Προς το περιεχόμενο

(U|Ku|Xu)buntu -- συγκριτικές εντυπώσεις ενός αρχάριου

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεταξύ ubuntu και xubuntu έχετε να προτείνεται κάτι για το swap? Αν αφήσω το setup default πιάνει 4 giga, 2 φορές τη ram μου δηλαδή και χρησιμοποιεί ext3 για τα partitions αντί ext4. Για να πάω στο ext4 επιλέγω εγώ τα partitions και δίνω 1 φορά τη ram μου στο swap.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Οταν ημουν σε ubuntu, υπηρχε ενα cron job που εκανε updatedb καθημερινα, ανα τακτα χρονικα διαστηματα, ωστε να ειναι παντα φρεσκια η database του για locate. Τις στιγμες που γινοταν αυτο, το συστημα απλα σερνοταν.

Δες μηπως ειναι αυτο ή καποιο παρομοιο cron job.

μπα δεν είναι κάτι που συμβαίνει καμιά φορά αλλά συνέχεια.

Βρήκα και μία αναφορά ότι μπορεί να είναι bug αλλά δεν καταλαβαίνω ποιους επηρεάζει;!

Μεταξύ ubuntu και xubuntu έχετε να προτείνεται κάτι για το swap? Αν αφήσω το setup default πιάνει 4 giga, 2 φορές τη ram μου δηλαδή και χρησιμοποιεί ext3 για τα partitions αντί ext4. Για να πάω στο ext4 επιλέγω εγώ τα partitions και δίνω 1 φορά τη ram μου στο swap.

πρέπει να μας πεις και πόση ραμ έχεις..

έχω δοκιμάσει και ubuntu (remix) αλλά και xubuntu και παρατηρώ ότι όταν ανοίγω πχ firefox το παράθυρο σιγά σιγά χτίζεται στην οθόνη. Αυτό είναι το γνωστό πρόβλημα με τις intel κάρτες ?

τρέχεις και compiz μαζι? Πάνως οι intel driver δεν είναι και ότι καλύτερο σε απόδοση στο linux. Στο θέμα για το jaunty έχω δώσει ένα link με τρόπο να εγκαταστήσεις τους παλιότερους driver της intel που από τι φένετε παίζουν καλύτερα.

Εγκατέστησα Ubuntu (REMIX) στο Asus Eee 1000H μου και όλα δούλευαν κανονικά στη αρχή.

Άλλαξα την εμφάνιση του desktop από Remix σε κλασική του Ubuntu και όλα καλά μέχρι την τρίτη εκκίνηση του συστήματος οπότε και ΟΛΑ τα menu και τα εικονίδια εξαφανίστηκαν (!?!) ως δια μαγείας :shock: .

Το δεξί κλικ δουλεύει κανονικά και το σύστημα συμπεριφέρεται "σαν να μην τρέχει τίποτα"!!! Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάτι εγώ που να έχει προκαλέσει το πρόβλημα και το κουμπί του Eee που αλλάζει αυτόματα την ανάλυση της οθόνης, εδώ δεν λειτουργεί.

Αν εκκινήσω το Remix από το usb flash που έκανα την εγκατάσταση όλα δουλεύουν κανονικά.

Κάποια βοήθεια πλιζ? :o

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση .Εγώ έβαλα Ubuntu 8.04 παράλληλα με τα windows.

Θέλει χρόνο να συνηθίσεις κάτι νέο

Δες και το Kubuntu 9.04 σε LiveCD έστω - τώρα που είσαι φρέσκος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...