Προς το περιεχόμενο

Τί χρώμα έχει το φεγγάρι?

Edgar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καταπληκτικός ο τύπος, όλες του οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές. Δεν μπορούσα να φανταστώ οτι μπορείς να έχεις τέτοια αποτελέσματα με ένα μικρό τηλεσκόπιο! Μπηκε στα bookmarks :)

11" τηλεσκόπιο δεν είναι και τόσο μικρό!!! Μόνο η βάση που θα έχει αυτός ο άνθρωπος θα είναι 30 κιλά.

Δημοσ.

H φωτογραφία είναι όντως καταπληκτική.

Μήπως ξέρετε πως λέγεται ή πως γίνεται αυτή η διαδικασία που κάνουν και ρίχνουν την μια φωτογραφία πάνω στην άλλη για να έχουν ένα παρόμοιο αποτέλεσμα;

Δημοσ.

Κοίτα δεν είμαι 100% σίγουρος άλλα έχω κάψει κάποιες ώρες με το Photoshop και αυτό που έκανε ο τύπος είναι πήρε την κάθε φωτογραφία ξεχωριστά.."έφτιαξε" λίγο τα χρώματα τους και ύστερα το πέρασε στο photomerge και τις ένωσε! Και πάλι λέω ότι δεν είμαι 100% σίγουρος, για αυτό μην αρχίσετε το κράξιμο...

Δημοσ.
Κοίτα δεν είμαι 100% σίγουρος άλλα έχω κάψει κάποιες ώρες με το Photoshop και αυτό που έκανε ο τύπος είναι πήρε την κάθε φωτογραφία ξεχωριστά.."έφτιαξε" λίγο τα χρώματα τους και ύστερα το πέρασε στο photomerge και τις ένωσε! Και πάλι λέω ότι δεν είμαι 100% σίγουρος, για αυτό μην αρχίσετε το κράξιμο...

Ίσως κάτι τέτοιο. Απλά έχω ακούσει για μια τεχνική που χρησιμοποιούν συνήθως αυτοί που ασχολούνται με την φωτογράφηση των αστεριών. Τραβάνε 10-30 ίσως και περισότερες φωτογραφίες ακριβώς το ίδιο σημείο. Δηλαδή όλες οι φωτογραφίες είναι σχεδόν ίδιες. Μετά λέει ρίχνουν την μια πάνω στην άλλη κόβοντας κάποιες άχρηστες και έχουν ένα σχεδόν τέλειο αποτέλεσμα ίσως όπως η φωτογραφία που εδώ είδαμε. Δεν ξέρω πως γίνεται η μια να μην καλύπτει την άλλη αλλά κάπως έτσι γίνεται.

Δημοσ.

Στην αστροφωτογράφηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική αλλά με video. Μπορείς να τραβήξεις ένα video πχ ενός λεπτού στα 30fps από τον Κρόνο και να έχεις λάβει στην ουσία 30*60=1800 φωτογραφίες σε ένα λεπτό. Περνάς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα(πχ registax) το βίντεο και σου δίνει μια εικόνα-σύνθεση όλων των frames. Σε αυτό το παράδειγμα(του Κρόνου) δεν θα μπορούσαμε με μία μόνο φωτογραφία να πάρουμε καθαρή εικόνα οπότε θυσιάζουμε την ανάλυση(640*480 πχ αντί για 5ΜΡ) γιατί δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε πάνω από 20 φωτογραφίες σε ένα λεπτό έναντι 1800!!!

Με 10-30 φωτογραφίες πάντως σύνθεση λίγο δύσκολο να έχεις σωστά αποτελέσματα εκτός αν ήδη οι φωτογραφίες είναι καλές και θέλεις απλά να γίνουν ακόμα καλύτερες.

Στο φωτογραφία από το φεγγάρι στο link με το photomerge μου φαίνεται δεν θα υπήρχε αυτή η φοβερή ευκρίνεια στο φεγγάρι αφού θα είχε μπεί πάνω του ένα ξένο στρώμα. Εγώ αυτό που θα έκανα σε αυτή την περίπτωση είναι με το clone stamp tool του PS να αντιγράψω γύρω από το φεγγάρι μέρος της άλλης φώτο με το αστέρια αφήνοντας ανέπαφη την επιφάνεια του φεγγαριού.

Sorry για την έκταση ελπίζω να βγαίνει κάποιο νόημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...