kosnikola Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Αγόρασε κανένας τους νέους επεξεργαστές; Δοκίμασε διάφορα (εκτός από παιχνίδια) προγράμματα; office, Photoshop, Corel, visual basic, C++ κλπ. Δουλεύει χωρίς πρόβλημα; Αν ψάξετε στο Google το <<Core 2 duo bugs>> κάτι βγάζει... Ειδικά αν δείτε το ERRATA pdf της Intel το ΑΙ39 λέει ότι μπερδεύει τα data από τις cache. Κάποιοι λένε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μία στο εκατομμύριο! Το παραθέτω: AI39: Cache Data Access Request from One Core Hitting a Modified Line in the L1 Data Cache of the Other Core May Cause Unpredictable System Behavior Εγώ περιμένω επόμενο cpu stepping από το Β2, τον Οκτώβριο; Κατά τα άλλα δουλεύουν καλά; Τι λέτε;
georgeadams Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Αν δεις τα αντίστοιχα "Errata PDF" για όλους τους επεξεργαστές θα τρομάξεις τόσο που θα πετάξεις το pc και θα πας να πάρεις αριθμητήρι... Μετά το πάθημα με το Pentium Bug (το 2004, με τους Pentium 60, 66 & 90ΜΗz) η intel εφοδιάζει τους επεξεργαστές με ένα κομμάτι μνήμης που μπορεί να επαναπρογραμματιστεί κατά τη διάρκεια του BIOS Update της μητρικής, ακριβώς για να μπορεί να διορθώνει κατά βούληση τα μικροπροβλήματα που προκύπτουν...
Dr_Slump Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Χαχαχα! Γενικά, δεν υπάρχουν αλάνθαστοι επεξεργαστές. Φυσικά και υπάρχουν "bugs" και θα υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμα. Το θέμα είναι ότι εάν είχε βρεθεί κάτι σοβαρό, θα είχε γίνει ευρέως γνωστό, οπότε δεν έχεις λόγο να ανυσηχείς.
laantonios Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 σε core duo ο T2050 πως σας φαίνεται; είναι στα 1.6 ghz φυσικά για notebook
Voodooman Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δεν έχω δει τίποτα παράξενο για την ώρα, μια χαρά δουλεύει.
gregdais Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 core 2 legetai o neos cpu... i leksi "duo" aplws mas leei oti einai diplou pirina... antistixia me tixaia modela kataskevastis : intel - amd genia/typos : core 2 - athlon 64 pirines : duo - x2 codename : conroe - Winchester modelo : 6300 - 4400
boom123 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 core 2 legetai o neos cpu... i leksi "duo" aplws mas leei oti einai diplou pirina...antistixia me tixaia modela kataskevastis : intel - amd genia/typos : core 2 - athlon 64 pirines : duo - x2 codename : conroe - Winchester modelo : 6300 - 4400 O neos epeksergastis tis Intel onomazetai episima Core 2 Duo kai oxi Core 2
boom123 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Core 2 ή Core 2 Duo? Profanws anaferesai stus laptop cpus an katalaba kala. Se sxetika benchhmarks pou eginan i diafora den brethike na einai poly megali me proterima fisika ston Core 2 Duo(Merom). H basiki diafora tous einai oti autos erxetai me 4MB Shared L2 Cache (ektos apo to T5600 model to opoio exei 2MB). To oti h L2 Cache einai shared ,einai para poly megalo proterima kai synama k elatwma giati exume "megalitero" cpu k megaliteri thermiki katanalwsei apo ton Core Duo. Overall an exeis laptop me Core Duo den aksizei na kaneis upgrade ston cpu, an skopeueis na pareis kainourgio laptop perimene mexri na emfanistu oi 1es ylopoihseis me Core 2 Duo, i akoma kalyteri molis bgalei h Intel tin nea tis platoforma "Santa Rosa" - SocketP h opoia proorizetai gia tous Merom k den einai backward compatible opws twra.
laantonios Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 προτείνετε 64 bit windows για τους διπλοπύρηνους της Intel?
geioannou Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 να ρωτισω και εγω κατι ρε παιδια γιατι δεν εχω καταλαβει κατι. παλαιοτερα στοθ pentium3-4 ταχυτητα των επεξεργαστων ξεκιναγε πχ απο 800 mhz και ανεβαινε 1,3 mhz.......2,6 mhz......3,2mhz.τωρα με τα Duo βλεπω οτι η ταχυτητα εχει πεσει (στα νουμερα βεβαια και οχι στην ταχυτητα ). σου λεει core2 Duo 1.3.τι ακριβος συμαινει αυτο?το 1.3 ειναι πιο γρηγορο απο τα παλια αλλα ακολουθα αλλο τροπο μετρησεις?ειναι 1.3 + 1.3?? επεισης υπαρχουν και καποιοι Intel Pentium D ?αυτο τι ειναι παλι? εαν μπορει καποιος να εξηγησει....!
_DiMoN_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Profanws anaferesai stus laptop cpus an katalaba kala. Se sxetika benchhmarks pou eginan i diafora den brethike na einai poly megali me proterima fisika ston Core 2 Duo(Merom). H basiki diafora tous einai oti autos erxetai me 4MB Shared L2 Cache (ektos apo to T5600 model to opoio exei 2MB). To oti h L2 Cache einai shared ' date='einai para poly megalo proterima kai synama k elatwma giati exume "megalitero" cpu k megaliteri thermiki katanalwsei apo ton Core Duo. Overall an exeis laptop me Core Duo den aksizei na kaneis upgrade ston cpu, an skopeueis na pareis kainourgio laptop perimene mexri na emfanistu oi 1es ylopoihseis me Core 2 Duo, i akoma kalyteri molis bgalei h Intel tin nea tis platoforma "Santa Rosa" - SocketP h opoia proorizetai gia tous Merom k den einai backward compatible opws twra.[/quote'] Ευχαριστώ για την ανάλυση έχω διαβάσει αρκετά αλλά ξέρω ότι για το desktop οι καινούργιοι λέγονται Intel Core 2 Duo (βρήκα τιμοκατάλογο της Intel) αλλά δεν έχει γραμμένο Intel Core 2....Άσχετο αλλά το Duo αντιπροσωπεύει διπλοπύρηνο?
georgeadams Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 να ρωτισω και εγω κατι ρε παιδια γιατι δεν εχω καταλαβει κατι.παλαιοτερα στοθ pentium3-4 ταχυτητα των επεξεργαστων ξεκιναγε πχ απο 800 mhz και ανεβαινε 1' date='3 mhz.......2,6 mhz......3,2mhz.τωρα με τα Duo βλεπω οτι η ταχυτητα εχει πεσει (στα νουμερα βεβαια και οχι στην ταχυτητα ). σου λεει core2 Duo 1.3.τι ακριβος συμαινει αυτο?το 1.3 ειναι πιο γρηγορο απο τα παλια αλλα ακολουθα αλλο τροπο μετρησεις?ειναι [b']1.3 + 1.3[/b]?? Η αρχιτεκτονική των νέων επεξεργαστών έχει αλλάξει δραμματικά σε σχέση με τους Pentium 4. Έτσι, η ταχύτητα του ρολογιού τους δεν είναι αντιπροσωπευτική της απόδοσης τους. Ένας Core 2 Duo των 2.4GHz δεν αποδίδει το ίδιο με έναν Pentium 4 των 2.4GHz αλλά πολύ περισσότερο. Γι' αυτό και η intel έχει αλλάξει την ονοματολογία τους και επίσημα δεν αναφέρει τα GHz τους (πχ ο Core 2 Duo που τρέχει στα 2.4GHz ονομάζεται Core 2 Duo 6600). Αντίστοιχη πολιτική ονοματολογίας ακολουθεί εδώ και καιρό και η AMD για τους δικούς της επεξεργαστές. Πχ ο AMD X2 4400 τρέχει στα 2.4GHz. Το γεγονός πως οι νέοι επεξεργαστές έχουν 2 πυρήνες δεν σημαίνει πως διπλασιάζεται η ταχύτητα. Για παράδειγμα, ο Core 2 Duo 6600 έχει 2 πυρήνες που τρέχουν στα 2.4GHz ο καθένας αλλά ΔΕΝ είναι σαν να είχες έναν επεξεργαστή που να τρέχει στα 4.8GHz. Τα περισσότερα προγράμματα δεν μπορούν να εκμεταλευτούν και τους δύο πυρήνες αλλά μόνο τον ένα. Απλά, το γεγονός πως έχεις 2 πυρήνες σημαίνει πως μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα 2 απαιτητικές εργασίες χωρίς πρόβλημα. Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις μετατροπή ενός DVD σε DivX και ταυτόχρονα να παίζεις ένα παιχνίδι με πολλά γραφικά κλπ χωρίς να έχεις μειωμένη απόδοση σε κανένα από τα δύο. Ακόμα όμως και σε προγράμματα που καταλαβαίνουν και χρησιμοποιούν και τους 2 πυρήνες, έχουμε μεγάλη αύξηση των επιδόσεων αλλά όχι διπλασιασμό τους. επεισης υπαρχουν και καποιοι Intel Pentium D [/b']?αυτο τι ειναι παλι? Αυτοί είναι κανονικοί Pentium 4 με 2 πυρήνες. Ήταν ένα μεταβατικό (προχειροσχεδιασμένο) στάδιο της intel μέχρι να βγάλει στην αγορά τους Core Duo και Core 2 Duo. Ευχαριστώ για την ανάλυση έχω διαβάσει αρκετά αλλά ξέρω ότι για το desktop οι καινούργιοι λέγονται Intel Core 2 Duo (βρήκα τιμοκατάλογο της Intel) αλλά δεν έχει γραμμένο Intel Core 2....Άσχετο αλλά το Duo αντιπροσωπεύει διπλοπύρηνο? Ναι, η λέξη "Duo" σημαίνει 2 πυρήνες και η λέξη "Solo" 1 πυρήνα. Πριν από μερικούς μήνες βγήκαν οι Core Solo και Core Duo ως εξέλιξη των Pentium M. Πρόσφατα βγήκε ο αντικαταστάτης τους, ο Core 2 Duo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.