Bogey Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Καλησπέρα, Θα σας πω το πρόβλημά μου: Θέλω να φτιάξω μια φόρμα εισαγωγής στοιχείων, πχ. Όνομα πελάτη, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, κλπ και να την συνδέσω με μια βάση φτιαγμένη στον mySQL, ώστε όταν ο πελάτης στέλνει την φόρμα τα στοιχεία να πέφτουν μέσα στην βάση και μετά να μπορώ να τα επεξεργαστώ. Ο server του site, είναι o TomCat 41. Μπορώ να φτιάξω την βάση σε HTML και όταν πατάει ο πελάτης submit να ενεργοποιεί μια σελίδα java, που να κάνει και την αποστολή, αλλά και να ρίχνει τα στοιχεία στον mySQL. Ερώτηση του αδαούς Νο1: Δεν ξέρω να φτιάξω τον κώδικα σε java. Ερώτηση του αδαούς Νο1: Μπορώ να φτιάξω την φόρμα με HTML και με την βοήθεια του Dreamweaver να την συνδέσω μέσω ODBC με κάποια βάση στον SQL ή της Access; Θα τρέξει μέσα στο site που είναι σε TomCat; Ευχαριστώ..
takistmr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Αυτό που θέλεις να κάνεις γίνεται πολύ εύκολα με php και MySQL. Αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις το dreamwaver τότε δές το παρακάτω link με πολύ ενδιαφέροντα tutorials. http://www.adobe.com/devnet/dreamweaver/php.html
Bogey Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Σε ευχαριστώ για την βοήθεια takistmr, αλλά έχω την εντύπωση οτι η PHP δεν παίζει στον TomCat 4.1.
tsialiam Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Den einai duskolo na to kanei se java. Ftiaxneis thn html selida sou pou exei ena form me ta aparaithta pedia. To form kanei eite GET eite POST se ena servlet.(mexri edw ola se HTML). Apo edw kai pera ftiaxneis to servlet estw dbservlet. public dbservlet extends HttpServlet{ public doGet (HttpServletRequest request,HttpServletResponse response){ // or doPost static final String JDBC_DRIVER ="com.mysql.jdbc.Driver"; static final String DATABASE_URL="jdbc:mysql://localhost/ONOMABASHS"; //Arxika kane thn sindesh me thn bash Connection connection=DriverManager.getConnection(DATABASE_URL,LOGIN,PASSWORD); statement=connection.createStatement(); //meta perneis tis parametrous request.getParameters(" ... "); String query= ftiaxneis to query Reultset r= statement.executeQuery(" ... "); Mhn ksexaseis statement.close() connection.close() Kathws epishs na kaneis catch Ta exceptions (SQLException,FileNotFoundException ktl)
Bogey Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Σ ευχαριστώ tsialiam, θα το παλέψω και μπορεί να χρειαστεί να ανεχθείτε την ασχετοσύνη μου ξανά..
Bogey Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Καλό απόγευμα.. Δυστυχώς ακόμα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με την σύνδεση της βάσης mySQL με μια φόρμα. Ούτε και με τον κώδικα που μου έστειλε ο φίλος tsialiam,.. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Υπόψιν οτι οι γνώσεις μου σε java είναι σχεδόν ανύπαρκτες... :oops: :oops: :oops:
Cue Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Όπως και να 'χει πρέπει να διαβάσεις κάποια tutorials. Καταρχήν πρέπει να αποφασίσεις την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις. Πρέπει να το κάνεις σε Java για κάποιο λόγο?
Bogey Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2006 Πρέπει να το κάνω σε java γιατί java τρέχει κάτω από το CMS που είναι φτιαγμένο το site. Eχει φτιαχτεί με το OpenCMS.. Το ότι πρέπει να διαβάσω, είναι το πλέον σίγουρο, αλλά δυστυχώς φίλε μου Cue, υπάρχει πίεση να φτιαχτεί αυτό το connection.. και ο χρόνος με κυνηγάει..
Cue Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2006 Then you better get started. Java Servlets - Part 1 Java Servlets - Part 2 An Introduction to JDBC, Part 1 An Introduction to JDBC, Part 2 An Introduction to JDBC, Part 3
Bogey Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2006 Καλημέρα! Φίλε Cue σ ευχαριστώ για την βοήθεια. Ήδη ξεκίνησα εντατική μελέτη πάνω στην Java γιατί αλλιώς δεν γίνεται δουλειά.. Κατέβασα και ένα τούβλο της Java από το e-mule και άρχισα τον παιδεμό.. Να δούμε που θα βγάλει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.