Προς το περιεχόμενο

Προκριματικα Euro 2008

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με προτάσεις του στυλ δεν ξέραμε μπάλα ούτε πριν ευρο ούτε μετά το ευρο υποστηρίζετε εσείς το ποσο καλη ειναι η ελληνική ομάδα? Ενώ επίσης λέτε ότι τη χαίρεστε και διασκεδάζετε την μπάλα που παίζει!! λίγο οξύμωρο.

Ρε παιδία βγάλτε λίγο από το μυαλό σας το ευρο 2004, το πήραμε και μπράβο τους, όλης της ομάδας και του τεχνικού τεαμ. Λέτε ότι οι πικρόχολοι τους κατηγορούμε ότι ήταν τυχεροί, ότι ήταν οι συγκυρίες, με λίγο πάθος, ομαδικότητα, πειθαρχεία....κλπ που μας οδήγησαν στο εύρο. Δηλαδή εσείς τι υποστηρίζετε ότι το πήραμε λόγο αστείρευτου ταλέντου, ότι παίξαμε τρελή μπάλα, ότι βγάλαμε μάτια?? και μετά τσαμπουνάτε μα ούτε πριν ξέραμε μπάλα ούτε και τώρα, αποφασίστε!

Άλλο νιώθω υπερήφανος και υποστηρίζω την εθνική και άλλο πρέπει να ανεχθώ τις παλαβομάρες του ρεχαγκελ για 10 χρόνια ακόμα επειδή κάποτε έγινε η υπέρβαση. Φυσικά και ειμαι υπερήφανος για το κατόρθωμα, αλλά άμα ο ρεχαγκελ δεν λογικεύεται γιατι να μην προσπαθήσουμε κατι καινούριο??

Για κοντά 2 χρόνια μετά τα 5-6 παιχνίδια του ευρο η Ελλάδα έχει κάκιστη εικόνα, ξεφτίλα στο confederation, ξεφτίλα στα προκριματικά του παγκόσμιου, ξεφτίλα στα φιλικά με αποκορύφωμα την 4ρα από μια κακή Αγγλία (που πήγαινε για 8ρα), όλα συνέπεια της παλαβομάρας του ρεχαγκελ. Ενδιάμεσα μερικές καλές εμφανίσεις και μια καλή αρχή στο νέο ευρο.

Συγγνώμη δηλαδή θα είναι τεραστία επιτυχία αν προκριθούμε από αυτόν τον όμιλο η χρειάζεται ο σούπερ χερακλης για να περάσουμε. Αν δεν είχαμε πάρει το προηγούμενο ευρο, πάλι δεν θα είχαμε πρώτο λόγο σε αυτό το γκρουπ? Μολδαβία, Βοσνία και Νορβηγία έχει!! Και νικάμε με χίλια ζόρια την Μολδαβία και αλλά χίλια την Νορβηγία (που πήγαινε και 1-1 άνετα). Αυτό τώρα εσείς το ευχαριστιέστε?

Γιατί δηλαδή η οφθαλμοφανές ανεπάρκεια πλέον του ρεχαγκελ, οι περιέργειες του, οι λάθος κλήσεις, το κακό ποδόσφαιρο, το ότι δεν ασχολείται με το μέλλον της ομάδας, δεν γνωρίζει τους περισσότερους έλληνες ελπιδοφόρους παίχτες, δεν βλέπει παρά 5 ντέρμπυ ελληνικά όλη τη σεζόν....γιατί όλα αυτά είναι κακοήθεια και αχαριστία να τα τονίζουμε?? Επειδή του κάθετε καμία φορά και δεν γινόμαστε εντελώς ρόμπα?? τραυματίζετε επιθετικός, τον αναπληρώνει με αμυντικό, ε θέλω ρε πούστη μου να σου κάτσει πρόβλημα να μην έχεις να βάλεις επιθετικό μέσα!! το ότι δεν γίνετε η στραβή πάει να πει ότι είναι σωστό που δεν φρόντισε να έχει τα απαραίτητα μπακ απ?? Χτυπάει ο Κυριάκος και έχει στον πάγκο τον πατσατσογλου μόνο, μέσα σε κάκιστες αγωνιστικές συνθήκες να βάλει έναν παίχτη που μόλις συνέλθετε από 3 χρόνια τραυματισμό!! Τον ζαγορακη τον τρώμε στα μούτρα 1,5 χρόνο να περπατάει και στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του δεν τον βάζει καν ούτε αλλαγή για την αποθέωση!! ο άνθρωπος δεν πάει καλά ρε παιδία.

• Απαντ. 268
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

tzino τα είχες πει και σε ένα άλλο ποστ αλλά δε θυμάμαι αν συμφώνησα. Θεωρώ ότι πολύ σωστά αναφέρεις ότι ο άνθρωπος δεν ασχολείται όσο τουλάχιστον μέχρι το Euro με την Εθνική. Ίσως η φασαρία που έγινε τώρα να τον ξύπνησε αλλά ως πότε?

Bottomline : Ουδείς υπεράνω κριτικής και σίγουρα κανείς και ποτέ δεν κέρδισε οσες επιτυχίες κι αν είχε την άνευ όρων και διά βίου ασυλία σε ότι λέει και κάνει. Περιέργως πως, ξεχνάμε το ότι η Εθνική όντας πρωταθλήτρια Ευρώπη αποκλείστηκε απ' το Μουντιάλ...

Δημοσ.

Δεν νομιζο να τον ξυπνησε. μα και παλι αυτος κανει τον γραφικο, χτυπιετε σαν το μαλεζανι και τα χωνει στους δημοσιαγραφους που του κανουν κριτικη. Ισος το παρακανουν και αυτοι, αλλα ποτε θα παραδεχτει τα λαθη του και θα αλλαξει κατι στην ομαδα?? Ειναι δυνατον να πεταει ατακες του στυλ " τον καλεσα για να του ανεβασο την ψυχολογια"?? Αυτα τα πραγματα ειναι για ντοματες, εθνικη ομαδα ειναι και πρεπει να αποτελειται απο ετοιμοπολεμους και φορμαρισμενους παιχτες. Αναροτιεμαι οι υποστηρηκτες του ρεχαγκελ τι λογικη βρισκουν σε αυτα!

Δημοσ.

Καλά παιδιά δεν το ξέρα ότι πρέπει να στενοχωριέμαι κιόλας που κερδίσαμε τη Νορβηγία.....Ίσως θα έπρεπε να βρίζω κιόλας την ομάδα που δεν κέρδισε με 5-0 ας πούμε.....Με τέτοιους φιλάθλους καλύτερα να μην καταφέρνει τίποτα η Ελλάδα.Άντε γεια σας,εγώ δεν ξαναμιλάω εδώ μέσα.Και ας λέτε ό,τι θέλετε.......Χάνω το χρόνο μου και εκνευρίζομαι κιόλας.

ΥΣ:επειδή κάποιες "οχιές" θα πεταχτούν τώρα να πουν τις μαμακίες τους,να δηλώσω ότι σας έχω γραμμένους κυριολεκτικά.Το χαμηλό επίπεδό μου έτσι μου επιτρέπει να μιλάω.Άντε γεια σας.......

Δημοσ.

γραμμένους, ξεγραμμένους, υπάρχει η πραγματική η εικόνα και τα επιχειρήματα. Τα δικα σου επιχειρήματα δεν τα βλέπω να τα αναφέρεις.

Σου αναφέρω τι με χαλάει στον ρεχαγκελ, τι κανει στραβά, ενώ και σε αλλο ποστ του δίνω και credit για πραγματα που κανει (η εκανε καποτε) σωστα. Δεν κατηγορώ την ομαδα η τους παιχτες αυτοι καλούνται απο τον προπονητη. Δεν καταλαβαίνω γιατι η κριτική στον ρεχαγκελ να θεωρείται οτι δεν χαίρομαι για την ελλαδα!!! Και αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι το να ξαναπάρουμε το ευρο ειναι αδύνατο διοτι ολοι καταλαβαίνουμε οτι δεν γίναμε υπερδύναμη, τοτε γιατι ειμαι ανθέλληνας που προτείνω οτι ηρθε η ωρα να δοκιμάσουμε καποιον αλλο προπονητή

Αν σε ολα αυτα που σου τονίζω ως λαθη του ρεχαγκελ μπορεις να μου πεις οτι τα κανει σωστα και λογικα, τοτε πασο, λες τα επιχειρήματα σου και κανουμε συζήτηση. Εσυ απλα λες δεν σύμφωνο και φεύγω

Δημοσ.
[...]Συγγνώμη δηλαδή θα είναι τεραστία επιτυχία αν προκριθούμε από αυτόν τον όμιλο η χρειάζεται ο σούπερ χερακλης για να περάσουμε. Αν δεν είχαμε πάρει το προηγούμενο ευρο, πάλι δεν θα είχαμε πρώτο λόγο σε αυτό το γκρουπ? Μολδαβία, Βοσνία και Νορβηγία έχει!! Και νικάμε με χίλια ζόρια την Μολδαβία και αλλά χίλια την Νορβηγία (που πήγαινε και 1-1 άνετα). Αυτό τώρα εσείς το ευχαριστιέστε?[...]

Ε ναι λοιπόν, θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρει η Ελλάδα να παίξει στο επόμενο euro...

Κι αυτό γιατί σε όλα αυτά τα χρόνια, αγαπητέ tzino, η σούπερ ντούμπερ εθνική μας κατάφερε να περάσει μία φορά σε euro το 80 και μία φορά σε μουντιάλ το 94...

edit: φυσικά και ο Ρεχάγκελ δεν είναι αλάνθαστος, φυσικά και έκανε λάθος, κατά την άποψή μου, στο θέμα του Καψή. Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν ο αντικαταστάτης του θα τα πάει καλύτερα.

Κάποια στιγμή νομοτελειακά θα γίνει κι αυτό. Αλλά δεν ξέρω αν κάποιοι από μας θα αναπολούμε το Ρεχάγκελ...

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι τα είχαμε πάει καλά στα προκριματικά του mundial. Σίγουρα δεν είμασταν τραγικοί. Το χειρότερο παιχνίδι μας κρίνω ότι ήταν με το Καζακστάν (που το νικήσαμε 1-2 ενώ χάναμε 1-0). Με την Ουκρανία εντός θα συμφωνήσω με δύο από τους προλαλήσαντες ότι ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε κάνει ένα σωρό ευκαιρίες και χάσαμε από μια αντεπίθεση.

Έχω πάντως μια αίσθηση ότι όλοι αυτοί που έκριναν τον Ρεχάγκελ προτού πάρει τo euro, του την είχαν στημένη και περίμεναν πως και πως να στραβοπατήσει λίγο η ομάδα (στα αποτελέσματα) για να του την πούνε. Για να μην πω ότι στεναχωρέθηκαν κιόλας που πήραμε το euro με τις τακτικές του γερμανού (μιλάω για δημοσιογράφους).

Όσο για το γιατί πήραμε το euro, έχω πει πολλές φορές το εξής: μπορεί η εθνική να μην είχε τις καλύτερες μονάδες που είχε να προσφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και μπορεί όλες αυτές οι μονάδες να ξέρουν πολύ λιγότερα κιλά μπάλα από την συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων των αντιπάλων, αλλά ηταν ομάδα και οι ομάδες μπορούν πάντα να σταθούν. Εννοείται ότι βοήθησε η τύχη ή ότι θα μπορούσαμε να μην είχαμε βάλει γκολ στη Ρωσία, να είχε μείνει το 2-0 και να μην είχαμε καν περάσει στους 8, αλλά τουλάχιστον μπορούμε και χτυπάμε τα παιχνίδια. Εκτός από το φιλικό με την Αγγλία (όπου και εκεί ήταν λίγο θέμα τύχης-ψυχολογίας) έχουμε πολύ καιρό να χάσουμε ντροπιαστικά. Και είμασταν μια ομάδα που πανυγηρίζαμε όταν δεν χάναμε ντροπιαστικά. Και ίσως θα είμασταν ακόμα αυτό αν δεν είχε τις εμμονές του ο γερμανός. Γιατί οι μονάδες μας, παραμένουν χαμηλής ποιότητας (όχι τόσο όσο παλιότερα, αλλά...)

Δημοσ.
Ε ναι λοιπόν, θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρει η Ελλάδα να παίξει στο επόμενο euro...

Κι αυτό γιατί σε όλα αυτά τα χρόνια, αγαπητέ tzino, η σούπερ ντούμπερ εθνική μας κατάφερε να περάσει μία φορά σε euro το 80 και μία φορά σε μουντιάλ το 94...

Η προϊστορία δεν μου λεει τίποτα. νομίζω αυτο ηταν παντα σε συνάρτηση με το υλικό που εχεις στην ομάδα, το επίπεδο τον αντίπαλων, την κλήρωση, διαφορετικές εποχες, διαφορετικός τρόπος ανάπτυξης ποδοσφαίρου....κτλπ. Με το υλικο που έχουμε τώρα και αυτο τον αντιπάλων μας δεν χρειαζόμαστε τον ρεχαγκελ για να περάσουμε τον όμιλο. Και δεν καταλαβαίνω γιατι η ομοσπονδια δεν μπορει να βρει άλλον προπονητή με περγαμηνές του ρεχαγκελ, εσπασε το καλούπι?? Ειναι αναγκη δηλαδή να πάρουμε τον αλεφαντο και να τραβούμε τα μαλλιά μας μετά? Αμα ειναι δηλαδή να αρχίσουμε τον ρεχαγκελ στα χαπια, για να τον έχουμε αιώνια

Δημοσ.
Η προϊστορία δεν μου λεει τίποτα. νομίζω αυτο ηταν παντα σε συνάρτηση με το υλικό που εχεις στην ομάδα, το επίπεδο τον αντίπαλων, την κλήρωση, διαφορετικές εποχες, διαφορετικός τρόπος ανάπτυξης ποδοσφαίρου....κτλπ. Με το υλικο που έχουμε τώρα και αυτο τον αντιπάλων μας δεν χρειαζόμαστε τον ρεχαγκελ για να περάσουμε τον όμιλο. Και δεν καταλαβαίνω γιατι η ομοσπονδια δεν μπορει να βρει άλλον προπονητή με περγαμηνές του ρεχαγκελ, εσπασε το καλούπι?? Ειναι αναγκη δηλαδή να πάρουμε τον αλεφαντο και να τραβούμε τα μαλλιά μας μετά? Αμα ειναι δηλαδή να αρχίσουμε τον ρεχαγκελ στα χαπια, για να τον έχουμε αιώνια

Μία αλλαγή τώρα στο προπονητή είναι τουλάχιστον άστοχη.

Αν η ομοσπονδία ήθελε να κάνει αλλαγή, αυτή θα έπρεπε να γίνει ΠΡΙΝ την έναρξη των προκριματικών ή θα πρέπει να γίνει στο μέλλον σε ενδεχόμενη αποτυχία μας.

Τώρα πρέπον είναι να πορευτούμε με τον Ότο, όταν μάλιστα έχει και 2 στα 2.

Όσον αφορά την προϊστορία κάνεις λάθος...Λέει πολλά και συνήθως επαναλαμβάνεται...

Δημοσ.

Ελπίζω να μην ήταν προσωπική σπόντα

Αν αναφέρεσαι στην ομάδα και τον ρεχαγκελ νομίζω υποτιμούμαι τους παίχτες αν πιστεύουμε ότι αυτό το υλικό μόνο με τον ρεχαγκελ μπορεί να πάρει αποτελέσματα και με κανέναν άλλο προπονητή. Χωρίς ρεχαγκελ δεν έχουμε ποιότητα, δεν έχουμε επίπεδο? Και δεν μιλάω για αποτελέσματα κατάκτησης τίτλων, διότι ποτέ δεν είχα τέτοια απαίτηση, απλά μιας αξιόμαχης ομάδας που περνάει και σε κάνα τουρνουά.

Δημοσ.

Όπως και νά' χει είναι μάλλον προφανες οτι θα πρέπει ο τρόπος παιχνιδιού μας να είναι παραπλήσιος με αυτον που παίξαμε στο Euro και γενικά επι Ρεχάγκελ (για να μην λέει κανείς οτι εχουμε προηγούμενα με το ανθρωπάκι).

Το σημαντικό είναι ότι διαπιστώσαμε οτι μπορούμε αν οχι να πάμε ψηλά τουλάχιστον να αποτελούμε έναν αξιόμαχο αντιπαλο και θεωρώ ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με προ Euro εποχές, τί πετύχαμε δλδ και τί οχι. Το ποτάμι μπορεί αλλά δεν πρέπει να γυρίσει πίσω. Βρήκαμε ένα τρόπο να αγωνιζόμαστε, μια ταυτότητα όποια κι αν είναι αυτή. Πρέπει να δουλέψουμε με Ρεχάγκελ ή χωρίς ώστε να αναπτύξουμε αυτή την ταυτότητα.

Δημοσ.

@ tzinos

Προς Θεού, δεν είναι προσωπική σπόντα. Άλλωστε δεν μιλάω με σπόντες αλλά ευθέως, κοινώς τα "χώνω¨κανονικά...:mrgreen:

Ο manuel, με τον οποίο διαφωνώ σε κάποια άλλα θέματα, είπε κάτι πολύ ορθό λίγο πιο πάνω:

"μπορεί η εθνική να μην είχε τις καλύτερες μονάδες που είχε να προσφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και μπορεί όλες αυτές οι μονάδες να ξέρουν πολύ λιγότερα κιλά μπάλα από την συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων των αντιπάλων, αλλά ηταν ομάδα και οι ομάδες μπορούν πάντα να σταθούν"

Ο Ρεχάγκελ κατάφερε μία εθνική να την κάνει ομάδα.

Γι' αυτό ίσως να αποφεύγει τα καινούρια πρόσωπα, φοβάται μην του καταστρέψουν τη "χημεία".

Άλλωστε το κυριότερο όπλο της ομάδας αυτής είναι η αλληλοκάλυψη, το οποίο είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ομάδων-συλλόγων.

Αν ένας άλλος προπονητής καλεί κάθε φορά τους καλύτερους κατά περίοδο παίκτες, τότε το στοιχείο της ομαδικότητας θα χαθεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...