Προς το περιεχόμενο

Τεχνικός ασφαλείας

Tasoti

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι κατοχος ενος κομμωτιριου.Πριν καιρο με πηραν τηλεφωνο στο μαγαζι και μου ειπανε οτι για να εχω υπαλληλο, θα πρεπει να εχω το διπλωμα του τεχνικου ασφαλειας.Για να αποκτησω αυτο το διπλωμα θα επρεπε να παρακολουθησω 2 ημερων σεμιναρια διαρκειας 4 ωρων την ημερα.Μου ειπανε οτι θα πρεπει να προπληρωσω τα σεμιναρια και οταν συμπληρωθουν τα τμηματα θα με καλουσαν(120?).Την πρωτη φορα μου φαγαν τα λευτα με την δικαιολογια οτι εκλεισε η εταιρια που διοργανωνε τα σεμιναρια.Την δευτερη φορα πληρωσα 180? αλλα τα παρακολουθησα. Αφου εδωσα αλλα 50 για να μου φερουν το διπλωμα τωρα μου λενε οτι πρεπει να ερθει ενας μηχανικος να κανει μια μελετη στο χωρο που αξιζει 400? αλλα αμα μου την κανει την μελετη ο καθηγητης που μου εκανε τα σεμιναρια θα πληρωσω 250?.

Η ερωτηση μου ειναι κατα ποσο στεκουν ολα αυτα και αν με κοροϊδευουν!!!!!

Οποιος ξερει θα με βοηθισει πολυ.

Δημοσ.

καποιος σε δουλευει μηπως? ... λεμε μηηηπως... :evil:

πηγαινε ρωτα κανα λογιστη, κανα φοροτεχνικο, τι χρειαζεσαι για να εχει υπαλληλο, παρε κανα ΙΚΑ .. ξερω γω..

και αμα μαθεις οτι σε δουλευουν, φωναξε τους να τους πληρωσεις και καλα και τσακισε τους στις μαπες...

Δημοσ.
Καλύτερα να τους φωνάξει να τους πληρώσει και μαζί να φωνάξει και την αστυνομία...

ναι καλυτερο αυτο... τους βαραει πιο μετα :P

Δημοσ.

το κόβω για γερό δούλεμα. κάνε αυτά που σε συμβούλεψαν οι απο πάνω και πες μας τι έγινε.

Δημοσ.

Ο τεχνικός ασφαλείας, τι σχέση έχει με το κομμωτήριο ? (με την έννοια που καταλαβαίνουμε όλοι.) Μήπως κάνει κανένας καμμια προσπάθεια να χακέψει την κουρευτική μηχανή και αντι στα 5 χιλιοστά να κόβει στα 3 ? Δεν είμαστε καλά...

Πήγαινε σε κανένα Ικα και ρώτα, και αμα θές παρέα για ξύλο,σφύρα...:)

Δημοσ.
Ειμαι κατοχος ενος κομμωτιριου.Πριν καιρο με πηραν τηλεφωνο στο μαγαζι και μου ειπανε οτι για να εχω υπαλληλο' date=' θα πρεπει να εχω το διπλωμα του τεχνικου ασφαλειας.[/b']Για να αποκτησω αυτο το διπλωμα θα επρεπε να παρακολουθησω 2 ημερων σεμιναρια διαρκειας 4 ωρων την ημερα.Μου ειπανε οτι θα πρεπει να προπληρωσω τα σεμιναρια και οταν συμπληρωθουν τα τμηματα θα με καλουσαν(120?).Την πρωτη φορα μου φαγαν τα λευτα με την δικαιολογια οτι εκλεισε η εταιρια που διοργανωνε τα σεμιναρια.Την δευτερη φορα πληρωσα 180? αλλα τα παρακολουθησα. Αφου εδωσα αλλα 50 για να μου φερουν το διπλωμα τωρα μου λενε οτι πρεπει να ερθει ενας μηχανικος να κανει μια μελετη στο χωρο που αξιζει 400? αλλα αμα μου την κανει την μελετη ο καθηγητης που μου εκανε τα σεμιναρια θα πληρωσω 250?.

Η ερωτηση μου ειναι κατα ποσο στεκουν ολα αυτα και αν με κοροϊδευουν!!!!!

Οποιος ξερει θα με βοηθισει πολυ.

Συγγνώμη ρε φίλε, σε πήραν τηλέφωνο κάποιοι άγνωστοι, σου είπαν τα δικά τους και εσύ τι είπες?? "Ναι, μάλιστα" ??

Δλδ δε μπήκες καθόλου στο τρυπάκι να ψαχτείς αν αυτές οι λαλακίες στέκουν επισήμως??

Πολύ ευκολόπιστος και ανυποψίαστος πρέπει να σαι ρε αδερφέ... λίγο προσοχή ρε γμτ...

Έχω μια φίλη κομμώτρια με δύο υπαλλήλους, την ρώτησα για το θέμα και... καλύτερα να μη σου πω τι είπε

Δημοσ.

Η ύπαρξη τεχνικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 1 υπάλληλο είναι υποχρεωτική. Είναι υπεύθυνος για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας (π.χ. ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συστημάτων πυροπροστασίας κ πυρόσβεσης, εξασφάλιση οδεύσεων διαφυγής κλπ). Σε "μικρές" επιχειρήσεις το ρόλο του τεχνικού ασφαλείας τον έχει ο ιδιοκτήτης εφόσον επιμορφωθεί σχετικά. Για μεγαλύτερες επιχειρήσεις τεχνικός ασφαλείας είναι συνήθως ένας μηχανολόγος μηχανικός.

Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα το site του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και κατέβασε το FAQ που θα δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματά σου. Ενδεικτικά :

Που μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες για την εργατική

νομοθεσία για θέματα ασφάλειας και υγείας;

Η νομοθεσία αυτή, όπως και όλη η υπάρχουσα νομοθεσία για την υγιεινή και την ασφάλεια

των εργαζομένων υπάρχει στο Ελληνικό δικτυακό τόπο http://www.osh.gr στην υποκατηγορία

νομοθεσία. Μελλοντικά θα την βλέπετε και από τον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Εργασίας

& Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην διεύθυνση http://www.ypergka.gr, στα θέματα ασφάλειας και

υγείας των εργαζομένων. Επίσης υπάρχει και σε βιβλία που έχει εκδόσει η Δ/νση Συνθηκών

εργασίας του Υπουργείου Εργασίας (στην οδό Επικούρου 29 (κάθετος της Πειραιώς

απέναντι από τον Ο.Α.Ε.Δ. Πειραιώς 52, πριν την πλατεία Κουμουνδούρου, τηλέφωνα

επικοινωνίας: 32.14.105,32.14.436,32.13.673, e-mail: [email protected]) και από το

ΕΛΙΝΥΑΕ (http://www.elinyae.gr, Λιοσίων 146 & Θειρσίου 6, τηλ. 0108200100, fax 0108213270).

Ποιές επιχειρήσεις υποχρεούνται να έχουν τεχνικό ασφάλειας;

Με βάση τη νομοθεσία όλες οι επιχειρήσεις εφόσον απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο

πρέπει να έχουν τεχνικό ασφάλειας. (Π.Δ. 17/96, άρθρο 4, παράγραφοι 1 και 2).

Δημοσ.

Μου το είπαν οπως ακριβως τα λεει και ο grigas.Και ξέρω οτι ισχυει αυτο για τον τεχνικο ασφαλειας εγω εχω απορια αν χρειαζετε και η μελετη που μου λενε απο πολιτικο μηχανικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...