Προς το περιεχόμενο

LG L1970HQ ή L204WT;

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paidia kai oi 2 einai poli kales o8ones(bebaia den exoun kai to kalitero panel, tn einai an den apatome) alla to kiriotero pws einai wide! Egw tha protimisw tin 19ara dioti ta 0pixel gia 3 xronia einai pio simantiko apo mia intza akoma.

Tha me 8imi8oun osoi piran tin 20ara otan meta apo ena xrono kollisei i kaei ena pixel sto meso ths o8onis..

Oson afora tis intzes mi leme oti 8eloume! Oi swstes wide ksekinane apo 24 kai panw oxi 21 .... eleos! Oi 20ares einai asteies se mege8os.. xanoun iperbolika poli se platos opws sou deixnw stin eikona! Oi 19ares wide einai idies sxedon me tis 20ares alla exoun kai 3 xronia 0 pixel.

taillelcd4ho.gif

LG 19'' L194WT-SF WIDE SILVER (BEST AGORA!)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168513

Oriste kai se mauro !!

http://www.grammi.gr/eidos.aspx?kvd=55551946

• Απαντ. 382
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι σωστες Wide ξεκινουν το ελαχιστο απο 20.... και μια ιντσα παραπανω ΚΑΝΕΙ την διαφορα. Οι 19αρες Wide χανουν πολυ στο καθετο... και εχουν και χαμηλοτερη αναλυση κατι που δεν βοηθα. Χανεις απο 19αρα σε 20αρα στην επιφανεια εργασιας... ακομα ποιο πολυ αμα δουλευεις σε κειμενα και browsing στο internet.

Τελος... αντε να το πουμε παλι.... ξεκολλατε με τα καμμενα pixel. Βαση της λογικης σας ολες οι αλλες εταιριες που δεν δινουν zero pixel θα επρεπε να ειχαν φουνταρει εδω και καιρο.

Δημοσ.

Μια και σκεφτομουνα κι εγω γι αυτο το θεμα. (16:10 ή 5:4). Θυμηθηκα ενα προβλημα στα μαθηματικα του σχολειου. "Απο ολα τα ορθογωνια παραλληλογραμμα με την ιδια διαγωνιο ποιο εχει τη μεγαλυτερη επιφανεια;" Η απαντηση ειναι: "Το τετραγωνο". Αυτο δηλαδη που εχει ολες τις πλευρες του ισες. Οσο ξεφευγουμε απ αυτο χανουμε σε επιφανεια. πρακτικα τι σημαινει αυτο: Μια οθονη με διαγωνιο 19" και αναλογια πλευρων 16:10 εχει μικροτερη επιφανεια απο μια οθονη με διαγωνιο 19" αλλα με αναλογια 5:4 ακριβως επειδη το 5:4 ειναι πολυ πιο κοντα στο τετραγωνο. Συγκεκριμενα μετα απο υπολογισμους βρισκουμε οτι η wide 16:10 einai 8% μικροτερη σε επιφανεια απο μια 19 αρα 5:4. Δηλαδη η wide των 20,1" εχει την ιδια επιφανεια με μια 18,5" 5:4. Αρα πρεπει να σκεφτεται κι αυτο οποιος θελει να παρει wide.

Εντελως πρακτικα τωρα: Συμφερει να χασω 8% σε επιφανεια σε σχεση με τα καλα της wide; Και ποια ειναι τα καλα της wide σε σχεση με την 5:4 αν δε βλεπει καποιος ταινιες στο pc και ποια τα αρνητικα; Επισης γιατι απο 4:3 πηγανε σε 5:4 οι οθονες, δηλαδη γιατι τετραγωνιστηκαν πιο πολυ απο πριν (το 4:3 νομιζω ειναι καλυτερο πρακτικα);

Οι 19" wide χανουν στο καθετο γιατι εχουν τον ιδιο κοκο με τις 19" 5:4 σε συνδιασμο με την 8% μικροτερη επιφανεια. Οι wide 20" εχουν τη μαγκια οτι ενω χανουν λογv της γεωμετριας τους σε επιφανεια δε λιγοστευουν τα pixel γιατι εχουν μικροτερο μεγεθος του pixel.

Να πω την αληθεια αν η 20" LG ειχε 0 pixel θα την επαιρνα γιατι εχει επιφανεια οσο μια 18,5" 5:4(παρολη τη μικροτερη επιφανεια εχει πολυ περισσοτερα pixel -πιο μικρα εννοειται-) σε τιμη ειναι ιδιες σχεδον με τη 19" και το 5:4 ειναι αβολο με τα σημερινα δεδομενα των windows, των ιστοσελιδων και αρκετων προγραμματων. Να μου ελεγε καποιος οτι δε θα εχω προβλημα με καμμμενα pixel και τι στον κοσμο. Θα την επαιρνα τωρα αμεσως.

Δημοσ.

σχετικα με το θεμα των καμμενων pixel η lg απο 19'' και πανω δινει 3 χρονια εγγυηση αλλα αντικατασταση στα 5 καμενα pixel.αυτο δεν ειναι και τοσο κακο οσο ακουγεται.απο πρωσοπικη εμπειρια απτη στιγμη που θα καει ενα pixel θα καουν και αλλα συντομα.

Δημοσ.

Ωραια εστω οτι αγοραζω αυτη την οθονη.

1) Η καρτα γραφικων μου θα μπορει να παιζει καλα σε 1680Χ1050;

Δε θελω παιχνιδια. Στα windows εννοω και γενικα σε διαφορες εφαρμογες. Εχω την ATi 9200SE 64MB με DVI.

2) Αν χρειαστει να κανω σχεδια (απο σπιτια) σε cad με αυτη την οθονη βολευει; Μηπως βολευει καλυτερα μια 5:4 για εφαρμογες σχεδιων;

3) Γινεται να μεγαλωσουν οι χαρακτηρες και τα εικονιδια κρατωντας σταθερη την αναλυση; Καποτε ειχα βαλει τη crt 17" σε 1280χ1024 και επειδη ολα φαινοταν ψιρες τα μεγαλωσα απο τον πινακα ελεγχου. Ομως καποια πραγματα δε μεγαλωναν με τιποτα π.χ. καποια μηνυματα των windows και ειδικα σε ιστοσελιδες ειχα προβλημα. Δε μεγαλωναν τα παντα.

Δημοσ.

Επικοινώνησα με το e-shop και μου επιβεβαίωσαν ότι η 20αρα Wide δεν έχει zero-pixel εγγύηση. Μόνο μέχρι τις 19" δίνουν. Επιπλέον η 19αρα Wide έχει τελειώσει και περιμένουν σύντομα νέες παραγγελίες.

Αναφορικά με το Wide ή όχι, και επειδή το laptop μου έχει 15,4 Wide οθόνη, πρέπει να πώ ότι γενικότερα τα Wide είναι πιο ξεκούραστα στο μάτι, και έρχονται πιο φυσικά όταν διαβάζεις κείμενο. Επίσης και στα παιχνίδια έχεις την εντύπωση ότι βλέπεις μεγαλύτερη εικόνα. Οπότε είμαι και γώ υπέρ των Wide !

Τώρα η διαφορά μεταξύ των δύο Wide (19" και 20") μπορεί να φανεί μόνο όταν τις δεί κάποιος από κοντά. Στην ωραία εικόνα του narcotic, βλέπουμε ότι δεν απέχουν και τόσο σε μέγεθος. Δεν είμαι κολλημένος με την zero-pixel εγγύηση, αλλά είναι και αυτό ένα σημαντικό συν στην διαδικασία επιλογής. Αν η 20αρα είχε τέτοια εγγύηση θα την έπαιρνα. Αλλά παραμένω αναποφάσιστος...:confused:

Φιλικά,

Μιχάλης

Δημοσ.

Εγω το βλεπω. Στο τελος θα πεισθω και θα την παρω. H αληθεια ειναι οτι και 5 pixels να καουν στα 1.764.000 που εχει συνολικα η οθονη ειναι απειροελαχιστο.

Δημοσ.

paidia apo idia peira makria apo GRAMMH!

e-shop kai pali e-shop! Oi an8rwpoi sthn grammh pasxoun apo tromero erasitexnismo kai proxeirotita diladi teteio pragma eixa na dw apo ta multirama!

LG 19'' L194WT-BF WIDE BLACK

265.50 ?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168517

Διαθέτουν ενσωματωμένα ηχεία αλλά και TV-Tuner για να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα στην τηλεόραση ενώ δεν χρειάζεται να σηκωθείτε από τον υπολογιστή σας.

890723.gif

En to metaksi paratirisa to eksis opws egrapsan sto e-shop oti exei enswmatwmeno tv-tuner kai ixiakia! l0l! Auto auksanei ton ogko mipws ?

Epeidi mou arese akribws opws thn eixa dei thn maurh xwris extra mpixlimpidia...

Paraggila gia aurio 2 kommatia mias kai i timi tis einai apsogi. Anarwtieme ti panel exei oso epsaksa den brika pou8ena kanena review na anaferei tipota kai to site ths lge perito na pw oti einai EPIIKOS aparadekto!

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους. Είναι το πρώτο μου post στο Insomnia. Θέλω να παραθέσω τις σκέψεις μου και να ζητήσω τη γνώμη σας. Έχω αυτή τη στιγμή μια οθόνη Proview 19" με 8ms, 700:1 και με εξαιρετική θέαση απο διαφορετικές γωνίες χωρίς την παραμικρή αλλοίωση χρωμάτων. Με ενοχλεί βέβαια το backlight bleeding που έχει και δυστυχώς είναι ανομοιογενές. Δηλαδή, φαίνεται σαν ξεπλυμένο σε μαύρο φόντο. Εκτός αυτού είναι άψογη. Χωρίς καμμένο pixel / subpixel, εξαιρετικό κορεσμό χρωμάτων και άψογη ανταπόκριση σε κλίμακες του γκρί. Θέλω όμως παραπάνω ανάλυση, εφ'οσον δουλεύω 3D Studio MAX και ασχολούμαι με video editing. Έτσι λοιπόν έπιασε το μάτι μου την LG L204WT. Δεν σκέφτομαι σε καμία περίπτωση να πάω σε 19 wide αφού έχω δεί την ACER 19" wide σε φίλο και απο άποψη διαστάσεων και κυριότερα ανάλυσης, δεν με ενθουσίασε ιδιάιτερα. 1440 Χ 900, ποιός ο λόγος να ρίξω και άλλο την κατακόρυφη ανάλυση (1280 Χ 1024 που είμαι τώρα).Έτσι προσανατολίζομαι στην LG με ανάλυση 1680 Χ 1050. Δεν είμαι ιδιαίτερος gamer, άντε να παίξω κανένα Rainbow SIX 3: Raven Shield πού και πού. Ταινίες βλέπω στο ειδικό home cinema που έχω στήσει με προβολικό σύστημα με πανί 16:9. Το ερώτημα είναι, να δώσω την οθόνη μου και να αγοράσω την LG ? (έχω ήδη βρεί αγοραστή στα 200 ΕΥΡΩ). Άρα δίνω 130 και την παίρνω. Ή να κρατήσω την Proview και να περιμένω μείωση τιμών, νέα μοντέλα κλπ κλπ. ? Εγώ την Proview την πήρα από ράφι καταστήματος, την είχαν σαν demo. Οπότε την πιλάτευα κανένα 45 λεπτο μέχρι να διαπιστώσω εαν έχει καμμένο pixel. Έτσι κατέληξα με αυτήν. Να κάνω το ίδιο με την LG? Δεν ξέρω. Για πείτε γνώμες. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...