Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το hibernate στα edubuntu


liakos356

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε τσακάλια του Linux,δώστε μου τα φώτα σας προτού γυρίσω στα windows :(

 

Έχω εγκαταστήσει τα edubuntu 6.06 στο turbo-X laptop που έχω και ακόμα δεν έχω καταφέρει να δουλέψω το hibernation. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, διότι παίρνει έναν αιώνα για να φορτώσει το μηχάνημα.

 

Δοκίμασα με ενεργοποιημένο το APM,αλλά αντί να γράφει το swap file, κάθεται με blank screen, τον υπολογιστή να δουλεύει το ανεμιστηράκι στο κόκκινο και εμένα να κάθομαι με ένα βλέμμα απορίας στα μάτια μου.

 

Με το ACPI καλύτερα τα πράγματα, εφόσον ο υπολογιστής κλείνει. Το παράξενο όμως είναι όταν κάνω wake, όπου όταν πάει να μπει στο Gnome, η οθόνη γεμίζει με πορτοκαλί μπάρες. Από ότι έχω καταλάβει, κάποια ρύθμιση του X window system κάνει την ζημιά, γιατί το ακούω να ξεκινάει κανονικά, χώρια που δέχεται τις εντολές από το πληκτρολόγιο. Καμία λύση κανείς ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα μερικές μέρες πριν. Μετά από suspend to ram το pc ξεκινούσε αλλά η οθόνη έμενε μαύρη. Έφταιγε το module agpgart, το οποίο μόλις έβγαλα το suspend δουλεψε κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα στο Kubuntu Dapper. Έκανα Ηibernate και όταν ξανα ξεκινούσε το λαπτοπ και έκανε resume κολλούσε και έβγαζε αυτές τις γραμμές που λες. Πείραματίστηκα λιγάκι με τις επιλογές στο KControl και μια μέρα ενώ ο φορητός μου έκλεισε από μπαταρία όταν τον άνοιξα έκανε Resume σωστά. Δοκίμασε να πειράξεις λιγάκι αυτές τις επιλογές αλλά όπως είπε και ο k_antoni... it's a long story :( :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα τζίφος με την υπόθεση, αλλά ίσως αυτό βοηθήσει... Μήπως ξέρει κάποιος από εσάς πάνω σε ποια laptop έχουν στηθεί τα turbo-x. Νομίζω ότι έχουν στηρηχθεί στο hardware των thinkpad της Toshiba. Φυσικά κάνω μόνο υποθέσεις. Αν ξέρει κάποιος, παρακαλώ ας μου πει, για να μπορώ να ψάξω και σε διεθνή forums.

 

By the way Ros, τι ακριβώς έκανες στα Kcontrol και το έφτιαξες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...