Προς το περιεχόμενο

PeerGuardian 2

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[...]

Δεν έχω τις γνώσεις για να απαντήσω σε αυτό. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου περί «παγίδευσης», αλλά λεπτομέρειες δε γνωρίζω. Πάντως, τα logs που καταγράφει μία εταιρεία όπως περιέγραψα πιο πάνω δεν αποτελούν προϊόντα υποκλοπής: το ίδιο το PC σου κάνει απόπειρα να συνδεθεί στα PCs που στήνουν και να ανταλλάξει δεδομένα.

Το τι επιτρέπεται να κρατάει ένας ISP δεν το γνωρίζω. Κάποια πράγματα είναι νόμιμο να κρατάει σίγουρα. Αλλά ακόμη και αυτά για να τα πάρει κάποιος 3ος πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση. Το απόρρητο της επικοινωνίας είναι κατοχυρωμένο.

Δεν έχει τύχει να διαβάσεις ποτέ περί μηνύσεων που κάνουν αμερικανικές ενώσεις (RIAA/MPAA) σε χρήστες P2P προγραμμάτων; Πώς αντλούν τα στοιχεία τους νομίζεις; Απλά διαθέτουν PCs που συνδέονται στο ίδιο δίκτυο/swarm με τους χρήστες και καταγραφούν τις IPs που διακινούν δεδομένα από/προς τα δικά τους PCs.

Εδώ μιλάς για καταγραφή IPs. Μόνο ο πάροχος όμως ξέρει σε ποιον ανήκουν, σωστά;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το τι επιτρέπεται να κρατάει ένας ISP δεν το γνωρίζω. Κάποια πράγματα είναι νόμιμο να κρατάει σίγουρα. Αλλά ακόμη και αυτά για να τα πάρει κάποιος 3ος πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση. Το απόρρητο της επικοινωνίας είναι κατοχυρωμένο.

Σε αυτό που κάνεις quote, λέγοντας εταιρείες δεν εννοούσα τους ISPs, αλλά RIAA/MPAA κλπ.

Εδώ μιλάς για καταγραφή IPs. Μόνο ο πάροχος όμως ξέρει σε ποιον ανήκουν, σωστά;

Σε πολλές χώρες, όχι. Εδώ και σε κάποιες άλλες, ναι. Ακόμη...

Δημοσ.
Σε αυτό που κάνεις quote, λέγοντας εταιρείες δεν εννοούσα τους ISPs, αλλά RIAA/MPAA κλπ.

[...]

Ναι το κατάλαβα. Αυτό που ρωτάω είναι από που, εφόσον έχουν καταγράψει την IP, βρίσκουν σε ποιον ανήκει. Μόνο από τον πάροχο γίνεται αυτό, έτσι;

Αν βγει τελική έκδοση του Peerguardian 2 για τα Vista θα του ρίξω μία ματιά πάντως...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά!

θέλω να ρωτήσω το εξής,

εγώ που έχω vista x64 δεν μου δουλεύει το peerguardian 2,

υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο ίσος να βάλω;

κάποιος από εδώ, μου είπε ότι το PG2 είναι ξεπερασμένο.

Αυτό που κάνω εγώ, είναι με το Blocklist Manager δημιουργία μιας λίστας

που την περνάω στο μtorrent και άπλα στο logger την φορτώνει!

Δημοσ.

Το συμπέρασμα που είχα βγάλει εγώ όταν χρησιμοποιούσα παλιότερα το PG είναι το εξής: επειδή αναγκαστικά πρέπει να τρέχει σε πιο privileged επίπεδο (γι' αυτό μάλλον έχει πρόβλημα και σε Vista x64) από τις υπόλοιπες εφαρμογές για να κάνει τη δουλειά του, είναι επιρρεπές σε conflicts, ειδικά με software firewalls, και θέλει μονίμως να έχεις την προσοχή σου εκεί και να το απενεργοποιείς με την πρώτη υποψία προβλήματος σε δικτυακές εφαρμογές. Γι' αυτό το αφαίρεσα και δεν ξανασχολήθηκα.

Αν ο μόνος λόγος που το χρησιμοποιείς είναι για p2p εφαρμογές, νομίζω πως μπορείς να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά με τις blocklists. Πολλοί clients μάλιστα έχουν επιλογή να ψάχνουν σε URL που θα τους ορίσεις για νεότερες εκδόσεις της λίστας και να την κατεβάζουν, ώστε να είναι πάντα ενημερωμένη...

Δημοσ.

Ναι, πρακτικά το ίδιο αποτελεσματικό φιλτράρισμα θα έχεις. Τώρα, όσον αφορά την αναγκαιότητα ξεχωριστού blocklist manager, δες τί έγραψα για τους αυτοματισμούς που προσφέρουν μερικοί clients. Το μTorrent δεν ξέρω πώς τα πάει πλέον σε αυτόν τον τομέα, έχω καιρό που το ξαπόστειλα από το PC...

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

metatron το πρώτο site, πιστεύω είναι πολύ χρήσιμο. Εγώ κατέβαζα από το δεύτερο site το ipfilter και το περνούσα χειροκίνητα, αλλά τώρα με αυτό το προγραμματάκι από το πρώτο site μου λύθηκαν τα χέρια!

Δημοσ.
metatron το πρώτο site, πιστεύω είναι πολύ χρήσιμο. Εγώ κατέβαζα από το δεύτερο site το ipfilter και το περνούσα χειροκίνητα, αλλά τώρα με αυτό το προγραμματάκι από το πρώτο site μου λύθηκαν τα χέρια!

ναι πιστεύω ότι είναι πολύ καλή λύση, η οποία καλύπτει όμως μόνο το μtorrent κ όχι άλλα p2p προγράμματα όπως το soulseek για παράδειγμα...!

αλλά μιας κ το peerguardian σταμάτησε τα updates ας αρκεστούμε σε αυτό!

αν κάποιος άλλος έχει βρει μια πιο ολοκληρωμένη λύση για το θέμα ipfilter, ας postάρει!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπόν, μιας κ βρήκα μια πιο ολοκληρωμένη λύση για το θέμα ipfilter ξαναpostάρω για όποιον τον ενδιαφέρει!

με το συνδυασμό του blocklist manager και του peerguardian έχουμε ας πούμε μια πιο ολοκληρωμένη προστασία, όχι μόνο για το μtorrent αλλά για κάθε p2p δραστηριότητά μας!

τι κάνουμε:

1. κατεβάζουμε το blocklist manager κ στα sources του (options/sources) επιλέγουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν (σίγουρα το level 1 block list - εγώ έχω τσεκάρει επιπλέον κ τα ad trackers, bogon ranges, hijacked ip blocks, level 2 corp., spiders list, spyware list) και μετά κάνουμε download and process block list. Έπειτα επιλέγουμε από το πρόγραμμα convert κ πιο συγκεκριμένα convert output for peerguardian (έχει κ άλλες επιλογές protowall κτλ...). Μόλις τελειώσει το convert πατάμε save as (δίνοντας στο *txt αρχείο που παράγεται το όνομα που εμείς θέλουμε) κ σώζουμε την λίστα!

2. κατεβάζουμε το peerguardian (αν δεν το έχουμε ήδη) και κατά την εγκατάσταση δεν επιλέγουμε να κατεβάσει καμία λίστα, μιας κ ούτως ή άλλως δεν κάνει updates. Στη συνέχεια πάμε στο list manager του προγράμματος κ πατάμε add κάνοντας χειροκίνητη αναζήτηση της λίστας που δημιουργήσαμε με το blocklist manager...! το πρόγραμμα φορτώνει τη λίστα με τις μπλοκαρισμένες ip κ τις φιλτράρει όχι μόνο για torrent αλλά κ για τις υπόλοιπες p2p δραστηριότητές μας!

κάθε φορά (ανά χ χρονικό διάστημα) θα πρέπει να κάνουμε update τη λίστα του blocklist manager κ μετά export κ import στο peerguardian με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω!

Υ.Γ. αν θέλετε μπορείτε να εξαιρέσετε ένα εύρος ip που για σας είναι χρήσιμες κ μπορεί να τις κόβει το πρόγραμμα! πχ εγώ έχω εξαιρέσει τις ip που θέλει το gmail για να δουλέψει με το thunderbird...!

αυτά από μένα, ελπίζω να βοήθησα τον όποιο ενδιαφερόμενο...! είναι κ οι καιροί δύσκολοι πλέον.... χαχαχα!

Δημοσ.
μάγκες υπάρχει και το

PeerBlock

http://www.peerblock.com/

http://forums.phoenixlabs.org/showthread.php?p=127154

το κοίταξα λίγο κ νομίζω ότι πιο "ασφαλής" λύση είναι ο συνδυασμός που πρότεινα...!

το blocklist manager ειδικεύεται σε θέματα ipfilter κ έχει κ πολύ συχνά updates!

φυσικά η επιλογή είναι δική σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...