ribo7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Αγόρασα υπολογιστή απ'το πλαίσιο και δεν εγκατέστησα κάποιο λειτουργικό. Η μητρική που έβαλα είναι η abit IL8. Επειδή έβαλα σκληρό SATA II μου είπαν ότι κατά την εγκατάσταση των windows xp, για να αναγνωριστεί ο σκληρός, θα πρέπει να πατήσω F6 ώστε να διαβάσει από μια δισκέτα τα αντίστοιχα drives. Κατ'αρχήν είναι απαραίτητο αυτό? Αν ναι, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να δω ποιά αρχεία από τη μητρική θα βάλω στη δισκέτα? Το cd της μητρικής είναι η έκδοση I945-1.21M. Ο φάκελος που έχει τους divers έχει πολλούς υποφακέλους και δε βγάζω άκρη! Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει να κάνω την εγκατάσταση!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
tolis_01 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Πριν από μια εβδομάδα πήρα τον 320GB Sata 2 της WD και δεν χρειάστηκε drivers. Τώρα αν χρειαστεί drivers τους κατεβάζεις από το site της WD, Seagate ή Maxtor, ανάλογα τι μάρκα είναι ο δίσκος σου.
ribo7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 επειδή στο πλαίσιο μου είπαν ότι θα τους βρω από το cd της μητρικής και δε ξέρω ποιά αρχεία να βάλω στη δισκέτα,από το site του δίσκου θα καλυφθώ?Το πιο πιθανό είναι να κάνω την εγκατάσταση χωρις να πατήσω F6.
palawiaris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Η μητρική σου αν δεν κάνω λάθος έχει το 945 τσιπάκι της ιντελ.Αν είναι έτσι δεν χρειάζεσαι άλλους οδηγούς.Προχώρα κανονικά χωρίς.Θα χρειαστείς μόνο αμα κάνεις AHCI,που δεν νομίζω να κάνεις
ribo7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Η μητρική μου έχει socket 775 της intel. Άρα θα χρειαστώ drivers? Τι εννοείς με το AΗCI?
palawiaris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Με τους AHCI οδηγούς μπορείς να ενεργοποιήσεις το Native Command Queuing (NCQ) άν το υποστηρίζει ο δίσκος σου.Έχει κάτι μικρές διαφορές ως προς τις επιδόσεις.Επειδής θέλει μια μικρή διαδικασία και μάλλον δεν τα ξέρεις προχώρα εσύ στην εγκατάσταση όπως γνωρίζεις,χωρίς F6 και δισκέτες.Αν πραγματικά το θέλεις όμως θα μπορέσω να σε βοηθήσω.
ribo7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Σ'ευχαριστώ palawiaris για την προθυμία σου,θα σε έχω στα υπόψη μου..Δηλαδή αν κατά την εγκατάσταση δε μου αναγνωρίζει σκληρό και πρέπει να πατήσω F6, τί κανω? Το πιο πιθανό είναι να μου ον δει ε?Άρα συνεχίζω κανονικά..το έχω άγχος γιατί αν δε μου βλέπει το σκληρό δε θα ξέρω τι να κάνω..και το βιάζομαι λιγό.. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να γίνει κανονικά η εγκατάσταση και μετά να μη μου αναγνωρίζει όλα τα GB? Ο σκληρός μου είναι 120GB.
palawiaris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2006 Συνέχισε χωρίς αγχος.Και θα σου αναγνωρίσει κανονικά τον σκληρό.Αν δεν στον αναγνωρίσει τότε πας στο bios και κάνεις το sata controller --->enable
ribo7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 ακόμα να κάνω την εγκατάσταση..επειδή ψάχνω τα windows xp με sp2 τα ελληνικά..αν βάλω τα xp χωρίς sp2 λέτε να υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά την αναγνώριση του sata II?έχουν διαφορά τα windows με και χωρίς sp2?
tolis_01 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2006 Τα windows χωρίς sp2 αναγνωρίζουν μέχρι 131GB. Έτσι αν ο δίσκος σου είναι μεγαλύτερος χάνεις αρκετά GB.
georgeadams Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2006 Και με το SP1 δεν θα έχεις πρόβλημα. Μόνο τα πρώτα WinXP (χωρίς καθόλου SP) έχουν πρόβλημα αναγνώρισης των μεγάλων δίσκων.
ribo7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2006 τελικά εγκατέστησα τα windows xp sp2 (ελληνική έκδοση) και δε χρειάστηκα drivers. Ωστόσο, πηγαίνοντας στις ιδιότητες του σκληρού μου, μου λέει "διαθέσιμος χώρος 112 GB".. Είναι λογικό αυτό? Ο σκληρός είναι 120άρης..
seventh_son Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2006 nai logiko einai . Pote to megethos enos diskou den einai pragmatika toso oso to megethos pou onomastika pairnoume. Px pairneis 120gb alla sti pragmatikotita xrisimopoiei 112. ego pira 320 kai stin pragmatikotita xrisimopoiei 305.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.