LL_NEO Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Γενικά σπάζομαι όταν η ιστορία κρίνεται με κριτήρια νηπιαγωγείου. "Αυτός ήταν ο πιο κακός γιατί σκότωσε πολλούς!" Έχω αρκετά μεγάλη φαντασία αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάτω απο ποια αντικειμενικά κριτήρια ένας σφαγέας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "γαμώ τα άτομα".
Lucifer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Γιατί υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για οποιονδήποτε λόγο που κάποιος είναι γαμώ τα άτομα? Πάντως ο Άντολφ έσφαζε κληρικούς.
Neurotic_Fest Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Το μεγαλυτερο εγκλημα του Σταλιν δεν ειχε να κανει με σφαγες παντως.Ηταν ο μεγαλος λιμος στην Ουκρανια την δεκαετα του 30.Στην προσπαθεια του ν'αντιμετωπισει καποιους πολους αντιστασης εκλεισε τα συνορα αφου πριν ειχε καταληστεψει τα μισα χωρια και τους αφησε να πεθανουν απ'την πεινα.Καποιοι μιλουν μεχρι και για 6 εκατομμυρια νεκρους."Η ξηρασια του προηγουμενου καλοκαιριου φταιει και οχι ο Σταλιν "μου λενε μερικοι , μπουρδες.Αυτη η τακτικη εφαρμοστηκε και σε αλλα μερη στην Σ.Ε. οπου δεν υπηρχε πραγματικος κινδυνος για τις μεταρρυθμισεις , ολοι αυτοι οι ανθρωποι πεθαναν σ'ενα συμβολικο πολεμο για να αυξηθει η συσπειρωση.Την καλυτερη δικαιολογια για την Ουκρανια την ακουσα προσφατα παντως απο ενα φιλο, μου ειπε μεταξυ σοβαρου κι'αστειου "Καλα εκανε στα μ@@νοπανα, ο μ@λ@κας ο Χρουτσοφ τους εδωσε μετα την Κριμαια και τωρα σκεφτονται σοβαρα να την δωσουν στους Αμερικανους".Ειναι μια καποια ηθικη δικαιωση εστω και μετα απο 70 χρονια, lol.
KWSN_Men Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Το μεγαλυτερο εγκλημα του Σταλιν δεν ειχε να κανει με σφαγες παντως.Ηταν ο μεγαλος λιμος στην Ουκρανια την δεκαετα του 30.Στην προσπαθεια του ν'αντιμετωπισει καποιους πολους αντιστασης εκλεισε τα συνορα αφου πριν ειχε καταληστεψει τα μισα χωρια και τους αφησε να πεθανουν απ'την πεινα.Καποιοι μιλουν μεχρι και για 6 εκατομμυρια νεκρους."Η ξηρασια του προηγουμενου καλοκαιριου φταιει και οχι ο Σταλιν "μου λενε μερικοι , μπουρδες.Αυτη η τακτικη εφαρμοστηκε και σε αλλα μερη στην Σ.Ε. οπου δεν υπηρχε πραγματικος κινδυνος για τις μεταρρυθμισεις , ολοι αυτοι οι ανθρωποι πεθαναν σ'ενα συμβολικο πολεμο για να αυξηθει η συσπειρωση.Την καλυτερη δικαιολογια για την Ουκρανια την ακουσα προσφατα παντως απο ενα φιλο, μου ειπε μεταξυ σοβαρου κι'αστειου "Καλα εκανε στα μ@@νοπανα, ο μ@λ@κας ο Χρουτσοφ τους εδωσε μετα την Κριμαια και τωρα σκεφτονται σοβαρα να την δωσουν στους Αμερικανους".Ειναι μια καποια ηθικη δικαιωση εστω και μετα απο 70 χρονια, lol. Η αλήθεια είναι ότι άμεσα δεν σκότωσε όσο άλλοι (όχι ότι υστέρησε πάντως κιόλας). Αλλά ο λιμός του '30 και τα Γκούλαγκ είναι υπεύθυνα για οκταψήφια νούμερα νεκρών...
KWSN_Men Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Η προφανής: http://en.wikipedia.org/wiki/Stalin#Number_of_victims
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Αλλού λένε 20-25 εκατομμύρια, αλλού 30 αλλού 60...
Lucifer Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Εμένα και πάλι το min δεκάρι μου φαίνεται ύποπτα πολύ. Τέσπα, το χάφτω μέχρι νεωτέρας.
-nick- Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 ακομα και Στάλιν να εννοουσε ειναι τρελα ακυρος. μπορει να ηταν κατι σαν δικτατορας τελικα κατι σαν?? παντως οκ, δεν εξεταζω το θεωρητικο μερος, αλλα εφαρμοσμενα κατεληξε να ειναι φασιστικο το συστημα ..
KWSN_Men Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Εμένα και πάλι το min δεκάρι μου φαίνεται ύποπτα πολύ. Γιατί σου φαίνεται ύποπτο;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Έχω αρκετά μεγάλη φαντασία αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάτω απο ποια αντικειμενικά κριτήρια ένας σφαγέας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "γαμώ τα άτομα". Οι άνθρωποι χωρίζονται σε "γαμώ τα άτομα" και "σούπερ μαλάκες"; Τίποτε ενδιάμεσο δεν υπάρχει; Γιατί αν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει ούτε ένας αρχηγός κράτους που να ταξινομείται στα "γαμώ τα άτομα". That's my point έτσι κι αλλιώς. Πολύ απλά πιστεύω ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Άμα θέλεις, σου το χοντραίνω (λέμε τώρα) και άλλο. Θεωρώ ότι είναι ολοφάνερο πως αν ο Χίτλερ είχε κερδίσει τον Β' ΠΠ, τώρα αυτός θα ήταν ο καλός και όλοι οι άλλοι θα ήταν οι σατανάδες. Δεν πιστεύω να θεωρείς ότι είμαι θαυμαστής του Χίτλερ γι'αυτό το λόγο; Γιατί για Σταλινικό μπορεί και να με "υποπτεύεστε" μια που υπάρχουν και πολλοί ("α, ο Μανώλης θα τα λέει αυτά γιατί είναι Σταλινικός"), αλλά για Χιτλερικό ελπίζω πως δε θα το κάνετε. Έτσι κι αλλιώς οι απόψεις ενός ανθρώπου δεν ορίζονται από την ταμπέλα που θα του βάλετε. ΥΓ. Η αρχή του κειμένου που έδωσε ο KWSN είναι μια καλή απόδειξη γι'αυτά που λέω, ότι δηλαδή η ιστορία γράφεται από τους νικητές: Early researchers of the number killed by Stalin's regime were forced to rely largely upon anecdotal evidence, and their estimates range as high as 60 million. With the collapse of the Soviet Union in 1991, hard evidence from the Soviet archives finally became available, and many of the earlier, higher estimates became more difficult to sustain. Για τους άλλους, έχουμε στοιχεία; Μπα...
Forensick Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 nick[;1281823']κατι σαν?? παντως οκ' date=' δεν εξεταζω το θεωρητικο μερος, αλλα εφαρμοσμενα κατεληξε να ειναι φασιστικο το συστημα ..[/quote'] κατι σαν:-P:D εφαρμοσμενα ναι. θεωρητικα οχι. το κακο ειναι πως ναι μεν ολοι ξερουμε τα κακα του συστηματος, αλλα αυτα μονο κοιταμε. ειχε και καλα, τα οποια ομως για να φανουν τελικα περισσοτερο απο τα κακα, θελει να μην υπαρχει αυτο το κατι που παθαινει ο ανθρωπος οταν ανεβαινει στην εξουσια.
-nick- Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 εφαρμοσμενα ναι. θεωρητικα οχι. το κακο ειναι πως ναι μεν ολοι ξερουμε τα κακα του συστηματος, αλλα αυτα μονο κοιταμε. ειχε και καλα, τα οποια ομως για να φανουν τελικα περισσοτερο απο τα κακα, θελει να μην υπαρχει αυτο το κατι που παθαινει ο ανθρωπος οταν ανεβαινει στην εξουσια. βασικα [οχι μονο οι παραπανω, ολοι οι επαναστατες]πανε να αλλαξουν με τη βια το συστημα χωρις να καταλαβουν οτι η μονο επανασταση που ισως πετυχει ειναι η ατομικη επανασταση.. Mια μαζικη εσωτερικη επανασταση δηλαδη... Αλλιως και το Χ μετα-επαναστατικο καθεστως πανω κατω στα ιδια ΣΚΑΤΑ θα επιπλεει... "Βe the change you want to see in the world" - Ghandi "The only place of the universe you can be certain of improving is yourself" - Aldous Huxley
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.