Προς το περιεχόμενο

Πόσο δυνατό τροφοδοτικό θα χρειαστεί;

pirates4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδια μην επιμενεται...εχεται αδικο... το οτι τα καλα τροφοδοτικα εχουνε πολαπλες γραμμες για καθε ταση, διαφορα κυκλωματα πρωστασιας και καλλους ανεμηστηρες, καλης ποιοτητας υλικα κατασκευης, καλους πυκνωτες κλπ κλπ και οχι οπως τα q-tek που ζυγιζουν 1 κιλο που δεν εχουν τιποτα απο ολα αυτα δε σας λεει τιποτα? αυτο βεβαια δε σημαινει πως σκανε σε 1 λεπτο λειτουργειας...αμα το δυκτιο της δεη ειναι καλο και δεν εχει σκαμπανεβασματα η ταση ή/και εχεις και καποιο ups και το συστημα στο οποιο το εχεις βαλει δεν τραβαει και πολυ ρευμα τοτε ενταξη...αλλα ολα αυτα....ε δε το νομιζω...καλητερα ενα ΚΑΛΟ τροφοδοτικο....

Δημοσ.

Kανένα τροφοδοτικό ΔΕΝ θα αντέξει, όσο καλό και αν είναι, αν δεν παρεμβάλεται μεταξύ αυτού και της μπρίζας της ΔΕΗ ένα καλό UPS με σταθεροποιητή τάσης.-

Η διαφορά στην τιμή μεταξύ των εταιρειών δεν είναι τυχαία και το ποιό απλό πείραμα που μπορούμε να κάνουμε είνα ένα συγκριτικό «ζύγισμα» με το χέρι.

Πολλές φορές 350άρια τροφοδοτικά ζυγίζουν 2 φορές περισσότερο από άλλα 400άρια ή 500άρια, αυτό λέει κάτι για τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής.

Βέβαια, αν αποκλείσουμε την περίπτωση της βλάβης, που συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια (βλέπε Tagan παλιά) και αν τα τροφοδοτικά δεν ζορίζονται πέρα από τα όρια τους, το ίδιο μπορεί να κρατήσουν είτε είναι καλά είτε όχι σε ένα σύστημα. (αν ικανοποιείται το πρώτο που ανεφερα με το ups)

Πολλά «αν» έβαλα...

Δημοσ.
Kανένα τροφοδοτικό ΔΕΝ θα αντέξει' date=' όσο καλό και αν είναι, αν δεν παρεμβάλεται μεταξύ αυτού και της μπρίζας της ΔΕΗ ένα καλό UPS με σταθεροποιητή τάσης.-

[/quote']

Ειμαι με ενα Hec 350W ΧΩΡΙΣ ups εδω και 3,5 χρονια. Εχει πεσει το ρευμα αμετρητες φορες και ομως το τροφοδοτικο με εχει βγαλει ασπροπροσωπο:mrgreen: Ενταξει, ισως να ειμαι και τυχερος αλλα αυτο που λες δεν ειναι κανονας.

Στα υπολοιπα που λες, θα συμφωνησω :-D

Δημοσ.
Kανένα τροφοδοτικό ΔΕΝ θα αντέξει, όσο καλό και αν είναι, αν δεν παρεμβάλεται μεταξύ αυτού και της μπρίζας της ΔΕΗ ένα καλό UPS με σταθεροποιητή τάσης.-

βεβαιως και θα αντεξει... τα καλα τροφοδοτικα εχουν ενσωματομενο κύκλωμα προστασιας απο υπερτασεις και οχι μονο...που νομιζεις οτι οφειλεται το εξτρα βαρος?

Δημοσ.

Ρε ηρεμίστε.Φίλε παρε ένα 400αρι τροφοδοτικό γιατί έτσι θα μπορείς να ελέγχεις και την κατανάλλωση.Τωρα αν είναι να πάρεις μςγαλύτερο και καταντήσεις κάποια στιγμή να καίει το pc σου όσα το θερμοσύφωνο τότε την έκανες...

Δημοσ.
Ρε ηρεμίστε.Φίλε παρε ένα 400αρι τροφοδοτικό γιατί έτσι θα μπορείς να ελέγχεις και την κατανάλλωση.Τωρα αν είναι να πάρεις μςγαλύτερο και καταντήσεις κάποια στιγμή να καίει το pc σου όσα το θερμοσύφωνο τότε την έκανες...

Hlapatsa εγω θα παρω μια σομπα! :):) Που εισαι ρε????Επιτελους σε βρηκα να ποσταρεις!!

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν συμβουλέυω κανέναν και τίποτα, απλά λέω αυτά τα λίγα που μου έχουν τύχει.

Στους υπολογιστές του σπιτιού μου έχω αλλάξει ως τώρα 10 τροφοδοτικά. Κανένα δεν ήταν επώνυμο, αλλά όλα ήταν αγορασμένα από το ίδιο μαγαζί και κατόπιν προτροπής του έμπιστου καταστηματάρχη. Από τα 10 τροφοδοτικά σε 13 χρόνια έσκασε ένα 350άρι το 2002, χωρίς άλλες ζημιές σε κανένα εξάρτημα.

Ακόμη και τώρα, ένα φτηνό εμπιστεύτηκα, γιατί μου το πρότεινε ο ίδιος άνθρωπος.

Φυσικά τα επώνυμα τροφοδοτικά είναι καλά,αλλά και τα no name δεν είναι πάντα και όλα για πέταμα. Κατά τη γνώμη μου, οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει ένα καλό τροφοδοτικό, γιατί δεν περιέχει κάποια τρελή πατέντα ή κάποιο κρυμμένο μυστικό, παρά μόνο ποιοτικά (ή όχι) υλικά.

Φυσικά μπορεί να έχω και άδικο, αλλά μέχρι τώρα δεν την έχω πατήσει. Και αν την πατήσω κάποτε, ήδη έχω κάνει απόσβεση με τα τόσα τροφοδοτικά που έχω αγοράσει.

Δημοσ.

εγώ πάλι έχω δει μερικούς εδώ.. να (σπρώχνουν) κάποιες συγκεκριμένες μάρκες PSU

λες και βγάζουν ποσοστά.. αλλα πάλι κανεις δε ξέρει.. μέσα στους 1000ades user εδώ μέσα.. θα τυγχάνουμε και σε υπαλληλους- ίσος και παιδιά εισαγωγέων..

θα μου πείτε.. γιατί κακό είναι αυτό που κάνουν? όχι βεβαια

άσχετα ότι ψήνουν πολλούς να σκάνε έως και 240 euro για τροφοδοτικά.. αποτέλεσμα.. ΚΈΡΔΟΣ!

Δημοσ.

τι λες ρε φιλε δηλαδη αμα σου προτεινω να παρεις bmw, mercendes, vw, ferrari ή lamburgini παει να πει οτι βγαζω ποσοστα?? λεμε καλες μαρκες απλα..κουλαρισε.....

Δημοσ.

Απλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πια υπερβολικός ντόρος με το θέμα τροφοδοτικό και μου φαίνεται περίεργο. Δηλαδή το 1996, όταν όλα σχεδόν τα τροφοδοτικά μας ήταν για κλάμματα και πριζώναμε το "τέρας" της εποχής την Voodoo, γιατί δεν σκάγανε τα PC μας; Αυτές οι κάρτες τότε ήτανε τελείως έξω από τις προδiαγραφές των υπολογιστών μας, αλλά σε 3-4 φίλους που είχανε, δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα. Για να μην πω για την Voodoo 2.

Ίσως και το τροφοδοτικό να έχει γίνει μέρος του lifestyle PC, όπως τα φωτάκια, τα panels, τα τρελά κουτιά...

Έπειτα, η Dell, η Packard Bell τί τροφοδοτικά βάζουν; Νομίζω ότι η Dell ούτε στα σούπερ κουτιά της δεν βάζει επώνυμα τροφοδοτικά, παρά μόνο τα δικά της.

Η κινδυνολογία πάντα πιάνει. Δεν αμφιβάλλω ότι οι περισσότεροι που προτείνουν επώνυμο τροφοδοτικό το κάνουν με την λογική του "φύλαγε τα ρούχα σου, να'χεις τα μισά" και ίσως και να έχουν δίκιο, αλλά αναρωτιέμαι μήπως το παρακάνουμε λίγο.

Δημοσ.

γιατι η δελλ δηλαδη δεν εχει τεχνογνωσια να φτιαξει καλα τροφοδοτικα...μη τρελαθουμε πολυ καλης ποιοτητας λογικα θα βαζει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...