σε επίπεδο controller χωρίς την ανάγκη του ειδικού κυκλώματος FRC. Αξίζει να αναφέρω ότι ακόμα και η ΕΙΖΟ χρησιμοποιούσε FRC σε ορισμένες απο τις οθόνες της για να τις πουλήσει σαν 16 million colors οθόνες. RELISYS, SAMPO, IIYAMA, AG NEOVO χρησιμοποιούσαν και αυτές FRC στο παρελθόν. Για να δείτε λοιπόν πώς πουλάνε τις μεταξωτές κορδέλλες τους και τί είναι στην πραγματικότητα. Για αυτό λέω συνέχεια για εξονυχιστική έρευνα αγοράς και πλήρη ενημέρωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.