Προς το περιεχόμενο

Το καλώδιο δικτύου δε φτάνει...

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικα με τα UTP καλωδια και τα καλωδια ηλεκτρικου ρευματος.....

Εχω βαλει συνολικα στο σπιτι μου γυρω στα 300m μετρα UTP καλωδιο CAT5e (οχι συνεχομενο εννοειται - κεντρικο switch που καταληγει σε επιτοιχες πριζες UTP) που πηγαινει παραλληλα σε καλωδια ηλεκτρικου ρευματος κατα διαστηματα μικρα της ταξης των 5-10m (τα ηλεκτρικα καλωδια ειναι εξωτερικα και τα εχω βαλει εγω για να εχω πριζες ρευματος διπλα στις πριζες UTP). Λοιπον οι ταχυτητες που πιανω στο σπιτι ειναι οι ιδιες με αυτες που βλεπω οταν συνδεω δυο υπολογιστες διπλα διπλα με crossover καλωδιο των 5m.

Συμπερασμα: Η αλληλεπιδραση μεταξυ καλωδιων ηλεκτρικου ρευματος και UTP ειναι ανευ πρακτικης σημασιας.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο γραφείο έχουμε βάλει cat5e στο ίδιο κανάλι με το ρεύμα. Πήραμε ΚΑΙ πιστοποιητικό για τις ταχύτητες στο δίκτυο και για το θόρυβο των κλάδων του δικτύου. Μάλιστα μετρήθηκαν ταχύτητες πάνω από τα 100Mbps που υποστηρίζουν τα switch, για κάθε κλάδο χωριστά.

Δημοσ.

Το ίδιο κι εγώ. Στο γραφείο σε περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας υπάρχουν καλώδια ρεύματος που πηγαίνουν παράλληλα με τα UTP στο ίδιο κανάλι, κι αυτό επειδή τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις τις έκανε ηλεκτρολόγος, όπου όμως έχει γίνει εγκατάσταση από Telecom Εταιρία (άνω από 200 θέσεις) αποφεύγεται η παραπάνω πρακτική.

Γεγονός είναι πως προβλήματα δεν έχουμε και έχουμε και πιστοποίηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έιναι και σωστό. Στο πρώτο Post έγραψα πως "Υποτίθεται" πως τα καλώδια ρεύματος παρεμβάλουν με τα UTP, με αυτό ήθελα να πω πως ΝΑΙ μεν παρεμβάλουν και δημιουργούν ΟΝΤΩΣ πρόβλημα αλλά σε καθημερινές συνθήκες (στα περισσότερα από τα τυπικά γραφεία) ΔΕΝ θα δείτε ΣΧΕΔΟΝ ποτέ πρόβλημα. Το σχεδόν πάει στο ότι απότομες αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος όντως προκαλούν παροδικά προβλήματα στο δίκτυο αλλά αυτό δεν είναι κάτι σύνηθες.

Βέβαια υπάρχουν πειράματα που δείχνουν πως αν το φορτίο του ρεύματος υπερβεί κάποια KVA (>3KVA) τότε οι παρεμβολές είναι μεγάλες και μειώνεται δραματικά η ποιότητα του δικτύου.

Το θέμα είναι αρκετά μεγάλο και ήδη υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις στο δίκτυο σχετικά με αυτό. Πάντως γεγονός είναι ότι όλες οι Telecom Companies συστήνουν να "κρατούνται οι αποστάσεις"...

Δημοσ.
Δεν ξέρω για Lan, αλλά για Internet παίζει και μεγάλο ρόλο ο θόρυβος,όσον αναφορά τους κατασταλτικούς τομείς.

Δεν το ξαναγράφεις αγγλικά αυτό γιατί ελληνικά δεν κατάλαβα ούτε λέξη;...:shock::-P

Η πλάκα είναι ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει από το αρχικό ποστ, είναι πάντως πολύ ενδιαφέρουσα και η μούφα τελικά δε χρειάστηκε. :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...