Προς το περιεχόμενο

Προκριματικα Euro 2008

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω πετύχει ακόμα ούτε post που να απαξιώνει την προσφορά του Ρεχάγκελ επί εποχής Euro. Μονάχα θετικά σχόλια εισέπραξε ο Γερμανός, όπως και του άξιζε. Ο καθένας έχει τις προσωπικές του εκτιμήσεις και κριτήρια και καθορίζει πότε και πως θα αποδώσει τα εύσημα ή το ανάθεμα. Δε βρίσκω τίποτα μεμπτό στο να δέχεται κριτική και μάλιστα σκληρή ο Ρεχάγκελ, όταν κάποιος θεωρεί πως δεν λειτουργεί κατά τον ορθολογιστικό τρόπο που ο ίδιος έχει καθορίσει. Το περίεργο θα ήταν να κάνουμε μόκο και τουμπεκί στην εμμονή του να παραμείνει ο Ζαγοράκης εσαεί στην εθνική, μέχρι να γίνει μούμια. Κι ο Σόλιντ τα άκουσε, φερ' ειπείν, όταν προέκυψε πως επιδιώκει να μεταπείσει τον τελειωμένο Γεωργάτο για του χρόνου.

Υγιείς καταστάσεις!

ΥΓ Testing, testing...ground control for Major Νώντα. Έχουμε ένα flame ετοιμοπαράδοτο! (bait είναι, μη μασήσεις...δείξε ανωτερότητα...το δήλωσες άλλωστε: "Δεν θα επαναληφθεί.")

@geovard

Να σού πω κι εμένα με στενοχώρησε πού δεν πήγαμε στο Μουντιάλ της Γερμανίας διότι προερχόμασταν από τη κατάκτηση τού euro.Αλλά δεν θα τον στήσω καί στα έξι μέτρα

Δε με στενοχώρησε προσωπικά τόσο η μη πρόκριση, όσο το γεγονός πως επαναφέραμε το πρώιμο αποκαρδιωτικό μας στυλ παιχνιδιού. Δε μιλάω για φαντεζί φάσεις και τσαλιμάκια, λες και τα είχαμε και ποτέ. Μιλάω για το ψυχωμένο και στιβαρό παιχνίδι που δείξαμε σε όλη τη διοργάνωση (με σχετική εξαίρεση το ματς με τους Ρώσους), με το οποίο μπορούσες, γιατί είχε μια αγωνιστική ουσία. Μετά το γυρίσαμε στο καλαματιανό και στο άρτσι, μπούρτσι και λουλάς.

• Απαντ. 268
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@geovard : Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να κρίνουμε. Όταν ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον τρισμέγιστο Σόλιντ στην τελευταία του συνέντευξη ότι ο κόσμος θεωρεί πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, ο εξυπνίδης απάντησε ρωτώντας "τί θεωρείται ωραίο ποδόσφαιρο", έφαγε τον πούλο όμως διότι ανταπάντησε ο δημοσιογράφος "αυτό που ευχαριστεί τον κόσμο να το βλέπει".

Ο κόσμος έχει αλάθητο κριτήριο στο αν αυτό που βλέπει αξίζει να το βλέπει, ασχέτως του τί λέμε μεταξύ μας μια και υπεισέρχεται ο οπαδικός παράγων που τυφλώνει ολίγον. Όσον αφορά την Εθνική δε, όλοι ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο που έπαιξε από πλευράς θεάματος ήταν αίσχιστο απλά κάναμε στην άκρη τα όποια αισθήματα μας λόγω του ότι εκτιμήσαμε την τιτάνια πραγματικά προσπάθεια και τη λεβεντιά τους, εκτιμήσαμε την ομαδικοτητα τους και τέλος εκτιμήσαμε το αποτέλεσμα. Και φυσικά το γεγονός ότι όλα αυτά τα είδαμε για πρώτη φορά.

Αν έβλεπε κανείς μας αυτό το ποδόσφαιρο απ' την Βουλγαρία ή την Τουρκία, και τους έβλεπε νικητές και τροπαιούχους το πιθανότερο είναι ότι θα σχολίαζε "ουστ ρε πούστηδες τελειωμένοι με το κατενάτσιο σας".

Εν κατακλείδι, αν δεν μπορεί να κρίνει ο θεατής το θέαμα που βλέπει ποιός μπορεί? Στο θέατρο, πρέπει να είσαι θεατράνθρωπος για να κρίνεις αν η παράσταση είναι καλή ή όχι? Φυσικά και δεν μπορείς να καταλάβεις όλες τις πτυχές του θεάτρου ή μιας μουσικής παράστασης όπως πχ ένας μυημένος αλλά το σίγουρο είναι ότι μπορείς μια και η πλειοψηφία όλων μας ασχολείται με το ποδόσφαιρο σχεδόν εκ γενετής.

Δημοσ.

Για να δούμε τί θα κάνουμε σήμερα με τους Βόσνιους......

ΥΣ:blueviper προτείνω ανακωχή και περιμένω συνταγούλα στο γνωστό thread οκ; :)

Δημοσ.

Καλησπέρα...σας παραθέτω κάποιες λεπτομέριες από την πορεία του Ζαγοράκη στην Εθνική ομάδα. Συμβουλεύτηκα το site http://www.sport-fm.gr/

Η αποψινή αναμέτρηση θα είναι και η τελευταία του Θοδωρή Ζαγοράκη με το εθνόσημο σε επίσημο αγώνα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στις 7 Σεπτεμβρίου του 1994, στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 1996 απέναντι στα Νησιά Φερόε (1-5) αντικαθιστώντας τον Μηνά Χατζίδη στο 83ʼ. Στις 22 Ιανουαρίου του 1997 και στο φιλικό απέναντι στο Ισραήλ φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την αντικατάσταση του Στράτου Αποστολάκη στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Στις 17 Νοεμβρίου του 2004 στη νίκη επί του Καζακστάν στο «Καραϊσκάκη» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (3-1) έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμπληρώνει 100 συμμετοχές, ενώ στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, στην 101η του συμμετοχή, στις 9 Φεβρουαρίου του 2005 σημείωσε στη νίκη επί της Δανίας με 2-1 το πρώτο του γκολ με την εθνική και μάλιστα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αναμφισβήτητα η κορυφαία του στιγμή ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 στην Πορτογαλία, μια διοργάνωση στην οποία βραβεύτηκε και ως πολυτιμότερος παίκτης. Σημαντική παράμετρος είναι η συμμετοχή του σε 57 σερί επίσημους αγώνες της εθνικής από το ντεμπούτο του (7/9/1994) μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2005, όταν συμπλήρωσε κάρτες στον εντός έδρας αγώνα με την Αλβανία και τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική χάνοντας το επόμενο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ απέναντι στην Τουρκία εκτός έδρας.

Καλό υπόλοιπο ημέρας....

Δημοσ.

Κατά τ'άλλα τον Ζαγοράκη τον πετάνε πια μερικοί στον κάδο απορριμάτων....Άχρηστος σου λέει.......Πώς ξεχνάμε εμείς οι Ελληνάρες.......:|

Δημοσ.

Σε τρώει ο πισινούλης σου μου φαίνεται και μετά αρχίζεις και κλαίγεσαι για flames και "δεν θα το συνεχίσω, sorry από μένα, το μαμήσαμε" και άλλες τέτοιες γελοιότητες.

Δεν πρέπει κάποτε να αποσυρθεί ο Ζαγοράκης? Εδώ αποσύρθηκε ο Ζιντάν και άλλοι τεράστιοι παιχταράδες που ούτε το δεξί τους δε μπορεί να ξύσει ο Ζαγοράκης και εσύ λες ότι τον πετάμε στον κάδο απορριμάτων? Μήπως όσο παραπάνω μένει, από μόνος του (μαζί με τον Γερμανό) πετάει την καριέρα του Ζαγοράκη στον κάδο αυτό?

Δημοσ.
Κατά τ'άλλα τον Ζαγοράκη τον πετάνε πια μερικοί στον κάδο απορριμάτων....Άχρηστος σου λέει.......Πώς ξεχνάμε εμείς οι Ελληνάρες.......:|

Καταρχήν καλώς σας βρήκα αυτό είναι το πρώτο μου post.

Συμφωνώ και επαυξάνω με την εξής παρατήρηση: Πώς είναι δυνατόν να ξεχνάμε εμείς οι Ελληνες όταν όλοι μας η φιλοσοφία βασίζεται στο θυμητικό των πεπραγμένων των προγόνων μας;;Επειδή λοιπόν αυτό είναι τουλάχιστον παρανοϊκό μας χαρακτηρηστικό αρχίζω να πιστεύω οτι αυτό που φταίει είναι οτι βασικά είμαστε καιροσκόποι σε συνδιασμό με συμφεροντολόγοι.......

Ετσι είναι..Τώρα ο Ζαγόρ ''βάρηνε'' λόγο ηλικίας και τον κράζουμε ενω το καλοκαίρι του 2004 όλοι μας κλαίγαμε σαν μικρά παιδιά με την κούπα στα δικά του χέρια....

Εξαιρετικό το γνωμικό στην υπογραφή του ανωτέρω κυρίου....(είμαι παθών και μαθών..).Συγχαρητήρια.

Δημοσ.

Καλωσήρθες!! Λοιπόν και εγώ συμφωνώ με τον kandinsky ότι πλέον δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Ζαγοράκης. Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως δεν τον σεβόμαστε ούτε πως δεν τον ευχαριστούμε. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μόνος του δήλωσε ότι ήθελε να τελειώσει από την Εθνική. Αυτή είναι η σκληρή αλλά και καλή πραγματικότητα του ποδοσφαίρου.

Δημοσ.
Καλωσήρθες!! Λοιπόν και εγώ συμφωνώ με τον kandinsky ότι πλέον δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Ζαγοράκης. Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως δεν τον σεβόμαστε ούτε πως δεν τον ευχαριστούμε. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως μόνος του δήλωσε ότι ήθελε να τελειώσει από την Εθνική. Αυτή είναι η σκληρή αλλά και καλή πραγματικότητα του ποδοσφαίρου.

Καλά ενοείται οτι ήρθε η ώρα του να φύγει και εδώ που τα λέμε εγώ στη θέση του θα είχα αποσυρθεί μετά το euro σαν μύθος....Αλλα βγαίνουν τα ..αντε να μην πώ οι δημοσιογράφοι και μια κατηγορούν τον Οτο γιατί παίζει και μία γιατί οχι!!!Τα κοράκια αυτά κάνουν όλη την αναστάτοση λεσ και στερούμαστε εμείς προσωπικότητας και θα μας υποδείξουν αυτοί το ορθό και το πρέπον!!:evil: :evil:

Στο καλό να πάει ο Τεό που πλέον και αυτός μπήκε στο πάνθεον των μεγάλων του ελληνικού αθλητισμού.......

Ζαγορ στην καρδιά μας για πάντα (και ας είμαι αρρωστος γαύρος..)

Δημοσ.

Α εδω θα συμφωνησω με τον Kandisky κι εγω.Οταν σερνεσαι δε θα παιζεις.Εδω ο Ζινταν κρεμασε τα παπουτσια του.(και ειδατε πως επαιζε στο μουντιαλ)

Και τωρα μη μου πειτε οτι ο Ζαγορακης φευγει στην ακμη του!

Ισως θα επρεπε να ειχε φυγει πριν καποιο καιρο.

Δημοσ.

Συνταγούλα δε μου περισσεύει, αλλά έχω κάτι καλύτερο που πιστεύω πως θα σε ικανοποιήσει πλήρως, καθώς κι όλους εκείνους που προτιμούν να περιφέρει το κουφάρι του στο γήπεδο ο Αρχηγός, αντί να φύγει με ψηλά το κεφάλι και να τον θυμόμαστε αναλόγως:

Βαλσαμώνοντας το Ζαγοράκη

Η όλη διαδικασία θα μας πάρει 70 μέρες συνολικά, διότι επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Τις πρώτες σαράντα, τις αφιερώνουμε στο στέγνωμα του στομάχου. Η διαδικασία αρχίζει με την αφαίρεση των πνευμόνων, του στομαχιού, του συκωτιού και των εντέρων μέσω μιας κοιλιακής τομής στην αριστερή πλευρά του σώματος. Ο εγκέφαλος αφαιρείται μέσω της μύτης με ένα εργαλείο που τουλάχιστον οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι το αποκαλούσαν γάντζο εγκεφάλου και το οποίο έμοιαζε σαν μια βελόνα τσιγγέλι. Την καρδιά την άφηνουμε μέσα στο σώμα, καθότι θεωρείται η πηγή της σκέψης.

Αφού λοιπόν αφαιρέσουμε τα όργανα, ξέπλενουμε το σώμα με κρασί προκειμένου να σκοτώσουμε κάθε υπόλοιπο βακτηριδίων. Στην συνέχεια το συσκευάζουμε, αφού προηγουμένως το καλύψουμε με μια μορφή άλατος που την λέμε natron και το άφηνουμε πάνω στο τραπέζι της "εγχείρησης" για να ξεραθεί. Σαράντα μέρες μετά, αυτό θα έχει μαυρίσει και ζαρώσει αλλά θα είναι έτοιμο για την αποκατάσταση και τη συνέχεια της διαδικασίας.

Το δέρμα του Ζαγοράκη τρίβεται για να καταστεί εύπλαστο, ενώ το σώμα γεμίζεται κι αρωματίζεται. Το γέμισμα θα φτάνει κάτω από το δέρμα, στην παχουλή σάρκα. Επίσης βάφεται με διάφορα χρώματα, πριν περαστεί με ένα στρώμα ζεστής ρητίνης. Στο τέλος όλο το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα πόδια τυλίγεται με ένα στρώμα από λουρίδες λινού υφάσματος κι επαφίεται στο κέντρο του γηπέδου, μαζί με το περιβραχιόνιο, για να χαίρεται η φύσις όλη κι οι groupies του. Άμα δέσουμε και κορδονάκια στα πόδια, θα μπορούμε και να έχουμε ελαφρές κινήσεις, όπως έγινε με το βασιλιά.

@sabonis

αντε να μην πώ οι δημοσιογράφοι και μια κατηγορούν τον Οτο γιατί παίζει και μία γιατί οχι!!!

Βασικά ο Ρεχακλής τ' ακούει, διότι αφού κίνησε γη και ουρανό για να παραμείνει στην ενεργό εθνική δράση ο Ζαγόρ, δε φρόντισε να τον βάλει ούτε καν ένα 5λεπτο, ίσα ίσα για να τον χειροκροτήσει ο κόσμος και να αποσυρθεί με τις δέουσες τιμές. Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός και στείρος εγωισμός, τότε έχουν χάσει το νόημά τους οι έννοιες.

Δημοσ.

Όχι ρε συ, δεν είναι έτσι. Παίρνει παικτες για την ψυχολογία και μόνο....:mrgreen:

Ούτε ζωολογικός κήπος να ήταν (ή μάλλον το μουσείο Γουλανδρή), "από 'δω βλέπετε τον Ζαγοράκη, από 'δω το παιδί το λυπημένο (βλέπε Καψής), από 'δω...."

Δημοσ.

Δεν μου λέτε ρε παλικάρια που έχετε άχτι τον Ζαγοράκη και την αποχώρησή του πλέον με την ουρά στα σκέλια, όταν ήταν να αποχωρήσει ο Γιαννάκης από την εθνική μπάσκετ τα ίδια λέγατε?

Εντάξει, απλά έλεος με την χωλή, έχει καταντήσει κουραστική.

Δημοσ.
Δεν μου λέτε ρε παλικάρια που έχετε άχτι τον Ζαγοράκη και την αποχώρησή του πλέον με την ουρά στα σκέλια, όταν ήταν να αποχωρήσει ο Γιαννάκης από την εθνική μπάσκετ τα ίδια λέγατε?

Σε λένε μήπως Μήτσο και σε είχα δίπλα μου στην καφετέρια όταν είχα τότε τη συζήτηση περί Γιαννάκη, για να με διαψεύσεις για το τι έλεγα και τι δεν έλεγα;

Φαντάζομαι όχι. Για να σου ικανοποιήσω λοιπόν την απορία, τα ίδια έλεγα.

Εντάξει, απλά έλεος με την χωλή, έχει καταντήσει κουραστική.

Να ζητήσεις να μπει στους κανονισμούς: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΩΛΗ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...