Προς το περιεχόμενο

aporeia(overclocking)

Dynamics

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kalispera paidia...

exw mia megalh aporeia ti einai to overclocking k se ti eidous xrhshmeuei?epidei akoma psaxnw gia pc....vlepw polla pc pou na lene den exei kanei overclocking ti simainei auto akribws?dld an exei kanei ti pathenei?pws mporw na to dw se ena mixanima?

euxarhstw Nikos

Δημοσ.

an kai de polu katalaba epidei den to katexw to a8lhma ton agglikwn alla kai sta pc....den katalaba an einai kala h oxi na exei kanei overclocking ena pc?an psilo katalaba to blepeis sto bios an exei kanei h oxi?

Δημοσ.
an kai de polu katalaba epidei den to katexw to a8lhma ton agglikwn alla kai sta pc....den katalaba an einai kala h oxi na exei kanei overclocking ena pc?an psilo katalaba to blepeis sto bios an exei kanei h oxi?

Dynamics,

αν τα αγγλικά σου δε σε βοηθάνε και στους υπολογιστές δεν έχεις εμπειρία, ίσως είναι καλύτερα να μην ασχοληθείς με το overclocking(=υπερχρονισμός του επεξεργαστή). Αν ο επεξεργαστής σου δουλεύει σε συχνότητα υψηλότερη από την ονομαστική του, τότε έχει υποστεί υπερχρονισμό. Αυτό είναι προφανώς καλό, όσο όμως δεν διακυβεύεται η σταθερότητα του υπολογιστή σου.

Νομίζω πως έχουν κυκλοφορήσει οδηγίες για overclocking στα ελληνικά. Δοκίμασε την "αναζήτηση" στο insomnia.

Ίσως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις να γράφεις και στα ελληνικά ;)

Δημοσ.
Dynamics' date='

αν τα αγγλικά σου δε σε βοηθάνε και στους υπολογιστές δεν έχεις εμπειρία, ίσως είναι καλύτερα να μην ασχοληθείς με το overclocking(=υπερχρονισμός του επεξεργαστή). Αν ο επεξεργαστής σου δουλεύει σε συχνότητα υψηλότερη από την ονομαστική του, τότε έχει υποστεί υπερχρονισμό. Αυτό είναι προφανώς καλό, όσο όμως δεν διακυβεύεται η σταθερότητα του υπολογιστή σου.

Νομίζω πως έχουν κυκλοφορήσει οδηγίες για overclocking στα ελληνικά. Δοκίμασε την "αναζήτηση" στο insomnia.

Ίσως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις να γράφεις και στα ελληνικά ;)[/quote']

agpr

Oκ απο pc δεν ξερω κ πολλα...τα βασηκα ξερω μονο...απλα δεν εχω την τυχη να μπορω να δεσω ενω pc φορματ,προγραμματα,ιντερνετ κτλ τα καταφερνω....ολλα οταν ακουω για overclocking κτλ δεν μπορω να βγαλω δυστηχως ακρη!Τεσπα θα προσπαθησω να κανω και μια αναζητηση θα δω και το λινκ που δινει ο φιλος ποιο κατω...αν εχω καποιο απορεια θα ποσταρω

ευχαρηστω

Νικος

Δημοσ.

Φιλε το λινκ ειναι πρωτο....πανω κατω ψιλο καταλαβα τι ειναι...αρα δλδ δεν αξιζει ενα pc να εχει κανει overclocking σωστα?αποσα διαβασα καταλαβα πως ειναι επικυνδηνο κ δεν αρμοζει για τα δικα μου χερια!χεχεχε!να δοσω ενα παραδηγμα....To overclocking ειναι οταν εχω η/υ που ειναι pentium 3 1ghz και θελω να το κανω να δουλεψει στα 1,2ghz...σωστα?

φιλικα Ν.ικΟ.S

Δημοσ.
agpr

Oκ απο pc δεν ξερω κ πολλα...τα βασηκα ξερω μονο...απλα δεν εχω την τυχη να μπορω να δεσω ενω pc φορματ' date='προγραμματα,ιντερνετ κτλ τα καταφερνω....ολλα οταν ακουω για overclocking κτλ δεν μπορω να βγαλω δυστηχως ακρη!Τεσπα θα προσπαθησω να κανω και μια αναζητηση θα δω και το λινκ που δινει ο φιλος ποιο κατω...αν εχω καποιο απορεια θα ποσταρω

ευχαρηστω

Νικος[/quote']

Νίκο,

πρόθεση μου δεν ήταν να σε θίξω και λυπάμαι αν παρά την πρόθεση μου σε έθιξα. Αρκετό διάβασμα και κάποιος φίλος που δια ζώσης θα σου δείξει και εξηγήσει είναι ό,τι σου χρειάζεται. Πρόσεξε μόνο γιατί απότομες αλλάγές μπορούν να σου κάψουν εξαρτήματα ή να χάσεις δεδομένα. Αυτό ήθελα να πω, αλλά φοβάμαι πως μάλλον το έκανα άτσαλα. Λυπάμαι...

Δημοσ.

φιλε agpr,

δεν υπαρχει κανενα προβλημα δεν θιχτηκα...η αληθεια να λεγετε και το παραδεχωμαι οτι δεν γνωριζω αρκετα απο pc.απλα επειδη αφτο το καιρο ψαχνω να παρω pc στις αγγελειες που βλεπω αλλοι λενε πως εχει κανει overclocking αλλοι λενε πως δεν εχει κανει...ρωταω οχι για να κανω στο παλιο υπαρχον pc μου...απλα αγαροζωντας ενα pc καινουργιο/μεταχ. να μην τι πατησω αφτος ηταν και ο λογος που ηθελα να μαθω τι ακριβως ειναι το overclocking και τι κανει?και αν ειναι καλο να εχει κανει ενα η/υ η οχι!

φιλικα Νικος

Δημοσ.

Dynamics,

εγώ, τονίζω το εγώ, θα προτιμούσα υπολογιστεί που δεν έχει δεχτεί overcloking. Βέβαια, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και αναγκαστικά βασίζεσαι στο λόγο του πωλητή. Δεν θα τον προτιμούσα τον overclocked, γιατί αν έχει γίνει άτσαλα, μπορεί να έχει φθείρει (σε άγνωστο βαθμό και ίσως φανεί σε βάθος χρόνου) βασικά εξαρτήματα του ή να μην είναι πλέον σταθερός. Άλλοι μπορεί να σου πουν πως ένας υπολογιστής με επιτυχημένο overclocking είναι προτιμότερος, γιατί δουλεύει ταχύτερα. Κάποιοι, τέλος, ίσως σου πουν πως δεν έχει σημασία αν έχει κάνει overcloking ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, αρκεί ο υπολογιστής να δουλεύει.

Εγώ, πάντως, δε θα ρίσκαρα.

Δημοσ.

οκ φιλε σε ευχαρηστω αφτο ηθελα να μαθω μονο τπτ....αν και το ειχα ψιλο καταλαβει διαβαζοντας το λινκ που εδωσε ο φιλος ποιο πανω....

σε ευχαρηστω φιλε να εισαι καλα

Δημοσ.

Χαίρομαι καταρχήν που το λίνκ σε βοήθησε αρκετά...

Κακά τα ψέματα αλλά το o/c βοηθάει, δηλαδή βλέπεις μεγάλες διαφορές και δεν γίνεται απλά για την πλάκα και την φήμη.

Προσοχή θέλει, ψάξιμο και πάρα πολλές δοκιμές και υπομονή.

Τώρα για την περίπτωση σου.

Όπως σου είπαν και κατάλαβες και εσύ δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τί ζόρι έχει τραβήξει το μηχάνημα που θα πάρεις.

Βασίζεσαι λοιπόν στον λόγο του πωλητή.

Από εκεί και μετά ρόλο παίζει το πόσο θα το κρατήσεις.

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις μετ. υπολογιστή που να τον έχεις για 3-4 χρόνια τότε ναί, θέλει προσοχή.

Αν είναι να τον αλλάξεις (ολόκληρό ή κομμάτια του) σε 1, 1,5 χρόνο πιθανότατα δεν θα προλάβεις να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Προσωπικά είχα ασχοληθεί παλιά με το άθλημα και δούλευα τον Ρ4 από τα 2,4 στα 3,2 χωρίς πρόβλημα (με δοκιμές και καλό h/w βέβαια).

Έδωσα το σύστημα αυτό σε έναν φίλο και το έχει ακόμα παρόλο που πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια από τότε χωρίς πρόβλημα.

Είναι και θέμα τύχης πάντα.

Δημοσ.
Χαίρομαι καταρχήν που το λίνκ σε βοήθησε αρκετά...

Κακά τα ψέματα αλλά το o/c βοηθάει' date=' δηλαδή βλέπεις μεγάλες διαφορές και δεν γίνεται απλά για την πλάκα και την φήμη.

Προσοχή θέλει, ψάξιμο και πάρα πολλές δοκιμές και υπομονή.

Τώρα για την περίπτωση σου.

Όπως σου είπαν και κατάλαβες και εσύ δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τί ζόρι έχει τραβήξει το μηχάνημα που θα πάρεις.

Βασίζεσαι λοιπόν στον λόγο του πωλητή.

Από εκεί και μετά ρόλο παίζει το πόσο θα το κρατήσεις.

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις μετ. υπολογιστή που να τον έχεις για 3-4 χρόνια τότε ναί, θέλει προσοχή.

Αν είναι να τον αλλάξεις (ολόκληρό ή κομμάτια του) σε 1, 1,5 χρόνο πιθανότατα δεν θα προλάβεις να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Προσωπικά είχα ασχοληθεί παλιά με το άθλημα και δούλευα τον Ρ4 από τα 2,4 στα 3,2 χωρίς πρόβλημα (με δοκιμές και καλό h/w βέβαια).

Έδωσα το σύστημα αυτό σε έναν φίλο και το έχει ακόμα παρόλο που πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια από τότε χωρίς πρόβλημα.

Είναι και θέμα τύχης πάντα.[/quote']

φιλε dpolal

σε ευχαρηστω για αλλη μια φορα για απαντηση που δινεις για την απορεια που ειχα...

βασηκα ψαχνω για pc που να το κρατησω καιρο....τωρα εχω ενα πεντιουμ 3 στα 1.

το ειχα παρει καινουργιο πριν 5-6 χρονια το pc δουλεβει ακομα αψογα!το pc για ιντερνετ το θελω και pc games...δεν δουλεβω κ κατι αλλο...γι'αυτο και το επομενω θα το κρατησω καιρο ;)

anyway σας ευχαρηστω παιδια και θα προσπαθησω(αν παρω η/υ μεταχ.)να μην εχει κανει o/c και ο θεος βοηθος...

καλησας μερα

ευχαρηστω Νικος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...