mandipl Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 kai mena i megali mou aporia einai an ektos apo tin 1 intsa diafora , yparxei poiotiki diafora anamesa stis 2 othones . i mia intsa denme noiazei alla sto plaisio o politis mou eipe oti yparxei terastia poiotiki diafora anamesa stis 2 othones(?????) os pros tin poiotita eikonas milame . . einai alitheia ?? opoios xerei as pei gia na xeroume . einai arketa simantiko . o politis sto plaisio pantos itan anendotos . ti lete?
plakil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Γεια σας! Πρωτο ποστ και για μενα στο φορουμ! Ο λογος προφανης! Σημερα θα παραγγελνα απο πλασιο την 20αρα....αλλα με εβαλαν σε αμφιβολιες καποια σχολια σε ξενα φορουμ οσον αφορα το hdcp που εχει! Δηλαδη οτι θα υπαρχει προβλημα με σπασμενα dvd και γενικως με οτιδηποτε κρακαρισμενο υπαρχει!!! Οτι δεν θα τα παιζει η οθονη εννοω! Αληθευει το γεγονος?
Ardov Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Λοιπόν, ύστερα απο ενα διάστημα μιας εβδομάδας επανέρχομαι. Είδα και τις 2 οθόνες που αναφέρονται στο thread αυτό. Έχω να πώ πως η 20.1 είναι εκπληκτικό πάνελ. Όντως η αντίθεση και ο κορεσμός χρωμάτων είναι πολύ καλός αν και θα χρειαστεί αρκετή ωρίτσα ρυθμίσεων για κάποιον επαγγελματία γραφίστα κλπ... Το αστείο είναι ότι την οθόνη δεν την πουλούσαν, ήταν στη βιτρίνα σε κατάστημα με χαμηλή τιμή και αρνήθηκαν να μου τη δώσουν. Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά προτείνω την 20.1 λόγω καλύτερου πάνελ γενικά. Η 19 είχε και ενα μικρό θόρυβο λόγω dithering, ιδιαίτερα αισθητό όταν παρατήρησα μια δυο σκηνές από το Matrix. Η 20.1 δεν είχε τέτοιο πρόβλημα ή δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητό ώστε να το αντιληφθώ. Ωστόσο σε καμία περίπτωση ο λόγος αντίθεσης δεν είναι 2000:1 όπως διαφημίζεται. Αυτό ισχύει για όλες τις οθόνες φυσικά. Είναι το ίδιο θέμα όπως με τους προβολείς. Αναφέρουν 1000 ANSI LUMENS και 3000:1 contrast και τελικά σε συγκριτικά βλέπουν ότι βγάζει 800 ANSI μέγιστο και περίπου 1200:1 πραγματικό κοντράστ. Για LCD panel ο,τιδήποτε άνω του 1000:1 πραγματικό κοντράστ είναι πολύ καλό και η LG 20.1 το πετυχαίνει επάξια. Τέλος έχει υπερυψηλή ανάλυση 1680Χ1050 οπότε είναι ότι πρέπει για παιχνιδόβιους και ταινιάκηδες HD. Ξαναλέω βέβαια, φοβάμαι το θέμα με τα καμμένα πιξελ. Δεν μου αρέσει να δουλεύω 3DS MAX και να βλέπω το καμμένο πιξελ να με "κοροϊδεύει". Θα με ενοχλεί. Μέχρι στιγμής μόνο ένας έχει παραπονεθεί σε αυτό το thread. Για να αναφέρει οτι δεν φαίνεται ίσως και να είναι υποπίξελ οπότε κάπως τρώγεται. Δεν ξέρω, κανένας άλλος με LG ρε παιδιά? ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η οθόνη παιδιά έχει γίνει ανάρπαστη. Η LG δεν έχει πλέον άλλα κομμάτια στην Ελλάδα. Έπρεπε να έχουν παραλάβει την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον δεν υπάρχει τίποτε! Σε πολλά καταστήματα μίλησαν για την ερχόμενη Τετάρτη. Οπότε να ετοιμαστούμε για προγραμματισμένο ΝΤΟΥ να βουτήξουμε μερικές. (υπ'οψιν, ο πρώτος που θα βρεί οθόνη χωρίς καμμένα πίξελ, είναι δικιά μου, να εξηγιόμαστε απο την αρχή :twisted: :twisted: )
Ardov Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Προς plakil, Το HDCP σημαίνει High Definition Content Protection, είναι μια μέθοδος κρυπτογράφησης υλικού υπερυψηλής ανάλυσης σε επίπεδο hardware. Αυτό σημαίνει ότι εαν πρόκειται να εγκαταστήσεις κάποιο Blu Ray ή κάποιο HD-DVD οδηγό στον υπολογιστή σου στο μέλλον, οποιαδήποτε ταινία HD νοικιάσεις από βιντεοκλάμπ ή αγοράσεις, δεν θα μπορείς να τη δείς στην LG. Τα DVD έχουν το Macrovision που είναι κάτι αντίστοιχο, αλλά μόνο στην μεταφορά από ψηφιακό DVD σε αναλογικό βίντεο. Να υπενθυμίσω ότι τα "καλά παιδιά" έσπασαν το Macrovision μερικούς μήνες αφού κυκλοφόρησε το DVD για πρώτη φορά. Συνοψίζοντας, DVD και ταινίες απο το ιντερνετ θα μπορείς να τις δείς. Αυτό που δεν θα μπορείς να δείς είναι high definition ταινίες από HD-DVD και Blu-Ray. Μην ανησυχείς λοιπόν. Μέχρι να έρθει το Blu Ray και το HD-DVD σε τιμές κάτω των 800 ΕΥΡΩ ο εγγραφέας, θα έχεις πάρει την LG 304 με ανάλυση 8000Χ5312 :mrgreen:
aggelospao Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 παιδια επειδη μαλλον ειμαι ο πρωτος που ειδα καμμενο pixel.Το pixel δεν ειναι ιδιαιτερα εμφανες αλλα ειναι σπαστικο.Να φανταστειτε την αγορασα απο την ΄΄βιτρινα ΄΄του καταστηματος χωρις να παρατηρησω κατι εξαρχης οποτε μου το εμφανησε στην πορεια(λογικα, εκτος αν ειμουν τοσο γκαβος στην αρχη...).Δεν ξερω τι να κανω σκεφτομαι να παω στο πλαισιο (που την αγορασα)και να τους πω οτι απλα(επειδη εχουν περασει 5 μερες μονο)να κανω απλα αλλαγη..Θα πιασει;Εχετε καμμια αλλη συμβουλη;
apple64 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Την L204WT την έχω εγώ και την αγόρασε και ένας φίλος. Η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή! Καμία από τις δύο δεν έχει καμένο pixel. Για την τιμή της είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!! Για την ακρίβεια θεωρώ ότι είναι καλύτερη ακόμη και από την 20' Apple που την λατρεύω. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Κυρίως κρίνω με το μάτι. Η LG απλά σκίζει!
plakil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 thanx για την απαντηση...με αλλα λογια μπορω να προχωρησω στην αγορα....Προφανως δεν θα εχω προβληματα με φωτορεαλισμο και γενικως με αρχιτεκτονικα προγραμματα τα οποια ειναι μασμενα¨..... Παραθετω και το εξης...Yesterday I got the LG L204WT at CC for $319.00. It is 20.1" with 2000:1 contrast ratio, 5 milli-sec, 1680X1050. The picture using the Air2PC OTA tuner card is amazing, and apparently it has HDCP over DVI, which is not listed in its "official" specs. In order to get it to work with the SA3250HD it was necessary to disable 1080i on cable box. Other than the picture being a little stretched vertically because of the 16X10 ratio, it looks fantastic! This stretching does not happen using the tuner card through VGA. Highly recommended!
Ardov Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 προς aggelospao, Φίλε μου ξέρω πως είναι να έχεις ένα τέτοιο "ελάττωμα" στην οθόνη σου. Κάποτε, "την εποχή των παγετώνων" όπου οι 17άρες TFT έκαναν 400 ΕΥΡΩ αγόρασε ενας φίλος τη SONY 17 S75 αν δεν κάνω λάθος. Έχει ενα καμμένο υποπίξελ στο πάνω μέρος ιδιαίτερα εμφανές. Ξέρω είναι εκνευριστικό, αλλά δεν νομίζω ότι θα σου την αλλάξουν. Εαν ήταν έτσι όλος ο κόσμος θα είχε επιστρέψει τις TFT του. Τελικά ακόμα και το θέμα της βιτρίνας δεν αξίζει. Όσο και να την δείς την οθόνη στη βιτρίνα, είναι ο εξωτερικός φωτισμός που σε μπερδεύει και το κυριότερο, ο ενθουσιασμός που έχεις, οπότε μπορεί να μην το πρόσεξες. Εγώ προτείνω να την κρατήσεις. Θα συμβιβαστείς φίλε μου. Ωστόσο, ύστερα από τα τελευταία 2 post αποφάσισα να την παραγγείλω από το κατάστημα με τη χαμηλότερη τιμή, ή να πάω στο ΠΛΑΙΣΙΟ όταν τη φέρουν πρώτα ο θεός. Άντε γιατί πολύ με παίδεψε το θέμα. Και καμμένο πίξελ να έχει, να πάει να γ^(%@. Τελικά είναι όλα θέμα φιλοσοφίας. Εαν θέλεις να το βλέπεις, θα το βλέπεις και θα σε τσιγκλάει κάθε μέρα. Εαν το ξεχάσεις οτι υπάρχει, παύει να υπάρχει. Είναι κάτι αντίστοιχο με το "Σκέφτομαι άρα υπάρχω...." , πω πω τι λέω πρωι πρωι.............!!! :mrgreen:
aggelospao Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ardov σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Κριμα ρε γαμωτο γιατι λες οτι αφου τα σκαω θελω τουλαχιστον να μην ειναι ελλατωματικο..Θα δω τι θα κανω..
Ardov Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Παιδιά, πολύ γρήγορα ποστ βλέπω. Είσαστε όλοι online, δεν πάμε για κανένα καφέ όλοι μαζί καλύτερα να τα πούμε? προς plakil, Η κάρτα που αναφέρεις είναι όντως κάρτα για High Definition αλλά οι DVB εκπομπές high definition, είτε δορυφορικά είτε ψηφιακά επίγεια, δεν είναι κρυπτογραφημένες με HDCP για ευνόητους λόγους, πολύς κόσμος έχει ακόμη CRT τηλεοράσεις. Οπότε περιοριζόμαστε και πάλι στο HD-DVD και στο Blu Ray ως τα μόνα φορμά που δεν θα μπορείς να παρακολουθήσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι η LG δεν έχει ενσωματώσει HDCP. Αυτό θα ενσωματωθεί στο επόμενο μοντέλο της που θα κυκλοφορήσει σε 3 μήνες περίπου, ταυτόχρονα με την ACER και τη SAMSUNG (τα αντίστοιχα μοντέλα τους) και ταυτόχρονα με το λανσάρισμα των πρώτων HD-DVD και Blu Ray εγγραφείς για υπολογιστή. προς aggelospao, Φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα, μην μπείς όμως στη διαδικασία, η οθόνη είναι φοβερή. Όπως είπα είναι θέμα φιλοσοφίας. Σε κανα μήνα θα το έχεις ξεχάσει. Δεν αξίζει να καταναλώσεις φαιά ουσία για ενα πίξελ (αν και πιστεύω ότι είναι υποπίξελ για να μη φαίνεται, το ολόκληρο πιξελ βγάζει μάτι απο τα 5 μέτρα). Συμβιβάσου και βάλε και ενα φόντο με λιβάδι ή θάλασσα στα Windows για να ξεχαστείς πιο γρήγορα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς αλλά προσπαθώ να σου δείξω ότι δεν θα σκάσεις τώρα για ένα πιξελ. Γνώμη μου πάντως: Μην αναλώνεσαι με διαδικασίες αλλαγής γιατί δεν θα καταφέρεις κάτι.
aggelospao Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Εχεις δικιο ρε φιλε(ειναι η ξενερα της πρωτης στιγμης) αλλα ξερεις πια ειναι η μαλακ...Αν μου εμφανισει αλλα 3-4 τετοια οχι λιβαδι δεν με σωνει..
Ardov Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Έχεις δίκιο, μόνο το μικρό σπίτι στο λιβάδι θα σε σώσει, να πάς να μείνεις μακριά από τα διαολεμένα τερατουργήματα της τεχνολογίας. :twisted: :twisted: Να ξέρεις ότι τα καμμένα πιξελς είναι πρόβλημα στην τεχνολογία κατασκευής των τρανσίστορς που χρησιμοποιούνται στα πανελς TFT. Δηλαδή, κάθε πιξελ έχει τρία υποπίξελ κόκκινο,πράσινο,μπλέ. Κάθε ενα έχει και ενα τρανσίστορ. Το κεντρικό τσιπάκι (ελεγκτής) του πάνελ, στέλνει ηλ. ρεύμα σε κάθε τρανσίστορ δίνοντας του την εντολή να αφήσει ρεύμα να διέλθει στους υγρούς κρυστάλλους του εκάστοτε πίξελ. Έτσι οι υγροί κρύσταλλοι διαμορφώνουν το χρώμα τους ανάλογα με το πόση ώρα διέρχεται ηλ. ρεύμα σε αυτούς. Το καμμένο πίξελ σημαίνει προβληματικό τρανσίστορ, το οποίο στα TN panels έχει το σύμπτωμα να μένει μόνιμα αναμμένο. Στα S-IPS και PVA panels, τα καμμένα πίξελς είναι νεκρά, δηλαδή μαύρα, δεν ανάβει τίποτα. Να σου πώ το εξής πάντως, μια οθόνη TFT εμφανίζει ότι καμμένα πίξελ έχει να εμφανίσει στο πρώτο άνοιγμα. Σπάνια εμφανίζεται άλλο καμμένο πίξελ. Και όταν λέω σπάνια εννοώ 1 οθόνη στις 100.000. Τώρα εαν είσαι τόσο τόσο πολύ γκαντέμης και σου εμφανθστεί αύριο, δώσ'τη μου σε εμένα που τη χρειάζομαι και άμεσα.
plakil Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μολις την παρηγγειλα!!! Αντε και ο Θεος βοηθος!!!
FoXfOxFoX Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Ardov εγω περιμενω να ερθει το hd dvd drive toy xbox 360 που θα κοστιζει 150ε. για ποιο λογο δεν θα δειχνει τις hd ταινιες? τις original κιολας? δηλαδη τι μαμακία είναι αυτη αν είναι ετσι???? π.σ. ειδα σε ενα φίλο μου την L203WT ενα μοντελο πισω δλδ και στο 360 δίνει ρεστα... την έχει λιγους μηνες και δεν εχει καμμενο pixel...
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μολις την παρηγγειλα!!! Αντε και ο Θεος βοηθος!!! Από που την παράγγειλες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.