Προς το περιεχόμενο

Το καλώδιο δικτύου δε φτάνει...

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To UTP θεωρητικά μέχρι τα 60 μέτρα δεν έχει απώλειες. Τώρα πρακτικά παίζουν ρόλο πολλά πράγματα όπως το πως διασταυρώνεται με καλώδια ρεύματος τα οποία προκαλούν παρεμβολές.

Θες να πεις ότι αν το UTP περνάει από σημεία όπου είναι κοντά ηλεκτρικά καλώδια αυτά θα προκαλέσουν παρεμβολές στο UTP;Ή μόνο αν ακουμπάει πάνω σε αυτά;

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι χαλαει η ποιοτητα του μεταφερομενου σηματος! και απο ενα air condition μπροστα να το περασεις το ιδιο μπορει να παθεις..

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο ναι. Το UTP υποτίθεται πως δεν πρέπει να πηγαίνει παράλληλα με καλώδια ρεύματος (σε απόσταση μικρότερη των 60cm) διότι δημιουργούνται παρεμβολές - απώλειες, παρά μόνο να διασταυρώνεται κάθετα. Τώρα βέβαια παρεμβολές σημαίνει ότι δεν πετυχαίνεις την μέγιστη ταχύτητα διαμεταγωγής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι "χάνεις δεδομένα".

Δημοσ.

Βασικά και εγώ αυτό εννοούσα.Άρα σε αυτή την περίπτωση μειώνεται η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων,άρα και η ταχύτητα σύνδεσης στο internet,σωστά;Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως...:)

Δημοσ.

Η ταχύτητα στο UTP καλώδιο επιτυγχάνεται μέσω της συγκεκριμένης πλέξης που έχουν τα καλώδια. Αν αλλάξεις τα ζεύγη μεταξύ τους (χωρις να ακολουθήσεις την σωστή πλέξη) η ταχύτητα μειώνεται δραματικά και μπορεί και να μην δουλεύει και καθόλου.

Δημοσ.

Για να σου μειωθεί η ταχύτητα στο Internet μέσω του UTP είναι απίθανο... εκτός βέβαια αν διαθέτεις σύνδεση με τον Provider τουλάχιστον 40Mbit :shock: :-D είτε βάλεις 5 είτε βάλεις 15 μέτρα καλώδιο UTP δεν θα έχεις πρόβλημα ... (εγώ σπίτι έxω 20 μέτρα UTP από το ADSL MODEM ως το PC).

Δημοσ.

βασικα data χανεις με αποτελεσμα να ζητειται data retransmission, το οποιο σε end user επιπεδο φαινεται με τη μορφη καθυστερησης!!!

Δημοσ.

Ναί έτσι γίνεται αλλά ξαναγίνονται retransmit οπότε το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η μέγιστη ταχύτητα λόγω της επανάληψης των ίδιων δεδομένων. Εννοώ ότι "τελικά δεν χάνεις DATA" όπως π.χ. στα καλώδια βίντεο/ήχου στα οποίο αν δεν είναι καλής ποιότητας η απώλεια είναι πραγματική (τα δεδομένα δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους).

Δημοσ.
Για να σου μειωθεί η ταχύτητα στο Internet μέσω του UTP είναι απίθανο... εκτός βέβαια αν διαθέτεις σύνδεση με τον Provider τουλάχιστον 40Mbit :shock: :-D είτε βάλεις 5 είτε βάλεις 15 μέτρα καλώδιο UTP δεν θα έχεις πρόβλημα ... (εγώ σπίτι έxω 20 μέτρα UTP από το ADSL MODEM ως το PC).

40 Mbit;;;Τί είναι αυτό τρώγεται;;;:mrgreen:

Μια 384K έχω που τώρα έγινε 768K.....Απλά το USB modem(SAGEM FAST 800) συνδέεται με την τηλεφωνική πρίζα με ένα καλώδιο UTP περίπου 15 μέτρων.Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση για απώλεια ταχύτητας λόγω του καλωδίου έτσι;:-| :-|

Δημοσ.

Ακριβώς έτσι είμαι κι εγώ 20 μέτρα από το Πριζάκι του ΟΤΕ είναι το ADSL Modem και συνδέεται με UTP και άλλα 20 μέτρα από το ADSL Modem είναι άλλο UTP για το PC. (είναι λίγο περίεργο αλλά έχω επάνω και το XBOX360 στο σαλόνι και το PC στο δωμάτιο).

Φαντάσου απλα τί καλώδιο έχεις από το πριζάκι του ΟΤΕ μέχρι το κεντρικό σημείο της πολυκατοικίας, σίγουρα χειρότερο από το UTP.

Δημοσ.
Ναί έτσι γίνεται αλλά ξαναγίνονται retransmit οπότε το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η μέγιστη ταχύτητα λόγω της επανάληψης των ίδιων δεδομένων. Εννοώ ότι "τελικά δεν χάνεις DATA" όπως π.χ. στα καλώδια βίντεο/ήχου στα οποίο αν δεν είναι καλής ποιότητας η απώλεια είναι πραγματική (τα δεδομένα δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους).
ναι αυτο μωρε, απλα εκανα το παραπανω ποστ καθαρα για εκγυκλοπαιδικους λογους (ψωναραααα)
Δημοσ.

Μέχρι τα 100 μέτρα δεν πρέπει (βάσει προδιαγραφών) να έχεις πρόβλημα με ένα καλώδιο UTP κατηγορίας 5, πρακτικά έχω φθάσει και παραπάνω.

Ανάλογα με το πρωτόκολλο στο Transport Layer μπορεί να επιτρέπεται ή όχι το "χάσιμο" δεδομένων (TCP vs UDP). Πρακτικά, εκεί που "επιτρέπεται" το χάσιμο είναι π.χ. όταν μεταδίδεται φωνή ή video, αν ένα frame χαθεί, τι να το κάνω να επαναμεταδοθεί λίγο αργότερα. Οπότε, εκεί είμαστε υποχρεωτικά ανεκτικοί στην "απώλεια" δεδομένων.

Δημοσ.

συνηθως video streaming δεν γινεται με UDP? το οποιο UDP δεν χρησιμοποιει sequence numbers acknowledgments κλπ μηχανισμους για να ελεγχει το αν τα πακετα παρεδωθησαν..

Δημοσ.

Ναι φτιάχνονται πάνω από το πρωτόκολλο UDP, έχουν βέβαια δικό τους custom error checking όχι όμως τόσο εξαντλητικό όσο είναι του TCP.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...