Kandinsky Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Λέγοντας αυτό, εννοούσα ότι στη περίπτωση Πατσατζόγλου είχαμε ψυχολογική στήριξη από ομάδα και φιλάθλους, ενώ στη περίπτωση Καψή ψυχολογικό πόλεμο, καχυποψία και προκατάληψη. Μη μου πεις ότι δεν έχει σημασία για την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή η στάση της διοίκησης και των οπαδών απέναντί του. Δε θα σου απαντούσα εκ νέου αλλά βλέπω ότι απ' το θέμα της Εθνικής περνάμε στον Ολυμπιακό και εμμέσως πλην σαφώς στις ευθύνες του Ολυμπιακού για τον Καψή. Τα έχουμε ακούσει όλα. Ότι οι παλιοί είχαν κλίκα και δεν τον δέχτηκαν (και δέχτηκαν όλους τους άλλους). Ότι ο προπονητής έχει κάτι μαζί του και δεν τον βάζει ενώ δεν είναι τραυματίας (από συνέντευξη του τον Φεβρουάριο του χρόνου που διανύουμε. Περίεργο όμως, κάθε βδομάδα "ενοχλήσεις"). Το καλοκαίρι δεν πέρασε καν όπως οι άλλοι από εργομετρικά γιατί είχε ενοχλήσεις! Πόσο πιά να τον στηρίξει ο οπαδός τον κο Καψή? Απ' την πρώτη μέρα που ήρθε τον στηρίξαμε, τί άλλο να κάνουμε πια? Να του φτιάξουμε το γαλατάκι και να του πούμε παραμυθάκι να κοιμηθεί? Έχεις όρχεις κύριε? Τράβα στον Κοκ και κάνε θέμα, κάντα όλα θρύψαλα και δείξε ότι θες να παίξεις ή/και πες "φεύγω δε γουστάρω, με υποβιβάζετε". Αλλά όχι, ο Μιχαλάκης δεν είναι βλαξ. Καλά είναι να τρέχει ο μισθός, ειδικά τώρα που η καριέρα τελειώνει. Κι ας μην ξεχνάμε ότι και στη Μπορντώ δεν έκανε καμμία μεγάλη καριέρα. Κι εκεί προβλήματα είχε. Επίσης, για άλλη μια φορά να πω ότι ο Καψής προφανώς δεν εκλείθει στην Εθνική για να την στηρίξει, αλλά για να στηριχθεί αυτός. Ενδεχομένως ο Ρεχάγκελ δεν θέλει καν να τον υποστηρίξει για να τον βοηθήσει να βρει γρηγορότερα τον εαυτό του, αλλά μόνο και μόνο σαν ένα ευχαριστώ για τη προσφορά του στον άθλο του 2004. Το ίδιο σκεπτικό είχε και ο Αλκέτας το '94, να τιμήσει όσους ήταν μεγάλοι εν ενεργεία παίκτες και πήγαν την ομάδα στα τελικά και εισέπραξε το γνωστό 4-4-2. Η Εθνική ομάδα δεν είναι άσυλο αποκατάστασης. Ο επαγγελματίας παίκτης που κέρδισε το Euro έχει ήδη τιμηθεί. Μη ξεχνάμε ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, και μάλιστα άνθρωποι που επωμίζονται τεράστια σωματικά και ψυχολογικά βάρη. Δεν είναι η ζωή Pro Evolution Soccer για να βάζεις μέσα στο γήπεδο 22 ανθρωπάκια και να τα έχεις να τρέχουν γύρω γύρω ασταμάτητα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες στο αληθινό ποδόσφαιρο, που μόνο ένας αδαής μπορεί να υποστηρίξει ότι τους γνωρίζει και τους καταλαβαίνει όλους, επειδή παίζει football manager και ενημερώνεται συχνά από τις αθλητικές εφημερίδες. Μαζί με τα βάρη πάνε και τα λεφτά. Δε μ' αρέσει ο λαϊκισμός αλλά προτιμώ χίλιες φορές το υποτιθέμενο τεράστιο βάρος του ποδοσφαιριστάκου απ' τα βάρη ενός απλού εργαζόμενου ή ενός ανθρώπου που χειρίζεται πραγματικά δύσκολες καταστάσεις όπως πχ ένας πιλότος, ένας καπετάνιος, ένας γιατρός, κλπ. Ναι, έχει και ο ποδοσφαιριστής τα ρίσκα του, τις δυσκολίες του, κλπ αλλά εδώ έχουμε καταντήσει να νοιαζόμαστε για τα ψυχολογικά του κάθε μπούλη εκατομμυριούχου και ξεχνάμε τα σημαντικά.
Critter Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Απο μενα τέλος και προσωπικά συγνώμη σε οσους αναγκαστηκάν να διαβαζουν-προσπερνουν τις αράδες μου για να δουν ένα on topic post. Να είστε καλα και καλη επιτυχία στην εθνική (ποδοσφαίρου της Ελλάδος )
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Το ότι μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην ομάδα του Καψή το σκέφτηκε ο Όττος? Διότι αν είναι καλά για να παίξει στην Εθνική (σύμφωνα με τα παράπονα που βγήκε και έκανε ότι δεν τον αφήνει ο Ολυμπιακός να παίξει) τότε είναι καλά και για να παίζει στον Ολυμπιακό στον οποίο δηλώνει συνέχεια κωλόπονο. Δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση, γι'αυτό ρωτάω: Ο Σόλιντ ήθελε να βάλει τον Καψή να παίξει, αλλά ο Καψής παρίστανε τον τραυματία; Γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνω όλα αυτά που λες τι νόημα έχουν. Εγώ είχα την εικόνα ότι ο Σόλιντ (και γενικά ο Ολυμπιακός) τον είχαν ξεγραμμένο τον Καψή.
Arioch79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Καλά, το συνεχίζω κι εγώ τότε για να μη λέει ο κόσμος ότι δεν έχω άποψη! Κατ' αρχάς, όσον αφορά τον Καψή, ανέφερα απλά το γεγονός ότι δεν έχει ψυχολογική στήριξη από τον κόσμο (αναμφισβήτητο γεγονός). Τώρα το αν φταίει αυτός ή ο Ολυμπιακός για την κατάσταση, δε ξέρω και δε με νοιάζει. Απλά έφερα το παράδειγμα για να δηλώσω το προφανές, ότι δηλαδή η απόδοση και η ψυχολογία ενός παίχτη είναι ανάλογες ποσότητες. Όλα αυτά στο πλαίσιο του κατά πόσο είναι σημαντική η ψυχολογία για ένα ποδοσφαιριστή. Το ίδιο σκεπτικό είχε και ο Αλκέτας το '94, να τιμήσει όσους ήταν μεγάλοι εν ενεργεία παίκτες και πήγαν την ομάδα στα τελικά και εισέπραξε το γνωστό 4-4-2. Η Εθνική ομάδα δεν είναι άσυλο αποκατάστασης. Ο επαγγελματίας παίκτης που κέρδισε το Euro έχει ήδη τιμηθεί. Δε νομίζω ότι είναι δόκιμος αυτός ο παραλληλισμός. Η περίπτωση του Καψή είναι ειδική, και δε μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε γενικοποιώντας τη. Και, επαναλαμβάνω, η αχρήστευση μίας θέσης σε μια ομάδα δεν είναι πια τόσο σημαντικός παράγοντας αποτυχίας. Ειδικά για έναν τόσο ανθρώπινο λόγο. Γενικά το θέμα εμπίπτει στη διαφορετική οπτική γωνία που λέγαμε πριν, οπότε ας το αφήσουμε. Άλλωστε ο Καψής μόνος του δε μπορεί ούτε να καταστρέψει ούτε να σώσει την εθνική. Ναι, έχει και ο ποδοσφαιριστής τα ρίσκα του, τις δυσκολίες του, κλπ αλλά εδώ έχουμε καταντήσει να νοιαζόμαστε για τα ψυχολογικά του κάθε μπούλη εκατομμυριούχου και ξεχνάμε τα σημαντικά. Προσωπικά δε με νοιάζει αν κερατώνει τον Άντζα η γυναίκα του και έχει μετά αυτός τις μαύρες του. Με νοιάζει όμως αν αυτό επηρρεάζει την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά αν είμαι ο προπονητής του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σκέφτηκα κι εγώ ορθολογιστικά. Κακή ψυχολογία = κακή απόδοση. Συνοψίζω και κλείνω, υποσχόμενος να μην επανέρθω στο θέμα: - Συμφωνώ με τη κίνηση του Ρεχάγκελ να καλέσει τον Καψή στην εθνική. Ήταν μια πολύ ανθρώπινη κίνηση και πιστεύω ότι δεν θα είχε τόσο αρνητικό αντίκτυπο στην εθνική ομάδα. - Αντικειμενικά, ο Ρεχάγκελ έπρεπε να ανανεώσει την εθνική ομάδα μετά το Euro. Πολλοί παίκτες έχουν φτάσει κάποια ηλικιακά όρια, ενώ πολλοί άλλοι δεν συμμετέχουν ενεργά στις υποχρεώσεις των ομάδων τους. Σίγουρα όμως, η εθνική θα έτρωγε πολλές σφαλιάρες μέχρι να ξαναβρεί το δρόμο της, και επίσης σίγουρα, όλοι όσοι γκρινιάζουν τώρα για τη μη ανανέωση, θα γκρίνιαζαν γιατί δε κράτησε ο Γερμανός τον κορμό της νικηφόρας εθνικής του 2004. Υπό αυτό το πρίσμα, καταλαβαίνω απόλυτα τη λογική με την οποία ο Ρεχάγκελ αποφάσισε να συνεχίσει με τους ίδιους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτή. Απλά δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση του. Καλό θα ήταν να λέμε και αυτές τις δύο λεξούλες μερικές φορές. Δεν ξέρω.
blueviper Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Η ερωτηση του Κ οπως ειναι διατυπωμενη, ειναι σαφεστατη. Που να φανταστει ο αλλος οτι ειναι τοσο ξεκαρφωτη? Να με συμπαθάς για την καθυστερημένη απάντηση. Θα είχε νόημα η απορία σου, αν η ερώτηση που είχε γίνει δεν είχε και σαφέστατο αποδέκτη. Δεν αφορούσε τους πάντες αλλά το Νωντα και τη θέση που εξέφρασε, προκειμένου να την ξεκαθαρίσει. Αν κάποιος άλλος επιθυμούσε να δώσει απάντηση, θα μπορούσε να τσεκάρει και για ποιο λόγο απευθύνει ο χρήστης την ερώτηση συγκεκριμένα κι όχι αόριστα και γενικά, για να έχει και σφαιρικότερη άποψη και να μη γνωμοδοτεί αδίκως. Ο Νώντας επί 2 προτάσεις μίλαγε για ποδόσφαιρο και μόνο (το topic δε κι η όλη η προηγούμενη συζήτηση, αυτό αφορούσε), κατηγορώντας εκείνους που τολμάνε και ασκούν κριτική στους άμεμπτους. Στην τρίτη του πρόταση που ήταν και συμπερασματική με βάση τα όσα προανέφερε, φρόντισε να μας παροτρύνει να χαιρόμαστε τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού...κάθε λοιπόν κοινός νους θα συμπέραινε εύλογα πως ο Νώντας μιλώντας για τον αθλητισμό, επικεντρώνεται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Αλλιώς ας το βγάλουμε το thread "Οι μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πινγκ-πονγκ". Γνώμη μου φυσικά. Όσο για τις μετά-Euro επιτυχίες μας, δεν είδα τελικά και πολλούς υποστηρικτές. Οπότε μάλλον θα παραμείνω με το χαμόγελο κρυμμένο, μέχρι να δω μέρος έστω της απόδοσης που διατηρήσαμε κατά τη διοργάνωση, χωρίς να αισθάνομαι εθνικός μειοδότης που δεν κάνω τούμπες και διπλό λουπ και άξελ από τη χαρά μου για όσα βλέπω. Τελος η σαφηνεια ειναι μια απο τις βασικες αρχες της δομης του γραπτου και του προφορικου λογου θελετε δεν θελετε. Απο το δημοτικο το μαθαμε. Αν αγνοειται απο καποιους ειναι προβλημα τους. Πόσο σαφής είναι εκείνος που ενώ περιγράφει χαρακτηριστικά και συμπτώματα που συναντώνται στην Ελλάδα και καταλήγει με ένα "έτσι είναι ο κόσμος", νομίζω πως είναι προφανές. Αν μάλιστα του αποκριθείς φυσιολογικά με ένα "πως είναι δηλαδή ο κόσμος;" κι αρχίσει να σου περιγράφει τις συνθήκες στην Ιαπωνία, ενώ μιλάγατε για Ελλάδα, τότε έχουμε πρόβλημα.
blueviper Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Συνοψίζω και κλείνω, υποσχόμενος να μην επανέρθω στο θέμα:- Συμφωνώ με τη κίνηση του Ρεχάγκελ να καλέσει τον Καψή στην εθνική. Ήταν μια πολύ ανθρώπινη κίνηση και πιστεύω ότι δεν θα είχε τόσο αρνητικό αντίκτυπο στην εθνική ομάδα. Δεν το συμμερίζομαι προσωπικά φίλε Arioch79. Ένα μικρό μπάχαλο δημιουργήθηκε εν τέλει και το αποτέλεσμα ήταν να καλείται ο παίχτης σε απολογία από την ομάδα του, για αναντιστοιχία λόγων και πράξεων. Αν ήθελε να συνδράμει σε επίπεδο ψυχολογίας τον παίχτη, θα μπορούσε απλώς να του μιλήσει τηλεφωνικά ή κατ' ιδίαν, έχοντας προηγουμένως επαφή και συνομιλία με τον προπονητή του που είναι ο πλέον αρμόδιος (εκτός του ιδίου) να γνωρίζει την κατάσταση του παίχτη του. Όπως επέλεξε να λειτουργήσει ο Ρεχακλής, είτε θα εξέθετε τον παίχτη, είτε την ομάδα του. Σε κάθε περίπτωση απλώς θα έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά και θα πόλωνε το κλίμα. Θες να βοηθήσεις τον Καψή; Στείλε του ένα μπουκέτο λουλούδια με κάρτα "στον αμυντικό της καρδιάς μου με αγάπη...θα σε υπολογίζω πάντα". Παρ' τον απ' το σπίτι, αράξτε σε ένα παγκάκι, πείτε τον πόνο σας κι άσ' τον να πλαντάξει στον ώμο σου και να εκτονωθεί. Τρόποι πάντα υπάρχουν. Όταν όμως δεν έχεις καν το τακτ να έρθεις σε επικοινωνία και με τους αρμοδίους να αποφανθούν το γιατί δεν παίζει τόσο καιρό ο Καψής, για να αποκτήσεις και μια σφαιρικότερη άποψη, τότε περισσότερο κακό κάνεις, παρά καλό. Κι αυτό αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος.
Kandinsky Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Κατ' αρχάς, όσον αφορά τον Καψή, ανέφερα απλά το γεγονός ότι δεν έχει ψυχολογική στήριξη από τον κόσμο (αναμφισβήτητο γεγονός). Πού το στηρίζεις το αναμφισβήτητον του πράγματος? Τώρα το αν φταίει αυτός ή ο Ολυμπιακός για την κατάσταση, δε ξέρω και δε με νοιάζει. Απλά έφερα το παράδειγμα για να δηλώσω το προφανές, ότι δηλαδή η απόδοση και η ψυχολογία ενός παίχτη είναι ανάλογες ποσότητες. Όλα αυτά στο πλαίσιο του κατά πόσο είναι σημαντική η ψυχολογία για ένα ποδοσφαιριστή. Αυτά είναι γνωστά αλλά η περίπτωση συγκεκριμένη. Δε νομίζω ότι είναι δόκιμος αυτός ο παραλληλισμός. Η περίπτωση του Καψή είναι ειδική, και δε μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε γενικοποιώντας τη. Μόλις προηγουμένως δεν γενικεύεις? Και δεύτερον, γιατί δεν είναι δόκιμος ο παραλληλισμός? Κι ο Αλκέτας δεν προσπάθησε αντί του καλύτερου έμψυχου δυναμικού να κάνει ψυχικά, να τιμήσει, κλπ, παίκτες που ορισμένοι εξ αυτών δεν άξιζαν να είναι στην Εθνική? Και, επαναλαμβάνω, η αχρήστευση μίας θέσης σε μια ομάδα δεν είναι πια τόσο σημαντικός παράγοντας αποτυχίας. Ειδικά για έναν τόσο ανθρώπινο λόγο. Το θέμα μας δεν είναι τοσο η αχρήστευση μιας θέσης (αν και είναι και αυτό μια και δεν έχει την πολυτέλεια η Ελλάδα να παίρνει αργόσχολους ή ταπεινούς και καταφρονεμένους) όσο το ότι είναι παντελώς λάθος να καλείς παίκτη που στην ομάδα του δηλώνει τραυματίας. Δεν καταλαβαίνω πώς αλλιώς πρέπει να το εξηγήσω για να δώσω την ηθική διάσταση του πράγματος. Ξαναρωτώ : Είναι δίκαιο γι' αυτόν που τον πληρώνει να τον πληρώνει για να πίνει καφέδες στην παραλία μια και έχει συνεχώς "ενοχλήσεις" ενώ παράλληλα για να πάει να παίξει στην Εθνική δεν έχει? Διότι πώς αλλιώς μεταφράζεις το "ο Ολυμπιακός δεν με αφήνει να παίξω?" Ότι "μπορώ να παίξω στην Εθνική". Άρα, δεν ισχύει κι αυτό που λες περί "αχρήστευσης θέσης" διότι ο κύριος Καψής δηλώνει παρών κι αξούριστος στο κάλεσμα του Γερμανού. Γενικά το θέμα εμπίπτει στη διαφορετική οπτική γωνία που λέγαμε πριν, οπότε ας το αφήσουμε. Άλλωστε ο Καψής μόνος του δε μπορεί ούτε να καταστρέψει ούτε να σώσει την εθνική. Προκαλεί όμως μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα του και σε μένα που είμαι οπαδός της διότι δείχνει ξεκάθαρα ότι με έχει γραμμένο. - Αντικειμενικά, ο Ρεχάγκελ έπρεπε να ανανεώσει την εθνική ομάδα μετά το Euro. Πολλοί παίκτες έχουν φτάσει κάποια ηλικιακά όρια, ενώ πολλοί άλλοι δεν συμμετέχουν ενεργά στις υποχρεώσεις των ομάδων τους. Σίγουρα όμως, η εθνική θα έτρωγε πολλές σφαλιάρες μέχρι να ξαναβρεί το δρόμο της, και επίσης σίγουρα, όλοι όσοι γκρινιάζουν τώρα για τη μη ανανέωση, θα γκρίνιαζαν γιατί δε κράτησε ο Γερμανός τον κορμό της νικηφόρας εθνικής του 2004. Αυτό ισχύει μέχρι ενός σημείου. Δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο, κρατάω και τους 11 ή διώχνω και τους 11, η αλλαγή και η μετάβαση σε μια νέα κατάσταση πρέπει να είναι σταδιακή. Άσε δε που απ' τη στιγμή που βλέπεις ότι αυτοι οι 11 που αγαπάς, έχεις σαν παιδιά σου, τους εμπιστεύεσαι, κλπ κλπ, για τον Α, Β, Χ, Ψ λόγο σέρνονται, κάτι πρέπει να κάνεις για να κινήσεις τα λιμνάζοντα ύδατα!
Critter Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 blueviper εισαι οσο λαθος δεν ειναι κανεις ανθρωπος στον κοσμο με αυτα που γραφεις και κατατροπώνεις καθε ίχνος παγκοσμιας κοινης λογικης και σκεψης. Να χρησιμοποιεις το μυαλο σου και τα ματια σου χωρις παρωπίδες. Ξαναματαεπαναλαμβανω, ο Νώντας λεει: «Ρε παιδιά, μάθετε να εκτιμάτε τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο να αποδοκιμάζετε την κάθε αποτυχία....».. Αν θεωρεις την προταση του λαθος, του γραφεις «που κολλάει ο ελληνικος αθλητισμος?» αν δεν του το γράψεις τοτε αυτοματα την αποδέχεσαι και σημαίνει ότι εχεις καταλαβει τι εννοει. Η ερμηνεία λοιπον αυτης της προτασης εχόντας παρακολουθήσει και τον προηγουμενο διαλογο, όπως θα την ερμήνευε ενας δασκαλος για να την καταλαβουν τα ελαχιστα παιδακια πρώτης δημοτικού που δεν την καταλαβαν είναι : Δασκαλος : Παιδια, αυτό που θελει να πει ο συγγραφεας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ είναι ότι ολοι βριζετε την εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου και τον ρεχαγκελ ενώ πριν δύο χρονια τους αποκαλουσατε ηρωες. Αυτό ΓΕΝΙΚΑ (=ελληνικος αθλητισμος) δεν είναι καθολου σωστο μιας και πρεπει να σεβομαστε καποιον που εχει φτασει στην κορυφη σε αυτό που κανει, γιατι από αυτόν μπορουμε να μαθουμε πραγματα. Γενικα στη ζωη σας θα πρεπει να το εχετε αυτό σαν αρχη και να εκτιμάτε ένα αποτέλεσμα που ερχετε υστερα απο προσπαθεια και το μοχθο. Μην ειστε αχαριστοι. Η απαντηση λοιπον του Κ είναι «Πεσμου ποιες είναι οι επιτυχιες του ελληνικου αθλητισμου»… Ε!τα συμπερασματα σε οποιον εχει το κουραγιο να καταλαβει για τι θεατρο του παραλογου μιλαμε εδώ περα. Ξύπνα και δες ότι 1+1=2 (μιλωντας παντα για το δεκαδικο συστημα αριθμησης). Υ.Γ: Τα λες ωραια, αλλα το «λουλουδατο» λεγειν δεν μπορει να ρίξει στάχτη στα ματια αυτών που καταλαβαινουν και μπορουν να σε παρακολουθήσουν. Το να κρυβεσαι πισω από την ορθοτητα του λογου σου για να πλασαρεις τα ευφυολογήματα σου δεν πιάνει σε όλους. Κλεινω λεγοντας ότι ειχα πει πως δεν ξανατοποθετουμε αλλα αναγκάστηκα. Αυτή τη φορα δινω το λογο της τιμης μου ότι πολύ απλα δεν ξαναμπαινω στο συγκεκριμενο τοπικ για να μην ξαναδιαβασω «εξωγηινες» ταριχευμένες μπουρδολογιες και χαλάω τη ζαχαρένια μου. Αν νομιζει ότι καποιος εχει να μου κατι, ας στείλει pm. Αλλιως μπορει να το γραψει εδώ, να το διαβασει και να το χαρει μόνος του. Τα λέτε.
Arioch79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Να με συγχωρείτε για την καταπάτηση της υπόσχεσής μου, αλλά αναθεώρησα ορισμένα πράγματα και πρέπει να τα αναφέρω. OK, κατόπιν των τελευταίων posts των blueviper και kandinsky, οφείλω να παραδεχτώ ότι, ως οπαδός του αιωνίου, δεν είχα ασχοληθεί με τις όποιες προστριβές είχε ο παίκτης με τον Ολυμπιακό. Δεν ήξερα ότι το θέμα ήταν τόσο περίπλοκο. Νόμιζα ότι απλά ο Καψής ήταν στο στάδιο της αποθεραπείας και ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να κληθεί στην εθνική ούτως ώστε να την ενισχύσει/ενισχυθεί, καθαρά ψυχολογικά βέβαια. Τώρα που γνωρίζω τα θέματα ηθικής που προκύπτουν και τις άλλες επιπλοκές που δε γνώριζα, οφείλω να ανακαλέσω. Θα εμμείνω όμως στην άποψή μου για την επιλογή του Ρεχάγκελ. Η διαφορά μας, φίλε Kandinsky, προφανώς δεν εστιάζεται στο κατά πόσο η επιλογή αυτή καθ' εαυτή ήταν σωστή, αλλά στο με ποιά κριτήρια έγινε. Εσύ πιστεύεις ότι το έκανε για να τιμήσει τους ποδοσφαιριστές που τον δικαίωσαν, εγώ πιστεύω ότι απλά δοκίμασε τον εύκολο δρόμο, αναλογιζόμενος ότι α) οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι σχετικά στο απυρόβλυτο, οπότε ανεξαρτήτου αποτελέσματος και απόδοσης έχουν ένα άσυλο και β) με τις δεδομένες πρώτες γκέλες της ανανεωμένης εθνικής, όλοι οι Έλληνες αθλητικογράφοι θα του την είχαν στημένη στη γωνία με τις "εποικοδομητικές κρητικές" τους. Και μη μου πεις ότι η ανανεωμένη εθνική δε θα έτρωγε τρελές σφαλιάρες τα πρώτα χρόνια! Εδώ χρειάζονται τουλάχιστον ένα χρόνο για να συγκροτηθούν οι ανανεωμένες ομάδες σε επίπεδο συλλόγων, που οι παίχτες τους βρίσκονται κάθε μέρα στην προπόνηση και παίζουν μαζί ένα ή δύο επίσημα παιχνίδια τη βδομάδα. Όσο δε αφορά το σχόλιό σου για το άσπρο - μαύρο, δεν καταλαβαίνω πώς συμπέρανες ότι εννοούσα να διώξει και τους έντεκα. Τέτοιου είδους ανανέωση απλά δεν γίνεται. Μόνο ο ΠΑΟ την έκανε και είδαμε τα αποτελέσματα! Με το συγκεκριμένο σχόλιο αναφερόμουν στην ενδιάμεση κατάσταση, η οποία όμως δε παύει να διαλύει τη χημεία της ομάδας και η οποία απαιτεί χρόνο για να ξαναβρεί την ισορροπία της. Χρόνο που δε διατίθεται να διαθέσει ο Έλληνας φίλαθλος ή αθλητικογράφος, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και εθνικής ομάδος. Αν βάλετε του χρόνου δύο νέους ποδοσφαιριστές στη θέση του Ριβάλντο και του Τζώρτζεβιτς, δε θα τους κράξετε με τις πρώτες γκέλες, όπως κάνουμε εμείς με Βύντρα;
Kandinsky Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ήδη έχουν αρχίσει από φέτος να ακούγονται φωνές για τον Τζώρτζεβιτς και για το ότι δεν τραβάει (λογικό το ότι δεν τραβάει αφού τον ξεζούμισαν). Φωνάζει λοιπόν ο κόσμος διότι βλέπει πως δεν έγινε στοιχειώδης προγραμματισμός ώστε να μπει κάποιος νέος στη θέση του ομαλά. Εφόσον λοιπόν συνεχίσει μόνος του ο Τζώρτζεβιτς και του χρόνου συνεχίσει να παραπαίει, δεν θα έχω δίκιο να φωνάζω εις διπλούν και εις τριπλούν? Το ότι θα τον έχει μέσα ανελιππώς ακόμα κι όταν σέρνεται θα αποτελεί κάποια τιμή για τον πραγματικά μεγάλο αυτό παίκτη? Αντιθέτως.....
blueviper Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 blueviper εισαι οσο λαθος δεν ειναι κανεις ανθρωπος στον κοσμο με αυτα που γραφεις και κατατροπώνεις καθε ίχνος παγκοσμιας κοινης λογικης και σκεψης. Να χρησιμοποιεις το μυαλο σου και τα ματια σου χωρις παρωπίδες. Ε!τα συμπερασματα σε οποιον εχει το κουραγιο να καταλαβει για τι θεατρο του παραλογου μιλαμε εδώ περα. Ξύπνα και δες ότι 1+1=2 (μιλωντας παντα για το δεκαδικο συστημα αριθμησης). Υ.Γ: Τα λες ωραια, αλλα το «λουλουδατο» λεγειν δεν μπορει να ρίξει στάχτη στα ματια αυτών που καταλαβαινουν και μπορουν να σε παρακολουθήσουν. Το να κρυβεσαι πισω από την ορθοτητα του λογου σου για να πλασαρεις τα ευφυολογήματα σου δεν πιάνει σε όλους. Κλεινω λεγοντας ότι ειχα πει πως δεν ξανατοποθετουμε αλλα αναγκάστηκα. Αυτή τη φορα δινω το λογο της τιμης μου ότι πολύ απλα δεν ξαναμπαινω στο συγκεκριμενο τοπικ για να μην ξαναδιαβασω «εξωγηινες» ταριχευμένες μπουρδολογιες και χαλάω τη ζαχαρένια μου. Πραγματικά καλέ μου φίλε, αναρωτιέμαι γιατί οδύρεσαι και κάνεις λες και σου πάτησαν τον κάλο, σου έβρισαν τη μάνα και τον θείο τον Κώστα. Ηρέμησε, χαλάρωσε, άραξε σε έναν καναπέ, τσίμπα και μια πίνα κολάντα, άσε λίγη ambient να παίζει στο background και θα πέσει η πίεση σε χρόνο dt. Έχω την ταπεινή αίσθηση πως ούτε κατά οποιονδήποτε τρόπο φρόντισα να σε προσβάλλω, ούτε απαξίωσα τη γνώμη σου, ούτε καν σε ειρωνεύτηκα. Μάλιστα φρόντισα να ντύσω το post μου με ένα καταληκτικό "γνώμη μου φυσικά", ακριβώς για να αποδείξω πως σέβομαι άλλες ερμηνείες, αλλά δεν αποδέχομαι την υπόστασή τους. Προς τι λοιπόν το flame, το ανάθεμα, τα νεύρα και τα πάθη; Μας πήραν την Τριπολιτσα; Κακώς ο Νώντας έμπλεξε γενικά τα περί αθλητισμού. Αν έχει καμία σημασία, η δική μου εικασία, διαβάζοντας το post του, ήταν πως η φαινομενικά αοριστολογική του αναφορά στον αθλητισμό, αφορούσε και πάλι τα περί ποδοσφαίρου. Όταν όλα τα post μιλάνε για το ποδόσφαιρο και την εθνική, οι προηγούμενες προτάσεις του επίσης κι η κατακλείδα συνοψίζει σε μια νουθεσία γενικόλογη, από την οποία πρέπει να προκύψουν συμπεράσματα ειδικότερα, το πιθανότερο είναι να απαντούσα κι ο ίδιος ανάλογα. Στη χειρότερη να έβαζα το αθλητισμός σε εισαγωγικά, για να καταδείξω καλύτερα την παρερμηνεία του πράγματος, και να έχω καλυμμένα και τα νώτα μου από όλους εκείνους που θα μου έπρηζαν τα ούμπαλα για κανένα 2μερο, μιλώντας για άστοχο ερώτημα. Λυπάμαι που δε συμφωνώ. Είναι όμως αυτός λόγος να στενοχωριέσαι και να χαλάς τη ζαχαρένια σου; Θα ασπρίσει και το μαλλί πριν την ώρα του και θα 'ναι κρίμα. Όσο για τις νουθεσίες, τις συμβουλές και τις προτάσεις που μου απευθύνεις, σου είμαι ευγνώμων. Πάντα καλοδεχούμενες οι παρατηρήσεις. Θα μου επιτρέψεις και μια εκ μέρους μου: αν κι όποτε είναι να την "κάνεις" από μια συζήτηση, άσε τις υποσχέσεις και τα λόγω τιμής κατά μέρος. Αν δραματοποιούσαμε λιγότερο τέτοιες τακτικές, για να κάνουμε ηρωϊκη έξοδο, θα αποκτούσαμε μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Θες να το κόψεις; Απλώς δεν ξαναγράφεις κι ούτε εξηγείς το τι και το πως...κι είσαι και κύριος! Τα υπόλοιπα μου θυμίζουν απλώς τις αντιδράσεις μικρών παιδιών.
Kandinsky Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ξαναματαεπαναλαμβανω, ο Νώντας λεει: «Ρε παιδιά, μάθετε να εκτιμάτε τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο να αποδοκιμάζετε την κάθε αποτυχία....».. Ξύπνα. Τα λέει αυτά αναφερόμενος στην Εθνική ποδοσφαίρου. Όταν το καταλάβεις θα είναι καλύτερα και δεν στο στέλνω pm, ξέρω ότι θα το δεις.
punky Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Εγώ να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι άλλο; Μιας και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις επιλογές και τη νοοτροπία του Ρεχάγκελ, και κατά πόσο είναι αυτές σωστές; Πιστεύετε ότι είναι όλες 100% επιλογές Ρεχάγκελ; Είναι πράγματι ο μόνος που αποφασίζει; Ή μαζί του αποφασίζουν ο Καραμανλής, ο Γκαγκάτσης, ο Κρόκους, ο Σωφέρ και οι σπόνσορες; Υπερβάλλω βέβαια, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι, μήπως προσπαθεί να ικανοποιήσει ένα σωρό λαμόγια/δορυφόρους/vested interests και δεν είναι αυτό αποτέλεσμα της προπονητικής του κρίσης και μόνο;
nontasg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Ξύπνα. Τα λέει αυτά αναφερόμενος στην Εθνική ποδοσφαίρου. Όταν το καταλάβεις θα είναι καλύτερα και δεν στο στέλνω pm, ξέρω ότι θα το δεις. Ρε kandinsky πραγματικά βρίσκεσαι σε παραλήρημα......Δηλαδή εσύ ξέρεις τι εννοώ και εγώ δεν ξέρω ε;;; Αφιερωμένο: "Μήπως είμαι τρελός,μήπως τα'χω χαμένα που ακόμα πιστεύω κλπ κλπ".... :mrgreen: :mrgreen: Μήπως μπορείς και διαβάζεις και τη σκέψη μου μέσω του pc σου;;;Καλά πρέπει να είναι τρομέρο pc αυτό ,θέλω και εγώ ένα.... :mrgreen: Kandinsky,ειλικρινά και χωρίς καμμία υπερβολή,εύχομαι να μην καταλαβαίνεις πόσοι θα γελάνε με αυτό το τελευταίο που έγραψες...... ΥΓ προς blueviper:ρε μάγκα κόψε αυτή τη χαζή τακτική της δήθεν ανωτερότητας.Έχεις γίνει πια προβλέψιμος.....Πχ θα μου πεις τώρα όπως είπες και στον critter :"είπες δεν θα ξαναμιλήσεις και ξαναμιλάς,χαχαχα".ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ. :mrgreen: Αφιερωμένα επίσης τα λόγια του critter: blueviper εισαι οσο λαθος δεν ειναι κανεις ανθρωπος στον κοσμο με αυτα που γραφεις και κατατροπώνεις καθε ίχνος παγκοσμιας κοινης λογικης και σκεψης. ΥΣ:sorry για τα πολλά greenfaces.Απλά έχω πεθάνει στα γέλια με αυτά που διαβάζω.........
nontasg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2006 Εγώ να ρωτήσω τη γνώμη σας για κάτι άλλο;Μιας και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις επιλογές και τη νοοτροπία του Ρεχάγκελ, και κατά πόσο είναι αυτές σωστές; Πιστεύετε ότι είναι όλες 100% επιλογές Ρεχάγκελ; Είναι πράγματι ο μόνος που αποφασίζει; Ή μαζί του αποφασίζουν ο Καραμανλής, ο Γκαγκάτσης, ο Κρόκους, ο Σωφέρ και οι σπόνσορες; Υπερβάλλω βέβαια, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι, μήπως προσπαθεί να ικανοποιήσει ένα σωρό λαμόγια/δορυφόρους/vested interests και δεν είναι αυτό αποτέλεσμα της προπονητικής του κρίσης και μόνο; Κατά την άποψη μου ο Όττο Ρεχάγκελ(προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου) πολλές φορές επηρεάζεται και από άλλους.Συμφωνώ μαζί σου.Και σαφώς ως αποτέλεσμα οι επιλογές του Ρεχάγκελ(είπα ποιος είναι παραπάνω) δεν είναι πάντα σωστές...Έχει κάνει και λάθη πολλά τα οποία κόστισαν πολλές φορές ακριβά στην εθνική(ομάδα ποδοσφαίρου).Βέβαια,ως προπονητής,αυτός έχει την περισσότερη ευθύνη.Ας ελπίσουμε στη συνέχεια του Εuro 2008 να κάνει πιο μελετημένες επιλογές.Στο τελευταίο παιχνίδι (ποδοσφαίρου) με τη Νορβηγία έκανε αρκετές σωστές επιλογές πάντως.....Ίδομεν για τη συνέχεια αύριο....Μακάρι να κάνουμε το 3 στα 3.:twisted: ΥΣ:αν κάποιος δεν κατάλαβε για τι μιλάω να μου στείλει pm να του εξηγήσω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.