Προς το περιεχόμενο

(U|Ku|Xu)buntu -- συγκριτικές εντυπώσεις ενός αρχάριου

Eusebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

υπάρχει μια επιλόγη η δεύτερη στην σειρά του installer που ορίζεις τον χώρο που θέλεις να έχει το ubuntu με μια μπάρα και μετά κάνεις την εγκατάσταση.Τα windows δεν πρόκειτε να πάθουν τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ναι τακη, θα σου δινει ενα μενου, με λινουξ και win και θα διαλεγεις εσυ. Αν δεν το κανεις θα μπαινει μονο του σε οποιο λειτουργικο συστημα ορισεις ως προεπιλογη μετά απο λίγη ώρα.:)

Παιδια πεστε μου που κανω λάθος..διαλεγω την επιλογη guide resize πλα πλα ....

την πρωτη δλδ που έχει την μπάρα.... και πριν την τελική φάση μου λέει ότι θα σβήσει όλα τα αρχεια στις ήδη υπάρχοντες κατατμήσεις κ.τ.λ....

Δεν υπαρχει καπου οδηγός που να μπορω να δω τι να κάνω....

takisass η πρώτη επιλογή με την μπάρα πρέπει πρώτα να μετακινήσεις την μπάρα στο μέγεθος που θέλεις να έχει η εγκατάσταση του linux.Aν έχεις δώσει το μέγεθος που θέλεις μην φοβάσε και προχώρα στην εγκατάσταση.Η μόνη επιλογή που θα σου σβήσει όλο τον δίσκο είναι αυτή που λέει για χρήση ολόκληρου του σκληρού για εγκατάσταση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Έκανα ένα βήμα προς τα πίσω, αλλάζοντας από slackware σε kubuntu. Γενικά και έχοντας 2-3 χρόνια slack, ένιωσα σαν να μου δείχνουν τον τροχό, αφού τον είχα ανακαλύψει.

Αλλά μην κοροιδευόμαστε, to kubuntu δεν είναι nix σύστημα. Έχει όλες αυτές τις ευκολίες που ουσιαστικά το κάνουν πιο προσιτό κι από win, αλλά όποιος πιστεύει πως μαθαίνει ένα άλλο λειτουργικό σύστημα έχει αυταπάτες.

Προσωπικά άλλαξα, διότι έκανα τον υπολογιστή κατεβαστήρι κι επομένως ήθελα ένα σύστημα σταθερό, αλλά χωρίς να ξοδεύω χρόνο να βρω τη σωστή βιβλιοθήκη, να χρησιμοποιώ την κονσόλα, να ψάχνω για ποιο λόγο κάτι δε δουλεύει κλπ κλπ. Για αυτό και μόνο είναι μία εξαιρετική εναλλακτική των παραθυριών και για τίποτα άλλο.

Μου αρέσει να παιδεύομαι, εδώ και 2+ χρόνια είχα slackware για το pc του σπιτιού, που το είχα για μουσική και καμιά ταινιούλα.

Επιμένω πάντως, αν κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί τα παραθύρια, όλα αυτά τα *buntu, μια χαρά είναι και πιο λειτουργικά, αλλά μάλλον δε θα καταλάβει το οτιδήποτε από *nix, μέχρι στιγμής έχω ανοίξει την κονσόλα, πολύ λίγες φορές, διαφορετικά codecs από αυτά που εγκαθίστανται αυτόματα κλπ και θα την ξαναχρησιμοιήσω όταν έχω χρόνο για να ξηλώσω ότι άχρηστο (για το σύστημα μου) έχει εγκατασταθεί.

Αν κάποιος χρειάζεται τον Η/Υ, χωρίς να μπορεί να ξοδεύει ώρες αναζητώντας πως θα κάνει κάτι μέσα από κονσόλα, υποστηρίζω πως το *buntu είναι παραπάνω ικανοποιητικό, αλλιώς υπάρχουν διανομές που σε αναγκάζουν να μάθεις το σύστημα σου και από την καλή και από την ανάποδη...

Και πάλι linux έχεις. Κι εγώ είχα slackware χρόνια και το γύρισα σε ubuntu. Μπορείς κι εδώ να κάνεις τα ίδια, αλλά δεν θέλεις. Γιατί δουλεύει ρολόι. Και να μην έχουμε αυταπάτες. Και που έγινα ο γκουρού του slack τί κατάλαβα? Το παράτησα και σκασίλα μου. Μέχρι και το kde βαρέθηκα. Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά.

Να συμφωνήσω και εγώ με τον anreasl, καλό είναι να μάθεις κάτι παραπάνω, αλλά αν δεν μπορείς να στήσεις και gentoo, δε σημαίνει πως σου λείπει κάποια σημαντική γνώση για υπολογιστές, μάλλον ότι έχεις πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις (για τον καθένα πάντα). :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...