deathlok Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 H 9.04 που βγαίνει σε λίγες μέρες είναι αρκετά βελτιωμένη και στο θέμα απόκρισης. συνεχίζοντας να τα δουλέυω καθημερινά παρατηρώ πως είναι πολύ αργά διότι δουλεύει υπερωρίες ο δίσκος. Το σύστημα έχει 1,25γβ μνήμη και είναι amd 3200+. Λυπάμαι που θα το πω αλλά το σύστημα το θυμάμαι πιο γρήγορο σε xp. (από άποψη πάντως θα τα κρατήσω τα linux, είναι ωραία) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid4computer Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Είμαι αρχάριος στα linux και έχω ένα παλιό μηχάνιμα (AMD 3000+ με 512ΜΒ) και θέλω να βάλω μια απο αυτές της διανομές. Διάβασα το review και είναι ωραίο αλλα επειδή είναι διετίας ήθελα να ρωτήσω αν άλλαξε κάτι. Ποιά διανομή θα μου προτείνατε?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 ξεκίνα με ubuntu και αν δεν τραβάει δοκίμασε και το xubuntu. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να δοκιμάσεις και mandriva. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid4computer Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ξεκίνισα με ubuntu και πάει ικανοποιητικά αν εξαιρέσουμε το boot time που είναι απογοητευτικό (2min ). Αξίζει να βάλω 512MB DDR επιπλέων για να πάει στο 1GB η μνήμη ή δεν θα δω αποτελέσματα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Αντι να ξοδεψεις τα λεφτα σου για ακομα ενα dimm 512ΜΒ ddr1 μνημης, δοκιμασε και xubuntu. Αν και εκει δεν τα παει καλα... Το laptop μου που ειναι με 3000+ και 512ΜΒ ram, κανει boot σε λιγοτερο απο 30 δευτερα... με debian και τα απολυτως απαραιτητα. Μια-δυο φορες ανεβηκε πανω απο τα 30 και εχασα τον υπνο μου (μηπως επαθε κατι ο σκληρος). Αυριο, γιατι τωρα οι servers θα ειναι πιτα, θα κατσω να κατεβασω το .iso του 9.04 και να γραψω λυσεις για το μειζον προβλημα "ati και νεος xorg" για να μην λεω συνεχεια τα ιδια και γινομαι βαρετος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid4computer Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Επειδή όμως είμαι καθαρά αρχάριος θα με δυσκολέψουν τα xubuntu?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Το xubuntu εινια στην ουσια ubuntu με xfce σαν γραφικο περιβαλλον, που ειναι πιο ελαφρυ. Το ποσο πιο ελαφρυ ειναι για το pc σου δεν μπορω να το ξερω. Αυτα, τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j11h Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Επειδή όμως είμαι καθαρά αρχάριος θα με δυσκολέψουν τα xubuntu?? Καθε αρχη και δυσκολη φιλε μου!Θυμησου λιγο την ημερα που ανοιξες τα windows για πρωτη φορα?Θυμασε ποσο ''ψαρωμενος'' ησουν?Και αυτο το λεω για ολους μας.Βασικα κανε υπομονη και με λιγο ψαξημο και λιγη βοηθεια απο εδω μεσα θα εχεις μαθει πολλα πραγματα σε 1 μηνα μεσα.Παντως τα ubuntu και xubuntu δεν ειναι και τιποτα το τρομερο.Λιγο το kubuntu με ψιλοζορισαν στην αρχη επειδη ηταν λιγο διαφορετικο το περιβαλλον αλλα μετα απο λιγο βγαζεις ακρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid4computer Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Καλά με πείσατε ! Θα βάλω xubuntu και θα δείξει! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:38 ---------- Έβαλα τα Xubuntu 9.04! Ωραία φαίνονται και έκαναν 1.30min για να bootaρουν!! Πάντος γενικά το σύστημα πάει καλά και είναι αρκετά γρήγορο!!! Υπάρχει τίποτε καλύτερο να δοκιμάσω?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Debian testing με xfce ή ακομα και lxde αν μπορεις να το συνηθισεις. Σε virtual pc με 512MB ram το live cd του debian με lxde εκανε boot σε κατι περισσοτερο απο 45 δευτερα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kid4computer Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Τελικά τώρα πλέον κάνει κάτι λιγότερο απο 1 λεπτό! Πολύ βολικά τελικά είναι τα linux!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Πες μου οτι εβαλες debian με lxde να πεσω ξερος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deathlok Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 συνεχίζοντας να τα δουλέυω καθημερινά παρατηρώ πως είναι πολύ αργά διότι δουλεύει υπερωρίες ο δίσκος. Το σύστημα έχει 1,25γβ μνήμη και είναι amd 3200+. Λυπάμαι που θα το πω αλλά το σύστημα το θυμάμαι πιο γρήγορο σε xp. (από άποψη πάντως θα τα κρατήσω τα linux, είναι ωραία) για να μην μένουν λανθασμένες εντυπώσεις...νόμιζω πως η καθυστέρηση οφείλεται σε κακό στήσιμο του λειτουργικού (κατά την εγκατάσταση) ή γενικά και στο software. Κατά την αντιγραφή ενός αρχείου από ένα φάκελο του σκληρού σε κάποιον άλλον ή από το ένα partition του δίσκου στο δεύτερο οι ταχύτητες είναι τουλάχιστον απελπιστικές (3-4 mb/sec) ενώ ο δίσκος φαίνεται να συμπεριφέρεται (θεωρητικά) καλά deathlok@oldamd:~$ sudo hdparm -tT /dev/sda /dev/sda: Timing cached reads: 650 MB in 2.00 seconds = 324.86 MB/sec Timing buffered disk reads: 182 MB in 3.00 seconds = 60.58 MB/sec Στοιχεία deathlok@oldamd:~$ cat /etc/issue Ubuntu 9.04 \n \l deathlok@oldamd:~$ sudo hdparm -i /dev/sda /dev/sda: Model=ST3200822A , FwRev=3.01 , SerialNo= 5LJ0LBRH Config={ HardSect NotMFM HdSw>15uSec Fixed DTR>10Mbs RotSpdTol>.5% } RawCHS=16383/16/63, TrkSize=0, SectSize=0, ECCbytes=4 BuffType=unknown, BuffSize=8192kB, MaxMultSect=16, MultSect=?16? CurCHS=16383/16/63, CurSects=16514064, LBA=yes, LBAsects=390721968 IORDY=on/off, tPIO={min:240,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120} PIO modes: pio0 pio1 pio2 pio3 pio4 DMA modes: mdma0 mdma1 mdma2 UDMA modes: udma0 udma1 udma2 udma3 udma4 *udma5 AdvancedPM=no WriteCache=enabled Drive conforms to: ATA/ATAPI-6 T13 1410D revision 2: ATA/ATAPI-1,2,3,4,5,6 * signifies the current active mode Όποιος μπορεί ας βοηθήσει...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Οταν ημουν σε ubuntu, υπηρχε ενα cron job που εκανε updatedb καθημερινα, ανα τακτα χρονικα διαστηματα, ωστε να ειναι παντα φρεσκια η database του για locate. Τις στιγμες που γινοταν αυτο, το συστημα απλα σερνοταν. Δες μηπως ειναι αυτο ή καποιο παρομοιο cron job. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elteo Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 προσπαθώ να βάλω την 9.04 Netbook Remix σε ενα Asus Eee 7αρι μέσω usb (με το unetboonit) αλλα δεν κάνει τίποτα. Εχω ξανακάνει την διαδικασία κ με άλλες διανομές και ποτέ δεν είχα προβλήματα με την διαδικασία. Μου βγάζει ένα Ubunit load (δεν θυμάμαι και ακριβώς) και μετά τελείες ότι φορτώνει αλλά δεν τελειώνουν ποτέ οι τελείες και το «φόρτωμα». Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.