chek2fire Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 arish τι καρτα εχεις?φανταζομαι εχεις κανει σωστα την εγκατασταση των driver της καρτας σου.μετα την εγκατασταση και το reboot και αφου εχουμε μπει σε περιβαλλον εργασιας καλο ειναι να κανουμε ενα dpkg-reconfigure και για της καρτες της ati επιλεγουμε στους driver fglrx και για nvidia επιλεγουμε το αναλογο της καρτα nv η nvidia,διαλεγεις και την αναληση της οθονης σου που νομιζεις οτι μπορει να σηκωσει η οθονη σου αφαιροντας τις υπολοιπες και τελος βαζεις και το verical horizontal συμφωνα με τις προδιαγραφες που υπαρχουν στο manual της οθονης σου και ξανακανεις reboot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arish Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 arish τι καρτα εχεις?φανταζομαι εχεις κανει σωστα την εγκατασταση των driver της καρτας σου.μετα την εγκατασταση και το reboot και αφου εχουμε μπει σε περιβαλλον εργασιας καλο ειναι να κανουμε ενα dpkg-reconfigure και για της καρτες της ati επιλεγουμε στους driver fglrx και για nvidia επιλεγουμε το αναλογο της καρτα nv η nvidia,διαλεγεις και την αναληση της οθονης σου που νομιζεις οτι μπορει να σηκωσει η οθονη σου αφαιροντας τις υπολοιπες και τελος βαζεις και το verical horizontal συμφωνα με τις προδιαγραφες που υπαρχουν στο manual της οθονης σου και ξανακανεις reboot Έχω μία ati 9200 αλλα απο το dpkg-reconfigure επιλέγω τον ati driver... είναι καλυτερο να επιλέξω fglrx; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 πιους driver βαζεις? οι προσφατοι driver της ati δεν υποστιριζουν την καρτα σου αλλα αυτο συμβαινει και στα win. οδηγιες εγκαταστασης των driver βρισκονται εδω http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide ακολουθησε τις πρωτες οδηγιες the ubuntu way να εγκαταστησεις του 8.28.8 αφου ειναι οι μονοι driver που υποστιριζονται απο την καρτα σου μετα το reboot αν δεν μπορεις να βαλεις την αναλυση εκει που θελεις ανοιγεις την κονσολα δινεις sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg και επιλεγεις τους driver fglrx μετα τσεκαρεις μονο την αναλυση που θελεις βγαζοντας τις υπολοιπες και τελος βαζεις και το horizontal και vertical συμφωνα με το manual της οθονης σου αφου ολοκληρωθει ο wizard δινεις sudo gedit /etc/X11/xorg.conf σε κονσολα και προσθετεις παλη αυτο εδω Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "off" EndSection στο τελος του αρχειου αν δεν υπαρχει ολα αυτα τα βηματα βεβαια τα κανεις αν δεν μπορεις να αλαξεις την αναληση μετα την εγκατασταση των driver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arish Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 πιους driver βαζεις? οι προσφατοι driver της ati δεν υποστιριζουν την καρτα σου αλλα αυτο συμβαινει και στα win.οδηγιες εγκαταστασης των driver βρισκονται εδω http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide ακολουθησε τις πρωτες οδηγιες the ubuntu way να εγκαταστησεις του 8.28.8 αφου ειναι οι μονοι driver που υποστιριζονται απο την καρτα σου μετα το reboot αν δεν μπορεις να βαλεις την αναλυση εκει που θελεις ανοιγεις την κονσολα δινεις sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg και επιλεγεις τους driver fglrx μετα τσεκαρεις μονο την αναλυση που θελεις βγαζοντας τις υπολοιπες και τελος βαζεις και το horizontal και vertical συμφωνα με το manual της οθονης σου αφου ολοκληρωθει ο wizard δινεις sudo gedit /etc/X11/xorg.conf σε κονσολα και προσθετεις παλη αυτο εδω Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "off" EndSection στο τελος του αρχειου αν δεν υπαρχει ολα αυτα τα βηματα βεβαια τα κανεις αν δεν μπορεις να αλαξεις την αναληση μετα την εγκατασταση των driver Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όπως είπα την ανάλυση αν κάνω το dpkg reconfigure την αλλάζω απλά δεν μπορώ να την αλλάξω απλά με edit στο xorg.conf... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2007 δεν χρειαζεται να την αλαξεις μονος σου αφου κανονικα μετα την εγκαταστση των driver γινεται αυτοματα η καταχωρηση με την αναλυση που μπορει να συκωσει η οθονη σου αν ομως κατι τετοιο δεν συμβει τοτε κανεις την αλαγη ετσι οπως σου ειπα πιο πανω. για να μην μπορεις να την αλαξεις manual μαλλον πρεπει να χρησιμοποιης τους vesa driver δλδ να μην εχεις κανει εγκατασταση των official driver αλλα των open Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Θα ηθελα να ρωτησω κατι...πως ειναι δυνατον η ubuntu 6.06 να βρισκει κανονικα την netgear WG111v2 καρτουλα που εχω και η διανομη ubuntu 6.10 να μην την εγκαθιστα κανονικα? Εψαξα λιγο στο νετ και βρηκα οτι στην τελευταια διανομη ubuntu εχουν πολλοι χρηστες προβλημα με αυτην την καρτα ασυρματου δικτυου...τι παιζει να αλλαξε απο την προηγουμενη διανομη? Επισης οσον αφορα την ιδια καρτα δικτυου προβλημα αντιμετωπιζω και με την εγκατασταση οποιασδηποτε διανομης kubuntu...ακομη και της 6.06...δεν ξερω ποιος ο λογος παρα το γεγονος οτι την βρισκουν τιην καρτα...την κανουν config δεν λειτουργει σωστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Λοιπον το προβλημα το ελυσα στην ubuntu 6.10 διανομη...εχω ομως ενα αλλο και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας... ΑΝοιγω τον firefox και μπαινω κανονικα στο internet ...οταν τελειωσω και κλεισω τον firefox κολλανε τα παντα...δεν κινειται mouse και δεν ανταποκρινεται το συστημα σε καμμια εντολη...αφορα μονο στον firefox ..οποιαδηποτε αλλη ιντερνετικη εφαρμογη ανοιγει και κλεινει καλα πχ evolution, gaim ή οτι αλλο! To συστηματακι ειναι αυτο της υπογραφης....ειμαι σχετικα αρχαριος στο Linux αλλα το ψαχνω γενικα....τωρα με τις καταληψεις εχω και περισσοτερο χρονο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 ειναι παραξενο να σου κρασαρει ετσι το συστημα ιδιως σε linux πολυ σπανια οταν κρασαρει μια εφαρμογη παρασηρει και το υπολοιπο συστημα.δοκιμασε να βαλεις τον swiftfox που ειναι στην ουσια ιδιος broswer και φανταζομαι τις ενημερωσεις τους της εχεις κατεβασει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dionisos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Mhpws trexeis to firefox sa root? Einai kai o monadikos logos pou 8a mporouse na epitrapei sthn efarmogh na sou crasharei to systhma, px logw kapoiou memory leak. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 οχι δεν την τρεχω ως root... κοιτα παλαιοτερα ειχα παρατηρησει οτι ετρωγε κατι τετοια κολληματα και σε ανυποπτες στιγμες....δεν ειμαι εμπειρος για να το ψαξω..και διαλεξα ubuntu μετα απο αρκετες αλλαγες διανομων....ειχα βαλει και fedora 6 αλλα εκει ειχα προβλημα λογω της καρτας γραφικων μου...μετα το boot σε linux εσβηνε η οθονη.... Δεν υπαρχει αλλη περιπτωση να κολλησουν τα παντα? ας πουμε καποια ασυμβατοτητα με συσκευη παιζει? το οτι δεν εχω περασμενους ακομη drivers vga? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 καλο ειναι να περασεις τους official driver της ati το συστημα σου θα δουλεψει πολυ καλητερα.οδηγιες υπαρχουνε εδω http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide ακολουθεις την manual εγκατασταση αν θελεις τους τελευταιους driver Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 καλο ειναι να περασεις τους official driver της ati το συστημα σου θα δουλεψει πολυ καλητερα.οδηγιες υπαρχουνε εδωhttp://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Edgy_Installation_Guide ακολουθεις την manual εγκατασταση αν θελεις τους τελευταιους driver Αν υποθεσουμε οτι δεν ακολουθω την manual εγκατασταση πως μπορω να ακυρωσω ο,τι εκανα και να τα ξανακανω απο την αρχη? Βασικα επειδη δεν θελω να βγω off topic αν θες post me...ευχαριστω εκ των προτερων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 απο τι ειδα οι driver 8.28.8 "ubuntu way" δουλευουν μια χαρα με την καρτα σου και ειναι πιο ευκολη στην εγκατασταση αφου ειναι θεμα 3 εντολων. καλητερα μεινε με αυτους και οταν μαθεις καπως καλητερα το linux ακολουθεις τοτε και στην εγκατασταση της εκδοσεις των νεων driver παντως και σε περιπτωση λαθους και να μην bootαρει μετα το pc δινεις σε recovery console ενα sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg και μετα ξανακανεις την διαδικασια απο την αρχη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chibioni Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Κοίτα μόλις είδα το post σου οπότε θα μιλήσω για Xubuntu. Το τρέχω εδώ και 1 χρόνο περίπου, έχει μεστώσει το πράγμα. Για network browsing πρέπει να ενεργοποιήσεις το fusesmb (στο λέει και στο thunar). Γενικότερα χρησιμοποίηστε τον πολύ καλό guide: http://www.ubuntuguide.org ο οποίος έχει πολλές λύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 απο τι ειδα οι driver 8.28.8 "ubuntu way" δουλευουν μια χαρα με την καρτα σου και ειναι πιο ευκολη στην εγκατασταση αφου ειναι θεμα 3 εντολων.καλητερα μεινε με αυτους και οταν μαθεις καπως καλητερα το linux ακολουθεις τοτε και στην εγκατασταση της εκδοσεις των νεων driver παντως και σε περιπτωση λαθους και να μην bootαρει μετα το pc δινεις σε recovery console ενα sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg και μετα ξανακανεις την διαδικασια απο την αρχη οκ φιλε μου ευχαριστω...εμεινα τελικα σε αυτους με την κλασσικη ubuntu Μεθοδο...ομως τα νευρα μου...συνεχιζουνε τα system crashes ενω δεν ειμαι συνδεδεμενος ως root....οταν ο firefox (τον αναβαθμισα μπας και..) εχει πανω απο 3 καρτελες ανοιγμενες ή οταν τρεχουν 2-3 εφαρμογες internet μαζι σε ανυποτπτε στιγμες...κολλανε τα παντα.... Να αναφερω οτι εχω δωσει στατικες διευθυνσεις στην ασυρματη καρτα δικτυου μου την netgear wg111v2 μιας και με δυναμικες δεν συνδεοταν καν στο δικτυο....μηπως φταιει η καρτα δικτυου? Γκρρρρρ!!!! Οσο για τα xubuntu....ειπα να δοκιμασω ενα γραφικο περιβαλλον πιο ομορφο και πιο πολυ για αρχαριους...αλλωστε εχω δυνατο μηχανηματακι...να πεις οτι ειχα προβλημα ισχυος.... (Δεν μ' αρεσει αλλωστε το ομωνυμο γραφικο περιβαλλον) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.