Προς το περιεχόμενο

(U|Ku|Xu)buntu -- συγκριτικές εντυπώσεις ενός αρχάριου

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Συμπέρασμα

Το Xubuntu/Xfce είναι μούρλια! Έτσι φανταζόμουν το ιδανικό γραφικό περιβάλλον! Μόνο που θέλει γνώση και πολλά πρόσθετα πακέτα για να αποτελέσει πλήρη/ολοκληρωμένη λύση. Πλήρης/ολοκληρωμένη λύση από το κουτί είναι το Kubuntu/KDE -- υπερπλήρης, θα πω. Αλλά είναι πολύ βαρύ για τα γούστα μου -- βαρύ στο μάτι και κυρίως βαρύ για το hardware. Το Ubuntu/GNOME είναι κάπου στη μέση. Αρκετά ελαφρύτερο από το Kubuntu από άποψη hardware και λίγο βαρύτερο στο μάτι από το Xubuntu. Οπότε για την ώρα μένω με το Ubuntu, να μαθαίνω σιγά-σιγά τα βασικά, εν αναμονή της έκδ. 4 του KDE που λέγεται ότι είναι ξανασχεδιασμένη, βελτιωμένη και, το σημαντικότερο, ελαφρύτερη.

Λες ότι το Kubuntu είναι πλήρες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έρχεται με τις περισσότερες εφαρμογές; Και στα άλλα δεν είναι εύκολο να εγκατασταθούν αυτές εκ των υστέρων;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
Μου αρέσει να παιδεύομαι, εδώ και 2+ χρόνια είχα slackware για το pc του σπιτιού, που το είχα για μουσική και καμιά ταινιούλα.

Επιμένω πάντως, αν κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί τα παραθύρια, όλα αυτά τα *buntu, μια χαρά είναι και πιο λειτουργικά, αλλά μάλλον δε θα καταλάβει το οτιδήποτε από *nix, μέχρι στιγμής έχω ανοίξει την κονσόλα, πολύ λίγες φορές, διαφορετικά codecs από αυτά που εγκαθίστανται αυτόματα κλπ και θα την ξαναχρησιμοιήσω όταν έχω χρόνο για να ξηλώσω ότι άχρηστο (για το σύστημα μου) έχει εγκατασταθεί.

Αν κάποιος χρειάζεται τον Η/Υ, χωρίς να μπορεί να ξοδεύει ώρες αναζητώντας πως θα κάνει κάτι μέσα από κονσόλα, υποστηρίζω πως το *buntu είναι παραπάνω ικανοποιητικό, αλλιώς υπάρχουν διανομές που σε αναγκάζουν να μάθεις το σύστημα σου και από την καλή και από την ανάποδη...

είσαι ένας τυχερός άνθρωπος τότε

γιατί εγώ πάλι 30 λεπτά μετά την εγκατάσταση με Konsole έπαιζα γιατί είχα πρόβλημα με τα repositories του update και έμπαιναν μόνο manually. γενικά ότι πιο σύνθετο δεν σημαίνει αυτομάτως και πιο καλό! από την άλλη μου αρέσει που σε βοηθάει τόσο πολύ και άμα θες να το δεις βαθύτερα σκαλίζεις και το Konsole.

Ρε παιδιά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.

έχω ένα παλιό toshiba satellite (Celeron 1,33-512 ram) στο οποίο παλαιότερα είχα φορέσει το ubuntu 7.04 το οποίο είχε κάτσει μια χαρά.

για κάποιο λόγο το έβγαλα για ένα 6μηνο και έβαλα xp.

τις προάλλες κατέβασα το 7.10 το έγραψα σε ένα cd και προσπάθησα να το βάλω στο ίδιο laptop.

ξεκινά, μου βγάζει ένα μενού, πατάω το start or install και ξεκινά. Σε ένα σημείο η οθόνη βγάζει στο μισό της μπλε και σταματά.:mad:

προσπάθησα 3 φορές και τις 3 το ίδιο.

δεν μου έσβησε τίποτα. Οπότε τώρα αναγκαστικά είμαι με τα xp.

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;:rolleyes:

το έβαλα αλλιώς.

3 ερωτήσεις:

α. πώς μπορώ με το vlc player να δω ταινία divx με .srt υπότιτλους; Δοκίμασα αλλά δεν μου τους βγάζει. :fear:

β. Εχω διάγραψει το panel που είχε κάτω γιατί μου έτρωγε πολύτιμο χώρο. (1 πάνω 1 κάτω με τα μενού απόκαμε ο χώρος). Οταν κάνω minimize τις εφαρμογές πώς μπορώ ξανά να τις επαναφέρω;

γ. ένα καλό cd burning για να γράφω cds όχι dvds...

ευχαριστώ

B)

το έβαλα αλλιώς.

3 ερωτήσεις:

α. πώς μπορώ με το vlc player να δω ταινία divx με .srt υπότιτλους; Δοκίμασα αλλά δεν μου τους βγάζει. :fear:

β. Εχω διάγραψει το panel που είχε κάτω γιατί μου έτρωγε πολύτιμο χώρο. (1 πάνω 1 κάτω με τα μενού απόκαμε ο χώρος). Οταν κάνω minimize τις εφαρμογές πώς μπορώ ξανά να τις επαναφέρω;

γ. ένα καλό cd burning για να γράφω cds όχι dvds...

ευχαριστώ

B)

1. Δες εδώ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1888602#post1888602

2. Δεξί κλικ στο panel που επέμεινε-->Add to panel-->Window list-->Add

3. Gnomebaker (στα ubuntu repositories)

Για το 3ο, δες και το Brasero. Στα αποθετήρια του 7.10 έχει την τελευταία σταθερή έκδοση.

http://www.gnome.org/projects/brasero/

Ναι, πολύ καλό και όμορφο για GNOME.

• 1 μήνα μετά...
σημερα βρηκα αυτον εδω τον οδηγο εγκαταστασης του ubuntu.μου φενεται θα φανει φοβερα χρησιμος σε οσους θελουν να προχωρησουν σε εγκατασταση

http://www.howtoforge.com/the_perfect_desktop_ubuntu6.10

Πολύ καλός οδηγός. Θα ήταν καλύτερος αν είχε και τα βήματα που κάνουμε στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε partitions και όχι να χρησιμοποιήσουμε όλο το δίσκο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...

Λοιπόν παίδες προχθες ξεκίνησα τη δεύτερη μου απόπειρα στο λινουξ και συγκεκριμένα στο ubuntu. Εβαλα την έκδοση 7.04 καθώς η 7.10 δεν αναγνώριζε τους δίσκους κατά την εγκατάσταση.

Ευτυχώς αυτή τη φορά κατάφερα και έκανα το κρυπτο να δουλέψει οπότε έχω ιντερνετ αλλά έχω δύο προβλήματα.

1. ενώ έχω ενεργοποιήσει το restricted driver η μέγιστη ανάλυση που μου βγάζει είναι 1024*768 αντί για 1280*1024. Η κάρτα μου είναι η 7600gs

2. αναγνωρίζει τον ένα ide δίσκο στο οποίο είναι εγκατεστημένο, αλλά δεν αναγνωρίζει έναν δεύτερο 200αρη ide που είναι γεμάτος δεδομένα και φορμαρισμένος σε ntfs.

Οποιος έχει να προτείνει κάτι, ευπρόσδεκτο.

Thanks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...